Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Meevallers steunen AEX

TA: Meevallers steunen AEX

Nu het cijferseizoen volop onderweg is, blijken de jaarcijfers van de meeste bedrijven alleszins mee te vallen. De verwachte verzwakkingen blijken veelal onterecht in de koersen te zijn ingeprijsd. Hierdoor weten veel aandelen de laatste weken een sterk herstel te laten zien.

De Nederlandse beurs kan hierdoor het begin dit jaar ingezette herstel verder vormgeven. Ondanks dat de kracht er even uit lijkt (de AEX-index ligt per saldo al een aantal dagen stil) is de opgaande trend nog intact. Nieuwe positieve verrassingen zorgen dagelijks voor een extra impuls in het positieve sentiment.

AEX-index

De recente adempauze van de AEX-index vindt plaats binnen het stijgende trendkanaal. Mijn visie blijft echter positief, zolang het patroon van hogere toppen en bodems intact blijft. Bij correcties wordt op steeds hoger niveaus ingestapt.

Pas als de steile opgaande fase wordt afgebroken, moeten we rekening houden met een grotere terugval, waarbij de oude top van december rond 511,84 de eerste steun biedt. Zolang de trend intact blijft, ligt het koersdoel voor deze stijging in eerste instantie op 554,34, de top van september 2018.

Cijfers

Zoals ik al aangaf, zorgen de meeste cijfers voor opluchting onder beleggers en wordt de koers van het betreffende bedrijf vaak (flink) hoger gezet. De afgelopen dagen zagen we onder andere de bouwers, BAM en Heijmans een sprongetje maken en eerder wisten ook bijvoorbeeld Heineken en DSM de markt al te verrassen.

De komende dagen blijven de cijfers langskomen. Vandaag presenteren Galapagos, Relx en ASMi hun jaarcijfers en later deze week volgt ook nieuwkomer Adyen nog. Ik bespreek kort hun lange termijn technische plaatjes.

Galapagos

Bij Galapagos houden kopers en verkopers elkaar in balans. Dit vertaalt zich op de grafiek in een zijwaarts gericht koersverloop tussen steun €74,48 (bodem van 30 april 2018) en weerstand €105,35 (gevormd op 14 september 2018).

Nadat vorig jaar de stijgende trend werd afgebroken, is de koers per saldo niet meer veel opgeschoten. Pas na een doorbraak boven de weerstand zal het technische beeld weer opklaren en de stijgende trend worden hervat.

Relx

Relx verbetert, maar beweegt nog onder weerstand €19,65 (gevormd op 1 december 2017). De recente serie hogere koersbodems geeft al aan dat beleggers op hogere niveaus (bij)kopen.

Het technische beeld klaart verder op indien de weerstand op basis van de slotkoers opwaarts wordt gebroken. Het volgende koersdoel ligt dan rond €23,45, dit is een berekend koersdoel.

ASMI

ASMI is de afgelopen weken technisch bezien flink verbeterd. Nadat de dalende trend opwaarts is doorbroken, is ASMI nu ook boven de oude weerstand gesloten. Met deze technische verbeteringen is er ruimte vrij gemaakt richting weerstand 50,32 (gevormd op 1 augustus 2018).

De vorming van een hogere koersbodem zal de verbeteringen nog wel moeten bevestigen. Een mogelijke correctie zal dan ook een interessant instapmoment kunnen opleveren.

Adyen

Vanwege de kortere koershistorie kijk ik bij Adyen naar het koersverloop van het afgelopen jaar. Hoewel per saldo een meer neutraal verloop zichtbaar is, waarbij de koers beweegt tussen grofweg €400 en €750, wijzen de hogere koersbodems van de afgelopen maanden op aantrekkende vraag.

Een doorbraak boven de toppen van september en oktober 2018 is nodig om de verbeteringen te bevestigen. Zolang het neutrale koersverloop echter intact is, is Adyen alleen interessant voor speculanten.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 ASML oogt wispelturig 84
  2. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  3. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111

Gerelateerd

Reacties

293 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 21 februari 2019 08:22
    Môggel..

    Ik heb een Tweety ontdekt op internet van Harry Geels u weet wel..

    De Broer van Ruud..

    "Start AEX - Gesprekken hervatten op hoger niveau #AEX opent licht hoger"

    Waarschijnlijk ergens boven in een Wolkenkrabber dus..

    Welke..?

    Ivm de Privacy kon of wilde Harry dat er niet bij zetten..;)
  2. [verwijderd] 21 februari 2019 08:25
    echt naairj dit steeds elke keer in de handel laten kopen in de middag ervoor en dan uren laag houden de aankoop en dan volgende dag om 0800 dikke spyks up recht om gam te doen. valse verdienste zo op makkelijke manier voor tegenstanders.

    steeds zie je zelfde beeld als je sh wil.
    geen 1 week mag shorts eens winnen met de indexen, allen als het duur is en je zit er naast. kloe ecb en centrale banken gedoe, maken heel beleggen kapot.
  3. [verwijderd] 21 februari 2019 08:34
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 21 februari 2019 08:25:

    echt naairj dit steeds elke keer in de handel laten kopen in de middag ervoor en dan uren laag houden de aankoop en dan volgende dag om 0800 dikke spyks up recht om gam te doen. valse verdienste zo op makkelijke manier voor tegenstanders.

    steeds zie je zelfde beeld als je sh wil.
    geen 1 week mag shorts eens winnen met de indexen, allen als het duur is en je zit er naast. kloe ecb en centrale banken gedoe, maken heel beleggen kapot.
    Het is je gelukt hahah geen gam in je tekst en bijna correct Nederlands
  4. [verwijderd] 21 februari 2019 08:47
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 21 februari 2019 08:12:

    natuurlijk meevallers want gam gam kan toeslaan nog precies op stopjes hoe kienen ze het uit.
    1ste uur sh uit kast lokke om te dumpen, dan bankiers wat daling maken dat je baald, straks gam als us open gaat op 26k sh.

    zie je zie je dax spyke up recht.
    Valt niet mee om een paar zinnen leesbaar aan het papier toe te vertrouwen zo blijkt....
293 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links