Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 602 603 604 605 606 ... 2686 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 izdp 23 maart 2019 00:45
    quote:

    rationeel schreef op 23 maart 2019 00:36:

    Die Ellemeet kan er ook wat van. Is nb van adel.
    Ja, die heeft het goed in de peiling.
    Vandaag weer in het ziekenhuis geweest voor een naaste.
    Kwam dit ter sprake.
    Niets dan lof was er te beluisteren.
  2. forum rang 10 rationeel 23 maart 2019 00:56
    quote:

    Belegde boterham schreef op 23 maart 2019 00:43:

    [...]

    Excelleert en begaafd..

    Wat heeft hij dan bereikt? En dan niet hij, maar voor mij als burger van Ned?
    Voor jou persoonlijk? Misschien hoop, dat er vernieuwing aankomt.

    Eerst heel veel investeren. En dan mag iedereen mee profiteren van zijn gaves en inspanningen.

    En wat heb jij bereikt? En wat heeft dat voor mij betekend?

    Wat die lijken betreft, ze hebben er te veel.
  3. forum rang 10 rationeel 23 maart 2019 00:57
    quote:

    izdp schreef op 23 maart 2019 00:45:

    [...]

    Ja, die heeft het goed in de peiling.
    Vandaag weer in het ziekenhuis geweest voor een naaste.
    Kwam dit ter sprake.
    Niets dan lof was er te beluisteren.

    Soort zoekt soort. Laten we het daar maar op houden.
  4. forum rang 6 izdp 23 maart 2019 01:00
    quote:

    rationeel schreef op 23 maart 2019 00:57:

    [...]

    Soort zoekt soort. Laten we het daar maar op houden.
    Onzin, jij moet je eerst wat verdiepen voordat je wat roeptoetert.

    Afijn, als de opperforumdwaas er ook zo over denkt, dan is die of heel erg dom of heeft hij niet veel op met ouderen.
  5. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 23 maart 2019 01:12
    quote:

    Belegde boterham schreef op 21 maart 2019 23:36:

    Ah ja BDB ik vergeet het bijna, mijn wederhelft heeft een migratie achtergrond (een heerlijk en zeer eerlijk containerbegrip voor de sukkeltjes alhier), maar zij is als kennis migrant hier aangenomen op academisch niveau en geeft nu oa les op DR niveau en redt ook nog eens levens op oncologisch chirurgisch niveau in Ned en in Afrika (doen we 2x per jaar in onze vrije tijd),

    maar ik zal je steunen in je bewoordingen, ze is maar een migrantje...

    Zal me doodschamen als ik jou was, maar daar hebben mensen alhier geen last van geloof ik en IEX-leden ook niet.
    Rustig maar...
    Jouw wederhelft heeft een migratieachtergrond? Nou en? Mijn schoondochter is van niet-Europese origine (vanaf haar 8-ste in NL).

    Ik wees gewoon op een objectieve CBS-tabel die aantoont dat allochtonen oververtegenwoordigd zijn in de misdaadstatistieken. Ik deed dat in de context van integratieproblemen, waarbij sommige jongeren ietwat verloren tussen twee culturen en wellicht ook door een terecht of vermeend gevoel van gediscrimineerd worden, wat eerder in de fout gaan. Bij die verslaafde en criminele aanslagpleger in Utrecht zal zijn Turkse achtergrond de dingen verergerd hebben.

    Ik schreef niet dat mensen met een migratieachtergrond per definitie een criminele aanleg hebben, en ook niet dat het aan de Islam ligt (al zou je daarover kunnen discussiëren). Verreweg de meeste allochtonen zijn gewoon hard werkende of studerende mensen, niks mis mee.

    Het is opvallend hoe mensen zoals jij (en ook @asti in zijn post van 21 maart om 21.41) direct in de stress schieten bij onwelgevallige maar objectieve informatie. Jullie gaan het relativeren en er omheen lullen. Volgens @asti zijn die CBS-cijfers alleen maar het gevolg van 'meer aandacht voor die groep'. Kom nou... Jij komt in een eerdere post met andere groepen die ook oververtegenwoordigd zijn, bijv. mannen 25-45 jaar. Ja, inderdaad, die plegen gemiddeld meer misdaden dan jouw of mijn moeder. Nou en?
    Of meer dan gemiddeld kindermisbruik in bij autochtonen, suggereer je. Kan zijn, maar waar blijft je CBS-statistiek om het te bewijzen?

    Allemaal pogingen om weg te lopen voor harde cijfers en mijn nuchtere analyse daarbij. Ik roerde het aan omdat het integratieprobleem een van de redenen is om immigratie af te remmen, en die van gelukszoekers uit andere culturen geheel te stoppen.
    Jonge mannen die uit Afrikaanse dorpen naar Europa gestuurd worden om eens goed geld te gaan verdienen en hier illegaal binnenkomen, zijn criminelen in spe (als ze het al niet zijn) en dienen met kracht tegengehouden, vastgezet en uitgezet te worden. En op voorhand dient hen al duidelijk gemaakt te worden dat het geld hier niet voor het oprapen ligt en dat ze een miserabel bestaan tegemoet gaan.

  6. forum rang 6 izdp 23 maart 2019 01:20
    Ach die Afrikanen komen wat terughalen van onze roof in die landen.
  7. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 23 maart 2019 03:14
    quote:

    Belegde boterham schreef op 22 maart 2019 23:53:

    ...
    Hoe denken de oorspronkelijke bewoners van een Australië, Zuid-Afrika, Congo en de VS eigenlijk over ons... de blanke uit het westen die zeer zeker volgens hun eigen normpjes ver boven de niet westerse immigranten staan?
    ...
    Laat Zuid-Afrika svp uit dit rijtje weg. De blanken waren er eerder dan de stammen en etnische groepen waar verreweg de meeste huidige zwarte en gekleurde Zuid-Afrikanen toe behoren cq uit voort komen.

    In de 18e eeuw en de eerste helft van de 19e eeuw was er een trek van blanke boeren vanuit de Kaapprovincie naar het NO-deel van ZA (zo ongeveer het gebied tussen Johannesburg en Zimbabwe). Tegelijkertijd was er een trek van Zulu- en Bantoestammen vanuit noordelijker gelegen landen naar dat zeer dun bevolkte gebied. Dat ging in 1830-1840 botsen, maar je kunt onmogelijk zeggen dat de blanken daar de 'oorspronkelijke bewoners' hebben verdreven...

    De echte oorspronkelijke bewoners in ZA waren de Koi en de San, maar dat waren kleine aantallen (nog steeds). Die werden ook niet verdreven, de eerste Hollandse volksplanters rond de Kaap dreven er ruilhandel mee. Echt beroerd werd het pas onder de imperialistische Engelsen. Die voerden tijdens de 'boerenoorlogen' concentratiekampen in, en nadat ze die oorlogen gewonnen hadden, ook de apartheid (vanaf ca 1905).
    Het lot van de Koi en San is droevig, ook onder de huidige ANC-regering. ZA telt 11 erkende talen, maar Koi en San horen daar niet bij...

    De blanken in ZA hebben het tegenwoordig ook moeilijk. Hun aantal neemt af, in absolute zin. De 'plaasmoorde' en overvallen op blanke boeren zijn schrikbarend, de cijfers zijn erger dan in de meest ruige plaatsen in Mexico.
    En o ja, de staatsbedrijven zijn een corrupte puinzooi geworden, zie bijlage.

    Ik heb hier op iex een hele draad volgeschreven over ZA. Ga daar maar eens buurten:
    www.iex.nl/Forum/Topic/1354846/2/Zuid...

  8. forum rang 6 Chiddix 23 maart 2019 08:38
    quote:

    Belegde boterham schreef op 22 maart 2019 23:53:

    Dit draadje lezend zijn velen van ons wel een Baudetje...

    'We' zijn op dit draadje tegen migratie en dan vooral van niet westerse mensen met een niet westers geloof.

    Freek de Jonge verstoort opening Boekenbal 2019 door in zijn openingswoord op te roepen tot een verklaring van de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet.
    Dacht, dat Baudet duidelijk was in zijn toespraak maar hij raakte een gevoelige snaar bij Freek.
    Wat denkt Freek als een rechtsgeleerde bij WNL zegt, dat NPO de linkse kerk is?
  9. forum rang 6 Chiddix 23 maart 2019 08:47
    Bij Veronica gaf Johan Derksen zijn mening over FVD. Met Baudet heeft hij niet zoveel van doen maar Hiddema en Cliteur, daar gaat hij voor.
    Maar als je het boegbeeld Baudet weghaalt, stort de partij met donderend geraas in elkaar en hou je nog 1 zetel over(Hiddema/Cliteur). Een ouwe lullenpartij, wel met intellect.
  10. forum rang 7 leek2018 23 maart 2019 09:00
    Het valt mij op dat dit draadje gedomineerd wordt door een paar posters, die uitgesproken voor of tegen Baudet en zijn partij zijn. Wat ze echter gemeen hebben is, dat ze overkomen als elitaire beterweters, maar beide kampen wel in een aparte tunnel leven. De tunnelvisie druipt er gewoon vanaf. Ik heb op FvD gestemd, omdat ik genoeg heb van het theater van de huidige politicie en hun partijen en hun standpunt mbt klimaat en immigratie. Na de speech van Baudet twijfel ik echter of ik wel de juiste keuze heb gemaakt. Niet vanwege hun standpunt mbt tot klimaat en immigratie, maar vanwege zijn opmerking over de beschaving.
  11. forum rang 6 haas 23 maart 2019 09:11
    ik heb gestemd op partij waarv ik met de meeste programpunten het eens ben du moment
  12. forum rang 6 Chiddix 23 maart 2019 09:24
    quote:

    leek2018 schreef op 23 maart 2019 09:00:

    Na de speech van Baudet twijfel ik echter of ik wel de juiste keuze heb gemaakt. Niet vanwege hun standpunt mbt tot klimaat en immigratie, maar vanwege zijn opmerking over de beschaving.
    Wat hij zegt komt een beetje neer op een partijkartel. Machtsblokken in de samenleving(politiek correct) of links gedomineerd. Dit zie je natuurlijk overal bv in de VS wat zich weer uit in activisme(klimaat,vrouwen etc). In mensheid heeft zichzelf verdeeld in links en rechts en de drang naar eenheid en pactvorming(VN,EU enz).
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 maart 2019 09:43
    Column: Thierry Baudet moet meebesturen

    Door willem vermeend & rick van der ploeg
    Updated 42 min geleden
    1 uur geleden in FINANCIEEL

    Volgens de meest recente cijfers heeft Nederland een van de beste economieën van Europa met mooie groeicijfers, een lage werkloosheid en gezonde overheidsfinanciën. Daarnaast staat ons land in de mondiale top tien van de belangrijkste economische ranglijsten op het terrein van concurrentiekracht, innovaties, investeringsklimaat enz. Bovendien behoren onze sociale zekerheid, en het pensioen- en zorgstelsel tot het beste van de wereld.

    Deze week werd door de Verenigde Naties ook nog bekend gemaakt dat Nederland op de vijfde plaats staat van de ranglijst van de gelukkigste landen in de wereld.

    Nederland heeft nog nooit zo hoog op deze lijst gestaan die wordt aangevoerd door Finland. Rutte III en de voorgangers van dit kabinet, mogen dus best een beetje trots zijn op dit „aards paradijsje.”
    Afstraffing Rutte III

    Afgelopen woensdag maakten de kiezers bij de verkiezingen voor de provinciale staten keihard duidelijk dat ze daarover totaal anders denken. Ze kozen massaal voor het Forum van Democratie (FvD) van Thierry Baudet, die sinds de oprichting van zijn partij de kiezer probeert te overtuigen dat het slecht gaat in Nederland, dat het beleid van Rutte III desastreus uitpakt en dat de coalitie snel de biezen moet pakken.

    Met een knappe politieke verkiezingscampagne kreeg hij van de kiezers zoveel steun dat Forum niet alleen met een monsterzege won, maar ook dat Baudet nu aanvoerder is van de grootste partij van dit land.

    Een mirakel? Nee. Thierry had een simpele en heldere boodschap, kort en krachtig die er steeds werd ingehamerd: ’onmiddellijk stoppen met het huidige immigratiebeleid’, ’weg met het onzinnige klimaatbeleid’ en ’straf de arrogantie af van Rutte III dat niet naar de kiezers luistert’.

    Rutte III maakte Baudet groot

    Bijna alle kiezers waren tegen het afschaffen van de dividendbelasting. Rutte III bleef doordrammen. Veel kiezers wilden behoud van het referendum, Rutte III negeerde deze wens.

    Bij het klimaatbeleid maakte het kabinet veel burgers boos met bangmakerij, hogere energiepremies en dure investeringen in gasloze huizen en warmtepompen. Het kabinet gaf geen gehoor aan mensen die zich zorgen maken over hun pensioen.

    De ministers van Rutte III slaagden er niet in om ’de crisis in de publieke sector’ op te lossen. Mensen die werken in de publieke sector (zorg, onderwijs, politie) en daar om verbeteringen vragen, voelen zich niet serieus genomen.

    Veel kiezers zijn bovendien het vertrouwen kwijtgeraakt in de beloofde verbeteringen van hun koopkracht. Met dank aan Rutte III heeft Baudet deze onvrede magistraal weten uit te buiten.

    Meebesturen

    De gevestigde partijen hebben Baudet terecht gefeliciteerd met zijn klinkende overwinning, maar moeten nu niet lopen zeuren over proteststemmers die het FvD groot hebben gemaakt en ook niet dat deze partij geen mensen zou hebben om provincies te kunnen besturen.

    Als grootste partij moet het Forum alle ruimte krijgen om de verantwoordelijkheid te nemen. Gevestigde partijen mogen dan ook geen spelletjes spelen om deze partij buiten te sluiten. Doen ze dat wel dan voorspellen wij nog meer onvrede en een nog grotere FvD bij de volgende verkiezingen voor de Tweede Kamer.

    Rutte III aan zet

    Het antwoord van premier Mark Rutte op het verkiezingsverlies en zijn minderheid in de Senaat is, zoals hij aankondigde: „met alle partijen veel koffiedrinken.”

    De andere grote winnaar van de verkiezingen Jesse Klaver meent dat Rutte III voor een ambitieus klimaatbeleid voor een meerderheid nu moet aankloppen bij GroenLinks. Gezien de verkiezingsuitslag is dit voor VVD en CDA geen wenkend perspectief, want de kern van het klimaatbeleid van Klaver bestaat uit forse lastenverhogingen voor burgers en bedrijven.

    Maar voor een meerderheid in de Eerste Kamer voor het kabinetsbeleid op de verschillende beleidsterreinen, kan Rutte III ook gaan praten met de PvdA.

    Wij denken dat Lodewijk Asscher Rutte III meer kan bieden dan Jesse die vooral de vertegenwoordiger is van goedopgeleide kiezers met een passie voor het klimaat.

    Premier Rutte heeft vanuit het vorige kabinet goede ervaringen met de PvdA opgedaan en kan met de sociaaldemocraten ook de crisis in de publieke sector oplossen, het pensioen- en arbeidsmarktdossier regelen en afspraken maken over de koopkracht van lagere en middeninkomens.

    Economische neergang

    Het kabinet doet er verstandig aan de FvD in de Eerste Kamer niet te negeren. Volgens een toenemend aantal signalen staat Nederland aan de vooravond van een inzakkende economische groei. Rutte III zal daarop adequaat moeten reageren met een pakket maatregelen bestaande uit belastingverlagingen voor burgers, investeringsstimulansen voor bedrijven en overheidsinvesteringen. Voor een meerderheid kan de FvD behulpzaam zijn.

    Als belangrijk onderdeel van dit pakket kan ook een klimaatbeleid worden ontwikkeld dat niet gekenmerkt wordt door ineffectieve maatregelen en economisch schadelijke lastenverzwaringen. Nederland behoort in Europa nu al tot de koplopers op het vlak van de lastendruk en de grens is nu wel bereikt.

    Extra lasten schadelijk

    In eerdere columns hebben we al duidelijk gemaakt dat we onze aardbol niet gaan redden met belastingverhogingen die onze economie schade toebrengen.

    Voor deze redding moeten overheden en bedrijven vooral investeren in de nieuwste technologieën waarmee de energietransitie naar duurzaam kan worden versneld en onderzoek op dit vlak. Daarnaast moet Nederland maatregelen nemen voor een groen vestigingsklimaat.

    Een belangrijk element is een aantrekkelijk vestigingspakket voor slimme start-ups op het terrein van de energietransitie. Met dit pakket kunnen we wereldwijd deze slimmeriken gaan werven en zou ons land het Europese centrum voor deze bedrijfjes kunnen worden.

    Dankzij het beleid van Rutte III en Rutte II is ons land voldoende kapitaalkrachtig om miljarden in te zetten om een modern en effectief klimaatbeleid te financieren.

    Bovendien wordt met deze aanpak ook de economische neergang tegengegaan en wel op een duurzame manier.

    Benieuwd naar de mening van Martin Visser over de verkiezingsuitslag? Luister dan naar de DFT Podcast.

    Door willem vermeend & rick van der ploeg
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 maart 2019 09:46
    Ik ben het grotendeels eens met bovenstaand stuk.

    Bodet laten meeregeren is het slimste dat Rutte zou kunnen doen.

    Bodet zal dan zeer snel door de mand vallen als politiek onbenul en ruzie/praatjesmaker.
  15. forum rang 7 leek2018 23 maart 2019 09:49
    quote:

    Chiddix schreef op 23 maart 2019 09:24:

    [...]

    Wat hij zegt komt een beetje neer op een partijkartel. Machtsblokken in de samenleving(politiek correct) of links gedomineerd. Dit zie je natuurlijk overal bv in de VS wat zich weer uit in activisme(klimaat,vrouwen etc). In mensheid heeft zichzelf verdeeld in links en rechts en de drang naar eenheid en pactvorming(VN,EU enz).
    Links en rechts zijn achterhaalde begrippen. Arbeid was links en kapitaal was rechts. Daartussen zat niets. In feite is nu 20% links en 20% rechts, van de overige 60% is 40% zwevende. En de zwevers worden in een hokje geplaatst afhankelijk van het moment. Waarom is klimaat bezorgdheid links en waarom is immigratie bezorgdheid rechts. Kan iemand mij dat uitleggen? Ik denk dat beide onderwerpen bij de meeste mensen een gevoel van onbehagen geven, dus feitelijk kan je niet stellen dat ze links of rechts zijn.
  16. forum rang 6 Chiddix 23 maart 2019 09:52
    De Jonge stoort zich aan de aanval van Baudet op wetenschappers,kunstenaars en journalisten. Het eerste zal te maken hebben met het klimaat, het tweede weet ik niet en het derde is niet moeilijk te raden.
  17. forum rang 7 leek2018 23 maart 2019 10:00
    quote:

    Chiddix schreef op 23 maart 2019 09:52:

    De Jonge stoort zich aan de aanval van Baudet op wetenschappers,kunstenaars en journalisten. Het eerste zal te maken hebben met het klimaat, het tweede weet ik niet en het derde is niet moeilijk te raden.
    Bestaan er nog wel journalisten? In mijn ogen is een journalist iemand, die een objectief beeld geeft van de werkelijkheid. Iemand, die een spreekbuis is van een bepaalde richting kan je dan ook geen journalist noemen.
  18. Brievenbus 23 maart 2019 10:01
    Column: Thierry Baudet moet meebesturen

    Door willem vermeend & rick van der ploeg
    Updated 42 min geleden
    1 uur geleden in FINANCIEEL

    Goed stuk weer, ik zat het ook met plezier te lezen, ben het vaak grotendeels eens met deze 2 PVDA mannen.
    Zijn ook wel zo ongeveer de enige intelligente PVDA mannen....

    Overigens zwarte ridder, je weet het, ook ik vind dus dat Rutte 3 niet de fout moet maken door te gaan op de huidige weg, want, dan halveren er over een paar jaar heel wat partijen, en wordt FvD misschien zelfs iets TE groot.
53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 602 603 604 605 606 ... 2686 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.281
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.065
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.861
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.986
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.681
Alfen 12 15.961
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.755
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.147
AMG 965 125.576
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 380
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.571
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.088
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.523
ASML 1.762 76.400
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.616
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht