Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Nieuw all-time high AEX

TA: Nieuw all-time high AEX

De Nederlandse beurs heeft afgelopen week een nieuw all-time high op het bord gezet. Hoewel het hier uiteraard gaat om de herbeleggingsindex van de AEX, is er toch duidelijk sprake van koopkrachtige vraag. De positieve stemming zet door.

De herbeleggingsindex van de Nederlandse beurs geeft het koersverloop van de AEX weer, maar dan inclusief de dividenduitkeringen die er bij de normale AEX index afgehaald worden (ex-dividend).

Deze index heeft de afgelopen maanden een sterk koersverloop laten zien. Na de dip van eind vorig jaar is de index hard opgeveerd en wist de afgelopen week een nieuw high neer te zetten, nipt boven de oude top van augustus 2018.

AEX index

De 'normale' AEX index heeft haar oude top van medio 2018 ook in het vizier, al betreft dit uiteraard niet het all-time high. Het patroon van hogere toppen en bodems is nog altijd intact en van enige verzwakking is nog zeker geen sprake.

Rond de oude top van juli 2018 op 576,90 mogen wel wat winstnemingen worden verwacht, maar gezien de kracht van de markt hoeven we nog niet te vrezen voor een forse correctie.

Het eerste vangnet, als de markt gaat corrigeren, wacht op de blauwe stippellijn rond 555 punten. Daaronder kan de bodem van eind maart nog steun bieden rond 538,70.

Bel 20 index

De Belgische beurs heeft al een sterke stijging achter de rug en lijkt op weg naar de horizontale weerstand rond 3.939 punten. Deze weerstand wordt gevormd door de oude toppen uit 2018. Vanaf het huidige niveau is het opwaarts potentieel, met slechts 2%, beperkt.

Het ligt voor de hand dat er rond deze weerstand een adempauze wordt ingelast. Ook hier geldt echter dat de stijging zo overtuigend is, dat ik geen grote terugval verwacht.

CAC 40 index

De Franse beurs is hard op weg naar de oude toppen van 2018 rond 5.600 punten. In deze zone liggen meerdere toppen die de huidige stijging een halt toe kunnen roepen. Vooralsnog is er echter geen sprake van enige technische verzwakking.

Mocht de Franse beurs gaan corrigeren, dan zal de laatste koersbodem rond 5.200 punten het eerste vangnet zijn. Een doorbraak door de weerstand zal daarentegen de weg vrijmaken voor een stijging richting de oude top van 2007 rond 6.168 punten.

DAX index

De Duitse beurs bleef lange tijd wat achter met het herstel. De laatste weken is er echter wat meer vaart in gekomen en is ook het technische plaatje van de DAX index verder opgeklaard.

De terugkeer boven de oude koersbodems van 2017 en 2018 heeft ruimte vrijgemaakt voor een groter herstel. Volgende koersdoel ligt nu op de top van medio 2018 rond 13.204 punten.

De DAX index noteert weer boven haar 200-daags gemiddelde (rode lijn) dat opwaarts draait. Dit bevestigt de verbeterde technische conditie.

Er zijn nog geen signalen van een mogelijke correctie te zien. Mocht de index toch wat gas terugnemen, dan zal de laatste koersbodem rond 11.300 voor steun kunnen zorgen. Hierboven komt de index ook de 200-dagenlijn nog tegen waar wat steun van mag worden verwacht.

 

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Olieprijs nog niet uitgebroken 56
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Gerelateerd

Reacties

237 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. geobeo 18 april 2019 07:41
    quote:

    opa schreef op 18 april 2019 07:39:

    Goedemorgen,
    Vandaag als afwisseling maar eens een rood dagje voor de beurzen. of ?
    Japan 0,90 % lager.

    Dus lijkt allemaal op iets omlaag.

    Ik had eerlijk gezegd een veel forsere reactie verwacht na het raken van de top. Het lijkt tot nu toe nog niet bepaald op vuurwerk...

    Ik verwacht weer een "niks" dagje... Beetje zijwaarts, misschien 0,3 % up of down.
  2. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 18 april 2019 08:14
    Zonder te spelen is Lucky-020 al weer in de watten gelegd..

    2 VAR (lees >> Uefa) Momenten bepaalde wie de tegenstander wordt..

    Plus..

    Son van de Spurs (dragende Speler..) is geschorst voor de 1e wedstrijd..

    Dus tel uit je winst..

    Jammer voor Peppi..

    Lucky 020 dus..

    Dat dan wel weer..;)

    Toegevoegd:

    Morgen Rood is Groene Slierten in de Sloot..

    En zou Fc Messie de Klopp kunnen krijgen van Liverpool..??!

    We zullen het zien lieve Beeldbuis Kinderen..;)
237 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links