Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Bulls breken uit

TA: Bulls breken uit

Het lijkt erop dat de beurzen bezig zijn een opwaartse doorbraak voor te bereiden.

De Japanse beurs staat op het hoogste punt in 4 maanden, Wall Street beweegt in de schaduw van een nieuw koersrecord, terwijl de Europese beursindex de toppen van oktober nadert. De AEX heeft wat moeite de weg omhoog te vinden, maar legt nu wel een stevige bodem neer.

Op Wall Street zijn de eerste kwartaalcijfers uitstekend ontvangen, zeker met de financials. JP Morgan trapte af met een prachtige winstsprong, die met een koerswinst van ruim 4,5% werd beloond. Beleggers verwerken deze week de kwartaalcijfers van de grote banken, zoals  Goldman Sachs en Citigroup. Dichter bij huis brak ING door een zware horizontale weerstand, waarmee een solide bodemformatie werd voltooid. Kortom, van alle kanten komen positieve signalen bovendrijven. Vandaag bekijk ik de Nikkei, JP Morgan, ING, de S&P500 en de AEX.

AEX houdt stand

Technisch blijft de AEX prima liggen. Er ligt een stevig vangnet rond de voormalige horizontale weerstandslijn (blauwe stippellijn). Net daarboven bevindt zich het gebied van de gap, het koershiaat binnen de rode cirkel. Deze gap trad op bij de doorbraak boven de koerstoppen van oktober en april. In de gapzone tussen 557,33 en 558,43 ligt nu steun. De bovenkant van het gapgebied is afgebakend met het horizontale rode lijntje.

Beurs van Tokio breekt uit boven de toppen rond 21.871,34.

De Nikkei 225 index heeft een voormalige koerspiek gebroken, waarmee er sprake is van een technische verbetering. Ook heeft de Japanse beurs een hogere koersbodem weten te vormen, die nieuwe kopers in de Nikkei 225 index signaleert. Er komt opwaarts potentieel vrij richting 24.448,07 (gevormd op 2 oktober 2018). Bij een eventuele daling onder steun 20.911,57 (bodem van 25 maart) treedt een verzwakking op.

JP Morgan Chase breekt opwaarts uit.

Onder invloed door prima winstcijfers heeft JP Morgan Chase een serie voormalige toppen gebroken, dat werd bovendien door een gap begeleid. Deze uitbraak genereerde een technische verbetering en maakt opwaarts potentieel vrij richting weerstand 119,33 (top van 27 februari 2018). Steun ligt op 104,25 (bodem van 9 april).

ING breekt door

Op de Nederlandse beurs oogt het technische plaatje van ING steeds beter, zowel op korte als op lange termijn. De neerwaartse trend is doorbroken en recent heeft ING ook een nieuwe, hogere koersbodem gevormd. De uitbraak boven de voorgaande koerspieken rond 11,78 heeft naar boven ruimte gemaakt richting weerstand 14,46 (gevormd op 27 april 2018). Hiermee is een hoofd&schouderbodem voltooid.  Bij een eventuele doorbraak onder steun 10,28 (bodem van 29 maart) verzwakt het technische plaatje bij ING.

S&P 500 index weet de stijgende trend te valideren

Op Wall Street is de S&P500 boven de voorgaande topjes gebroken. Dit bevestigt de stijgende trend en geeft een technische verbetering aan. De index nadert nu de horde 2.940,91, dat is het all-time-high en het koersrecord van 21 september 2018. Om het positieve plaatje intact te laten, is het wel van belang dat steun 2.722,27 (bodem van 8 maart) intact blijft. Na een uitbraak boven weerstand 2.940,91 wordt 3.300,00 het volgende opwaartse koersdoel.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 53
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

104 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. De sjaak 16 april 2019 08:14
    Dat komt omdat we iedere keer weer opnieuw de positieve ontwikkelingen rondom het handelsoverleg tussen de VS en China moeten inprijzen. Mark my words, dat wordt de kip met de gouden eieren, het allesomvattende akkoord waardoor alle andere problemen, inclusief de enorme schuldenberg, plots verdwenen zijn....Of wordt dit niks meer dat een blowoff top, een laatste, gracieuze, stuiptrekking van de keizer die geen kleren aan heeft......
104 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links