Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

AMG Critical Materials N.V. NL0000888691

Laatste koers (eur)

23,780
  • Verschill

    -0,720 -2,94%
  • Volume

    191.650 Gem. (3M) 245,8K
  • Bied

    23,700  
  • Laat

    24,000  
+ Toevoegen aan watchlist

AMG April 2019

2.065 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 104 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. MZ 5 april 2019 12:12
    Begint er steeds positiever uit te zien. Ik denk dat iemand bij Hound Partners wel peentjes begint te zweten. Zeker nu de indices wereldwijd door belangrijke weerstanden zijn gebroken.
  2. Bio-belegger 5 april 2019 12:23
    quote:

    De huizencrisis is in aantocht schreef op 5 april 2019 09:38:

    Koers gaat weer hard omhoog, paniek bij de shorters?
    denk het niet, ze laten het even over aan de particuliere beleggers etc. Shortpositie is weer toegenomen, nu 10,4% !!!! Inderdaad vooral door Hound.
  3. wesmail 5 april 2019 13:36
    Brazilië zal naar verwachting als een belangrijke leverancier van hoogwaardig lithium ontstaan ??nadat een van 's werelds grootste handelaren in grondstoffen het eens is geworden over een nieuw project in het land.

    De Japanse groep Mitsui investeert $ 30 miljoen in Grota do Cirilo, een hard-rots lithium-neerslag die wordt ontwikkeld door de Canadese mijnwerker Sigma Lithium Resources, in ruil voor een kwart van de oorspronkelijke output van 220.000 ton.

    Het geld van de Mitsui-deal en een schuldofferte van $ 40 miljoen zal Sigma in staat stellen om te beginnen met de bouw van een verwerkingsfabriek op de locatie in de zuidoostelijke provincie Minas Gerais.

    Het is van plan zijn materiaal naar China te verschepen, waar het zal worden omgezet in lithiumhydroxide, het type lithium dat Tesla gebruikt in zijn autobatterijen. Het streeft ernaar om in 2020 in productie te zijn.

    De vraag naar lithium zal naar verwachting het komende decennium stijgen als gevolg van de stijgende verkoop van elektrische voertuigen. Australische mijnwerkers zijn snel verhuisd om de verwachte hausse in te tikken, een handvol hardrockmijnen te openen in de afgelopen jaren en de markt te domineren.

    Minas Gerais moet laten zien dat het opengaat voor mijnbouw. Dus ze zijn op zoek naar projecten die het vakje aanvinken in termen van het ontbreken van een residudam

    Calvyn Gardner, Sigma's voorzitter en chief executive
    De Sigma-financieringsovereenkomst is zeldzaam goed nieuws voor de mijnbouwindustrie in Brazilië, die begin dit jaar is opgeschrikt door de dodelijke mijnramp in Minas Gerais. Een dam met afvalmateriaal in een ijzerertsmijn die door Vale wordt geëxploiteerd , barstte plotseling uit in januari, waardoor een stortvloed aan afvalmateriaal vrijkwam die een lokale gemeenschap doorsneed en waarbij minstens 300 mensen omkwamen. In de nasleep van de lekkage werd Vale gedwongen om de productie op verschillende locaties stop te zetten.

    Calvyn Gardner, Sigma's voorzitter en chief executive, zei dat hij verwachtte dat de Braziliaanse toezichthouders in de komende maanden een installatielicentie voor Grota do Cirilo zouden verlenen.

    Hij zei dat Sigma droge-procestechnologie gebruikte om lithiumconcentraat te produceren, een gedeeltelijk verfijnde versie van het metaal, wat betekent dat het geen dam nodig had om afvalmateriaal en water op te slaan.

    "We hebben de mijn twee jaar geleden ontworpen zonder een afvalvijver. We hebben dat probleem niet ", zei hij.

    "Minas Gerais moet laten zien dat het openstaat voor mijnbouw. Dus ze zijn op zoek naar projecten die het vakje aankruisen in termen van het ontbreken van een residudam. "

    Tijdens de bouwfase zullen 500 mensen in dienst zijn, Grota do Cirilo, gevestigd in een van de armste delen van Minas Gerais.

    Ondanks de lange afstand tot zijn belangrijkste markt in China, zei Gardner dat Sigma in staat zou zijn om te concurreren met Australische producenten vanwege de lage productiekosten.

    "We kunnen materiaal in China aanvoeren voor $ 340 tot $ 360 per ton," zei hij, eraan toevoegend dat alleen de gigantische Greenbushes-mijn bij Perth in Australië lagere kosten had.

    Onder de voorwaarden van de deal die op vrijdag werd aangekondigd, heeft Mitsui ook het recht om gedurende een periode van zes jaar nog eens 25.000 ton lithium per jaar bij Sigma te kopen.

    Als het bedrijf doorgaat met een uitbreidingsproject om de productie tot 440.000 ton per jaar op te voeren, zal Mitsui meer materiaal kunnen kopen als het extra financiering biedt. Dat niveau van output zou Sigma in de gelederen van de middelgrote producenten in de industrie plaatsen.

    De vraag naar lithium van hoge kwaliteit zal naar verwachting toenemen naarmate autofabrikanten overschakelen op batterijen met een hoger nikkelgehalte, waarvan het chemische proces de neiging heeft meer lithiumhydroxide te gebruiken.

    Ondanks de zwakte in de bredere lithiummarkt hebben de prijzen standgehouden.

    De aandelen in Sigma, die een jaar geleden genoteerd waren in Toronto, sloten donderdag op C $ 1,60, wat het bedrijf een marktwaarde van C $ 107m (US $ 80m) opleverde.
  4. Lucky-corner 5 april 2019 13:38
    Weer een nieuwe shortpartij er in Public equity partners Management. Hound gaat ontzettend agressief te werk.. 3,8% is 1,15 miljoen stukken? Ik zou hopen dat ze enorm gaan verliezen, maar van 28 naar 48 zou ze rond de 23 miljoen euro kosten. Dat is peanuts voor die lui..
  5. mvdln 5 april 2019 14:35
    www.lynx.be/kennis/grondstoffen/20190...

    De beste vanadium aandelen

    Aandeel Advanced Metallurgical Group

    Het eerste bedrijf dat we onder de spreekwoordelijke loep nemen is Advanced Metallurgical Group. Opgericht in 2006 en met het hoofdkantoor gevestigd in Amsterdam, mag AMG gezien worden als een all-round speler. De focus van het bedrijf wordt met andere woorden gelegd op de toepassingen die de verschillende metalen met zich meebrengen en zijn opgedeeld in:

    •Luchtverkeer
    •Automotive
    •Infrastructuur
    •Energie
    •Gespecialiseerde metalen & chemicaliën

    Voor dit artikel beperken we ons tot de tak van AMG Vanadium die gelegen is in het Amerikaanse Cambridge. De bedrijfsactiviteiten bestaan uit het produceren van ferrovanadium en de daarmee verbonden ijzerlegeringen die gebruikt worden als katalysator in raffinaderijen. Op die manier wil AMG inspelen op een uitdaging waar veel raffinaderijen mee te kampen hebben, namelijk wat aan te vangen met de restanten eigen aan hun productieproces. Met de groeiende noodzaak tot een circulaire economie biedt AMG Vanadium alvast een mogelijkheid aan. Door het implementeren van hun state-of-the-art technologie en reeds bewezen expertise zorgen ze voor een permanente en kostenfficiënte oplossing.

    Momenteel noteert het aandeel een stuk onder de all-time high van 53.45€ wat enerzijds te wijten is aan de volatiliteit van de grondstofprijzen en anderzijds ook aan de vraag naar de verschillende metalen waarvoor AMG gekend is. In februari van dit jaar publiceerde AMG de resultaten van 2018 die een stuk boven de eigen doelstellingen uitkwamen. Op die manier werd de negatieve trend doorbroken want met bijvoorbeeld een nettowinst van 94,6 miljoen dollar was dit ten aanzien van 2017 een stijging van 66 procent die solvabiliteit van het bedrijf zeker ten goede is gekomen. Het aandeel Advanced Metallurgical Group behoort tot het lijstje beste vanadium aandelen
  6. wel dra 5 april 2019 14:51
    quote:

    De Zalm schreef op 5 april 2019 14:38:

    wat is er zo belagrijk aan 14uur 30?.............
    Banengroei VS beter dan voorzien

    AMSTERDAM (DFT) - De banengroei in de VS is in de voorbije maand hoger uitgekomen dan waar economen vooraf op hadden gerekend.

    Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid steeg het aantal nieuwe banen naar 196.000. Economen hadden in doorsnee een toename met 175.000 nieuwe banen verwacht. Het banencijfer over de maand februari werd opwaarts bijgesteld van 20.000 naar 33.000.

    Het werkloosheidspercentage in de VS bleef zoals werd verwacht ongewijdigd op 3,8%.

    De gang van zaken op de Amerikaanse arbeidsmarkt speelt een belangrijke rol voor de Federal Reserve bij het bepalen van het monetaire beleid.

    Het meevallende banencijfer gaf de aandelenmarkten een steuntje in de rug.
  7. mvdln 5 april 2019 15:11
    www.moodys.com/research/Moodys-says-r...

    04 Apr 2019

    New York, April 04, 2019 -- Moody's Investors Service ("Moody's") noted that AMG Advanced Metallurgical Group N.V. (B1 stable) will likely experience a material decline in its operating performance and credit metrics in 2019 due to the recent plunge in ferro-vanadium prices since the company relies on the sale of this product for a material portion of its operating earnings. While this is credit negative for the company, it will still sustain a credit profile that is supportive of its current ratings.

    For more information, please refer to the Issuer Comment posted on moodys.com.

    AMG Advanced Metallurgical Group N.V., headquartered in Wayne, Pennsylvania, produces engineered specialty metals and mineral products through its AMG Critical Materials division. This segment produces aluminum master alloys and powders, ferrovanadium, natural graphite, chromium metal, antimony, lithium, tantalum, niobium and silicon metal. Its AMG Technologies division produces titanium alloys and coatings, and designs and produces vacuum furnace systems and operates vacuum heat treatment facilities that produce and upgrade specialty metals and alloys. The company sells its products to the transportation, infrastructure, energy, and specialty metals & chemicals end markets from production facilities in Germany, the United Kingdom, France, Czech Republic, United States, China, Mexico, Brazil and Sri Lanka. The company produced revenues of $1.25 billion during the twelve months ended December 31, 2018 with about 42% generated in Europe, 37% in North America, 16% in Asia and 5% in the rest of the world.

    This publication does not announce a credit rating action. For any credit ratings referenced in this publication, please see the ratings tab on the issuer/entity page on www.moodys.com for the most updated credit rating action information and rating history.
  8. [verwijderd] 5 april 2019 17:06
    quote:

    De huizencrisis is in aantocht schreef op 5 april 2019 15:54:

    Verwacht dat Hound Partners eind april boven de 5% short staat.
    Hound partners gaat vreselijk op zn bek tenzij zij het doen voor nog een paar eurootjes zeg tot max 21 bij zeer slecht sentiment en tot max 26 bij dit sentiment.

    Just my opinion
2.065 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 104 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht