Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.978 Posts
Pagina: «« 1 ... 211 212 213 214 215 ... 1949 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Thorgall 9 mei 2019 17:52
    quote:

    rationeel schreef op 9 mei 2019 16:37:

    [...]

    Dom is als je denkt dat een lange rij schoolkinderen meer verstand van zaken heeft, dan een wetenschapper, die de feiten binnen zijn vakgebied heeft bestudeerd.

    De wetenschap is gewoon de wetenschap. Het voldoet nog altijd aan dezelfde eisen.

    Dat mensen die zich wetenschapper noemen, geen wetenschap bedrijven maar zich voor een politiek karretje laten spannen is iets anders.

    Maar dat burgers achter actiegroepen aanlopen die helemaal niets met wetenschap te maken hebben, maar een soort geloof verkondigen, dat is echt bizar.
    de huidige situatie heel goed verwoord.
  2. forum rang 6 !@#$!@! 9 mei 2019 17:54
    quote:

    Thorgall schreef op 9 mei 2019 17:43:

    Jij verwacht dan dat iemand een serieuze discussie met je aangaat?

    Een serieuze discussie met aluhoedjes ? haha. Natuurlijk niet , ik zit hier voor de entertainment. Hoe kan je nou een serieuze discussie verwachten van mensen die feiten negeren en ontkennen ?

    Meneer denkt recht van spreken te hebben omdat hij een wetenschappelijke studie heeft gedaan en afgerond. Ja, want dat is het criterium om feiten te mogen ontkennen. haha

    Kijk als je algemeen aanvaarde beweringen in twijfel trekt omdat je nieuwe data hebt, of een fout hebt gezien in de methode's of wat dan ook. Kudo's zou ik zeggen. Maar nee, de argumenten zijn: Het is een politiek complot !!! Er zijn wetenschapppers die er anders over denken !

    Mensen die zo denken. Dat is toch pure entertainment :-)

    Van mij mag FvD winnen, ik was al lid voordat ze in de 2e kamer kwamen. Als er dan een directe democratie is houden we gewoon een referendum over of Nederland zijn internationale klimaat-afspraken moet nakomen en zijn verantwoordelijkheid moet nemen in het broeikaseffect en dan zal de Nederlandse bevolking in ruime meerderheid gewoon ja zeggen. Dus.......
  3. Osho 9 mei 2019 18:06
    www.youtube.com/watch?v=Y1JEOMkPMgs&a...

    Sweco College - De energietransitie

    ''De wereld verkeert niet in een financiële of economische crisis, maar in een transformatie naar een volgende fase. Deze transitie, met o.a. de energietransitie, raakt bijna iedereen, heeft grote invloed op ons leven. De uitdaging zit hem in het vertalen van trends en ontwikkelingen naar de impact ervan. Dit is het speelveld van friskijker Ruud Veltenaar.

    Aan de hand van een inspiriment met sprekende voorbeelden schetst Ruud een helder beeld van de toekomst vol perspectief. Zo krijg je beter inzicht in de oorzaken en gevolgen van de energietrends op de inrichting van onze steden.''
  4. forum rang 10 rationeel 9 mei 2019 18:22
    Jammer OSHO, maar we hebben geen verhaaltjes nodig. We hebben een bevolking van burgers nodig die wetenschap...kennis en emotie van elkaar kunnen scheiden.

    Burgers die begrijpen dat ze als ze niet weten wat feiten zijn, en als ze het wel weten, ze niet in perspectief kunnen plaatsen, moeten leren begrijpen dat ze zich in een zeer kwetsbare positie bevinden.

    Des te meer zaak om vertrouwen te schenken aan degenen die blijk hebben gegeven vertrouwen waard te zijn.

    En zorg er voor dat de kinderen goed onderwijs krijgen:)

    Waar geschreeuwd wordt, en met vlaggetjes gezwaaid wordt is de rede zoek.
  5. forum rang 10 rationeel 9 mei 2019 18:25
    quote:

    !@#$!@! schreef op 9 mei 2019 17:54:

    [...]
    ...
    ik zit hier voor de entertainment....
    ...
    Van mij mag FvD winnen, ik was al lid voordat ze in de 2e kamer kwamen. ...
    Heb je tenminste wel een beetje verstand.

    Als je toch hier bent voor entertainment, houd ons dan ook eens gezellig bezig:)
  6. Osho 9 mei 2019 19:09
    quote:

    rationeel schreef op 9 mei 2019 18:22:

    Jammer OSHO, maar we hebben geen verhaaltjes nodig. We hebben een bevolking van burgers nodig die wetenschap...kennis en emotie van elkaar kunnen scheiden.

    Burgers die begrijpen dat ze als ze niet weten wat feiten zijn, en als ze het wel weten, ze niet in perspectief kunnen plaatsen, moeten leren begrijpen dat ze zich in een zeer kwetsbare positie bevinden.

    Des te meer zaak om vertrouwen te schenken aan degenen die blijk hebben gegeven vertrouwen waard te zijn.

    En zorg er voor dat de kinderen goed onderwijs krijgen:)

    Waar geschreeuwd wordt, en met vlaggetjes gezwaaid wordt is de rede zoek.
    Dit is o.a. wat er besproken wordt. Educatie en een verandering van interpretatie betreft wat waardevol is:
    Wil je primair, als collectief, egocentrisch materie/kapitaal genereren offffffff een collectief creëren dat inzichten deelt, feitelijkheden onderzoekt en van mening kan verschillen zonder zich op de tenen getrapt te voelen?

    ''Des te meer zaak om vertrouwen te schenken aan degenen die blijk hebben gegeven vertrouwen waard te zijn.'' - Mensen zijn wantrouwig. Velen kunnen (willen) het kaf van het koren niet meer onderscheiden door trauma, onderdrukking en/ zelfmedelijden...

    Het meeste wat je zegt maakt sense. Je geeft aan wat er anders moet, top. Ik lees in je reactie niet ''hoe'' je de genoemde punten wilt bereiken. Mogelijk heb je dat eerder wel vermeld (je bent lekker actief de laatste tijd). Het praatje gaat mijn inziens vooral in op de ''hoe''.

    Vanaf 26.00 minuten zie imo kort hoe daar op micro niveau mee bezig kunt gaan. Nu nog iets structureels bedenken wat het discours zodanig beinvloed dat niemand eraan kan ontsnappen (lol).

    Zolang je mensen hebt die vechten voor de eerste levensbehoefte (+-75% van de wereldbevolking) kun je het vergeten dat zij zich inhoudelijk verdiepen in processen die het collectief of de toekomst van de aarde aangaan. Zij denken niet verder dan de volgende dag. Enkel in hun dromen denken ze mogelijk verder, totdat de wekker weer gaat in de ochtend. Hoe krijg je hen mee..... Delen? Geven? Onderwijzen? Motiveren? Stimuleren? Inhoudelijk informeren? Wordt het dan begrepen?

    Eén ding is zeker. Zonder een flinke dosis inzet, geduld en aanwezigheid van overheersende ego's gebeurt er niets. Soms is de beste les dat iets finaal misgaat (jammer genoeg), misschien gaan onze ogen dan een keer open.

    Mooi draadje, volg het vanaf de start.. compliment voor allen. Ondanks het veelvuldige verschil in visie. Prima.

  7. forum rang 6 !@#$!@! 10 mei 2019 00:54
    quote:

    rationeel schreef op 9 mei 2019 11:29:

    De Amerikaanse onderzoekers Ned Nikolov en Karl Zeller hebben geconcludeerd dat de samenstelling van de atmosfeer helemaal niet ter zake doet, maar dat alleen de luchtdruk aan het aardoppervlak in combinatie met de zon de bepalende factor is. Ook het aandeel... CO2 ... in de lucht is dus irrelevant.
    klimaatverandering.wordpress.com/2019...

    Conclusie
    Het “Atmosferisch Thermisch Effect”, zoals voorgesteld door Nikolov en Zeller is op niet meer gebaseerd dan een statistische fit van een zelfgekozen vergelijking met 4 parameters op gemeten waarden van de gemiddelde temperatuur en druk op 5 hemellichamen. De kans dat die fit bij toeval zo goed is, is zeer groot.

    Als we toch aannemen dat hun theorie klopt, blijkt uit een eenvoudig gedachtenexperiment, dat die theorie in tegenspraak is met de wet van behoud van energie. De ijstijden kunnen alleen worden verklaard als de aarde tientallen procenten van de atmosfeer kan verliezen en weer opnieuw invangen. Of als de wet van behoud van massa niet zou gelden.

    Het is in wezen niet veel meer dan een ingewikkelde vorm van curve fitting. En het resultaat gebruiken ze om onomstreden (want op tal van manieren bevestigde) fysische kennis over de energiehuishouding van de atmosfeer naar de prullenbak te verwijzen. Zonder daar een alternatief tegenover te stellen, of zelfs maar een begin van een verklaring te geven over waar de bestaande kennis niet zou kunnen kloppen.

    Hun conclusies zijn op grond van relatief eenvoudige natuurkunde dus niet houdbaar.
  8. forum rang 6 !@#$!@! 10 mei 2019 01:04
    quote:

    rationeel schreef op 9 mei 2019 11:29:

    Het onderzoek van Nikolov/Zeller uit 2017 kon aanvankelijk rekenen op veel kritiek en ongeloof, ook van zogenaamde klimaatsceptici, maar er zijn steeds meer aanwijzingen dat niet de samenstelling van de atmosfeer maar de resulterende luchtdruk de bepalende factor voor de temperatuur op aarde is.
    wattsupwiththat.com/2018/12/31/giving...

    3) These two guys published a paper under fake names to fool the peer-review process, which is a professional no-no.

    In other words, without the inclusion of the greenhouse effect (which has downward IR emission by the atmosphere reducing the net loss of IR by the surface), the atmospheric pressure hypothesis of Zeller-Nikolov cannot explain surface temperatures above the Stefan-Boltzmann value without violation of the fundamental 1st Law of Thermodynamics: Conservation of Energy.

    This is a simple and elegant proof that radiation from the atmosphere does indeed warm the surface above the S-B value. This will be my first go-to argument from now on when asked about the no-greenhouse theory.
  9. forum rang 6 !@#$!@! 10 mei 2019 01:13
    andthentheresphysics.wordpress.com/20...

    So, we can be very confident that Nikolov and Zeller’s argument that planetary surface temperature is set by pressure alone is wrong. Not only does pressure alone not define temperature, in the absence of a planetary greenhouse effect the surface should radiate as much energy as it receives from the Sun, which is clearly not the case for the Earth. The only way to explain why the surface radiates more energy than it gets from the Sun is because of the atmospheric greenhouse effect (to be clear, the surface radiates more than it gets from the Sun, but the planet radiates – into space – the same, on average, as it gets from the Sun). Also, if we add additional greenhouse gases to the atmosphere – as we are currently doing – then we’ll cause the surface to warm even more, as is currently happening.
  10. forum rang 6 !@#$!@! 10 mei 2019 01:38
    Deze 2 onderzoekers waren dus al ontkenners en zijn op zoek gegaan naar een alternatieve theorie. Ze hebben toen een formule ontwikkeld met 4 variabelen die werkt op verschillende planeten. M.a.w. ze hadden eerst de uitkomst en verzonnen daar een formule bij die werkte. Dat is kleuterwetenschap.
    eu.coloradoan.com/story/news/2017/08/...

    Hun verdediging op kritiek is dan ook niet inhoudelijk, maar komt niet verder dan emotionele argumenten. Kijk, dan ben je al gelijk af natuurlijk.

    "“Just because everybody thinks you’re wrong doesn’t mean you’re right,” he said. “That just doesn’t hold logical water.

    “If I start saying the world is flat, that doesn’t mean it is because everybody else thinks it’s round. It doesn’t really work that way.”"

    Scott Denning, atmospheric science professor at Colorado State University, said finding that solar radiation and atmospheric pressure affect planetary surface temperatures is not surprising. The model is a “curve-fitting” exercise that relies on manipulation to get results.

    “They have two variables that are related to surface temperature and tweaked a bunch of dials so that they can predict an average temperature,” he said. “Using the data, they have figured out what the fudge factors have to be to make it work out.”

    Gas theory is the basis of modern-day scientific knowledge in many fields, including astronomy and spectrometry, he said. Denying its principles, which have been tested countless times in laboratories and in the field for more than 100 years, “is not convincing.”
  11. forum rang 6 !@#$!@! 10 mei 2019 01:40
    Zoals altijd verwacht ik geen inhoudelijke reactie, veel emotionele argumenten over complotten, geloven, kerken en andere onzin. Tevens is de kans het grootst op een compleet ontkenning en verwerping en vooral negeren van de tegenargumenten. Men gaat gewoon over op het posten van een volgend monoloog. Zeurend dat ze geen respect krijgen voor hun mening hahahahaha.
  12. forum rang 9 josti5 10 mei 2019 08:54
    Mister hahaha, de wetenschappers zijn het gewoonweg niet eens: zoveel is inmiddels wel duidelijk.
    Veel klimaathysterie komt voort uit die aloude basale angst van de mens: de doodsangst.
    Die doodsangst druipt van jouw postings af, ook al probeer je dat met veel hahaha en denigrerende opmerkingen te verbergen.
    Get real, geniet van het leven, leef het leven, voorzover dat nog mogelijk is, na alle vernielingen van het natuurlijk evenwicht door de mens.
    De doos van Pandora is al lang en bred open, van de cederbossen van Libanon is al een paar duizend jaar niets meer over, en sindsdien is er niet veel veranderd, zij het dan, dat de vernielers inmiddels met 7 miljard zijn, and counting.
    De CO2-gekte doet daar niets aan af: de mensheid heeft zichzelf in eigen staart gebeten, en moeder aarde zal op gepaste wijze vroeger of later de boel weer herstellen.
    Hartelijke groet uit Pentolina, waar de beekjes nog ruisen, de vogels nog zingen, de bijen nog steeds zoemen, en de heuvels groen zijn, zij het met steeds meer van hetzelfde, want de biodiversiteit is ook hier naar de knoppen, en komt niet meer terug, want weg = weg...
  13. forum rang 6 Chiddix 10 mei 2019 08:54
    Volgens de provincie zijn provinciale wegen onveilig en moeten veel bomen gekapt worden. De werkelijke reden is een andere(biomassa opslaan). We gaan zoveel mogelijk bos opstoken in centrales als mogelijk is. Is goed voor de natuur? In Den Haag zijn ze de weg kwijt. Iemand zei deze week, waar zijn ze mee bezig?
  14. forum rang 7 hirshi 10 mei 2019 08:57
    quote:

    josti5 schreef op 10 mei 2019 08:54:

    Mister hahaha, de wetenschappers zijn het gewoonweg niet eens: zoveel is inmiddels wel duidelijk.
    Veel klimaathysterie komt voort uit die aloude basale angst van de mens: de doodsangst.
    Die doodsangst druipt van jouw postings af, ook al probeer je dat met veel hahaha en denigrerende opmerkingen te verbergen.
    Get real, geniet van het leven, leef het leven, voorzover dat nog mogelijk is, na alle vernielingen van het natuurlijk evenwicht door de mens.
    De doos van Pandora is al lang en bred open, van de cederbossen van Libanon is al een paar duizend jaar niets meer over, en sindsdien is er niet veel veranderd, zij het dan, dat de vernielers inmiddels met 7 miljard zijn, and counting.
    De CO2-gekte doet daar niets aan af: de mensheid heeft zichzelf in eigen staart gebeten, en moeder aarde zal op gepaste wijze vroeger of later de boel weer herstellen.
    Hartelijke groet uit Pentolina, waar de beekjes nog ruisen, de vogels nog zingen, de bijen nog steeds zoemen, en de heuvels groen zijn, zij het met steeds meer van hetzelfde, want de biodiversiteit is ook hier naar de knoppen, en komt niet meer terug, want weg = weg...

    Mooi post John en een goed verblijf toegewenst.
  15. forum rang 9 josti5 10 mei 2019 09:59
    Dank hirshi :-)
    De koffers zijn alweer gepakt, op weg richting omgeving Firenze (Borgo Poggitazzi), alwaar mijn jongste zoon morgen gaat trouwen.
    Heerlijke week vooraf gehad, met 2 van de 4 kids en hun 4 kids.
    Opa en oma geven gul, met warme hand :-)
    Het is hier trouwens extreem koud, voor de tijd van het jaar...
    Best lekker temperatuurtje hoor - zo blijf je actief.
  16. forum rang 10 rationeel 10 mei 2019 10:53
    Hier is het ook koud! Waarschijnlijk een voorproefje van de nieuwe ijstijd:)

    Een plezierig verblijf gewenst in Portugal Josti:)
    En morgen een prettige dag:)
  17. whammy 10 mei 2019 13:08
    quote:

    maurice73 schreef op 10 mei 2019 12:18:

    www.youtube.com/watch?v=0Ab4BRAQElw

    Er kan worden gedoneerd aan de stichting UDUMASS. Telefoonnummer wordt getoond in het filmpje.
    Tjonge,tjonge goud wordt er vandaag de dag verdiend aan de milieuperikelen en aan de gewaande oplossingen ervoor.
  18. forum rang 10 rationeel 10 mei 2019 13:53
    quote:

    whammy schreef op 10 mei 2019 13:08:

    [...]

    Tjonge,tjonge goud wordt er vandaag de dag verdiend aan de milieuperikelen en aan de gewaande oplossingen ervoor.
    Het is een verdien model, en een

    Een politiek vehikel, om politieke doelen na te streven.

    Ze gaan hand in hand ten koste van de burgers.
  19. ubu 10 mei 2019 13:53
    quote:

    whammy schreef op 10 mei 2019 13:08:

    [...]

    Tjonge,tjonge goud wordt er vandaag de dag verdiend aan de milieuperikelen en aan de gewaande oplossingen ervoor.
    Het gaat niet specifiek over milieu, maar om mensen die moeite hebben om bepaalde wetenschappelijke feiten te accepteren. Die aandoening wordt dumbfuckery genoemd. Ik ben geen dokter maar op basis van jouw antwoord vermoed ik daar jij ook aan lijdt. Oplossingen daarvoor zijn: zelftherapie en erkennen dat je het mis hebt (deze oplossing is de meest moeilijke omdat daarvoor karakter wordt gevraagd), een afspraak maken bij een dokter of contact opnemen met deze stichting United to Defeat Untruthful Misinformation And Support Science of kort UDUMASS. Die is er zoals gezegd speciaal voor opgericht. Laat mij even weten hoe het gegaan is.
38.978 Posts
Pagina: «« 1 ... 211 212 213 214 215 ... 1949 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.280
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 45.997
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.854
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.140
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.980
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.731
ageas 5.843 109.774
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.975
Air France - KLM 1.024 34.299
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.675
Alfen 12 15.768
Allfunds Group 3 1.109
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 321
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.753
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.111
AMG 965 125.533
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.511
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 378
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.092
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.550
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.061
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.246
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.504
ASML 1.762 76.025
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.563
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht