Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 466 467 468 469 470 ... 2686 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Chiddix 20 januari 2019 13:27
    Wanneer de huidige peilingen van Maurice de Hond de uitslag zouden zijn van de Provinciale verkiezingen, gaat de coalitie moeilijke tijden tegemoet. Dan houdt men 25 zetels over in de Eerste Kamer waar men er 38 zetels van moet hebben.
    Peilingen Tweede Kamer 49 zetels van de 150 zetels. VVD(22),D66(10),CDA(10) en CU(7) = 49 zetels.
    Begrijpelijk, dat Rutte zegt, mijn handen jeuken om dat tuig in elkaar te slaan maar dat mag niet. Zulke uitspraken moet de populariteit van de VVD vergroten in het stemhokje in Maart.
  2. [verwijderd] 20 januari 2019 13:33
    Goede vraag aan Sijbesma in Buitenhof: "Hoe gaat u binnenkort naar Davos?" Antwoord: deels per auto deels per vliegtuig.

    Met het vliegtuig dus. Auto eraan toegevoegd om de zaak wat af te leiden.

    Helaas. Wekt bij mij opnieuw de indruk dat de idealisten voor het milieu preken, maar de massa het gelag mag betalen; de predikanten leven feestelijk door zoals zij gewend zijn, en hebben nergens echt last van.

    De interviewer liet het verder lopen, terwijl hij toch best nog even had kunnen vragen "hoe zit dat nou, meneer Sijbesma?"
  3. forum rang 6 Chiddix 20 januari 2019 13:43
    Huidige aantal zetels coalitie in de Eerste Kamer: 2015

    VVD- 13 zetels
    CDA-12 zetels
    D66- 10 zetels
    CU- 3 zetels
    ------------------------------
    = 38 zetels(meerderheid). De Eerste Kamer telt 75 zetels.
  4. [verwijderd] 20 januari 2019 13:48
    Ik zie D66 en CDA de komende 8 weken niet meer opkrabbelen. Voor de VVD kan dit anders zijn. Wat gebeurde de vorige keer ook alweer? Een relletje met Turkije en eindelijk eens een keer een vrij krachtdadige reactie erop. En grote groepen burgers waren (tijdelijk) al het andere vergeten en kleurden het bolletje weer rood bij de naam van Rutte c.s.

    Komt er weer zo'n Houdini-act van Rutte? Dan blijft de VVD toch in de driver's seat. Trekt Groen Links erbij zolang het mogelijk is, en negeert uiteraard Wilders (cordon) en ook Baudet (want die is raar).
  5. [verwijderd] 20 januari 2019 13:54
    Veel noodwetten ivm mogelijke no-deal-Brexit.

    Heb ook gehoord dat nieuw referendum in het UK een totaal andere uitslag zou geven. Veel jongeren zouden nu voor remain gaan stemmen en de ouderen van de vorige keer zouden deels zijn overleden! Men haalt werkelijk alles uit de kast om de geliefde EU te doen overleven.
  6. forum rang 6 Chiddix 20 januari 2019 14:13
    quote:

    Opus135 schreef op 20 januari 2019 13:48:

    Ik zie D66 en CDA de komende 8 weken niet meer opkrabbelen. Voor de VVD kan dit anders zijn.

    Komt er weer zo'n Houdini-act van Rutte? Dan blijft de VVD toch in de driver's seat. Trekt Groen Links erbij zolang het mogelijk is, en negeert uiteraard Wilders (cordon) en ook Baudet (want die is raar).
    Rutte zal met hangende pootjes als de uitslag vernietigend wordt voor het kabinet zich moeten wenden tot links na de Provinciale verkiezingen.
    Maar tussen nu en woensdag 20 Maart kan er nog veel gebeuren. De trucendoos gaat normaal wijd open bij de VVD, om de burger te paaien.
    Rutte en Dijkhoff hebben al twee acts opgevoerd. CDA/CU en D66 komen nu plotseling met het kinderpardon waar de VVD niets van moet hebben en in strijd is met de afspraken in het regeerakkoord.
  7. forum rang 10 rationeel 20 januari 2019 15:03
    Als het moeilijk gaat worden, dan kunnen ze de verschillen niet meer handelen. Als Rutte de benen neemt verandert het hele speelveld. Daar zijn ze nu al op aan het voor sorteren.
    Een schaakspel ...Wie is af en wie kan blijven en misschien een stapje hoger komen.
  8. forum rang 10 rationeel 20 januari 2019 15:32
    Baudet:) Tussen de kaasmeisjes: Geld verdienen voor Nederland:)

    Maar gewoon even genieten, van deze montere Nederlandse politicus en twee stuks vrouwelijk schoon met grote Goudse kazen. Frau Antje Pikantje, “een kaas die past in de oudste Hollandse tradities; die van de melkmeisjes en kaasmeisjes,” aldus kenners. Hollandse glorie, en dan niet in het openluchtmuseum Volendam of in de Keukenhof, maar ver weg: in Berlijn. Waar momenteel een grote handelsbeurs voor de landbouw plaatsvindt, en niemand minder dan Thierry Baudet ook aanwezig is. Want ja, je moet je wel internationaal oriënteren als je ambities hebt om de premier van Nederland te worden.

    Of is onze Thier alvast bondgenoten aan het zoeken voor in het Europees Parlement? Ook dat zou natuurlijk kunnen.

    Hoe dan ook, geen enkele D66’er kan de Baudetraket vandaag beschuldigen van het idee dat hij aan het luieren is: hij vertegenwoordigt ons prachtige Nederland bij onze belangrijkste handelspartners, en wat kan er nu belangrijker zijn dan dat?

    Vrij weinig, inderdaad. Tschüss, Leute!

    www.dagelijksestandaard.nl/2019/01/th...
  9. forum rang 6 Chiddix 20 januari 2019 15:46
    De CEO van DSM pleitte in Buitenhof voor een Europese standaard heffing bij CO2 uitstoot. Vond het geen goed idee als elk land dat zelf bepaalt.
    Weet niet of dat werkt in heel Europa bv Polen.
    Het moet natuurlijk niet zo zijn, dat buitenlandse chemische bedrijven in Antwerpen gaan investeren omdat in Rotterdam de VVD en GroenLinks strengere klimaatwetten willen invoeren dan Belgie doet.
    Er zijn berichten, dat de Rotterdamse haven miljarden investeringen misloopt door de klimaatgekte.
  10. forum rang 6 Chiddix 20 januari 2019 16:07
    Industrie en werkgeversclub VNO-NCW luiden de noodklok. Recent aangekondigde investeringen gaan naar Belgie i.p.v Rotterdam. Dat komt door de klimaateisen. Het gaat over miljarden en de Rotterdamse haven verwacht dat dit meer wordt.
    Wanneer wordt het volk wakker over Rutte 3? 20 Maart?
  11. forum rang 10 rationeel 20 januari 2019 16:31
    WNL op zondag weer interessant. Dit keer mocht het CDA aanschuiven in de persoon van Mona Keizer. Ze had een goed verhaal.
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 januari 2019 16:35
    quote:

    rationeel schreef op 20 januari 2019 16:31:

    WNL op zondag weer interessant. Dit keer mocht het CDA aanschuiven in de persoon van Mona Keizer. Ze had een goed verhaal.
    Ik ben gek op Mona-toetjes.......
  13. forum rang 10 rationeel 20 januari 2019 16:46
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 20 januari 2019 16:35:

    [...]
    Ik ben gek op Mona-toetjes.......
    Misschien zie je ook start ups wel zitten. Een echt nieuwe economie, die kan bijdragen aan het welzijn van ons burgers:)
  14. Belegde boterham 20 januari 2019 20:55
    quote:

    jonas schreef op 20 januari 2019:

    Belegde Boterham: je hebt een wereldprimeur.

    "Referentiekader IS is niet representatief voor de Islam, sterker nog, las onlangs ergens dat vele IS aanhangers helemaal geen moslim zijn".

    Nu nog even wat eigen of andere bronnen vermelden!

    Hoe bedenk je het! IS aanhangers die geen Moslim zijn. IS is Islamitische Staat. Lees je wel eens echt wat? Ben je weleens geweest in een Islamitisch land? Ken je de Koran enigszins?

    Waarschijnlijk heb je een veel te jong linkse groenvrouwke op jouw geld uit zonder veel verstand, maar probeer je met jouw comments een beetje zonder veel kennis maar wat mee te doen. Kan je mooi weer vrouwke melden.

    Andere mogelijkheid: je kan het aan jouw kerk dominee melden.

    Groet, Jonas

    Dat vindt je vreemd blijkbaar, tsja kan weinig doen aan je wereldbeeld.

    Ja ben in moslimlanden geweest en erg goed en vriendelijk en keurig ontvangen. Hebben de Koran staan, maar net als de Bijbel fragmentarisch gelezen.

    En ja er zijn veel aanhangers van IS die geen Moslim zijn. ZO vreemd is dat toch niet?

    Een groep die zich een grondgebied eigen maakt en schopt tegen het establishment heeft vele vrienden van diverse gezindten.

    Ps Goochel zelf maar voor bronnen ;)
  15. forum rang 6 jonas 20 januari 2019 21:00

    De stelling is "En ja er zijn veel aanhangers van IS die geen Moslim zijn"

    IK vind geen bronnen die dit onderbouwen dus Belegde Boterham wil je zo vriendelijk zijn ze even te geven? Kleine moeite toch?

    Groet, Jonas
  16. forum rang 6 jonas 20 januari 2019 21:41

    Belegde Boterham waar blijven die bronnen nu van jou.

    Jouw bewering doet me denken aan de NPO-actie: nu gaan we eens laten zien hoeveel de Marokkanen aan de bevrijding van Nederland hebben bijgedragen met een leuk muziekje erachter.

    Na veel zoeken vonden ze een ex crimineel uit het Vreemdelingen Legioen ofzo en daarmee was dan bewezen dat Nederland zijn bevrijding toch voor een groot deel aan lieve Marokkanen had te danken!

    Let wel ik ben tig malen in Marokko geweest en heb vele hele vriendelijke behulpzame Marokkanen ontmoet. Net zoals in Rotterdam trouwens.

    Groet, Jonas
  17. [verwijderd] 20 januari 2019 21:41
    quote:

    jonas schreef op 20 januari 2019 21:00:

    IK vind geen bronnen die dit onderbouwen dus Belegde Boterham wil je zo vriendelijk zijn ze even te geven? Kleine moeite toch?
    Ach gut

    met twee hoofdletters nog wel

    arme donder
  18. forum rang 10 rationeel 20 januari 2019 21:46
    quote:

    jonas schreef op 20 januari 2019 21:00:

    De stelling is "En ja er zijn veel aanhangers van IS die geen Moslim zijn"

    IK vind geen bronnen die dit onderbouwen dus Belegde Boterham wil je zo vriendelijk zijn ze even te geven? Kleine moeite toch?

    Groet, Jonas
    Belegde Boterham maakt ons wel nieuwsgierig. Ik dacht tot nog toe dat IS bezig was voor Allah wat werkzaamheden te verrichten. Wist niet dat ze nog een andere opdrachtgever hadden.
  19. forum rang 10 rationeel 20 januari 2019 22:23
    Boer Baudet:)

    „Henk!” Thierry Baudet slaat Henk Bleker op de schouder. „Ik ben zó onder de indruk van wat ik hier allemaal zie!” Terwijl drie melkmeisjes van Zuivelhoeve even verderop met een rad van fortuin een paar klompen verloten, verzamelt een groep Nederlandse ondernemers zich rond de tafel bij Bleker en Baudet. Op de Berliner Grüne Woche, ’s werelds grootste land- en tuinbouwbeurs, valt voor ieder wat te winnen.

    Ze kunnen het sinds kort goed vinden, de voorman van Forum voor Democratie (FvD) en de oud-partijvoorzitter van het CDA. Het was Bleker, oud-staatssecretaris en tegenwoordig lobbyist voor een veehandelaarsverbond, die ervoor zorgde dat de FvD-leider zich op het laatste moment aansloot bij de Kamerdelegatie op de beurs, die deze week gehouden wordt. Met Blekers hulp wordt hij hier, al handenschuddend, wegwijs in de boerenwereld.

    „Ik zie iemand met een hart voor de sector”, vertelt Bleker op de delegatieborrel, nippend aan de cola die Baudet hem net heeft gebracht. „En dan doe ik graag iets terug.” Als adviseur, verduidelijkt hij, maar ook als sympathisant. „En die sympathie gaat verder dan de landbouwpolitiek. Baudet onderkent een aantal ontwikkelingen in de westerse samenleving die we serieus moeten nemen.” Bleker stemt nog wel op het CDA, maar zegt grote twijfels bij de partijkoers te hebben.

    www.nrc.nl/nieuws/2019/01/20/baudet-z...
53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 466 467 468 469 470 ... 2686 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.185
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.876
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.152
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.024
AFC Ajax 537 7.013
Affimed NV 2 5.744
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.855
Ahold 3.536 73.978
Air France - KLM 1.024 34.304
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.723
Alfen 12 16.114
Allfunds Group 3 1.137
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.208
AMG 965 125.605
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.108
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.582
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.099
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.252
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.545
ASML 1.762 76.679
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.638
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht