Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Koffiepraatjes

3.402 Posts
Pagina: «« 1 ... 47 48 49 50 51 ... 171 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 mei 2019 13:56
    ‘Oplichter eet jaar lang gratis bij Kentucky Fried Chicken’

    updateEen 27-jarige student uit de Zuid-Afrikaanse stad Durban zou er op slinkse wijze in zijn geslaagd zeker een jaar lang gratis te eten bij een vestiging van kiprestaurant Kentucky Fried Chicken. De man, die deze week tegen de lamp zou zijn gelopen en gearresteerd, deed zich voor als kwaliteitscontroleur. Het personeel had kennelijk niets in de gaten, omdat de ‘KFC-bobo’ altijd keurig gekleed was, legitimatie en visitekaartjes van de keten bij zich had en werd afgezet door luxe wagens.
    Tom Tates 16-05-19, 08:19 Laatste update: 13:19

    De student, zo melden Zuid-Afrikaanse media althans, at bijna dagelijks bij het restaurant. Voordat hij dat deed, wandelde hij meestal door de keuken waar hij medewerkers streng om monsters van het eten vroeg. ,,We wisten niet beter dan dat de man bij ons kwam om de kwaliteit van het voedsel te controleren en bewaken. Als we hem aan zagen komen, ging iedereen direct met extra toewijding aan het werk”, aldus een personeelslid na de aanhouding.

    Ontkenning

    Het hoofdkantoor van KFC in Zuid-Afrika ontkent in alle toonaarden dat ooit sprake is geweest van een dergelijk incident. Het bedrijf spreekt over nepnieuws. ,,We volgen en houden ons aan strikte operationele processen. Het is onmogelijk dat onbekende individuen die zich voordoen als personeel binnen kunnen komen. Als dat gebeurt, worden die er snel uitgepikt”, stelt KFC in een officiële reactie. Op sociale media wordt getwijfeld aan die bewering. ,,Dat zou ik in zo'n situatie ook zeggen”, reageert iemand.

    De man kon, zo stellen media in tegenstelling tot de KFC-directie, lang zijn gang gaan, omdat hij zijn truc ook regelmatig bij andere KFC-vestigingen in de stad zou hebben toegepast. ,,Hij stond bij al het personeel in Durban bekend als erkend controleur die je zijn zin moest geven. Er was werkelijk niemand die argwaan kreeg. De man handelde altijd uiterst zelfverzekerd en overtuigend.” De student viel uiteindelijk door de mand, omdat een echt directielid van Kentucky Fried Chicken nog nooit van de ‘controleur’ had gehoord. Vervolgens werd de oplichter, de eerstvolgende keer dat hij zich weer bij het restaurant meldde, opgepakt.

    De oplichter moet binnenkort voorkomen. Zeer waarschijnlijk moet hij een fiks geldbedrag aan KFC betalen en verdwijnt hij voor langere tijd achter de tralies. Ook zijn handlanger - een parttime limousinechauffeur - is aangehouden. Hij zette de student bijna dagelijks af bij de betreffende keten en at ook regelmatig gratis mee.
    Op sociale media worden de aangehouden mannen inmiddels ‘helden’ genoemd, omdat ze er vrij simpel in slaagden de kluit te belazeren. ,,De verdachten moeten niet worden gestraft, maar juist geridderd”, meent iemand. Een ander kan de humor er wel van inzien. ,,Deze man is de ultieme held zonder cape en door eigen toedoen nu al een legendarische proever.” Of: ,,De student was in elk geval slimmer dan het dienstdoende KFC-personeel.”

    Hoe ziet een oplichter eruit? Prof. dr. Daniël Wigboldus van de Radboud Universiteit Nijmegen legt in dit college uit hoe dat zit:
  2. StudentFSM 20 mei 2019 14:02
    Beste forumleden,

    Mijn naam is Manish Thakoersingh en ik ben vierdejaarsstudent in de richting Financial Services Management aan de Hogeschool van Amsterdam.

    In het kader van mijn scriptie wil ik middels een enquête de behoefte van particuliere beleggers in kaart brengen. Ik zou het erg waarderen als u enkele minuten vrij zou willen maken om deze korte enquête te beantwoorden. U blijft volledig anoniem. Uw gegevens worden niet doorgegeven noch openbaar gemaakt.

    Middels de volgende link kunt u deelnemen aan de enquête: www.enquetesmaken.com/s/e259dca

    Bij voorbaat dank.

    Met vriendelijke groet,

    Manish Thakoersingh
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 mei 2019 15:36
    ‘Het laten van een scheet in de lift en bus is hier officieel verboden’

    De huisman Niek Druijff (42) verruilt het Nederlandse platteland voor Singapore. Als huisman tussen de expats schrijft hij wekelijks over zijn belevenissen. Vandaag: lange nagels, scheten en boeren.
    Niek Druijff 21-05-19, 14:00 Laatste update: 14:17

    Eén van de voordelen van het wonen in het buitenland is dat ik mijn kinderen kan leren hoe je anders tegen de zaken aan kan kijken. En dat ze op die manier meer begrip voor een ander krijgen. Veel problemen in de wereld worden veroorzaakt door onbegrip. ‘Ik mot jou niet, want je stinkt naar knoflook’. Of omdat je richting het Oosten bidt. Of in mijn geval, vanwege mijn prachtig ontwikkelde Drentse accent.

    Jullie hebben wellicht het programma Frans Bauer in China gekeken dus dan weet je dat er hier in Azië nogal wat zaken anders gaan dan in Nederland. Een paar voorbeelden: sommige (vooral oudere) mannen laten de nagel van hun pink lang groeien. Persoonlijk vind ik dat er nogal vies uitzien en leg ik aan mijn kinderen uit dat kortgeknipte nagels een teken zijn van goede verzorging. Maar bij die Aziatische man is zo’n lange nagel een teken van status, want hij hoeft blijkbaar niet met z’n handen te werken. Zij vinden het dus prachtig en in de kroeg ben je vast dé man met zo’n mooi bruin geworden, kromgetrokken, lange nagel. ,,Lekker makkelijk om mee in je neus te peuteren”, zei een van mijn kinderen laatst. Verder dan dat wil ik de zaken niet visualiseren.

    Boeren en scheten

    Ook het laten van scheten en boeren in het openbaar is in veel Aziatische landen de gewoonste zaak van de wereld. Sterker, het is een teken van goede manieren om tijdens het eten een mooie, luide boer te laten. Zo van: ,,Het smaakt heerlijk ober. Buurpp.” Vooral als mama er niet bij is, bedanken mijn kinderen mij op deze manier weleens voor het avondeten. ,,Teken van beschaving, papa.”

    Het laten van een scheet in een lift is hier officieel verboden. En nu heeft de firma van de schoolbus het ook op de lijst van verboden activiteiten geplaatst. Want beschaving of niet, deze vorm van chemische oorlogvoering is niet meer van deze tijd. Dan heb je maar kramp in je buik of eet je wat minder bonen. De buschauffeuse, vaak al met mondkapje, kan nu eindelijk opgelucht ademhalen. Het is me nog niet duidelijk wat de sanctie is als er bij de kinderen toch eentje ontsnapt, maar het werd ze goed duidelijk gemaakt dat het niet meer mocht.

    Het is een serieuze zaak. Toch moet ik nog elke ochtend lachen als ik de bus zie voorrijden en het poppetje op de sticker zie. Want als je zo krom moet gaan staan om een scheet te laten, snap ik dat je het strafbaar maakt.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 mei 2019 15:54
    Versleutelde berichten over moord crimineel Lomp schetsen luguber beeld
    22 mei 2019 14:20 Laatste update: 45 minuten geleden
    8

    Uit de versleutelde berichten over de voorbereiding van de moord op Eaneas Lomp is woensdag in de rechtbank een luguber beeld gerezen. De crimineel werd in november 2015 doodgeschoten toen hij op weg was naar de woning van zijn vriendin in Krommenie.

    Deze zogenoemde PGP-berichten (Pretty Good Privacy) werden door het Openbaar Ministerie (OM) toegeschreven aan drie verdachten die donderdag terechtstonden voor hun betrokkenheid bij de liquidatie.

    Omar L. (28) wordt door justitie gezien als de opdrachtgever. Hicham M. (25) zou de schutter zijn geweest en Daniël M. (39) degene die de schutters heeft getipt.

    Ook waren er berichten die afkomstig zouden zijn van Nabil Amzieb, die ook als een van de schutters wordt beschouwd. Het hoofd van de 23-jarige Amzieb werd op 9 maart 2016 op straat aangetroffen voor waterpijpcafé Fayrouz in Amsterdam. Zijn lichaam werd een dag eerder elders in Amsterdam gevonden.

    Daniël M. gaf na zijn arrestatie in oktober 2017 toe dat hij op 6 november 2015 met Lomp op stap was in Amsterdam. Lomp werd in de nacht van 6 op 7 november doodgeschoten.

    Verdachte beriep zich na verklaring op zwijgrecht

    Woensdag in de rechtbank beriep hij zich op zijn zwijgrecht toen de rechtbank Gelderland hem hiernaar vroeg. Dit had mogelijk te maken met de PGP-berichten die aan hem werden toegeschreven. Daaruit rees de verdenking dat hij degene was die de gereedstaande schutters minutieus op de hoogte hield van de laatste stappen van Lomp.

    "Hij gaat nu van huis, die bitch", luidt een bericht dat wordt verstuurd als Lomp richting Amsterdam vertrekt. "Ik zet hem zelf op de trein en dan moet je klaarstaan", wordt later die nacht verstuurd. Camerabeelden van Amsterdam Centraal in de avond van 6 november bevestigen dat Daniël M. bij Lomp was.

    "Laat hem zuipen, dan is zijn bloed dun en bloedt hij snel dood. De kankerrat", is een van de sommaties aan het toestel dat van Daniël M. zou zijn. "We staan klaar voor hem."

    Lomp reisde die avond met de trein van Amsterdam Centraal naar station Krommenie-Assendelft. Daar werd hij opgewacht door de schutters. Daniël M. zou de mannen hebben gewaarschuwd dat Lomp een kogelwerend vest droeg.

    Verdachte zou schutters op hart drukken niet te falen

    De rol van L. als opdrachtgever blijkt volgens het OM eveneens uit communicatie tussen telefoons die worden toegeschreven aan hem en Amzieb. L. zou Amzieb op het hart gedrukt hebben dat hij moest slagen. "Pop (schiet hem dood, red,) hem. Deze kans krijg ik niet meer", stond in een van de berichten.

    "Zeg ze dat ze allemaal hun magazijnen moeten legen", bericht hetzelfde toestel. "Door het hoofd, de armen, benen, nagels, tenen en ballen als het kan."

    Na de schietpartij zou L. aan Amzieb hebben gevraagd of de moord gelukt was. "Is hij dood?", luidt een van de berichten. "Heb mijn negen (pistool, red.) op hem geleegd en Furbie rende achter mij aan met zijn kalasj (kalasjnikov, red.)", was het antwoord van Amzieb. Met de bijnaam 'Furbie' zou hij volgens het OM Hicham M. hebben bedoeld.

    "Ik heb hem niet in zijn hoofd kunnen raken broer", zou Amzieb hebben laten weten. "Hij rende weg." Later lezen ze via de media dat de man dood is. "Het is gefixt."

    Lomp werd ondanks zijn kogelwerend vest dodelijk geraakt in zijn zij. Lomp droeg het vest, omdat hij wist dat hij gevaar liep. De man had aan zijn omgeving laten weten dat hij werd gevolgd.

    Lomp verdacht van rol bij plannen moord op Omar L.

    Lomp werd gerekend tot het kamp van de in 2014 geliquideerde topcrimineel Gwenette Martha. Zijn liquidatie heeft te maken met een onderwereldoorlog tussen criminele groeperingen met aan de ene kant Houssine A. en Benaouf A. en aan de andere kant Martha.

    L. behoort tot de groep van Houssine A. en Benaouf A. en was zelf doelwit van een aanslag in 2014. Door een vergissing werd echter Stefan Regalo Eggermont doodgeschoten. Hij reed in een auto die op die van L. leek. Lomp werd enige tijd als verdachte gezien in die vergismoord.

    De dood van Lomp is het vierde dossier dat in dit liquidatieproces werd behandeld. L. en Hicham M. staan in al die zaken terecht, maar ontkennen alle betrokkenheid.

    Maandag de strafeisen uitgesproken

    Justitie stipte aan dat er mogelijk ook plannen waren om Jason L. (bekend als rapper JayJay) en Soufiane B. (de broer van Anouar B. die terechtstaat voor zijn rol bij de liquidaties in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt in 2012) om te brengen.

    De broer van Omar L. was een van de twee dodelijke slachtoffers van de schietpartij in de Staatsliedenbuurt. De zaak gaat maandag verder met het requisitoir waarin de officier op de laatstgenoemde zaken zal terugkomen, gevolgd door de strafeis.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 mei 2019 17:51
    Duitse chauffeur krijgt geen snelheidsboete dankzij passerende duif
    28 mei 2019 13:02 Laatste update: 2 uur geleden
    51

    Een Duitse automobilist hoeft geen boete te betalen voor te hard rijden. De politie kon de man niet identificeren omdat op het moment dat een camera hem flitste een witte duif exact voor zijn gezicht langs vloog.

    In Duitsland moeten automobilisten met hun gezicht worden gefotografeerd om bekeurd te worden, meldt BBC. Door de 'interventie' van de duif was de hardrijder niet te herkennen op de foto van de politiepaal.

    De man reed 54 kilometer op een weg waar hij maar 30 kilometer per uur mocht rijden. Het voorval vond afgelopen week plaats op een weg bij de stad Viersen, vlakbij de grens tussen Duitsland en Limburg. De boete voor de overtreding was 105 euro geweest.

    In een verklaring op Facebook stelt de politie van Viersen dat de 'Heilige Geest' zich met de kwestie had bemoeid. In het christendom staat de witte duif symbool voor de Heilige Geest, oftewel de Geest van God die volgens de Bijbel mensen wijst op hun zonden of gelovigen helpt een rechtschapen leven te leiden.
    Het is de tweede Duitse duif die deze maand wordt geflitst

    "We hebben de boodschap begrepen en zullen de overtreder dit maal met rust laten", schrijft de politie op Facebook. "Maar we hopen ook dat de automobilist dit teken van boven begrijpt en zich de volgende keer netjes aan de regels houdt."

    Ook stelt de politie dat de duif eigenlijk ook een bekeuring had moeten krijgen voor te hard vliegen. Het is al de tweede maal deze maand dat een duif in Duitsland wordt vastgelegd door een flitspaal. In de Duitse stad Bocholt, in de staat Noordrijn-Westfalen, werd begin mei een duif op de plaat gezet die 45 kilometer per uur vloog.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 juni 2019 21:02
    Techgigant Naspers maakt valse start met spin-off door aandeelhouders ongelijk te behandelen
    Datum
    01 juni 2019

    De Amsterdamse beurs krijgt er deze zomer een gigant bij als het Zuid-Afrikaanse Naspers haar internetbelangen hier in notering brengt. Volgens Naspers worden de eigen activiteiten in Zuid-Afrika niet op waarde geschat. Het is de vraag of dit door de notering in Amsterdam zal veranderen.

    In een tijd waarin meer dan ooit wordt gehecht aan gelijkheid tussen aandeelhouders treedt Naspers dit principe met voeten.

    Het Zuid-Afrikaanse technologie- en mediabedrijf Naspers is voornemens halverwege juli haar portefeuille met investeringen in internetbedrijven af te splitsen en een notering te geven in Amsterdam.

    Het nieuw te creëren vehikel, dat nog geen naam heeft en vooralsnog Newco wordt genoemd, zal waarschijnlijk na Shell en Unilever het grootste bedrijf op het Damrak worden.

    Grote verschil is dat Newco zich volledig toelegt op investeringen in de nieuwe economie: van de grootste chatapp van China (TenCent) tot de grootste maaltijdbezorger van Brazilië en India (Ifood en Swiggy) en de Facebook van Rusland (Mail.ru).

    Op het vlak van aandeelhoudersrechten zijn de Zuid-Afrikanen een stuk minder modern.

    Apartheid
    Als aandeelhouders Naspers eind juni op een speciale aandeelhoudersvergadering in Zuid-Afrika instemmen met het plan, krijgt het nieuwe vehikel twee soorten aandelen.

    Naast de normale N-aandelen, zullen speciale niet op de beurs genoteerde A-aandelen worden uitgegeven waarop minder dividend wordt uitgekeerd, maar waarop in potentie duizend keer zo veel stemrecht zit als op reguliere aandelen.

    Die speciale aandelen zullen grotendeels terecht komen bij twee entiteiten - waarvan er één volledig in handen is van Naspers – die duidelijk bevriend zijn met het Zuid-Afrikaanse investeringsfonds.

    Voorlopig hebben de speciale aandelen hetzelfde stemrecht als de N-aandelen. Extra rechten zijn overbodig omdat Naspers na de spin-off een belang van 73 procent in het nieuwe vehikel krijgt en het dus nog altijd voor het zeggen heeft.

    Maar indien het belang van Naspers in Newco onder de 50 procent daalt, dan wordt een zogenaamde beschermingsstructuur (“protection structure”) geactiveerd en zullen de A-aandelen plotsklaps duizend keer zoveel stemrechten krijgen als de reguliere aandelen.

    Het is duidelijk dat het hoofkantoor van Naspers in Kaapstad volledige controle wil houden op alles wat in Amsterdam gebeurt.

    De duale structuur is niets nieuws onder de zon voor Naspers. Het Afrikaanse beursfonds heeft sinds de beursgang in Johannesburg in 1994 bijzondere aandelen uitstaan met (exceptioneel) veel stemrecht.

    Structurele onderwaardering
    Naspers-CFO Bob van Dijk is ervan overtuigd dat de notering in Amsterdam er “op termijn toe zal leiden dat aandeelhouderswaarde zal worden gemaximaliseerd”.

    Naspers wordt in Zuid Afrika nu al jaren verhandeld tegen een korting van tientallen procenten op de waarde van alle belangen zoals die in de boeken gewaardeerd worden.

    Naspers’ belang van circa 31 procent in het Chinese Tencent – het bedrijf achter de populaire app Wechat – is alleen al rond de 110 miljard euro waard. Dat is meer dan de beurswaarde van circa 90 miljard euro van het Zuid-Afrikaanse bedrijf zelf.

    En dan is de waarde van een trits aan andere belangen nog niet meegenomen. Van maaltijdbezorgers in Duitsland en Brazilië tot de grootste netwerksite van Rusland en van een groot online reisbureau tot twee betaaldienstbedrijven.

    Veel van deze bedrijven zijn niet of nauwelijks winstgevend en het is onwaarschijnlijk dat ze even succesvol zullen worden als de investering van Naspers in Tencent uit 2001, maar de huidige negatieve waarde die (impliciet) aan deze belangen wordt toegekend is wellicht wat overdreven.

    De insteek van financieel directeur Van Dijk is helder: de aparte notering met technologiebedrijven moet ervoor zorgen dat de onderwaardering van het aandeel Naspers verdwijnt.

    Aandeelhouders in Naspers krijgen de optie om aandelen te krijgen in het nieuwe vehikel, maar kunnen er ook voor kiezen te blijven zitten. In het laatste geval krijgen zij meer aandelen Naspers.

    Het Zuid-Afrikaanse Naspers zal bestaan uit enkele oude mediabedrijven (voornamelijk kranten) en het belang van 73 procent in Newco.

    Not done
    Hoewel het in de VS niet ongebruikelijk is om aandeelhouders ongelijk te behandelen – denk aan Facebook en Alphabet – wordt dit in Nederland als not done gezien.

    Alleen het Franse Altice, dat in 2014 een notering kreeg in Amsterdam, heeft een vergelijkbare duale aandeelhoudersstructuur. Grote aandeelhouders waren hier destijds weinig over te spreken.

    Ondertussen zijn er steeds meer grote internationale beleggers die hardop uitspreken te (willen) stoppen met beleggen in beursfondsen die aandeelhouders ongelijk behandelen.

    Het zal één van de redenen zijn dat Unilever begin mei bekend maakte haar certificaat-structuur af te schaffen waardoor beleggers onder alle omstandigheden gelijk stemrecht krijgen.

    Door aandeelhouders ongelijk te behandelen loopt Naspers het risico dat (grote) beleggers hun neus zullen ophalen voor de Amsterdamse aandelen. De korting op het Afrikaanse fonds zal dan niet verdwijnen.
  7. [verwijderd] 4 juni 2019 09:33
    Spectaculair: Tesla Model X van broers Azimi uit ‘The Sky Is The Limit’ smelt weg
    SVH 03 juni 2019 18u33

    Salar en Sasan Azimi met een van hun andere luxewagens
    Een trieste wereldprimeur voor de flamboyante broers Azimi uit ‘The Sky Is The Limit’. Hun wagen, een Tesla Model X, smolt zondagnacht helemaal weg. Na eerdere verhalen over brandende en smeltende Tesla-modellen, blijkt nu dus voor het eerst dat het dure ‘Model X’ niet helemaal veilig is.

    “Dit is natuurlijk kut,” aldus Salar Azimi. “Anderhalf jaar geleden betaalden we 150.000 euro voor die wagen. We waren toen één van de eerste Nederlanders die met zo’n auto reden. Helemaal opmerkelijk is dat onze wagen zelfs niet aan het laden was, toen hij begon te smeulen. Wereldwijd is dit volgens mij de eerste keer dat een ‘Model X’ uit zichzelf ging smelten.”

    Het incident met de luxewagen vond plaats in Rijswijk. “De algemeen directeur van Patro Eisden (de club waar Azimi voorzitter is, nvdr) had de auto even van mij geleend. Toen hij gisterennacht naar mij wilde rijden, gingen de deuren niet open. Even later was er een brandgeur. De brandweer is ter plekke gekomen en heeft de Tesla in een waterbad gelegd. Die is dus ‘total loss.’”

    Al laten de Azimi’s dat niet aan hun hart komen. “Ach, we hebben onder meer nog een Lamborghini Urus, een Lamborghini Avetador, een Ferrari F12 en een paar Mercedessen in de garage. Genoeg auto’s dus om ons te verplaatsen.”
  8. forum rang 6 haas 5 juni 2019 04:09
    Cartamundi, producent van speelkaarten en gezelschapsspelen, neemt zijn sectorgenoot United States Playing Card Company (USPC) over. De omzet stijgt in één wip met een kwart tot 552 miljoen dollar (490 miljoen euro).

    USPC is gespecialiseerd in de productie van speelkaarten. Met het merk Bee is het bijvoorbeeld kind aan huis in Las Vegas, met Fournier is het overal present waar Spaans gesproken wordt en met Bicycle – beschikbaar in meer dan 100 landen - heeft het het grootste consumentenmerk in de sector in handen. Bicycle is vooral geliefd in de wereld van cardistry, een soort kunstvorm waarbij ‘trucjes’ worden gedaan en bijvoorbeeld patronen worden gecreëerd door kaarten van de ene naar de andere hand te laten springen.

    USPC telt 350 werknemers en heeft fabrieken in de VS en Spanje. Na de afronding van de deal, vermoedelijk eind dit jaar, zal Cartamundi 2.500 mensen te werk stellen in 13 fabrieken.

    Hoeveel Cartamundi op tafel legt, is niet bekend, maar de Wall Street Journal meldde eerder al dat de overnameprijs kon oplopen tot meer dan 200 miljoen dollar. De verkoper is het beursgenoteerde Newell Brands dat tal van consumentenmerken in huis heeft gaande van Parker tot Campingaz.

    De overname is de eerste grote zet van Stefaan Merckx die vorig jaar de rol van CEO overnam na het overlijden van Chris Van Doorslaer. Onder zijn twintig jaar bewind ontpopte Cartamundi zich van een kmo tot een internationale klepper. Het produceert kaarten van onder meer Magic The Gathering, Uno en Pokemon, net als pokerkaarten voor casino’s en verzamelkaarten voor getrouwheidsacties bij supermarkten. Het sloot licentiedeals met Disney, Pixar, Studio100 en heeft een eigen collectie kaartspelen in de rekken liggen over Frozen, Jurrasic World, Star Wars en meer van dat.

    In 2008 leverde dat alles de titel Onderneming van het Jaar op, maar toen moest de meesterzet nog komen. Het nam in 2015 twee fabrieken van speelgoedmultinational Hasbro over en maakt er de bordspellen van klassiekers Monopoly, Cluedo, Trivial Pursuit en Wie is het?. In 2017 haalde Cartamundi 40 miljoen euro brutobedrijfswinst (ebitda). Geconsolideerde winstcijfers over 2018 zijn niet bekend.

  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 juni 2019 12:42
    New York pakt malafide ijsverkopers aan
    Updated 1 uur geleden
    3 uur geleden in BUITENLAND

    NEW YORK - De stad New York is het gesjoemel met ijscowagens zat. Met de operatie ’Wegsmelten’ wil de stad door middel van undercoveracties de talloze lege bv’s aanpakken en miljoenen dollars aan boetes invorderen. Woensdag zijn volgens burgemeester Bill de Blasio al 46 ijscowagens in beslag genomen, meldt CNN.

    Terwijl de exploitanten van 2009 tot 2017 ijsco’s verkochten, kregen zij in die periode ook 22.000 dagvaardingen en bijna 4,5 miljoen dollar (4 miljoen euro) aan boetes voor verkeersovertredingen. Ze werden onder meer beboet voor door rood licht rijden, parkeren bij brandkranen en het blokkeren van zebrapaden.

    Om onder de boetes uit te komen, creëerden de exploitanten talloze lege bv’s en registreerden zij systematisch hun wagens onder de namen van verschillende bedrijven. Tegen de tijd dat de financiële afdeling van de stad schulden wilde innen, was er geen spoor meer van het overtredende bedrijf te vinden. De stad pakt nu de overtreders aan die meer dan 10.000 boetes hebben openstaan.

    „Wij weten uit ervaring dat de ijscowagens magneten zijn voor kinderen”, aldus een juridisch medewerker van de stad. „Om deze bijzonder kwetsbare categorie voetgangers te beschermen, moeten onze verkeerswetten strikt worden gehandhaafd.
  10. forum rang 10 voda 6 juni 2019 16:36
    ECB weet toch te verrassen

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank heeft donderdag conform de verwachting van economen zijn monetaire beleid gehandhaafd, maar wist de markt toch met twee mededelingen te verrassen. Ook waren er aanpassingen aan de inflatie- en groeiramingen, maar die waren, zoals ook voorzien, relatief klein.

    Het belangrijkste rentetarief blijft staan op 0,00 procent, terwijl de depositorente 0,40 procent negatief blijft en de strafrente 0,25 procent.

    De centrale bank zei donderdag dat de basisrentetarieven van de ECB "ten minste de gehele eerste helft van 2020" op hun huidige niveau zullen blijven, en in ieder geval zo lang als noodzakelijk is om te zorgen voor een verdergaande duurzame convergentie van de inflatie naar een niveau onder maar dicht bij 2 procent op middellange termijn.

    Eerder ging de ECB er nog van uit dat de rentes ten minste tot en met eind 2019 op het huidige niveau zouden blijven.

    Eind vorig jaar stopte de ECB met het opkopen van obligaties. Wel blijft de centrale bank aflossingen op deze leningen herinvesteren, "en wel voor geruime tijd voorbij het moment waarop de Raad van Bestuur begint de basisrentetarieven van de ECB te verhogen en in ieder geval zo lang als noodzakelijk is om gunstige liquiditeitscondities en een ruime mate van monetaire accommodatie te handhaven."

    Wat de modaliteiten van de nieuwe reeks driemaandelijkse gerichte langerlopende herfinancieringstransacties, de zogeheten TLTRO-III, betreft, heeft de ECB besloten dat het rentetarief bij elke transactie wordt vastgesteld op een niveau dat 10 basispunten hoger ligt dan het gemiddelde tarief van de basisherfinancieringstransacties van het Eurosysteem gedurende de looptijd van de desbetreffende TLTRO.

    "Een paar verrassingen", concludeerde marktanalist Bas van Geffen van Rabobank.

    De basisprijs op de TLTRO van 10 basispunten "is iets duurder dan verwacht". Rabobank rekende, net als de meeste banken, volgens Van Geffen op een nulopslag.

    "Een kleine penalty op het gebruik", was zijn conclusie. Wellicht toch om het gebruik wat te ontmoedigen, denkt de analist van Rabobank.

    De verlenging van de forward guidance was niet iets waarop de markt vandaag al had voorgesorteerd, zei Van Geffen. Hij rekende hier pas in september op.

    Maar de markt ging er al wel van uit dat de basisrentetarieven tot "ruim na medio 2020" op hun huidige niveau zullen blijven, benadrukte de analist. Dus echt een verrassing was de aanpassing van de forward guidance nu ook weer niet.

    Wel kan de markt volgens de analist denken "dat dit een eerste stapje naar meer is".

    Voorzitter Mario Draghi zei in zijn toelichting dat er ruimte is en de ECB in actie komt als de omstandigheden hierom vragen. En in tegenstelling waarop afgelopen maart nog werd gehoopt, is er op een aantal grote kwesties nog niet of nauwelijks progressie geboekt. Zo is er bijvoorbeeld nog geen handelsdeal tussen de VS en China.

    Al met al klonk Draghi vanmiddag "duidelijk wat minder dovish dan verwacht", aldus Van Geffen, daarbij wijzend op de euro/dollar. Maar wellicht dat de markt ook te veel verlangde.

    "Onze afdronk van de persconferentie is namelijk wel dat de ECB nu duidelijk plannen aan het maken is voor het geval de neerwaartse risico's werkelijkheid worden", zei de analist. De kans op nieuwe maatregelen is, afhankelijk van de economische ontwikkelingen, wel toegenomen volgens Rabobank. "Zowel verlaging van de deposito rente als QE2 kunnen hierbij niet worden uitgesloten."

    De euro/dollar handelde donderdagmiddag op 1,1272. Het muntpaar begon de dag nog rond 1,1223.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 7 juni 2019 14:14
    Ruzie VS-Turkije over aankoop Russisch verdedigingswapen escaleert: Turkse F-35-piloten mogen VS niet meer in

    De Verenigde Staten hebben besloten om geen Turkse piloten meer te accepteren die van plan zijn naar de Verenigde Staten te komen om te trainen op F-35-straaljagers, aldus Amerikaanse functionarissen.
    Redactie7 juni 2019, 5:40

    Amerika en Turkije zijn al maanden verwikkeld in een escalerend geschil over de plannen van Ankara om het Russische luchtverdedigingssysteem S-400 te kopen. Volgens Washington vormt dit een bedreiging voor de Lockheed Martin Corp F-35.

    ‘De S-400 is een Russisch systeem dat is ontworpen om een vliegtuig als de F-35 neer te schieten’, zei Kathryn Wheelbarger, een van het Pentagons meest ervaren medewerkers en optredend als onderminister van Defensie. ‘En het is ondenkbaar te veronderstellen dat Rusland niet zou profiteren van de kans om daarover informatie te halen.’

    De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zei dinsdag dat het ‘onbespreekbaar’ is dat Turkije afziet van de overeenkomst met de Russen. Wheelberger noemde daarop een mogelijke Turkse deal met de Russen ‘verwoestend’ en een zware klap voor het F-35-programma en de Turkse rol binnen de NAVO.

    De VS zegt dat Turkije niet beide kan hebben, maar heeft tot nu toe geen stappen ondernomen om de geplande training van Turkse piloten in het programma in te perken of te stoppen, een represaille die als een schande in Turkije kan worden gezien.
  12. forum rang 6 haas 10 juni 2019 10:18
    Grote belangstelling voor baan in PI Zwolle
    De Penitentiaire Inrichting (PI) Zwolle lijkt geen probleem te hebben met het vinden van personeel. Voor een inloopdag voor sollicitanten hebben zich 600 mensen aangemeld, terwijl er plek is voor 200. ,,Dit slaat alles’’.

    Herre Stegenga 09-06-19, 09:55
    14
    1
    De PI breidt uit en zoekt 50 nieuwe medewerkers. Om belangstellenden te laten snuffelen aan het werk, vindt op 22 juni een inloopdag plaats. Die is binnen een week al overtekend, meldt Edwin Klomp van het organiserende bureau ASBR. Er is plek voor 200 mensen, maar zo’n 600 hebben zich aangemeld. ,,Als we niet hadden ingegrepen waren er meer dan 1500 aanmeldingen gekomen’’.

    www.destentor.nl/zwolle/grote-belangs...
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 juni 2019 12:05
    Voedsel in tien jaar tijd 14,5 procent duurder geworden
    17 juni 2019 07:25 Laatste update: 2 uur geleden

    De prijzen van voedingsmiddelen zijn in tien jaar tijd met 14,5 procent gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag op basis van een nieuwe analyse van de consumentenprijsindex. Afgelopen mei was nagenoeg de grootste prijsstijging in tien jaar tijd te zien.

    Groente en fruit werden in de afgelopen tien jaar een vijfde duurder en zijn daarmee de grootste stijgers. Voor zuivel moeten consumenten 16 procent meer neertellen, terwijl de prijs van brood en granen met 11 procent steeg.

    Overige voedingsmiddelen, waartoe onder andere snoepgoed, sauzen en kruiden gerekend worden, werden 4,9 procent duurder.

    Niet alleen de kosten voor etenswaren zijn gestegen, alles is duurder geworden. Gemiddeld gingen de consumentenprijzen in tien jaar tijd met 16 procent omhoog.
    In mei één van grootste prijsstijgingen van afgelopen tien jaar

    De prijzen voor voedsel stegen zelden zo hard als afgelopen mei: eten was 3,8 procent duurder dan een jaar geleden. Dat is nagenoeg de grootste prijsstijging van de afgelopen tien jaar.

    Vooral de prijzen voor vlees en vis zijn gestegen. Die stegen met bijna 5 procent ten opzichte van een jaar ervoor. Fruit werd juist iets goedkoper. Eten buiten de deur of een maaltijd thuis laten bezorgen, kostte gemiddeld 4 procent meer.

    De verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent in januari heeft de prijzen van voedingsmiddelen opgedreven.

    Huishoudens besteden gemiddeld ruim 10 procent van hun consumptie-uitgaven aan voedsel. Bijna een kwart gaat naar vlees en vis, ruim 22 procent naar groente en fruit.
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 juni 2019 13:56
    Minister: ‘Eten is te goedkoop’

    Eten is zó laaggeprijsd dat het milieu te zwaar wordt belast, voedsel wordt verspild en boeren te weinig verdienen. Consumenten en supermarkten moeten daarom de portemonnee trekken voor een metamorfose van de Nederlandse landbouw.
    Peter Winterman 17 jun. 2019 Laatste update: 12:06

    Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zegt dat in een interview met deze krant. Vandaag presenteert Schouten haar plan om de agrarische sector in Nederland om te vormen naar een ‘kringlooplandbouw’. De overheid gaat jaarlijks honderden miljoenen euro’s investeren in die omslag.

    ,,De laatste decennia was het adagium dat we voldoende voedsel moesten produceren om alle monden te voeden’’, zegt Schouten. ,,Mijn nieuwe adagium is dat we voedsel produceren met een zo klein mogelijke belasting voor de leefomgeving. Dus met zo min mogelijk nadelen voor natuur, milieu en klimaat.’’

    ‘Ongelofelijk goedkoop’

    Het gevolg is dat consumenten waarschijnlijk meer gaan betalen voor duurzaam geproduceerde producten. Schouten: ,,In de jaren 70 waren wij ongeveer 20 procent van ons inkomen kwijt aan voedsel. Dat is nu 10 tot 12 procent. Voedsel is ongelofelijk goedkoop geworden.’’

    Volgens de minister ligt de rekening daarvan bij de boer wiens inkomen vaak erg laag is. Ook zijn de natuur en het milieu de dupe, omdat die zwaarder worden belast. ,,De ironie is dat consumenten meer voedsel zijn gaan verspillen, juist omdat het zo goedkoop is’’, zegt Schouten. ,,Ik kan niet uitsluiten dat de consument meer gaat betalen. Dat is de prijs voor voedsel dat meer in balans met de omgeving wordt geproduceerd. Daarvan profiteert uiteindelijk iedereen.’’

    Supermarkten

    Ook van supermarkten verwacht de minister een bijdrage. Nog dit jaar wil ze afspraken maken over een eerlijkere prijs voor boeren en tuinders. ,,Nu ligt het risico te veel bij de boer. Als aan voedsel hogere eisen worden gesteld, onder meer voor dierenwelzijn, is het terecht dat daar een hogere vergoeding tegenover staat.’’

    Hoewel ons voedsel in vergelijking met andere Europese landen niet duur is, zijn de prijzen in een jaar tijd overigens wel met 3,8 procent gestegen, blijkt uit cijfers van het CBS.

    Schouten wil het boeren makkelijker maken om samen op te trekken in onderhandelingen met supermarktconcerns. Ook komt er een geschillencommissie waar boeren terechtkunnen met klachten over eisen van afnemers. Daarvoor stuurt de minister binnenkort een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer.
  15. forum rang 10 voda 17 juni 2019 15:24
    Brussel wil toegang Zwitserse beurzen tot EU stop zetten - media

    (ABM FN) De Europese Unie zou de toegang van de Zwitserse beurzen tot de Europese markt vanaf juli willen verbieden, omdat er geen akkoord werd bereikt over het toekomstige partnerschap tussen het Europese blok en Zwitserland. Dit schreef persbureau Reuters maandag op basis van uitspraken van een Brusselse diplomaat.

    De vrije toegang voor de Zwitserse beurzen tot de Europese markt dreigt ultimo deze maand tot een einde te komen.

    Voordat dit verlengd kan worden, eist de Europese Commissie dat Zwitserland zijn goedkeuring geeft aan een akkoord over de algemene betrekkingen met het blok, dat in november na jaren van onderhandelingen is gesloten.

    Tijdens een vergadering vorig week bleek dat Zwitserland het akkoord niet toereikend genoeg vindt. "De Zwitsers willen de hele overeenkomst over deze belangrijke kwesties heropenen", zei de diplomaat aan Reuters, toevoegend dat dit onmogelijk is.

    "Zoals de zaken er nu voorstaan, kunnen we niet verlengen", voegde de ambtenaar volgens Reuters eraan toe.

    Als de toegang tot de Europese wordt ontzegd, zullen in de EU gevestigde banken en makelaars niet langer op Zwitserse beurzen kunnen handelen. Zij genereren nu meer dan de helft van de omzet op de Zwitserse beurzen, aldus Reuters.

    De Commissie zal dinsdag de verlenging bespreken.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 7 hirshi 17 juni 2019 17:13
    Vrijdag komt Fastned naar de beurs.
    Inschrijven voor een tientje per aandeel.
    De emissie is een week uitgesteld en dat lijkt me een slecht voorteken.

    Niet op ingeschreven.
    Mede in acht genomen dat je in de toekomst ook gewoon bij benzinestations je elektrische mobiel zal kunnen opladen.

    En belangrijker nog: de jaarlijkse schuldenlast is even groot als de hele jaaromzet. In zo'n Tesla-achtig bedrijf wil ik niet zitten. Verlies nog heel erg lang gegarandeerd als ze ten minste overeind gehouden worden.

    Echt iets voor de believers.
3.402 Posts
Pagina: «« 1 ... 47 48 49 50 51 ... 171 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.071
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.862
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.142
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.997
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.681
Alfen 12 15.988
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.150
AMG 965 125.578
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 380
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.571
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.089
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.525
ASML 1.762 76.422
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.619
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht