Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Galapagos BE0003818359

Laatste koers (eur)

27,180
  • Verschill

    -0,200 -0,73%
  • Volume

    62.640 Gem. (3M) 81,1K
  • Bied

    26,960  
  • Laat

    27,340  
+ Toevoegen aan watchlist

Galapagos februari 2019

5.573 Posts
Pagina: «« 1 ... 72 73 74 75 76 ... 279 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 februari 2019 12:19
    quote:

    Lingus schreef op 7 februari 2019 12:16:

    Filgotinib
    Once again, GILD disappointed investors on the conference call by providing no information about how to think of a US filing for RA, where the limiting factor is the MANTA study on reproductive safety in men. The company did appear to say that filings in the rest of the world can occur before MANTA results are known. Filgotinib is being shared with the drug's initial inventor, Galapagos (GLPG); I estimate that GLPG will share about 30% of profits once filgotinib is launched globally.

    Filgotinib, which is an oral drug, will compete directly with other JAK inhibitors, but it looks to be 4th to the US and EU market assuming that AbbVie's (ABBV) upadacitinib is approved timely. It will also compete indirectly with Roche's Actemra, so the incoming CEO should have a good plan on maximizing profits from this drug.

    This is very much a "stay tuned" situation in terms of quantifying this late-stage pipeline drug's value to GILD.

    Bron: seekingalpha.com/article/4238879-gile...
    Conclusie?
  2. appberg 7 februari 2019 12:22
    quote:

    Beurskingpin schreef op 7 februari 2019 12:16:

    [...]

    Jazeker, geef hem nog wat meer aandacht!
    @Beurskingpin Ik snap je frustratie, maar ik heb jou er ook nog niet op kunnen betrappen iets nuttigs bij te dragen aan dit forum.

  3. forum rang 4 Lingus 7 februari 2019 12:23
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 7 februari 2019 12:19:

    [...]

    Conclusie?
    Ter info, geen conclusie.
  4. Beurskingpin 7 februari 2019 12:23
    quote:

    appberg schreef op 7 februari 2019 12:22:

    [...]

    @Beurskingpin Ik snap je frustratie, maar ik heb jou er ook nog niet op kunnen betrappen iets nuttigs bij te dragen aan dit forum.

    Dan moet je wat meer rondkijken..op andere draadjes misschien?
  5. [verwijderd] 7 februari 2019 12:32
    quote:

    GalaDreamer schreef op 7 februari 2019 12:16:

    [...]
    Doe geen moeite, heeft hij al eens eerder beloofd. Uiteraard kwam hij dat niet na.
    eens ?

    gewoon dagelijks belooft ie hetzelfde. Zowel hilarisch als zielig eigenlijk.
  6. [verwijderd] 7 februari 2019 12:32
    quote:

    appberg schreef op 7 februari 2019 12:22:

    [...]

    @Beurskingpin Ik snap je frustratie, maar ik heb jou er ook nog niet op kunnen betrappen iets nuttigs bij te dragen aan dit forum.

    Is dat een ziekte wanneer iemand de dwang tot voortdurend schelden niet kan onderdrukken?
  7. [verwijderd] 7 februari 2019 12:33
    quote:

    Lingus schreef op 7 februari 2019 12:23:

    [...]

    Ter info, geen conclusie.
    Eerder zijn dan upada geeft meerwaarde maar ook dan wordt het geen 'walk in the park'.
    Het zal harder dan hard tegen hard gaan en een kritische succesfactor zal de marketingstrategie worden.
    Kan bijna niet wachten.......

  8. forum rang 4 Lingus 7 februari 2019 12:42
    quote:

    Suske-Wiet schreef op 7 februari 2019 12:33:

    [...]
    Eerder zijn dan upada geeft meerwaarde maar ook dan wordt het geen 'walk in the park'.
    Het zal harder dan hard tegen hard gaan en een kritische succesfactor zal de marketingstrategie worden.
    Kan bijna niet wachten.......

    Juist. Ik krijg de indruk dat sommigen denken dat na publicatie van FINCH 1 + 3 de filgotinibpillen de dag erop in de winkel liggen en iedereen humira door de wc spoelt. Een vooraanstaande biotech-positie geeft niet automatisch een vooraanstaande marktpositie. Different league. Gaat tijd en geld kosten, en inspanningen.
  9. forum rang 4 Mippert 7 februari 2019 12:43
    Hallo lui, even met de hond weggeweest. Kwa koers weinig gebeurd, zo te zien.

    Is er een konsensuskonklusie?
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 7 februari 2019 12:45
    Veel ontwikkelingen rond Fibrose

    Ontwikkeling Fibrose is een aandoening die veel voorkomt maar toch vrij onbekend is. Er is nog geen behandeling voor. Hoe kunnen onderzoekers samen met het bedrijfsleven tot nieuwe geneesmiddelen komen?

    Veel ontwikkelingen rond Fibrose

    Daarover praten vier deskundigen uit Noord-Nederland, waar een goede start is gemaakt met een gezamenlijke aanpak van fibrose.

    Fibrose ontstaat na een beschadiging in het lichaam. Dat kan in alle organen gebeuren, zoals nier, darmen, lever, oog, longen of hart. Een wondje wordt normaal gesproken gerepareerd waarbij een onschuldig litteken ontstaat. Als het wondje is gerepareerd, stopt het genezingsproces. “Maar als de wond continu aanwezig blijft, loopt het proces uit de hand”, vertelt Poelstra. “Het ontspoort en versterkt zichzelf. Dat zie je bij bijvoorbeeld een chronische ontsteking.” Doordat het proces niet stopt, ontstaat te veel littekenweefsel. Dat is harder en stugger dan normaal weefsel. Daardoor kan een orgaan uiteindelijk niet meer goed functioneren.
    Onopgemerkt

    Fibrose is een groot probleem bij veel ziekteprocessen. Toch wordt dat in de medische wereld nog te weinig onderkend. Fibrose geeft aanvankelijk geen klachten en blijft onopgemerkt. Pas in een latere fase van de ziekte wordt duidelijk dat er iets aan de hand is. Zo geeft fibrose in de longen op den duur problemen met de ademhaling. “Dan gaan mensen naar de dokter, maar dan is fibrose vaak al te ver gevorderd”, zegt Poelstra.

    Fibrose geeft aanvankelijk geen klachten en blijft onopgemerkt.

    Bij fibrose ontstaat dus te veel littekenweefsel. Het feit dat dat in alle organen kan gebeuren, draagt ook bij aan de onbekendheid van de ziekte. Verschillende patiënten worden immers door verschillende specialisten gezien, bijvoorbeeld de longarts, de nierspecialist of de leverarts. Een ‘fibrosearts’ bestaat niet. “Maar het proces is wel steeds hetzelfde”, weet Bank. “Fibrose ontstaat in alle organen op dezelfde manier. En het versterkt zichzelf: als het eenmaal is ontstaan, gaat het steeds sneller. Maar helaas is er weinig aan te doen. Fibrose is in de Westerse wereld een veelvoorkomende doodsoorzaak, volgens sommigen zelfs doodsoorzaak nummer één.”
    Wakker

    Een probleem is dus dat fibrose vaak te laat wordt ontdekt. De wetenschap zoekt daarom naar zogeheten biomarkers: merkstoffen in bijvoorbeeld het bloed waaraan te zien is dat het ziekteproces aan de gang is. Daarnaast wordt samen met het bedrijfsleven gezocht naar middelen die het proces kunnen remmen of zelfs stoppen. “De farmaceutische industrie lijkt nu wakker te worden”, vertelt Wuurman. “Men realiseert zich nu hoe groot het probleem is. Sinds 2011 zijn er al vier bedrijven overgenomen die bezig zijn met producten op dit gebied. Daar zijn enorme bedragen mee gemoeid.

    Terwijl de producten pas in een vroeg ontwikkelstadium zitten. Dat geeft aan dat farmaceuten op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden en zien dat dit een heel groot gebied gaat worden.” Ook Steen ervaart dit: “Ik praat al vijf jaar met allerlei bedrijven over fibrose. Pas sinds kort merk ik dat zij serieus kijken naar mogelijkheden en targets op fibrosegebied. Wij hebben een concept voor de aanpak van fibrose, maar dat kon ik zelfs een jaar geleden nog nauwelijks kwijt bij farmabedrijven. De tijd lijkt er nu wèl rijp voor.” Poelstra vult aan: “Sommige farmabedrijven hebben tegenwoordig een fibrose-afdeling. Men realiseert zich steeds meer hoe groot dit gebied is. En het groeit nog steeds. Bijvoorbeeld leverfibrose en de sterfte daardoor neemt sterk toe.”
    Gerichtheid

    Er is pas sinds kort een middel verkrijgbaar dat het proces van fibrose kan vertragen. En er komen nieuwe producten aan, weet Wuurman. “Een aantal van die producten maakt gebruik van het natuurlijke mechanisme om fibroblasten te remmen. Dat is veilig, heel gericht en je hebt waarschijnlijk maar een lage dosering van het middel nodig.”
    De gerichtheid van de therapie is wel belangrijk, maakt Bank duidelijk. “Je moet niet het hele reparatieproces van het lichaam uitschakelen. Want dat proces is nodig om schade te herstellen. Je moet proberen om alleen de cellen aan te pakken die ontspoord zijn.”

    Dat is nog het manco van de middelen die tot nu toe zijn ontwikkeld en getest, verklaart Steen. “Die zijn gericht tegen heel algemene eiwitten die betrokken zijn bij fibrose, maar ook bij veel andere processen in het lichaam. Daardoor ben je beperkt in je therapie omdat die middelen veel bijwerkingen hebben. Daarom zijn we nu bezig met de volgende generatie middelen: stoffen die veel meer gericht zijn tegen processen die een rol spelen bij fibrose. Dat kan leiden tot producten die heel selectief werken op de plek waar ze iets moeten doen en andere processen ongemoeid laten.”
    Dogma weerlegd

    Bij de zoektocht naar nieuwe middelen is de rol van de universiteit in eerste instantie het in kaart brengen van het ziekteproces. Tien jaar geleden was daar nog heel weinig over bekend, vertelt Poelstra. “We dachten altijd dat het fibroseproces niet omkeerbaar was; dat fibrose alleen maar erger kon worden. Nu weten we dat het wèl omkeerbaar is. De wetenschap heeft dat dogma dus weerlegd. Nu gaan we onderzoeken hóe het proces is om te keren. Als we daar stoffen voor kunnen ontwikkelen, hebben we het bedrijfsleven nodig om die stoffen naar de markt te brengen.”

    We dachten altijd dat het fibroseproces niet omkeerbaar was; dat fibrose alleen maar erger kon worden.

    Wuurman zegt: “Het begint meestal met één of twee bevlogen wetenschappers, met eventueel financiële steun vanuit de universiteit of een instituut als de Healthy Ageing Campus in Groningen. Als het zaadje is geplant, moeten vervolgens investeerders daar op inspringen. Want de geldbehoefte om het product te ontwikkelen wordt ineens veel groter. Van aanvankelijk een paar honderdduizend euro tot enkele miljoenen in volgende fasen. Daarna moet het product naar de kliniek, wat een nòg grotere investering vraagt. Dan pas ben je op het punt dat je weet of het middel werkt en of het veilig is. Dan volgt nog een lange en dure weg om het op de markt te brengen. Het moeilijkst in dit geheel is die eerste paar miljoen. Want dan is het risico nog hoog en je weet dat er later nog veel geld bij moet. Daarom zeg ik altijd: innovatie wordt vooral gedreven door investeerders die die eerste stap aandurven.”

    Bank kan dat onderschrijven: “Wij kunnen de weg wijzen en mogelijkheden aandragen om fibrose aan te pakken. Maar als er vervolgens niemand is die dat verder trekt, gebeurt er niets mee. Dan stopt de ontwikkeling en blijft een goed idee op de plank liggen.”
    Uniek

    Er zijn dus allerlei ontwikkelingen rond fibrose. De bewustwording over de ziekte neemt toe en er zijn middelen in ontwikkeling. Wuurman: “Er liggen veel groeimogelijkheden voor nieuwe producten. Ook de overheid ziet dat. Zo hebben wij zeer recent een innovatiekrediet gekregen van 3,6 miljoen euro voor een nieuw medicijn tegen longfibrose. In Groningen is nu een soort expertisecentrum over fibrose ontstaan, met Ruud Bank en Klaas Poelstra als twee van de weinige echte fibrose-experts, en zijn al twee nieuwe experimentele geneesmiddelen tegen fibrose ontwikkeld. Dat is echt uniek. Het is tevens een voorbeeld van hoe je als universiteit en bedrijfsleven kunt samenwerken. Dat is erg leuk en inspirerend om te ervaren.”
  11. BLOO7 7 februari 2019 12:52
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 7 februari 2019 12:17:

    [...]

    Ik wil wel een tegenprestatie
    dit slaat nergens op
    Hahaha, je zit er in moneymaker dat is het belangrijkste! ;-)
    Velen van diegenen die je geen succes gunnen staan langs de zijkant...
    wegens geen stalen ballen.
  12. [verwijderd] 7 februari 2019 12:54
    Strategisch kralen rijgen met focus! Met ambitie om onafhankelijk een grotere speler te worden. Niet voor de daytraders, maar wel interessant voor de LT'rs. Waarbij er altijd onverwacht een bod of andere verregaande collab voorbij kan komen. Linksom of rechtsom, er wordt waarde gecreëerd, die vroeg of laat ook in de koers vertaald wordt. Waarbij er nu al met een EUR 5 mrd marketcap, natuurlijk al een flink voorschot is genomen. De volgende majeure koersleap heeft weer een trigger nodig. Niet alleen goede finch 1 + 3 resultaten, maar ook daadwerkelijke sales. Ik vergelijk het met Genmab, waar ik ook LT inzit. Eerst was er het Darzalex r&d succes, toen de marktintroductie en toen werd de daadwerkelijke sales per kwartaal belangrijk. Dat zijn processen die tijd kosten. Een koers zal niet direct de peaksales vertegenwoordigen, want de markt is altijd dynamisch. Marktintroductie per land, concurrentie, salespipeline uitbouwen, onderhandelingen over steeds meer onder druk staande medicijnprijzen etc. Dat zijn onzekerheden en timing issues, die ook relevant zijn voor een belegger. Risk vs return. Het eeuwige dilemma. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in, met voldoende oog voor de beren die af en toe op de weg voorbij komen. Daarom is de verbreding van de r&d portfolio en strategische collabs zoals vandaag weer een aangekondigd ook essentieel voor Galapagos. More than a one-trick-pony.

    "De biotechnoloog bundelt de krachten met zijn Duitse branchegenoot bij het onderzoek naar een nieuwe 'target' voor fibrose en andere indicaties. Wat voor target het precies is, werd niet openbaar gemaakt...

    KBC merkt op dat er in de franchise op het vlak van longfibrose (IPF) en andere indicaties al diverse onderzoeken lopen. Het gaat dan om GLPG1690, GLPG1205, GLPG3499 en de begin vorige maand aangegane samenwerking met het Canadese Fibrocor Therapeutics."
  13. forum rang 5 RW1963 7 februari 2019 13:01
    quote:

    BLOO7 schreef op 7 februari 2019 12:52:

    [...]

    Hahaha, je zit er in moneymaker dat is het belangrijkste! ;-)
    Velen van diegenen die je geen succes gunnen staan langs de zijkant...
    wegens geen stalen ballen.
    Ik denk dat de meesten hem wel het succes gunnen, want dan hebben wij het zelf ook.

    Maar als hij zegt:
    moneymaker_BX 6 feb 2019 om 17:26
    Wat een hopeloos aandeel


    Heb je dan wel stalen ballen ???
  14. BLOO7 7 februari 2019 13:03
    quote:

    RW1963 schreef op 7 februari 2019 13:01:

    [...]

    Ik denk dat de meesten hem wel het succes gunnen, want dan hebben wij het zelf ook.

    Maar als hij zegt:
    moneymaker_BX 6 feb 2019 om 17:26
    Wat een hopeloos aandeel


    Heb je dan wel stalen ballen ???

    Ik weet het niet, kan natuurlijk ook slechte intenties hebben voor Galapagos.
    Trol?
5.573 Posts
Pagina: «« 1 ... 72 73 74 75 76 ... 279 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht