Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Galapagos BE0003818359

Laatste koers (eur)

27,180
  • Verschill

    -0,200 -0,73%
  • Volume

    62.640 Gem. (3M) 80,1K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Galapagos maart 2019

8.357 Posts
Pagina: «« 1 ... 215 216 217 218 219 ... 418 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Fintech 13 23 maart 2019 09:39
    quote:

    Stapvoets schreef op 23 maart 2019 08:48:

    Mensen gaan verkopen komende week en daar ontkomt Gala ook niet aan. En wat betreft die vele vacatures (wel fijn om te zien), ze werven al wel maar dat wil niet zeggen dat er al sollicitatie gesprekken zijn, of al nieuwe mensen worden aangenomen. Het is gewoon jammer, ook bij goede resultaten, dat het zo lang duurt voor ze met persberichten komen. Slechter moment van publiceren kan ook niet, kijkend naar slechte sentiment.
    Grotendeels akkoord, al denk (hoop) ik dat we niet tot einde week moeten wachten op resultaten zodat er niet te veel verkopers meer kunnen zijn omwille van het kenterende sentiment.

    Galapagos is uiteraard niet de schuldige in dit verhaal, Gilead is verantwoordelijk voor publicatie.
    Als ze effectief de resultaten achter houden is dit vanzelfsprekend omwille van strategische belangen betreffende vermarkting Filgotinib en niet om de koers van Galapagos wat te drukken. Gilead heeft zelf grote nood aan positiviteit rondom hun bedrijf. Ik geloof Galapagos wel als ze blij zijn met Gilead omwille van hun ambities met Filgotinib.

    Desondanks, wat vrijdag (vooral na)beurs afspeelde (overigens hield GLPG zich nog best goed vond ik) is voor mij de reden waarom ik het lange wachten meer dan beu ben en waarom ik hoopte dat de resultaten al in januari komen. Ik wil niet pessimistisch klinken maar het algemene macro-economische klimaat oogt vooral kunstmatig opgepompt. We hebben van de nieuwjaarsrally amper kunnen profiteren door dit wachten. Jammer. De koers blijft zenuwachtig ter plaatse dobberen, ook jammer. Nu misschien publicatie van resultaten in een negatiever wordend sentiment. Doodzonde.

    Hopelijk komt er wat ander goed nieuws dit weekend zodat we maandag niet verkeerd kunnen openen. Man wat zal ik blij zijn als dat nieuws eindelijk komt. Kan het hier wel rustig neerpennen maar intern ben ik even geïrriteerd als Moneymaker.
  2. Spaarvarken 23 maart 2019 09:53
    Als je echt gelooft in een positief PB, dan zou ik adviseren om maximaal in te zetten op turbo’s long. Opties zijn te duur. Bij een negatief PB kan de koers echter wel tot 35% zakken, mede omdat de koers sterk gericht is op een positief resultaat en minder op een bestaande omzet. Kijk naar Biogen, waar de koers ruim 25% is gedaald en waar wel sprake is van een bestaande omzet. Bij Biogen is de kans op een snel(deel-)herstel wat groter dan bij Galapagos.
    Bij een positief PB kun je rekenen op een koerssprong naar ca 120,00. Een overname zie ik op korte termijn niet gebeuren. In deze branche is een overname pas echt te verwachten als het proces is afgerond hetgeen toch nog wel een even kan duren (ook bij een positief resultaat). De huidige koersontwikkeling wijst daar helemaal niet op en bij Gilead zitten ze echt niet nagelbijtend te wachten op een PB van Galapagos om vervolgens hun slag te slaan.
    Ik gok wel op een positief PB, maar hou het wel bescheiden met een mix van aandelen (50% in Amerika) en een beperkte hoeveelheid turbo’s.
  3. Diu terminus 23 maart 2019 10:04
    Zo, het einde van Q1 nadert. Nog 206 uur en we hebben nieuws, waarbij ik het achterwege blijven van een PB gemakshalve ook als nieuws aanmerk. Dan maken we gewoon ons eigen nieuws...
  4. robbie123 23 maart 2019 10:14
    quote:

    Thorgall schreef op 23 maart 2019 06:57:

    [...]ik snap de relevantie niet van de door jouw aangehaalde teskt. Gala weet net zo weinig als wij. Die uitspraken zijn dus niet relevant voor de uitslagen nu.
    De relevatie betreft onzekerheid
    Pe26 haalt aan dat hij de onzekerheid niet deelt
    De tekst die ik aanhaal geeft aan hoe onzeker e.e.a. nog is

    En ja als Walid dat zegt of wie dan ook van Gala dan snijdt dat hout
  5. forum rang 4 Kompas 23 maart 2019 10:27
    quote:

    Diu terminus schreef op 23 maart 2019 10:04:

    Zo, het einde van Q1 nadert. Nog 206 uur en we hebben nieuws, waarbij ik het achterwege blijven van een PB gemakshalve ook als nieuws aanmerk. Dan maken we gewoon ons eigen nieuws...
    Is hier al eerder aangehaald dat niets is uit te sluiten.
    Dus ook niet dat Gilead inclusief toelichting pas begin April met haar Pb('s) komt.
    Het zou de sfeer hier op het forum niet ten goede komen vrees ik maar daar hebben ze bij Gilead echt geen boodschap aan. Daar zijn ze druk met iets heel GROOTS in de steigers te zetten!
  6. Johan70 23 maart 2019 10:38
    Grotendeels mee eens. Behalve je stelling dat Gilead niet nagelbijtend uitkijkt naar de resultaten. De koers van het aandeel Gilead is het laatste jaar gehalveerd. Hun pijplijn droogt uit. De overname van Kite is (voorlopig) een tegenvaller. Wees maar zeker dat ze reikhalzend uitkijken of uitkeken naar de F1&3 resultaten.
    Filgotinib wordt ook voor Gilead hun nieuwe paradepaard.
    Ze zetten nu volop vacatures uit voor Frankrijk, Duitsland en de VS.
    De nieuwe CEO DoD wil positief nieuws in de markt zetten. Als je goed luistert naar de webcast van 12/03 hoor je het enthousiasme over filgotinib.
    Nog enkele dagen geduld en we gaan het zien.

    Ps : we hebben ook al vaak gezien dat slecht economisch nieuw op vrijdag gevolgd wordt door een groene maandag. -3% is niet zo ongewoon voor galapagos. Op weekbasis is dit verlies verwaarloosbaar.
  7. forum rang 4 Lang 23 maart 2019 10:42
    Het komt echt wel in Q1, zowel Gilead als Galapagos hebben dat nog niet zo lang geleden gezegd, anders houd je toch een enorme slag om de arm. Want wat zou het hen uitmaken om te zeggen, we denken Q1 maar kan ook begin Q2 zijn, maar dat hebben ze nooit genoemd. Maar zo denk ik er over, voor wat het waard is ( niks)
  8. Pedro6 23 maart 2019 10:58
    Goedemorgen beste Eensteen,

    Bedankt voor je visie.
    Ben je niet bang als de resultaten van Galapagos redelijk goed zijn maar niet supergoed dat de koers gaat jojo-en?
    Dan kun je met turboposities zowel long als short worden uitgestopt als je de stoploss dichtbij heb liggen.
    Daarom heb ik toch voor call opties gekozen , o.a. juni 105 , juni 110 en sept 105.
    Omdat ik het zeker in dit negatieve beurssentiment niet helemaal vertrouw heb ik ook een put mei 72 liggen o.a. Klapt de koers in elkaar verdien ik terug aan de put.
    Lastig handelen !
    Succes ermee!
    Fijn weekend,

    Pedro6
  9. [verwijderd] 23 maart 2019 11:00
    quote:

    Lang schreef op 23 maart 2019 10:42:

    Het komt echt wel in Q1, zowel Gilead als Galapagos hebben dat nog niet zo lang geleden gezegd, anders houd je toch een enorme slag om de arm. Want wat zou het hen uitmaken om te zeggen, we denken Q1 maar kan ook begin Q2 zijn, maar dat hebben ze nooit genoemd. Maar zo denk ik er over, voor wat het waard is ( niks)
    Lijkt mij ook. Beide maken zich anders volslagen belachelijk. Er wordt eerst melding gemaakt dat de resultaten H1 gecommuniceerd worden. Dit heeft men bewust vervroegd naar Q1. Als nu toch in H1 (=april/mei/juni), dan wordt betrouwbaarheid ernstig in twijfel getrokken. En vertrouwen is juist wat een biotech nodig heeft. Meer is er niet.

    Kortom:volgende week worden de f1/f3 cijfers gepresenteerd.
  10. forum rang 4 Lang 23 maart 2019 11:03
    quote:

    Green schreef op 23 maart 2019 11:00:

    [...]

    Lijkt mij ook. Beide maken zich andere volslagen belachelijk. Er wordt eerst melding gemaakt dat de resultaten H1 gecommuniceerd worden. Dit heeft men bewust vervroegd naar Q1. Als nu toch in H1 (=april/mei/juni), dan wordt betrouwbaarheid ernstig in twijfel getrokken door de markt. En vertrouwen is juist wat een biotech nodig heeft. Meer is er niet.

    Kortom:volgende week worden de f1/f3 cijfers gepresenteerd.
    Juist, en daarna spreken we elkaar weer, onder de brug of op Ibiza..;-)
  11. forum rang 7 Thorgall 23 maart 2019 11:57
    quote:

    robbie123 schreef op 23 maart 2019 10:14:

    [...]

    De relevatie betreft onzekerheid
    Pe26 haalt aan dat hij de onzekerheid niet deelt
    De tekst die ik aanhaal geeft aan hoe onzeker e.e.a. nog is

    En ja als Walid dat zegt of wie dan ook van Gala dan snijdt dat hout
    nee dat doet het niet, want gala weet niets.
    pe zit op het juiste spoor, zoals gewoonlijk
  12. Stapvoets 23 maart 2019 12:34
    Voor onszelf, Galapagos en patiënten hopen we op hele goede resultaten. We zijn ingestapt omdat we er vertrouwen in hebben op grond van jarenlang onderzoek. Maar een zekerheid dat het goed is hebben we niet. En dat blijkt ook uit betoog van Walid.
  13. Spaarvarken 23 maart 2019 12:38
    Dag Pedro6,

    Het werken met calls is bij Galapagos een dure aangelegenheid. Het doel is hetzelfde als bij turbo’s, nl. profiteren van een koerswinst. De lagere inleg heeft als risico dat bij een negatief PB de turbo’s wel eens waardeloos kunnen worden. Overigens geldt dat ook voor al jouw calls want die halen dan ook hun uitoefenprijs niet meer. Het blijft dus idd een gok en dat is wat ik mijn mijn post ook wil aangeven als reactie op al die luchtfietsers die denken dat bij een positief bericht Gilead met een bod komt. Dat doen ze niet en daarom zijn al die verhalen over 200-250 euro nergens op gebaseerd. Hooguit kan het zover komen als de produktie daadwerkelijk start in een markt zonder concurrenten.
    Als je echt overtuigd bent van een goed bericht, heb dan de moed om vol in te stappen want een koersstijging van 20-25% is dan reeel. Ik hoop dat dit gebeurt, maar heb mijn inzet maar beperkt ingezet want eerst zien en dan geloven
  14. MrMarket 23 maart 2019 12:40
    Het is inderdaad onrustig op de beurs. Heb gisteren netto slecht gehandeld, mede door vergaderingen tussendoor en mijn eigen stomheid (niet goed gekeken wat er nou precies allemaal aan de hand was) en daardoor wat aankoopjes gedaan die al redelijk rood kleuren.

    Normaal gesproken is de 'inverted yield curve' van de 3M en 10J treasury bills een HELE goede indicator voor een komende recessie. Die recessie zou dan ongeveer over een jaar moeten zijn in de VS. Slechts 1 keer gaf deze indicator een 'vals' signaal af.

    Is dat nu ook het geval? Tsja, lastige discussie. Er is even, erg kort achter elkaar, veel nieuws naar buiten gekomen waardoor de bond market (en vooral de duitse) erg flink is gaan rallyen. Die hebben de USA rentes mee omlaag gesleept, terwijl het met de USA economie nog steeds uitstekend gaat. Een aantal zaken om rekening mee te houden:

    Er staat nog veel geld (fund managers) aan de zijlijn. Wordt er gewacht op een dip en/of tot wat onzekerheid weg is? Wat zijn de targets?
    Ik denk dat het hele BREXIT gedoe toch nu in de economische data terecht is gekomen mbt investeringen, productie, algeheel bagger sentiment. Als dit voorbij is kunnen financials ook wat herstellen.
    Een hele belangrijke, Uncle Donald! Voor deze man is de stock market erg belangrijk. Hij zal er ook bijna alles aan doen om deze hoger te zetten. Bijna alles? Ja, het siert hem dat hij de olie prijzen laag wil houden (wat op de langere termijn gunstig is ivm lagere inflatie en bedrijfskosten), op korte termijn zou dit beurzen kunnen oppompen (met een SHELL op 33 Euro staat de AEX alleen al veel hoger). Als Donald met trade deals komt met China en EU en infrastructuur projecten opstart, kan het heel erg hard omhoog gaan. Hopelijk heeft hij wel door dat de EU niet in de put gedrukt moet worden, want zoals je gisteren zag slaat dat ook in de VS in.

    Een negatief beurssentiment komt altijd slecht uit, maar nu helemaal. Ik denk velen heel even wachten met kijken tot hoe ver het oploopt en dan verkopen (is in ieder geval mijn plan, natuurlijk wel nog afhankelijk van context rond resultaten). Je moet er trouwens niet aan denken als nu twijfelachtige resultaten komen.

    Ik lees overal gedachtes dat het volgende week allemaal verder hard omlaag gaat, ik moet het nog zien. Wel was het een inschattingsfout om niet even GLPG intra day eruit te gooien in de 90, helaas niet de luxe om elke dag een hele dag alles te volgen. Succes iedereen.

    EDIT: Die bulletpoints werken voor geen meter hier
  15. robbie123 23 maart 2019 12:46
    quote:

    Thorgall schreef op 23 maart 2019 11:57:

    [...]nee dat doet het niet, want gala weet niets.
    pe zit op het juiste spoor, zoals gewoonlijk
    Het gaat om onzekerheid
    Gala weet niets. Niemand weet iets. En degene die wel iets weten brengen dat niet naar buiten.
    Wat betreft de CC waar vd Stolpe en Walid spreken is er duidelijk gemaakt dat er gewoon gewacht moet worden en dat er niets zeker is. Wordt het 1 dosis of 3 . Best in class?

    Afwachten. En afwachten is onzekerheid tot bevestigd is dat alles mooi is.
    Waarna een opluchtingsrally volgt.

    Beweer je dat alles zeker is dan ??
    Als dat zo is ..dan zou de koers dat al in zich en hebben en storten we in het ravijn bij bezit van de zaak.

    Nee onzekerheid...de wolk van onzekerheid houdt de koers van Gala op zijn plek
    Als die wolk weg is ....

    Ik hoor t wel als t zeker is van je
    Leg me dan die 90 euro ook even uit gelijk
8.357 Posts
Pagina: «« 1 ... 215 216 217 218 219 ... 418 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht