Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: AEX is oversold

TA: AEX is oversold

De aandelenbeurzen lijken even op adem te komen na de forse correctie van begin mei. Van een overtuigend herstel is nog geen sprake, dus we moeten rekening blijven houden met nieuwe verkoopdruk.

AEX-index

De Nederlandse beurs is vlak onder de weerstand rond 576,90 op aanbod gestuit en heeft de afgelopen weken een flinke stap terug moeten doen. Hierbij werd de stijgende trend afgebroken en zakte de index terug onder de top van maart.

De bodem van eind maart lijkt nu het eerstvolgende richtpunt te worden voor deze correctie. Rond 538,70 ligt de eerste bodem die deze terugval zou kunnen opvangen.


RSI AEX

De RSI indicator van de AEX-index heeft inmiddels wel oversold-gebied bereikt. De indicator is teruggezakt tot onder de 30 en draait weer langzaam omhoog. De lucht is hiermee uit de markt en er zou weer gewerkt kunnen worden aan herstel.

De RSI indicator geeft de kracht van een koersbeweging aan. Wanneer de indicator vanuit oversold-gebied (onder 30) weer opwaarts draait, is dit een positief signaal.

De oversold-conditie is op zich geen reden om positief te worden, maar geeft wel aan dat de kans op herstel groter wordt.

/grafieken/10-rsi.gif


DAX-index

Bij de Duitse beurs is de technische schade vrij beperkt gebleven. Ondanks de recente terugval is het positieve technische plaatje van de afgelopen maanden nog intact.

De DAX-index is teruggevallen tot aan de onderkant van de stijgende trend en die heeft vooralsnog standgehouden. Rond dit niveau ligt tevens de steun van de bodem van april rond 11.846 punten.

Als de Duitse beurs boven dit steunniveau weet te blijven en de correctieve fase weet af te breken, zal de stijgende fase weer een nieuwe impuls kunnen krijgen. Eerste koersdoel ligt rond 12.458, gevormd door de recente top en de oude top van september vorig jaar.


RSI DAX

De RSI-indicator van de Duitse beurs flink teruggevallen vanuit overbought-gebied waarmee er weer ruimte lijkt te komen voor herstel. De indicator stabiliseert rond de 40, op hetzelfde niveau waar de index ook in februari en maart een bodem wist te vormen.

Ook voor de DAX geldt dat, wanneer de correctieve fase wordt afgebroken, er op basis van de RSI-indicator voldoende ruimte lijkt te liggen om de laatste koerstop weer op te zoeken.

/grafieken/dax-rsi.gif

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 60
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Gerelateerd

Reacties

94 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 mei 2019 09:29
    quote:

    ONN schreef op 16 mei 2019 09:28:

    [...]
    Ja, ik zie het :P

    Het is allemaal zo overbodig Baudo. Wees blij dat je hebt kunnen scalpen :)
    momentum leek up
    maar SP zojuist 2x selloff als die 2850 raakt
    dan krijg je ook op dax hengst naar beneden

    riskant niveautje, niet overbodig, gewoon logies :)
94 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links