Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Hamon Groep Terug naar discussie overzicht

Forum Hamon geopend

802 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 41 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Leefloon 21 februari 2019 14:36
    quote:

    Atlas schreef op 21 februari 2019 10:59:

    Ze moeten echt wat aan hun communicatie doen, want momenteel is het één groot zwart gat...
    Juich het communicatiebeleid toch maar toe, want dit kost weinig. Hamon zal nog steeds in een belangrijke fase zitten waarbij herstel in de luwte wenselijk is, kostenbesparingen cruciaal zijn, en beleggers hebben er weinig belang bij dat Hamon op korte termijn de voor de grootaandeelhouder onbelangrijke koers van Hamon op korte termijn gaat managen. Hamon heeft radicale andere prioriteiten.

    Zo beschouwd liever dit dan de dure volzinnen die bijv. IR van Nyrstar produceert, ondanks de soms zichtbare (geen case study voor chimneys) of merkbare (publicaties niet bijna meteen nabeurs) ruimte voor commerciële en communicatieve verbeteringen bij Hamon.

    Ik ben het daarom eens met het zwarte gat, maar ook met de kostenbesparing op IR. Eerst Hamon maar eens overeind houden, en dan pas werken aan een mooie houding. Laat beloftevolle en koersopdrijvend bedoelde dividenden op lange termijn en dergelijke maar over aan een AB InBev, bpost en EVS. Ik weet niet of het beleid een bewuste keuze is, maar dat maakt voor de kostenbesparing niet uit. Liever een CFO die een winstmarge controleert om een financieel zwart gat te voorkomen, dan een CFO die communicatieve zwarte gaten gaat opvullen om de koers de hoogte in te jagen.

    Het helpt overigens uiteraard ook niet dat Hamon uit de gratie is geraakt, totdat ooit het tegendeel wordt bewezen met groene cijfers en/of donkere obligatiewolk. Bij pennystocks zijn extreme overwaarderingen eerder regel dan uitzondering, ongeacht wat IR doet, maar daarvan lijkt bij Hamon geen sprake. Alleen rond cijfers een tijdelijke opleving, zoals eerder geduid.

    Wat insiders doen of willen suggereren interesseert mij overwegend helemaal niets, maar ik zag de tweede melding toevallig voorbijkomen. Het gaat overigens over relatief kleine transacties uit 2018, op een enkele uitzondering na. Van dumping geen sprake. En anders is het theoretische goede nieuws dat het, voor deze aandeelhouders zeer kleinschalige, dumpen mogelijk is gestopt. Je kunt er effectief weinig tot niets mee. Het zou zelfs om bonusbetalinkjes in aandelen kunnen gaan.
  2. forum rang 8 Leefloon 23 februari 2019 02:21
    Na een klap tegen mijn glazen bijna-vierkant is Hamon inmiddels iets positiever beoordeeld, maar zit Hamon - meer dan geschat - nog wel in de gevarenzone. In tekstvorm is de belangrijkste verklaring dat Hamon (te)veel stijgingen mist. Ook deze week weer. Een voor een pennystock onbebuidende plus van +1,37% voor Hamon, maar +2,83% voor de best presterende BEL-index (BEL Small). Ondanks het stijginkje neemt de achterstand van Hamon dus toe. Het omgekeerde zou gezonder zijn geweest.

    YTD eenzelfde beeld van gemiste stijgingen. Hamon -1,00%. BEL 20 +10,15%. BEL Mid +9,74%. BEL Small +3,53%. Niet meteen alarmerend, maar wel 'onwenselijk' of zwak.
  3. Atlas 26 februari 2019 12:15
    Ik zeg niet dat ze in het wilde weg moeten gaan communiceren en halve waarheden vertellen om de koers op te drijven, maar als aandeelhouder wens ik wel wat meer geïnformeerd te worden dan vandaag het geval is. Zeker omdat er af en toe plots wel iets wordt gecommuniceerd (zoals over het project in Pakistan). Daardoor krijg je de indruk dat er voor de rest helemaal niets te melden valt, terwijl het wellicht eerder een gebrek aan een goed communicatiebeleid is.
    Als aandeelhouder is het inderdaad ook mijn belangrijkste zorg dat het weer beter gaat met Hamon (zelfs als dat even tijd vraagt), maar ik zie niet in hoe dat ten koste van een goed communicatiebeleid moet gaan. Sterk werk leveren en vooruitgang maken op het terrein kunnen perfect hand in hand gaan met een goed communicatiebeleid. Het is niet of het één of het andere.
  4. forum rang 8 Leefloon 26 februari 2019 17:07
    quote:

    Atlas schreef op 26 februari 2019 12:15:

    Ik zeg niet dat ze in het wilde weg moeten gaan communiceren en halve waarheden vertellen om de koers op te drijven

    Het is niet of het één of het andere.
    Niemand die zegt dat jij dat zegt.

    Dit is het negeren, wat mag, van opmerkingen over (blijkbaar) andere prioriteiten van Hamon. IR kost geld, is bijzaak, en vergt inzet van personen die voor een wat langere termijn dan kwartalen nuttiger ander werk hebben.

    Het is niets meer dan een (gedeelde) constatering dat IR bij Hamon weinig prioriteit heeft, en I'll agree to disagree wanneer jij stelt dat bijvoorbeeld de CFO 2 dingen tegelijkertijd kan. En Hamon redden, en aandeelhouders met een andere horizon bedienen. Ik begrijp en begrip een impliciete keuze voor het op een laag pitje zetten van IR, laat staan het managen van de beurskoers. De grootaandeelhouder zal hooguit willen dat die koers boven €0,00 blijft, en heeft nou eenmaal andere maatschappelijke doelstellingen dan minderheidsaandeelhoudertjes die te lang tegen €0,30 aan moeten kijken.

    Beleg dan dus voorlopig niet in Hamon, zolang Hamon nog niet zwemt in het geld, o.a. de CFO bezig is om het hoofd boven water te houden, en een grootaandeelhouder maatschappelijke doelen nastreeft. Een gegeven situatie. Andere prioriteiten. Aandeelhouders met de juiste bijpassende horizon zullen het toejuichen dat Hamon nu niet investeert in Nyrstariaanse volzinnen. Vergeet ook niet dat Hamon veel ontevreden aandeelhouders zal hebben, met daarbij passende "vragen". Ideaal is anders, vind ook ik, maar het IR beleid past prima bij de fase waarin Hamon verkeert. En bij de grote aandeelhouders die Hamon heeft, zonder dat die veel waarde hechten aan hoge koersen. Wat in België tot hogere taksen kan leiden voor die aandeelhouders; zie wat dat betreft ook AB InBev.

    De grootaandeelhouder van Hamon is bezig met het redden van Hamon; niet met een voor Hamon optimaal IR beleid.Jammer voor je, maar het is niet anders. Dat sleutelfiguren 2 dingen tegelijkertijd goed kunnen doen, en-en, lijkt mij wel een gezocht "argument".

    Bovendien is voor duurzaam hogere koersen toekomstig nieuws nodig. Er is meer aan de hand dan alleen maar het uit de gratie geraakt zijn, en/of een te terughoudend IR beleid. De patiënt is hopelijk gestabiliseerd, maar veel beter dan dat is het niet. Gun de patiënt wat tijd om te herstellen. Dat is prioriteit nummer
    één, ook voor de grootaandeelhouder.
  5. Atlas 1 maart 2019 11:28
    Zelfs als je gelijk hebt dat ze er geen tijd voor hebben (wat mij sterk lijkt, maar bon), dat ze dan helemaal niet communiceren ipv af en toe eens een berichtje dat de indruk geeft dat ze communiceren, maar tevens ook dat er voor de rest niets te communiceren valt.
  6. Atlas 1 maart 2019 11:30
    En met de hoogte van de koers heeft mijn vraag voor een betere communicatie niets te maken, ik blijf gewoon graag op de hoogte van wat er gebeurt in de bedrijven waarin ik investeer...goed of slecht nieuws.
  7. forum rang 8 Leefloon 1 maart 2019 12:37
    De inmiddels gebruikelijke kwartaallijkse opleving van de koers, vlak voor of na cijfers.

    Er worden verbindingen gelegd die er niet zijn, wat illustreert dat praktische gevolgen een mening of voorkeur in de weg staan. Bij een verondersteld gered bedrijf zou het gemiddelde nieuws positief moeten zijn, zodat Hamon de koers opdrijft door geld over de IR-balk te smijten. Kosten tegen de maatschappelijke belangen van de Waalse grootaandeelhouder in.

    Nogmaals: wie graag op de hoogte wil blijven, die kan beter niet gaan beleggen in "overheidsbedrijfjes". De Waalse overheid vind een gered Hamon nu ongetwijfeld belangrijker dan een onnodig communicatief Hamon. Hogere koersen zijn pas wenselijker bij verkoop van het overheidsbelang.
  8. forum rang 8 Leefloon 1 maart 2019 12:53
    quote:

    Atlas schreef op 1 maart 2019 11:28:

    Zelfs als je gelijk hebt dat ze er geen tijd voor hebben (wat mij sterk lijkt, maar bon), dat ze dan helemaal niet communiceren ipv af en toe eens een berichtje dat de indruk geeft dat ze communiceren, maar tevens ook dat er voor de rest niets te communiceren valt.
    Misschien wel tijd, maar geen priori-teit. Zou ik er namens de grootaandeelhouder op arm's length meebesturen, dan zou ik echter ook commentaar hebben op een CEO en/of CFO die onnodig veel tijd besteed aan IR. Wegens andere prioriteiten, waaronder bijvoorbeeld herfinanciering van de obligatie en commerciële of controlerende activiteiten.

    Vergeet ook niet dat het op de Schaal van Hamon al een verbetering is dat cijfers van 1 maart nabeurs niet pas ongeveer in de ochtend van zaterdag 2 of maandag 4 maart bekend worden. Ze komen, in vele opzichten, van ver.

    Het staat je vrij om tijdens een aandeelhoudersvergadering om meer IR te verzoeken, en dan bedoel ik niet flauw dat de grootaandeelhouder dat voorstel zal wegvagen. Ik verwacht niet dat Hamon aan Simms van Nyrstar een baan gaat aanbieden, en ik verwacht niet dat Hamon in een fase zit die het toelaat om veel in IR te investeren. Dat zou ze zogezegd zomaar de hele winst over 2019 kunnen gaan kosten, en levert slechts iets tevredener minderheidsaandeelhouders op.

    Niet dat ik tegen iets meer IR ben, maar alle begrip voor hoe het er nu gaat. Hamon komt van ver, is er de komende jaren nog niet, en heeft dus andere prioriteiten. Heeft Hamon die andere prioriteiten niet, dan zal de Waalse overheid die andere prioriteiten wel hebben. Behoud van bijna alle werkgelegenheid en fiscale inkomsten is belangrijker dan één nieuw baantje voor Simms van Nyrstar.
  9. forum rang 8 Leefloon 1 maart 2019 18:58
    Mede door ontbrekende vooruitzichten verwacht ik een herhaling van het patroon van een oplevende koers net voor of na cijfers, om daarna weer weg te zakken. Wat mij betreft ongeveer conform verwachting, zonder positieve verrassingen. 2018: verloren jaar. 2019: hopen op (zicht op) Hamon vzw. 2020: hopen op (zicht op) een winstje. 2021: hopen op (zicht op) een winst. Als het meezit.

    Visie ongewijzigd: "kopen" voor wie in Hamon gelooft, maar liever "afwachten" tot er betere tijden aanbreken, en misschien profiteren van zo'n oplevinkje van de koers rond cijfers. Het "afwachten" gaat ervan uit dat de koers niet ineens van €0,30 naar €0,90 zal exploderen, zodat je dan hooguit het begin van de rit terug omhoog mist.
  10. forum rang 7 JdeFL 1 maart 2019 19:21
    Verwacht er niet veel van. Orders oké (rekening houdende met een krimp van Hamon zelf), rebitda (?) nou ja, positief, maar als gegeven waardeloos, verlies behoorlijk. Nog altijd geen 0 op de borden, verre van. Wel tekenen van leven op de website, 2 persberichten over contracten op korte tijd, misschien is daar beterschap op komst.
    Vraag is: had het beter gemoeten? Neen, niet echt. Ziet er iets beter uit, maar het aantal aandelen dat boven de markt hangt (grote aandeelhouders, Wallonië) blijft echter verschrikkelijk hoog. Er is ook niet echt een wortel om hen ervan te overtuigen te blijven zitten. Helaas.

    Maar, er is nog leven, zelfs na de (bijna-) dood.
  11. Cerazeen 1 maart 2019 20:35
    Wel een moeilijk verhaal , maar alvast beter dan dat van Nyrstar (met veel pijn en verlies zinkend schip verlaten) hier zie ik nog een toekomst. Ik blijf alvast een believer !
  12. forum rang 7 JdeFL 2 maart 2019 10:26
    Het blijft toch bangelijk op het randje. Grote kostenbesparingen, stroomlijning aankoopbeleid en na-service, minder rentebetalingen door kwijtschelding schulden, focus op winstgevendheid ipv omzet. En voor 2019 slechts een 'voorspelling' dat de bedrijfskasstroom (net) voldoende zou zijn. Blijft dus uitermate zwak, helaas. Had beter verwacht.
    Wat de koers gaat doen, geen idee. Daar zit in elk geval al een heel pak negativiteit in. Misschien gaat men daar terug focussen op bekendgemaakte contracten.
  13. seadoc 2 maart 2019 12:55
    25 miljoen verlies. 77 miljoen schuld. Omzet iets van 350 miljoen. Zit wel lichte verbetering in, maar ze gaan weer praten over hun schulden. Iedereen mag weten wat ie doet, maar op dit moment zou ik hier geen centen in stoppen. Misschien later.
  14. seadoc 2 maart 2019 12:56
    quote:

    Cerazeen schreef op 1 maart 2019 20:32:

    Hoop doet leven
    Op hoop zou ik niet beleggen waarde Cerazeen.

  15. forum rang 8 Leefloon 2 maart 2019 15:20
    De woorden 'hopen' (op (zicht op) winst op termijn) en 'geloven' (in Hamon) zijn ook daarom bewust gebruikt bij een zeer indicatieve, tamelijk optimistische en van voorbehouden voorziene route, die onder meer uitgaat van niet-ongunstige herfinanciering van de obligatie.

    Net zoals bij AB InBev lijkt de schuld redelijk goed verwerkt in koersen van voor de recente opleving en waarschijnlijk erop volgende terugval, maar zit bij Hamon het risico wél aan de onderkant. Bij AB InBev kan een relatief kleine KV een hogere WPA sneller beschikbaar maken voor de aandeelhouders. Bij Hamon niet.

    Er zijn lichtpuntjes, zoals dat de grootaandeelhouder begin 2018 blijkbaar taxeerde dat de behaalde minimumopbrengst van die KV genoeg zou moeten zijn om werkgelegenheid te behouden. Maar ja, dan is op termijn een Hamon vzw voldoende voor de grootaandeelhouder.

    Ter indicatie: de REBITDA 2018 moet door groei op een langere termijn ongeveer de nettowinst worden voor een koersdoel van €0,90. Zonder verwatering, en met kredietwaardigheid voor een (veel) lager rentepercentage. Niet godsonmogelijk, maar ook niet de mate van zekerheid die beleggers zoeken (en elders kunnen vinden).

    Bij Hamon is het echt hopen op (1) zicht op (2) winst, exclusief buitengewone baten en lasten. van (3) zo'n €10 miljoen (4) binnen een jaar of 7 op 'kopen' uit te komen, (5) bij gunstige herfinanciering van de obligatie en (6) met gestelpte bloedingen. Met het edele speculeren heeft dat niets te maken, en 'gokken' is nu nog misschien iets te straf, ondanks dat Hamon in een gevarenzone zit.

    Beleggers raad ik daarom 'afwachten' aan, waaronder het wachten op nieuws over hoe de obligatie wordt geherfinancierd. Veel meer zekerheid, iets lager rendement.

    Gokken met weinig aandelen Hamon 'kan', maar schatrijk zul je daarvan sowieso niet worden. Had dan gegokt op de telkens geziene tijdelijke, hoopvolle opleving rond cijfers...
  16. forum rang 4 nb 2 maart 2019 19:20
    U zegt het mooi, Leefloon. Het is bijna dichten.
    Het is voor mij min of meer hopen op, leunend op de argumentatie die ik hier lees, en, ik heb de tijd.
802 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 41 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.092
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.871
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.736
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.002
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.164
AMG 965 125.588
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.105
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.576
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.094
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.249
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.481
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht