Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Beurzen warmen zich op

TA: Beurzen warmen zich op

De Europese aandelenbeurzen koesteren zich aan het voorjaarszonnetje. Beleggers hebben zich al goed voorbereid op de eventuele gevolgen van een Brexit.

Ook het verloop van de handelsgesprekken tussen Washington en Peking lijkt geen verrassingen meer in zich te hebben. De markten kunnen zich bovendien opwarmen aan beter dan verwachte cijfers over de bedrijvigheid in de Chinese economie.

Technisch hebben vrijwel alle Europese beurzen hun weerstand bereikt en staan ze nu klaar opwaarts door te breken.

Voor de AEX ligt de top van september vorig jaar rond 554,34 punten in de vuurlinie. Vandaag bekijk ik het kortetermijnverloop op de belangrijkste Europese beurzen.

AEX-index zet druk op de weerstand 554,34

De Nederlandse beursindex heeft binnen de opwaartse trend het koersdoel rond de weerstand van 554,34 punten (gevormd op 27 september 2018) bereikt.

De stijgende fase wordt gecontinueerd zodra de AEX-index boven de weerstand weet te breken. Dan mag men verdere koersstijging verwachten en wordt 576,90 het volgende opwaartse koersdoel.

De AEX-index heeft pas steun rond 529,72 punten (de bodem van 8 maart).

 

Duitse beurs herstelt vanaf de steun 1.371,74  

De DAX-index in Frankfurt komt er technisch bezien wat beter bij te liggen, nu de correctieve fase wordt afgebroken.

Voor een nieuwe verbetering is een doorbraak boven de weerstand van 11.802,40 punten (gevormd op 20 juli 2015) noodzakelijk. De volgende horde daarna is 12.458.

Belangrijk is dat de steun van 11.371,74 punten (de bodem van 5 februari) intact blijft.




Europees beursgemiddelde veert op vanaf de steun 3.273,68

De Euro Stoxx 50 index consolideert binnen de stijgende trend. De trend is per saldo nog steeds opwaarts gericht, maar het ontbreekt momenteel aan kracht.

Van belang is dat de Euro Stoxx 50 index zich weet te handhaven boven de steun van 3.273,68 punten (de bodem van 8 maart).

De hogere bodems wijzen nog wel op een aanhoudende vraag.

Voor een hervatting van de stijgende trend dient de Euro Stoxx 50 index boven de laatste top te breken. De weerstand hanteren we op 3.463,03 punten (gevormd op 28 augustus 2018).



Franse beurs is opgevangen door de steun 5.221,03  

Het beeld verbetert voor de CAC40 index, nu de correctieve beweging opwaarts wordt doorbroken. Dit geeft aan dat vraag wat begint aan te trekken.

Voor meer technische verbeteringen is een doorbraak boven de weerstand van 5.560,62 punten (gevormd op 15 juni 2018) noodzakelijk.

Van belang is dat de steun van 5.221,03 punten (de bodem van 8 maart) weet stand te houden.

 

Beurs van Brussel veert op vanaf de onderkant van het stijgende trendkanaal

De Bel 20 index zet de gematigde uptrend voort. De kansen liggen nog steeds in opwaartse richting, maar erg overtuigend oogt het technische beeld niet.

Het koersdoel binnen de zwakke trend handhaven we rond de weerstand van 3.833,22 punten (gevormd op 28 augustus 2018).

Het feit dat de toppen en bodems in elkaar overlopen geeft aan dat de vraag naar de Bel 20 index slechts gematigd is.

Bij een eventuele terugval onder de steun van 3.524,97 punten (de bodem van 8 maart) treedt een technische verzwakking op.

 

SMI index in Zürich nadert koersdoel

De Zwitserse beurs heeft binnen de opwaartse trend de weerstand van 9.616,38 punten (gevormd op 26 januari 2018) bereikt.

De stijgende fase wordt gecontinueerd zodra de SMI index boven de weerstand weet te breken. Dan mag men verdere koersstijging verwachten.

De Zwitserse beurs heeft pas steun rond 8.138,56 punten (de bodem van 28 december 2018).

Portugese aandelenbeurs beweegt neutraal  

De Portugese aandelenbeurs (PSI20) beweegt in zijwaartse richting tussen de steun van 5.065,63 punten (de bodem van 13 februari) en de weerstand van 5.319,19 punten (de top van 19 maart).

De uitbraak buiten de neutrale bandbreedte zal meer duidelijkheid geven omtrent het verdere koersverloop.




Spaanse beurs laat zijwaarts koersverloop zien

De Spaanse beurs (IBEX in Madrid) beweegt in horizontale richting tussen de steun van 9.106,80 punten (de bodem van 11 maart) en de weerstand van 9.532,90 punten (de top van 19 maart).

Wacht op nieuwe technische signalen. De uitbraak buiten de neutrale bandbreedte zal meer duidelijkheid verschaffen omtrent het verdere koersverloop.

 

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Elektrische auto's hebben nog steeds panne 55
  2. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79
  3. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59

Reacties

123 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. I need a dollar 2 april 2019 09:27
    Grappig die TA. Zij denken dus dat nu alles op doorbreken staat, kopen dus. Ik denk al jaren exact andersom; de beurs hersteld vrijwel altijd terug naar normaal na een sterke stijging. Ik ga nu juist afbouwen om straks lager weer in te stappen.

    Reden is simpel, er zullen heel veel beleggers zijn die op dit moment een mooi ritje van ca 10 procent hebben gehad in enkele maanden. Zelf heb ik veel Amerikaans Tech na het instorten gekocht en kan nu met mooie plussen 10-20 p verkopen.

    Bovendien Brexit en Italië staan voor de deur en bij paniek wil iedereen als eerste bij de uitgang zijn.

    Succes met de beslissing, ik doen contra Tostradamus met zijn strakke groene broek.
  2. Boerenverstand 2 april 2019 09:30
    quote:

    I need a dollar schreef op 2 april 2019 09:27:

    Grappig die TA. Zij denken dus dat nu alles op doorbreken staat, kopen dus. Ik denk al jaren exact andersom; de beurs hersteld vrijwel altijd terug naar normaal na een sterke stijging. Ik ga nu juist afbouwen om straks lager weer in te stappen.

    Reden is simpel, er zullen heel veel beleggers zijn die op dit moment een mooi ritje van ca 10 procent hebben gehad in enkele maanden. Zelf heb ik veel Amerikaans Tech na het instorten gekocht en kan nu met mooie plussen 10-20 p verkopen.

    Bovendien Brexit en Italië staan voor de deur en bij paniek wil iedereen als eerste bij de uitgang zijn.

    Succes met de beslissing, ik doen contra Tostradamus met zijn strakke groene broek.
    Precies dit dus, heel goed ; doe ik ook !
    Zonder groene broek overigens.
  3. forum rang 4 Call me Put 2 april 2019 10:18
    Haha Tostradamus, leuke woordspeling naar Nostradamus, hoewel Nostradamus meer een onheilsprofeet was is Tostradamus meer het tegenovergestelde.
    De brenger van voorspoed en geluk.
    Een ding hebben ze wel gemeen, hun predicties komen zelden uit!!

    Tostradamus, bij deze genomineerd! ((0;
  4. The-Dude 2 april 2019 10:30
    Na mijn Galapagos avontuur de afgelopen weken nu even tot rust komen. Daarnaast voor zie ik persoonlijk ook een aanstaande daling. Dit op basis van o.a. de afkoelende economie, aankomende brexit en al het andere minder positieve nieuws.

    Ik wacht even af in een "veilige haven" als Rabo Certificaten, zodat ik toch nog wat rendement kan maken. De spaarrekening is uiteraard geen optie.
  5. forum rang 6 d' Aandelen ' 2 april 2019 10:33
    quote:

    Now U See Me! schreef op 2 april 2019 08:48:

    12 April moet ongetwijfeld een geweldige Feestdag worden in GB..

    Los van dat Bureaucratische door een Alcoholist gelijde EU Juk..

    The Noes have it..!

    The Noes have it..!! ;))

    De politici in Great Britain doen er alles aan om de wil van het volk de nek om te draaien, het volk dat in de gaten heeft dat de Europese Unie in de eerste plaatst door de politici en later door het bedrijfsleven werd omarmd.

    De politici kunnen de werkende bevolking met hulp van de EU nog verder uitknijpen terwijl zij voor de toekomst een prachtige en zeer goed betaalde baan in het Europese Parlement kunnen krijgen met een meer dan uitstekende onkosten vergoeding en mega inkomen,

    Voor het bedrijfsleven de kans om arbeiders uit heel Europa tegen elkaar uit te spelen zodat zij vanuit hun ivoren torens omgeven door grote manager teams van wie het aanzien wordt bepaald door het aannemen van zoveel mogelijk medewerkers waarvan vele vinden dat zij een bullshit baan vervullen, terwijl de mensen op de werkvloer steeds harder maar vooral goedkoper moeten werken omdat kostbare ingehuurde consultanten hebben berekend dat het allemaal nog efficiënter kan op de werkvloer.

    En let op lezers, niet alleen ziektewet- en werkloosheid uitkeringen maar ook op onze pensioenen richt het oog zich van holle bolle Gijs de Europese Unie die al veel langer zit te verlekkeren over die potten met miljarden euro's.

    We moeten gewoon terug naar de E.E.G. met soevereine staten die zelf de dienst uitmaken hoe wij zaken in Nederland regelen.

    Veel mensen krijgen niet alleen minder euro's maar zien bovendien de waarde van de euro sterk dalen, de acties ondernomen door die gele hesjes in Frankrijk en andere landen spreken boekdelen hoe het in o.a. Frankrijk is gesteld.

123 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links