Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

uniQure Terug naar discussie overzicht

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

282 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. flosz 8 november 2018 15:37
    Allemaal oude bekenden.....

    The 14th edition of the Dutch Life Sciences conference, hosted at the Leiden Bio Science Park (Corpus Congress Center) on November 29th will focuses on Company growth and product development with a special expert session for CFOs.

    The developments in the following fields will be addressed in various parallel sessions;
    * auto-immune diseases
    * microbiome therapeutics
    * oncology
    * digital healthcare
    * regenerative medicines and
    * innovative drug discovery and development platforms.

    Met @MyTomorrows / $QURE / $MRUS / @NcardiaStemCell ‘s Stefan Braam/NTrans Technologies/Oncode Institute/Xeltis etc.etc. www.dutchlifesciences.com/programme?
  2. flosz 17 december 2018 14:25
    Nederland O Nederland.....

    ‘Als een Nederlandse patiënt die in het buitenland een behandeling heeft gekregen, terugkeert naar Nederland, heb je officieel een importvergunning nodig. Alsof het om een genetisch gemodificeerd gewas gaat', aldus Sander van Deventer van $QURE
    fd.nl/ondernemen/1281877/nederland-lo... twitter.com/floszcrxl/status/10746560...

    Nederland loopt investeringen voor gentherapie mis

    Nederland heeft veel te veel hindernissen opgeworpen voor de introductie en ontwikkeling van gentherapie tegen ernstige ziektes, juist op het moment dat de nieuwe behandelmethode in de praktijk doorbreekt.
    Dat stellen vertegenwoordigers van grote farmaceutische concerns en biotechbedrijven, geraadpleegd door het FD.

    De farmaceutische industrie investeert momenteel miljarden euro's in de ontwikkeling van de nieuwe behandelmethode. De Verenigde Staten nemen daarbij steeds meer het voortouw. Europa, en zeker Nederland, dreigt volgens de bedrijven ernstig achterop te raken.
    'We lopen hopeloos achter', waarschuwt Gerard Schouw, directeur van de branchevereniging VIG voor farmaceutische bedrijven. Volgens hem moeten bedrijven in Nederland zeker een jaar langer wachten op toestemming voor toepassing van gentherapie vergeleken met de VS en het Verenigd Koninkrijk.

    Testen buiten Nederland
    Het gevolg is dat farma- en biotechbedrijven vrijwel al hun testen met patiënten buiten Nederland uitvoeren. Het Nederlandse bedrijf Uniqure - een voorloper in gentherapie - heeft het grootste deel van zijn activiteiten al verplaatst naar de Verenigde Staten. Ook Gilead dat een grote fabriek bij Schiphol bouwt, beklaagt zich.

    Gentherapie is een verzamelnaam voor medische behandelingen waarbij het DNA van een patiënt wordt aangepast, met als doel een defect gen te repareren. In principe kan één behandeling volstaan voor een langdurige genezing.
    De regelgeving rond gentherapie is strikt omdat in het verleden de angst bestond dat de virussen die bij gentherapie als transportmiddel worden gebruikt, epidemieën zouden kunnen veroorzaken, bijvoorbeeld via zweet of urine van patiënten. Daardoor moeten bedrijven een aparte en gecompliceerde milieucontrole doorlopen, inclusief een openbare bezwaarprocedure.

    Onschadelijke virussen
    Tientallen jaren onderzoek heeft volgens de farmabedrijven echter aangetoond dat de kans op besmetting verwaarloosbaar klein is. Niettemin interpreteert Nederland de bestaande milieuregels voor gentherapie nog strenger dan andere Europese landen. 'Als een Nederlandse patiënt die in het buitenland een behandeling heeft gekregen, terugkeert naar Nederland, heb je officieel een importvergunning nodig. Alsof het om een genetisch gemodificeerd gewas gaat', aldus Sander van Deventer van Uniqure.

    De strikte Europese regelgeving was voor de farmaceutische industrie lange tijd een weinig urgent probleem. Dat is afgelopen jaar veranderd, nu de eerste gentherapieën zijn goedgekeurd, onder meer tegen een zeldzame vorm van blindheid. Farmaceutische bedrijven als Novartis, Amgen, Gilead en GSK investeren momenteel op grote schaal in nieuwe medicijnen waarbij wordt gesleuteld aan het DNA van patiënten.

    Koudwatervrees
    De discussie over de regelgeving is opnieuw op de agenda gezet door Marcel Kenter van het Paul Janssen Futurelab in Leiden. In een artikel dat binnenkort verschijnt in een Brits wetenschappelijk tijdschrift waarschuwt Kenter dat Europa nog verder achterop dreigt te raken. Dat komt volgens hem door een recente uitspraak van het Europese Hof van Justitie die een aantal nieuwe biologische technieken ook kwalificeert als genetische manipulatie. Toepassing van gentherapie is daardoor lastiger geworden. In de Verenigde Staten zijn de procedures juist vereenvoudigd.
    Kenter stelt dat de medische wereld veel last heeft van de discussie over genetisch gemodificeerde gewassen. 'Dat is jammer. Want de ervaring heeft geleerd dat de kans op milieurisico's bij de toepassing van gentherapie op mensen, verwaarloosbaar is.'
    Er zijn geen maatschappelijke organisaties die momenteel campagne voeren tegen gentherapie. Greenpeace waarschuwt wel actief tegen genetische modificatie in de landbouw, maar over toepassing van gentherapie in de gezondheidszorg heeft de organisatie 'geen mening'.

    Bijval
    Al voor de officiële publicatie van zijn artikel heeft Kenter op Linkedin veel bijval gekregen. Onder meer Sander van Deventer van Uniqure en Rudolf van Olden van Avexis Nederland onderstrepen de noodzaak van efficiëntere procedures. Avexis is een dochterbedrijf van Novartis. Uniqure is een van de belangrijkste biotechbedrijven van Nederland.

    Een andere steunbetuiging is afkomstig van Markwin Velders, directeur van Kite Pharma, een dochterbedrijf van Gilead. Dit Amerikaanse concern bouwt momenteel bij Schiphol een grote fabriek voor de productie van celtherapieën tegen kanker, ook een vorm van gentherapie.
    ===========
    Is it time to reform oversight of clinical gene therapy in the EU?
    bpspubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/p...
  3. flosz 28 december 2018 18:54
    #Biopick2019 contest is now open to entries. Rules:
    1. Only one pick.
    2. Must be >$1.0 as of Dec.31 eod.
    3. Biotechs only.
    4. Pick $XBI 2019 closing price as tiebreaker.

    Send picks via:
    ?? twitter
    ?? twitter DM
    ?? email: biopick@yahoo.com
    Please use format:
    #biopick2019 / your pick / XBI 2019 closing price.
    If sending via email please include Twitter name and handle.

    Deadline: 31-Dec midnight.

    twitter.com/pawcio2009/status/1078069...
  4. flosz 12 februari 2019 17:34
    EHC launches EHConversations, a new series of video talks.

    First series: gene therapy and haemophilia

    What is gene therapy? with Prof. Flora Peyvandi.
    youtu.be/mHev30egA10

    An overview in gene therapy for haemopphilia A and B with Dr. Paul Giangrande.
    www.youtube.com/watch?v=hiwRLZ_KuEc

    How does a clinical trial in gene therapy for haemophilia work? with Dr. Dan Hart.
    www.youtube.com/watch?v=ZsvpMT5AukM

    Safety and gene therapy with Prof. Michael Makris.
    www.youtube.com/watch?v=t5c-IzBlajg

    Gene therapy: A patient’s perspective with Jack Grehan
    www.youtube.com/watch?v=VbFaXBHTzXY
  5. flosz 15 februari 2019 16:06
    James Wilson turns to old mentor for gene therapy startup’s star-studded $115M launch round

    Passage Bio will start with two indications with an eye for clinical entry in early 2020: GM1 gangliosidosis (GM1), a neuron-destroying disorder most common in infants; and frontotemporal dementia, which overwhelmingly affects the elderly.
    endpts.com/james-wilson-turns-to-old-...
  6. flosz 28 februari 2019 17:32
    In case you missed our webinar with Chardan you can catch up here register.gotowebinar.com/recording/24... We discussed the potential applications of #SyntheticBiology in #GeneMedicines and @Synpromics’ #SyntheticPromoter technology #Biotech
    twitter.com/synpromics/status/1101056...
  7. flosz 10 mei 2019 21:03
    De conclusie van SOMO en Wemos over dubbel betalen is pertinente onzin. Valorisatie en innovatie moeten we juist stimuleren, niet inperken!
    www.hollandbio.nl/nieuws/dubbel-betal...

    Overheid betaalt mee aan de ontwikkeling van peperdure medicijnen
    De overheid investeert jaarlijks tientallen miljoenen euro’s in biotechbedrijven die aan de wieg staan van de peperdure medicijnen die de regering juist probeert te bestrijden.
    www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

    Overpriced
    Drugs Developed with Dutch Public Funding

    Innovative products developed by the Dutch biotech sector and promoted by HollandBio include Keytruda (developed in Oss, MSD), Glybera (first gene therapy on the Western market by uniQure), Daratumumab (developed in Utrecht by Genmab as a treatment for bone marrow cancer), MammaPrint (cancer diagnostics by Agendia, spin-off Dutch Cancer Institute NKI-AVL), RAPLIXA (developed in Leiden by Profibrix) and Ruconest (developed in Leiden by Pharming). In 2019, the rheumatism drug Filgotinib, developed by the Dutch-Belgium company Galapagos, is expected to be available on the market.

    www.somo.nl/nl/wp-content/uploads/sit...
282 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.234
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.882
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.157
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.026
AFC Ajax 537 7.013
Affimed NV 2 5.748
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.979
Air France - KLM 1.024 34.305
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.756
Alfen 12 16.145
Allfunds Group 3 1.177
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.212
AMG 965 125.620
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.514
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.108
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.588
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.101
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.256
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.630
ASML 1.762 76.758
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 324
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.642
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660