Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Top in de AEX?

Liveblog: Top in de AEX?

Update 16:05 uur: Meevallend vertrouwen

Ondanks dat de Universiteit van Michigan slechts 500 burgers interviewt, kijkt de markt toch altijd graag naar het consumentenvertrouwen in de Amerikaanse staat. Zojuist kwam dit cijfer uit op 102,4 en dat is beter dan de 97,5 die analisten hadden verwacht.

De markten reageren er licht positief op, al noteert de AEX nog altijd 0,6% lager. De verliezen op Wall Street variëren van een min van 0,5% voor de Dow Jones tot 0,7% voor de Nasdaq (NK).


Update 15:10 uur: Bescherming zoeken

Vermogensbeheerder Cees Smit ziet toppen in de AEX en adviseert de aandelenportefeuille te beschermen met puts (NK).


Update 12:30 uur: Philips?!

De steekpenning is net zoiets als doping in de sport. Iedereen doet het, iedereen weet dat, maar je moet je niet laten pakken, want dan telt het pas. Nu maar hopen dat dit niet zo'n jarenlang slepend rotdossier wordt als inderdaad, bij SBM Offshore.

 


Update 11:15 uur: BAM

Het ding moet een whopping 215 meter hoog worden! Even schaamteloze promotie, mag ook wel een keer. Dit is gewoon gaaf. Een andere keer kijken we wel weer naar de cijfers.

 


Update 10:30 uur: Pinteresting

Door alle drukte voorbeurs ben ik vergeten dat behalve Nvidia gisteren nabeurs New York ook Pinterest (voor de eerste keer) met cijfers kwam. Mooie omzetgroei, minder verlies, maar... En de volgende beursgang staat ook al weer te trappelen: WeWork(HardToBurnYourMoney). AirBnB moet ook nog dit jaar.

Ik keuvel nog even verder met Tadek en hier zegt hij iets om over na te denken?

 


Update 10:00 uur: Takeaway

-3,5% nu in een dalende markt: valt het mee of tegen? Ahold Delhaize ging bijna twee jaar geleden bijna 10% onderuit, toen Amazon Whole Foods overnam. Dat nieuws sloeg toen in als een bom. Vandaag is het iets anders. Dát Amazon nu ook de etenbezorgingsmarkt betreedt was een kwestie van tijd, toch?

Het lijkt me in ieder geval dat dit scenario wel eens door het hoofd van Takeaway CEO, oprichter en grootaandeelhouder Jitse Groen is gespookt. Bovendien doet Amazon het ook niet meteen all-in. Ze doet het via een belang in Deliveroo. De primeur is van Sky News vandaag:

Met Uber Eats en nu Amazon moet Takeaway wel concurreren met twee grote Amerikaanse technologiebedrijven. Ga er maar aanstaan. Misschien hebben de Chinezen op termijn ook wel plannen. Denk aan Alibaba en - verdorie, ik ben de naam kwijt - de Chinese Takeaway bezorgt zelfs goedkoper dan u het zelf kan maken.

Dat is nu hooguit toekomstmuziek. Grootste pré van Takeaway is dat ze groot en ervaren in Europa en heer en meester in Duitsland is, meteen de belangrijkste markt op ons continent. Of het relatief kleine Takeaway is opgewassen tegen reuzen en vooral de diepe zakken van indirect dan Amazon en direct Uber is afwachten.

Veel hangt af van de creativiteit en risicobereidheid van het bedrijf, maar wat dat betreft is het gunstig dat het wordt gerund door een echte ondernemer die gepokt en gemazeld is in deze markt en niet een ingehuurde Excel-manager. Belangrijkste minpunt, maar dat telt vooral op de beurs, is dat Takeaway hooggewaardeerd is.

Nog één ding: van Ahold Delhaize, Amazon en Whole Foods hebben we denk ik ook geleerd, dat als een grote Amerikaanse tech ineens concurrent is, de bordjes op de betreffende markt niet meteen binnen 24 uur zijn verhangen. En wie zegt dat die altijd wint?


Update 09:30 uur: Advies

De oogst vandaag. U ziet, dat kan ik wel stellen denk ik, impact bij Wolters Kluwer en PostNL. Euronext is formeel natuurlijk een Frans aandeel, maar vooruit:

  • ABN Amro: naar €27 van €28 - RBC
  • Wolters Kluwer: naar underweight van neutral - JP Morgan
  • PostNL: naar hold van buy en naar €2 van €4,50 - Jefferies
  • Ordina: naar €2,40 van €2,30 - NIBC
  • Euronext: naar €52,50 van €49 - UBS
  • Euronext: naar €69 van €67 - Deutsche Bank

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 mei 2019 14:00
    Handelsdispuut veroorzaakt investeringsverlamming. Het vermogen is er wel, de ideeen ook, maar bereidheid tot actie blijft uit. Tja, dan gaat de 'boel' vanzelf wel vertragen,...

    Daarnaast op 23 mei de Europese verkiezingen. Lichte paniek bij de VVD, en de elitaire zittende bestuurders, want, er zou zo maar eens een flinke afwijking kunnen komen gerekend vanaf het relatief veilige 'midden'.

2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links