Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Liveblog: Alphabet

Liveblog: Alphabet

Update: 22:00 uur: Alphabet

Hier zijn ze: Alphabet verslaat de verwachtingen, de advertentiemachine draait nog altijd als een lier, maar het concern heeft ook last van Amazon en de kosten lopen hard op, melden de networks. De operationele marge is ook drie procentpunten minder dan eern jaar eerder. Nevenactiviteiten blijven ook achter. 

CNBC tikt:

Alphabet-owned Google is facing new pressure in digital advertising from Amazon's rising presence in the market, at the same time its costs of doing business are rising.

Traffic acquisition costs — the fees Google pays to companies like Apple to be the default search engine — are projected to jump 16 percent quarter over quarter and 18 percent year over year.

Kortom, prima cijfers, maar ondanks dat het bedrijf zo groot is, oppermachtig is op de advertentiemarkt en een zoekmachine vrijwel zonder concurrentie heeft, kan het zich niet permitteren achterover te leunen. Double digits komen niet aanwaaien. De concurrentie slaapt niet en vooral Amazon is overal. 

 


Update: 16.35 uur: Krimpen

Eind mei begonnen de analisten met het schatten van de winstcijfers van Amerikaanse beursgenoteerde ondernemingen. Toen werd er nog gedacht aan een groei van 7% jaar op jaar (donkergroene lijn rechtsonder), maar inmiddels gaan zij uit van een minieme winstdaling.

Ook de taxaties voor het afgelopen kwartaal (bruine lijn) zijn in de loop van de tijd fors naar beneden bijgesteld. (NK)


Update 16.10 uur: Ingestort

Ineens lijkt geen enkele Nederlander meer geïnteresseerd in een Tesla. Door een hogere bijtelling voor auto's vanaf €50000, werden er in januari slechts 14 exemplaren van het type model S verkocht en 9 van de model X.

Dat betekent een min van maar liefst 99% ten opzichte van recordmaand december. Toen werden er in totaal 2210 tesla's verkocht (1558 model S en 652 model X). Beleggers zal het een worst zijn en zetten het aandeel 0,6% lager. (NK)


Update 14:20 uur: Adieu Bill Gross

Ooit was hij een grote naam en bijna dagelijks op tv over alles. Toch wel een grote naam die via de achterdeur de beurs verlaat. Ook dit is weer een gevalletje: levenslange outperformance, het is maar weinigen gegeven.

 


Update 12:00 uur: Signify

Laatste regel in het overzicht onderaan, verhoogt SocGen vandaag het koersdoel van Signify? Verder zie ik daar niets over, ofwel geen meldingen in de newsfeeds. Verklaar anders maar waarom Signify zo hard gaat op aardig volume na de cijfers vrijdag (-1,2%).

Of? Ik trek geen technische lijnen (bovenkant trendkanaal...?, maar kijk eens. Drie keer is scheepsrecht? De grafiek ziet er hoe dan ook spannend en uit en misschien verklaart dit mede de prijsactie.

Nog even het fundamentele grafiekje: net als bijvoorbeeld KPN en PostNL maakt Signify ook meer winst op minder omzet. U beurt 5,8% dividendrendement. Het aandeel is optisch ook goedkoop en misschien dat dit ook interesse verklaart, nu de beurzen snel stijgen en ook snel duurder worden. Zie mijn vooruitblik  gisteren.

 


Update 10:50 uur: Nyrstar...

Het is gemakkelijk geintjes maken - zonder humor en zelfspot geen rendement, is mijn heilige overtuiging - maar hoeveel mensen hebben hier wel niet gruwelijk veel geld verloren? Dit is echt niet leuk meer. Zo wreed kan de beurs zijn.

 


Update 10:00 uur: Michael O'Leary

He once said of passengers looking for a refund: "We don't want to hear your sob stories. What part of 'no refund' don't you understand?"

Mr O'Leary has described his staff as his "biggest cost", saying: "We all employ some lazy bastards who needs a kick up the backside, but no-one can bring themselves to admit it."

De kleurrijke, omstreden, steenrijke en bij leven al legendarische CEO Michael O'Leary van Ryanair doet een stapje terug. Love him or hate him, hij heeft wel de hele luchtvaartsector op z'n kop gezet.

Feit is dat Ryanair een heel mooi aandeel was. Was. Als Michael een beetje consequent is, moet hij toegeven dat het terecht is dat hij nu wordt buiten gesmeten?

 


Update 08:45 uur: Adyen

Dit advies voor Adyen kom ik nog niet in mijn data tegen, vandaar het woord aan Tom. 

KBC leunt zelf nog even tegen Randstad aan en dat maakt de score vandaag aldus:

  • ASML: naar buy van hold en €180 van €152 - Liberum
  • Randstad: naar €43 van € 46 (hold) - KBC
  • Unilever: naar €50 van €51 - Jefferies
  • Unilever: naar €38 van €37 - RNC
  • Adyen: start met volgen met buy en €775 - Goldman Sachs

Meldt Reuters nog dit:

04 Feb - 08:39:59 [RTRS] - NASDAQ AB - BOARD OF OSLO BØRS UNANIMOUSLY RECOMMENDS THAT SHAREHOLDERS OF OSLO BØRS ACCEPT NASDAQ'S OFFER, DO NOT ACCEPT OFFER MADE BY EURONEXT NV

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.