Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

AMG Critical Materials N.V. NL0000888691

Laatste koers (eur)

24,160
  • Verschill

    +0,020 +0,08%
  • Volume

    140.716 Gem. (3M) 244,6K
  • Bied

    24,000  
  • Laat

    24,440  
+ Toevoegen aan watchlist

AMG maart 2019: Lente!

1.448 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 73 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. KaPeeN63 8 maart 2019 10:00
    Daling koers wordt ook mede veroorzaakt door duikeling Chinese export met 20,7% in de maand februari.
  2. KaPeeN63 8 maart 2019 10:05
    Koos Timmermans, de voormalig financieel directeur van ING die opstapte wegens het witwasschandaal, kreeg 601.800 euro mee als ontslagvergoeding. Dat bedrag komt neer op een half jaarsalaris.

    Shorters en bankdirecteuren verdienen/krijgen bakken met geld.
  3. mvdln 8 maart 2019 10:07
    Goedemorgen allemaal! Of toch niet...

    Koersverloop sinds de cijfers vorige week is voor velen teleurstellend. Ik heb er ook op verloren. Ik zat met flink wat turbo's long bij de opening, die de 1e 5 minuten veelbelovend was. In de spike down, het ging echt hard, alles verkocht en alle winst zien verdampen die ik de 10 dagen voor de cijfers had opgebouwd. Gelukkig niets verloren.

    Ik blijf momenteel even aan de zijlijn. heb nog wel een aantal aandelen op gemiddelde koers van 40 EUR in porto. Naar begin mei toe absoluut terug uitbreiden.

    Het momentum zit momenteel tegen. Vanadium en lithium bedrijven kregen en krijgen ook weer klappen, AMG volgt. De AEX en het sentiment helpen ook niet echt mee.

    Ik denk dat het nog wel een paar euro's kan zakken en helemaal niet door fundamentele redenen. Maar dit is een mooie koopkans, gewoon gestaffeld bijkopen. Over een paar jaar nog eens opnieuw kijken en... vul maar zelf in.

    De korte termijn gelukzoekers, die hier veel aanwezig zijn, raad ik aan morgen eens naar het casino te gaan, misschien heb je daar wel succes. Het is jammer vast te stellen dat waardevolle posts van ViperOne, Umi1, Topperke en anderen ondergesneeuwd raken onder de voortdurende flow van negatieve en inhoudelijk gelijkende posts.

    Bekijk het positief. Ik zou maar al te graag naar de winkel gaan en iets uit het rek halen waarvan ik denk: dit is goedkoop en niemand heeft het door.
  4. forum rang 4 inbetween 8 maart 2019 10:09
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 7 maart 2019 12:57:

    [...]
    Het interesseert ze geen hol buiten Europa en in Europa zit de harde Brexit allang in de koersen.
    Jij hebt te weinig ervaring met dit soort zaken.
    De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag lager geopend. Ook elders in Europa begonnen de beurzen met verliezen. De zorgen over een vertraging van de wereldwijde economie werden verder aangewakkerd door een forse daling van de Chinese export. Daarnaast wordt uitgekeken naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag verschijnt.

    In Europa trekken ze zich ook niets aan van wat er daarbuiten gebeurt. Ik baal ook dat ik niet net als jij long zit in dit aandeel wachtend op die 50 euro. Want oh ja, ik weet niet wat lange termijn is. Nogmaals, succes volgend jaar in de brugklas.
  5. r66 8 maart 2019 10:17
    Denk dat de keuzes van AMG best goed zijn.
    Vanadium prijs ligt goed. De nieuwe eis van Chinese overheid voor het sterkere vanadium staal, om zo minder staal te hoeven gebruiken, zal zeker gaan doorwerken.
    Lithium wordt vanaf volgend door Heinz weer in de lift verwacht.
    Uitspraak dat EBIDTA minimaal hetzelfde zal zijn betekent dat ze dit jaar goed door de handelsoorlog komen.
    Dan komt er nog een dividend uitkering, die evt. shorters zullen moeten ophoesten, en in mei komt er meer duidelijkheid over lopende projecten en het lopende jaar.
    Dus ik verwacht dat er Maart/April toch wel shorts gecoverd gaan worden.
  6. Ray85 8 maart 2019 10:25
    Ach dan kopen we er toch weer wat bij eind van de maand. Who cares? Zal wel ergens in 2026 goed komen :P
  7. drooglegging1920 8 maart 2019 10:30
    We mogen op het forum toch ook wel eens lekker zeiken kom op zeg....Ik heb nu ook een broertje dood aan fundamentele analyse van VIPER ONE, Topperke of UMI1 ..of een technische anaylse van old skool vriend Gerrit69....tsjaa je wordt geslacht van 53 naar 25 euro....even naar 34 euro word je weer teruggezet...shortpercentage loopt op...AMG communiceert heel beperkt...verwachtingen zijn sky-high daarom is iedereen het wat sneller beu nu...logisch toch...Fundamenteel is het ijzersterk bij AMG...maar daar hebben we weinig aan zo is wel te merken...tijd en lange termijn is het enige wat ons hopelijk rest..
  8. forum rang 7 Just lucky 8 maart 2019 10:33
    Het komt zeker goed op de lange termijn. Als ik kijk naar 2022/2023 (daar zit waarschijnlijk nog wel een crisis/recessie tussen), dan staan Ohio2 al lekker te ronken en is er een significant tekort aan FV. Verwacht dan toch wel een ebitda van +400 mln $ en bijbehorende koers van minimaal 60/70 euro. Daar ben ik tevreden mee.
  9. forum rang 7 ketchup 8 maart 2019 10:55
    quote:

    Tom3 schreef op 8 maart 2019 09:33:

    [...]

    Goed begin K-o-c-u! Als jij instapt heeft denk ik de bodembel geluid. Ben je van plan het groots aan te pakken of is dit meer een side-show?
    ik loop mee op het advies van deze analist
    denk wel dat hij veel weging heeft in beleggers-land, dus hij zal wel de nodige interesse weten op te wekken.

    heb nu 50% gedaan van wat ik wil doen en hou de andere 50% over mocht het nog verder terugzakken naar 27.50 ( dat advies geeft hij ook) en als het niet verder doorzakt deze komende weken en weet te stabiliseren in de 30-32 euro range, dan top ik het ook op aan de dan geldende notering

    ze zijn er echt fundamenteel bullish op, geven geen koersdoel af, maar voorzien gewoon hogere waarde, zij vinden het aandeel aantrekkelijk aan 9x de winst.

    dezelfde adviseren ook Boskalis te kopen en als gok-aandeel Pharming te kopen vandaag aan 84 cent, daar zien ze op 24 maand als beste-slechtste case scenario 100% op of 50% afschrijven ( omschrijven het wel als uiterst speculatief aandeel, dus beperkte inleg)

    doe met alles met ze mee en zie wel
    wat Boskalis betreft denken ze dat HAL ( die 40% bezitten) eigenlijk beter af is Boskalis te kunnen waarderen voor intrinsieke waarde in hun porto dan als beursgenoteerd en dat kan enkel met een overname ( goed, ook maar een gedachte en geen zekerheid, maar maakt wellicht wel sense voor HAL Trust )

    succes
  10. Lucky-corner 8 maart 2019 11:35
    Uit de beursupdate van 10:47: "AMG was een opvallende daler met een verlies van 5 procent." Die hadden ze gewoon onder control-v... Kunnen ze elke dag wel plaatsen.

    Echt zwaar deprimerend dit, vraag me af wanneer er eens een eind aan komt. Blijf op LT bullish, maar dit slaat nergens meer op.
  11. forum rang 6 groene appel 8 maart 2019 11:54
    wees blij dat het op de 30 nu blijft hangen, ik ben ingestapt vanmorgen op 29.96 wat doorgaans betekend dat we nog verder zakken, bijna standaard :)
  12. awater 8 maart 2019 11:57
    Binnenkort komt het jaarverslag beschikbaar neem ik aan. Ik hoop dat Heinz zijn belofte gestand doet en per materiaal de vraag/aanbodverhoudingen in gaat kleuren zoals zij die zien voor de middellange termijn. Daarover is veel discussie en het zal verhelderend kunnen werken om te weten waar AMG mee rekent. Bij de AVA zal ik ook ter discussie stellen dat er een limiet moet zijn voor 1 materiaal. Ik ben veel geruster als 1 materiaal normaal gesproken niet boven een bepaald percentage van omzet en EBIT mag gaan uitkomen. In het recente verleden zijn er teveel wisselingen geweest van de vooruitzichten voor de koers van platina,aluminum, lithium etc. en dan wordt je als bedrijf minder geraakt. Gelukkig blijft Hanke als chairman en het geweten van de Risk Commissie, hoewel de man nu al 78 is.
    AMG moet volgens mij dit risicodeel inkleuren en voor de rest niet met de koers bezig zijn. Dat komt vanzelf goed.
  13. forum rang 4 HOBBYMAN 8 maart 2019 12:39
    Ik ben een beginnende belegger. Kan iemand mij uitleggen hoe de koers ooit zou moeten/kunnen stijgen als er steeds (meer) shorters op dit aandeel zitten of komen. Wanneer komt er een omslagpunt? Is dit wachten op overname of goede publicatie?
    Ik ben er ingegaan voor lange termijn en wil ook bijkopen maar dan moet er wel ooit winst behaald kunnen worden.
  14. forum rang 9 objectief 8 maart 2019 12:51
    quote:

    HOBBYMAN schreef op 8 maart 2019 12:39:

    Ik ben een beginnende belegger. Kan iemand mij uitleggen hoe de koers ooit zou moeten/kunnen stijgen als er steeds (meer) shorters op dit aandeel zitten of komen. Wanneer komt er een omslagpunt? Is dit wachten op overname of goede publicatie?
    Ik ben er ingegaan voor lange termijn en wil ook bijkopen maar dan moet er wel ooit winst behaald kunnen worden.
    Korte reactie: shorten is niks anders dan verkopen, al dan niet met eigen en/of geleende aandelen. Het omslagpunt kun je niet voorspellen, maar de 52 weeks low van krap 26 is wel een fors steunniveau. Tussentijds is er nog een steuntje op 29,04.
    AMG heeft over 2018 een forse winst gemaakt (circa 2,70 per aandeel) en voor jou gaat dit winst opleveren bij aankoop beneden de beurskoers. (zo simpel is het; maar tevens ook lastig want je weet niet wat de koers in de toekomst gaat doen)
  15. [verwijderd] 8 maart 2019 12:52
    Na cijfers zijn de eerste 15% er al weer af.
    Het is een schande dat AMG niets van zich laat horen.
    Ik heb hierover gisteren reeds een email gestuurd naar Grace Struble. Verder ook gevraagd meer duidelijkheid te geven omtrent:
    Wat zijn de plannen?
    Wat is status Criterion?
    Wat is status Eco Pro?
    Ohio 2?
    Het is te bizar voor woorden dat AMG zijn aandeelhouders zo in de koud laat staan.
    Ik heb niet het idee dat ik een reactie krijg, maar goed. Je weet het nooit.
1.448 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 73 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht