Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Ook Azië in ban handelsoverleg

TA: Ook Azië in ban handelsoverleg

Ook de aandelenbeurzen in het Verre Oosten volgen angstvallig de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China, die later deze week in Peking plaatsvinden. Net als in de rest van de wereld kunnen de Aziatische beurzen heftig reageren indien de besprekingen vastlopen.

 

Het Witte Huis heeft laten weten dat een ontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping op korte termijn nog steeds niet uitgesloten is. Vorige week zei Trump nog dat hij Xi deze maand niet zou ontmoeten om een handelsdeal te sluiten.

De tijdelijke wapenstilstand in het handelsconflict loopt op 1 maart af. Vandaag bekijk ik enkele belangrijke Aziatische aandelenbeurzen.

AEX hapert wat

Ik begin met de Nederlandse beurs die, in de recente dip, de onderzijde van het stijgende trendkanaal heeft opgezocht. De AEX-index maakt pas op de plaats binnen de stijgende trend. De correctie bleef dus beperkt en zet vooralsnog niet door.

De weerstand ligt rond 554,34 (gevormd op 27 september 2018). Hogere koersbodems geven aan dat er bij correcties nog altijd op hogere niveaus wordt ingestapt.

Met een doorbraak en slotstand boven de laatste koerstop wordt een tussenliggende weerstand uit de weg geruimd. De stijgende trend kan dan worden vervolgd. Steun ligt op 511,84 (bodem van 12 december 2018).


Nikkei 225 is afgeketst op de oude koersbodems

Nadat de Japanse Nikkei 225 index is vastgelopen op de voormalige steunzone 21.000, is de herstelfase verlaten. Hiermee is het technische plaatje verzwakt.

Op korte termijn sluiten we een test van de steun 19.239,52 (bodem van 8 september 2017) niet uit. Een uitbraak boven weerstand 21.000 (gevormd op 25 oktober 2018) zal de nieuwe opwaartse richting bepalen.


De beurs van Singapore lonkt naar weerstand

De STI Straits Times index in Singapore laat een technische verbetering zien onder weerstand 3.272,88 (gevormd op 3 oktober 2018). De recente hogere koersbodem rond 3.153,61 (bodem van 24 januari) signaleert  weer kopers in de markt.

Indien de weerstand opwaarts wordt gebroken, kan de STI Singapore Straits index verder omhoog. De 2e steun ligt rond 3.000,45 (bodem van 26 december 2018).


De Chinese beurs in Shanghai weet vanaf de steun op te veren

De beurs in Shanghai, die afgelopen week de hele week dicht was, vanwege de viering van het Chinees Nieuwjaar, pakt de draad deze week weer op. De SSE index in Shanghai) verbetert op de korte termijn nu de correctieve beweging opwaarts wordt gebroken.

De Chinese beurs (SSE index in Shanghai) laat afgezien hiervan bewegingen zien boven steun 264,77 (bodem van 30 oktober 2018). Voor een volgende verbetering is een doorbraak boven weerstand 290,59 (top van 28 september 2018) noodzakelijk.

Bij een daling onder steun 264,77 (bodem van 30 oktober 2018) verzwakt het beeld.


De beurs van Hong Kong krult opwaarts  

De Hang Seng index in Hong Kong  heeft het oude uitbraakniveau met succes teruggetest. De beurs van Hong Kong (Hang Seng index) heeft hiermee ruimte gekregen voor een verdere stijging.

Ons eerste koersdoel ligt op 31.592,56 (gevormd op 14 mei 2018). Zolang de steun op 24.896,87 (bodem van 3 januari) intact blijft, handhaven we een positieve visie.


MSCI Vietnam veert op vanaf de steun 503,23

MSCI Vietnam verbetert nu de dalende trend is verlaten. Een meer consoliderend koersverloop mag nu worden verwacht.

Weet de MSCI Vietnam boven de weerstand 553,03 (gevormd op 7 december 2018) te breken, dan klaart het beeld verder op. De steun rond 503,23 (bodem van 2 november 2018) moet intact blijven.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Gerelateerd

Reacties

201 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 februari 2019 09:32
    quote:

    Call me Put schreef op 12 februari 2019 09:24:

    Nou Onn, jij kan vanavond weer een flinke veeg uit de pan verwachten, daar kan hij dan wel de hele dag over nadenken dat dan weer wel.
    Hij staat bij jou in de top 10 maar in mijn hitparade is hij inmiddels doorgestoomd naar de top 3. Lol.
    Goodmoanig!!
    Hoi buddy,
    Dat figuur wil ik best eens meenemen met een stromingsduik naar 30 mtr in de Oosterschelde.:)
201 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links