Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: +196K

Liveblog: +196K

Update 14.30 uur: +196K

Het belangrijkste cijfer van de maand is weer uit. Over de maand maart zijn er in de VS 196.000 banen bijgekomen. Dit is iets beter dan de 180.000 waar de markt vanuit ging. Het werkloosheidspercentage van 3,8% is precies in de prik.

Wat opvalt is dat de loongroei in maart slechts 0,1% stijgt ten opzichte van februari. De consensus lag op een plus van 0,3%. Financiële markten reageren licht positief. De AEX noteert momenteel 0,2% hoger.

Verder trekt de euro licht aan ten opzichte van de dollar. Aan de andere kant zijn de uitslagen minimaal. De Amerikaanse tienjaarsrente stijgt twee basispunten en noteert 2,54%. Het lijkt er gewoon een beetje op dat de markt in slaap is gevallen. 

In de onderstaande grafiek ziet u dat er de afgelopen vijf jaar continu banen zijn bijgekomen (NK).

Vopak
Klik op de afbeelding voor een grote versie

Update 11:45 uur: Het Wijnjaar 2019

Niet alleen Joop Wijn (maar die naam is nu eenmaal wat bekender), ook bestuurders Roelant Prins, Ingo Uytdehaage en Sam Halse zeggen vanaf juli langzaam hun opties te verzilveren. Dan eindigt de lock-up, ofwel een jaar na de beursgang.

Die ronkende €40 miljoen is een momentopname. Hier hebt u de ritjes van Adyen sinds vorig jaar. De prijs van het aandeel en de waarde van die opties willen nog wel eens verschillen, zoals u ziet. Succes met timen, beste bestuurders van Adyen. 

 


Update 11:30 uur: "De BoE, wie zegt u?"

Die zag ik niet aankomen, u wel? Ik lig dubbel. Want wij ons maar druk maken op de beurs.

Net zo gemakkelijk als de Bank of Japan blikken geld open trekt, haal ik Reuters Datastream leeg met een roedel grafieken.

 

 


Update 09:30 uur: MacKenzie en Merel

Nog even roddel en achterklap, zult u net zien dat de twee voormalige tortelduifjes mot krijgen over het peper- en zoutstel:

Nog even over de AFM. Dit wist ik niet. Speculeren doet u zelf maar.

 


Update 09:15 uur: Vopak en Unilever

Inmiddels zijn er al veel meer fondsen die echt bewegen, maar wat was de opening... saai.

Vopak is de blikvanger vandaag met die verkoop van drie terminals en die valt in goed aarde.

05 Apr - 08:56:34 [RTRS] - KONINKLIJKE VOPAK NV VOPA.AS: KBC SECURITIES RAISES TO 'ACCUMULATE' FROM 'HOLD' ; RAISES TARGET PRICE TO EUR 47.00 FROM EUR 45.00

Nico is ook enthousiast, citaat:

Het past in het langetermijnplaatje van Vopak, waarin afscheid genomen wordt van olieterminals ten faveure van opslag van goederen met meer toegevoegde waarde, zoals LNG, LPG, chemicaliën en chemische gassen.

De extra nettowinst van ca. €1,52 per aandeel wordt geboekt in het tweede halfjaar. Afhangende van de ratio netdebt/ebitda zal Vopak het geld dan wellicht deels aan de aandeelhouders teruggeven via een extra dividend.

Er is trouwens nog een adviesje:

05 Apr - 09:12:44 [RTRS] - UNILEVER NV UNc.AS: BRYAN GARNIER RAISES TARGET PRICE TO EUR 57 FROM EUR 55

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 april 2019 13:27
    Schreeuw maar niet te hard. Er zitten welgeteld nog 2 correcties in het vat, éen neerwaarts en éen opwaarts. En daarmee is het klaar voor dat aandeel, terug naar af… Kan snel, of niet, en juli is dichtbij of niet.
    Over timen gesproken.., maar als het niet eerder mag moet je het er maar mee doen!.. Hij kan geluk hebben, of niet, hangt net van hoogste punt, en maand, af…

    Maar zoals altijd, het geluk is met de domme...

3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links