Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

PostNL Koninklijke NL0009739416

Laatste koers (eur)

1,231
  • Verschill

    +0,006 +0,49%
  • Volume

    335.827 Gem. (3M) 2,2M
  • Bied

    1,231  
  • Laat

    1,234  
+ Toevoegen aan watchlist

PostNL mei 2019

5.405 Posts
Pagina: «« 1 ... 203 204 205 206 207 ... 271 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Go Go Go ! 22 mei 2019 17:24
    quote:

    Brievenbus schreef op 22 mei 2019 16:37:

    Heel veel mensen hier die posten over PostNL, maar, slechts weinigen die de aandelen bezitten.
    Normaal betekent dat einde daling en grote stijging nabij.... :-)

    Zie het maar als een vlucht meeuwen, komen krijsend aan, schijten de boel onder en vliegen daarna weer door :-)

  2. forum rang 5 manuss 22 mei 2019 17:28
    quote:

    ILoveThisDay schreef op 22 mei 2019 17:26:

    Wanneer houdt het op?
    Als Herna plat ligt!
  3. forum rang 5 Go Go Go ! 22 mei 2019 17:29
    quote:

    Saibee schreef op 22 mei 2019 17:23:

    [...]
    Zo maar wat redenen:
    - als je zelfs een bod van 5.75 het gesprek aangaan niet waard vind waarom dan nu wel gaan voor een (wellicht) minder bod
    - waarom zou de politiek er zich de volgende keer niet tegen aan bemoeien

    Pas met een ander management, andere houding politiek en als een aantal openstaande dossiers opgelost zijn wordt een overname (voor mij) weer reëel.

    Ik schreef overigens ongeveer nul.

    Hoe triest ook .... eens !
  4. ODracing 22 mei 2019 17:29
    Ik heb een antwoord gehad op de mail die ik van Prins hebt gekopieerd:

    Dank voor uw bericht en uw betrokkenheid bij PostNL. Wij begrijpen uw bezorgdheid over de koers van het aandeel.



    Op 7 mei hebben wij uitvoerig toegelicht hoe wij werken aan onze ambitie om de favoriete bezorger in de Benelux te zijn.



    Dat doen we met ons segment Pakketten, waar we verschillende mogelijkheden hebben om de groei van e-commerce te vormen. De focus ligt daar op het bieden van een excellente dienstverlening en slim prijsbeleid, gecombineerd met efficiency in het proces en het beheersen van de capaciteit. Om de aanhoudende groei te kunnen verwerken, zullen we blijven investeren. We hebben uitgelegd hoe dit zal resulteren in een betere balans tussen volumes, omzet en winstgevendheid.



    Om een duurzame postvoorziening te kunnen waarborgen is consolidatie van postnetwerken in Nederland noodzakelijk. Zoals we ook bij aankondiging van de voorgenomen transactie met Sandd hebben aangegeven is de EUR 130m gebaseerd op de verwachte synergievoordelen van consolidatie van de netwerken. Verder blijven we focussen op de kostenbesparingen, noodzakelijk om de structurele volumedalingen (deels) op te kunnen vangen.



    Daarbij is een gebalanceerde aanpak die de belangen van al onze stakeholders meeweegt ons uitgangspunt. Onze business resultaten sturen we langs de lijnen van vier belangrijke pijlers, te weten klanttevredenheid, werknemersmotivatie, winstgevendheid en cash flow.



    Wilt u afzien van de geplande overname van Sandd a 130 miljoen Euro plus 50 - 70 miljoen integratiekosten?

    Er kan geen twijfel over bestaan dat de voorgenomen samenvoeging van de beide netwerken de beste oplossing is en blijft voor alle betrokken stakeholders, inclusief de aandeelhouder. Dankzij consolidatie kan het postbedrijf efficiënter gaan werken en verdwijnt de focus op het concurreren in een krimpende markt.

    Kunt u de markt informeren over uw voornemen tot het indienen van een claim bij de ACM?

    Ons antwoord is sinds de uitspraak altijd glashelder geweest. We hebben vijf jaar de tijd om een dergelijke claim voor te bereiden en in te dienen. We zullen niet aarzelen om dat te doen, nadat we hebben vastgesteld dat dit een kansrijke route is, waarvan de baten opwegen tegen de lasten.

    Kunt u de extra investeringen in Parcels uit- of afstellen eer dat u bewezen hebt aan de extra omzet ook te kunnen verdienen?

    Ons pakketenbedrijf is de groeidiamant van PostNL, dat groeit met percentages in dubbele cijfers (2018: 22%, verwachting voor 2018-2022: 14%). In onze presentaties op 7 mei zijn we uitgebreid ingegaan op de mogelijkheden om verder te groeien in deze veelbelovende markt. Om dat te kunnen doen is verder investeren in capaciteit, innovatie en efficiency een absolute noodzaak. En zoals u hebt kunnen zien nemen we maatregelen om de gemiddelde opbrengst per pakket te verhogen, en de gemiddelde kosten per pakket te verlagen. Daarmee ontstaat de scope om duurzame waarde te creëren voor alle stakeholders, inclusief aandeelhouders.

    Kunt u per direct overgaan tot de inkoop van eigen aandelen door het interim dividend te schrappen?

    Ons dividendbeleid is helder en is gericht op het uitkeren van een progressief dividend, op voorwaarde dat de leverage ratio onder de 2.0 procent is. Wij verwachten dat aan deze voorwaarde niet wordt voldaan in de 12-24 maanden na het definitief worden van de overname van Sandd. Wij zullen er alles aan doen om de dividendbetalingen na de start van de integratie zo snel mogelijk te kunnen hervatten.

    Ik weet niet of u ondertussen doordrongen bent van de noodzaak om actie te ondernemen?
    Als u alle presentaties van onze capital markets day op 7 mei uitgebreid bestudeert, dan kunt u niet anders dan concluderen dat wij zeer hard aan de slag zijn om de stappen te zetten die op termijn waarde zullen creëren voor onze stakeholders. Het postbedrijf zal een sterke impuls krijgen van de aangekondigde consolidatie. Bij ons pakkettenbedrijf nemen we de maatregelen die zullen leiden tot een betere balans tussen volumegroei, winstgevendheid en cash flow. We introduceren per 2020 genormaliseerde ebit als maatstaf voor onze financiële presentaties, waardoor onze cijfers beter te vergelijken zijn. De transitie van PostNL vraagt op een aantal onderdelen geduld en vertrouwen.

    Voorstel wijziging Postwet – paragraaf over dividend

    Hiermee adresseert de wetgever een wens die was geuit door de Tweede Kamer in 2016. Deze hield verband met een mogelijke vijandige overname. Net als in andere onderdelen van voorgestelde wijzigingen verwijst de wetgever naar lagere regelgeving die nog aangepast moet worden. We houden het proces in de gaten en wegen de belangen van alle stakeholders mee. We nemen daarbij het pakket als geheel mee en zien de verschillende elementen in de voorstellen niet als aparte cases.

    Zowel de Raad van Bestuur als de afdeling Investor Relations spreekt zeer regelmatig met (potentiele) aandeelhouders en de financiële markten over de strategie en de resultaten van het bedrijf. Wij hechten hierbij aan een open dialoog met partijen. Op 11 juni aanstaande is Herna Verhagen te gast in het webinar ‘the Boardroom’, waar particuliere beleggers vragen kunnen stellen.

    Met vriendelijke groet,
    Investor Relations team PostNL
  5. Hansbeleg 22 mei 2019 17:34
    RSI nu nog rond de 10. Ik denk dat PostNL het 1e bedrijf wordt dat een negatieve RSI krijgt.;-(

    Maar gelukkig zien Herna en Pim het nog zonnig in. "We zijn goed bezig en de markt waardeert dat, verder zijn we stekeblind en totaal los van de realiteit."
  6. [verwijderd] 22 mei 2019 17:36

    Geachte heer,



    Veel dank voor uw voortdurende betrokkenheid bij PostNL. We begrijpen dat de koersontwikkeling leidt tot frustratie en we delen de teleurstelling over de marktreactie op onze capital markets day. Toch wil ik u graag meegeven dat we onder de grote beleggers die we in de afgelopen weken hebben gesproken ook veel vertrouwen hebben mogen beluisteren. Vertrouwen in de strategie, vertrouwen in het management en vertrouwen in de resultaten op de langere termijn. De keuze om, als de overname van Sandd doorgaat, een dividendpauze van 12 tot 24 maanden in te lassen totdat de leverage ratio weer onder de 2.0 is gedaald wordt gezien als conservatief, maar prudent en gedisciplineerd. Ook is er begrip voor de keuze om slim te investeren in de groei van het pakkettenbedrijf via de het kleine pakkettensorteercentrum. Door deze categorie pakketten apart te gaan sorteren kunnen we toe met minder normale sorteercentra. Een duidelijke investering in de toekomst dus. Ook is er waardering voor de introductie van genormaliseerde ebit in plaats van ucoi als maatstaf.



    Dat men graag had gezien dat we een verwachting voor 2020 hadden gepubliceerd is ons duidelijk. En ook wij willen graag zo snel mogelijk meer duidelijkheid over de consolidatie, en doen er alles aan om dat op korte termijn te realiseren.



    In tegenstelling tot wat we nog wel eens lezen is de aandeelhouder voor PostNL een belangrijke stakeholder. We stellen de dialoog op prijs, om die reden is er op 11 juni een webinar met management waarin we in zullen gaan op de vragen onder particuliere beleggers.



    Met vriendelijke groet,



    Investor Relations team PostNL

    Voor toekomstgerichte uitspraken en verwachtingen, zie www.postnl.nl/over-postnl/beleggers/f... Reacties van het Investor Relations team PostNL kunnen niet aangemerkt worden als beleggingsadvies.
    cid:image003.jpg@01D2E356.95C25800

    Tekst uit oorspronkelijke berichten weergeven
  7. forum rang 7 boldie 22 mei 2019 17:39
    quote:

    Saibee schreef op 22 mei 2019 17:23:

    [...]
    Zo maar wat redenen:
    - als je zelfs een bod van 5.75 het gesprek aangaan niet waard vind waarom dan nu wel gaan voor een (wellicht) minder bod
    - waarom zou de politiek er zich de volgende keer niet tegen aan bemoeien

    Pas met een ander management, andere houding politiek en als een aantal openstaande dossiers opgelost zijn wordt een overname (voor mij) weer reëel.

    Ik schreef overigens ongeveer nul.

    3e dan maar......
  8. Brievenbus 22 mei 2019 17:43
    Maar het blijft ONGELOOFLIJK dat PostNL nog steeds niet de markt vertelt dat het dividend hoogstens verlaagd wordt, niet tijdelijk naar nul gaat.
    Kunnen ze blijven beweren aandeelhouders ook belangrijk te vinden......
  9. Hansbeleg 22 mei 2019 17:46
    Ook net een antwoord gekregen.

    Het is het betere knip en plakwerk, herkenbare alinea's uit de andere posts. Als er zoveel vertrouwen is bij de grote beleggers dan verbaast het me dat de koers daalt ipv stijgt.

    Hopelijk legt Jim, Herna bij het webinair nog eens flink het vuur aan de schenen.

    Geachte heer ….,

    Veel dank voor uw voortdurende betrokkenheid bij PostNL. We begrijpen dat de koersontwikkeling leidt tot frustratie en we delen de teleurstelling over de marktreactie op onze capital markets day. Toch wil ik u graag meegeven dat we onder de grote beleggers die we in de afgelopen weken hebben gesproken ook veel vertrouwen hebben mogen beluisteren.

    Vertrouwen in de strategie, vertrouwen in het management en vertrouwen in de resultaten op de langere termijn. De keuze om, als de overname van Sandd doorgaat, een dividendpauze van 12 tot 24 maanden in te lassen totdat de leverage ratio weer onder de 2.0 is gedaald wordt gezien als conservatief, maar prudent en gedisciplineerd.

    Ook is er begrip voor de keuze om slim te investeren in de groei van het pakkettenbedrijf via de het kleine pakkettensorteercentrum. Door deze categorie pakketten apart te gaan sorteren kunnen we toe met minder normale sorteercentra.

    Een duidelijke investering in de toekomst dus. Ook is er waardering voor de introductie van genormaliseerde ebit in plaats van ucoi als maatstaf.

    Dat men graag had gezien dat we een verwachting voor 2020 hadden gepubliceerd is ons duidelijk. En ook wij willen graag zo snel mogelijk meer duidelijkheid over de consolidatie, en doen er alles aan om dat op korte termijn te realiseren.

    In tegenstelling tot wat we nog wel eens lezen is de aandeelhouder voor PostNL een belangrijke stakeholder. We stellen de dialoog op prijs, om die reden is er op 11 juni een webinar met management waarin we in zullen gaan op de vragen onder particuliere beleggers.

    Met vriendelijke groet,

    Investor Relations team PostNL

  10. Brievenbus 22 mei 2019 17:55
    Dat wordt op de webinar dus honderden keren de vraag "hoe KUNNEN jullie zo dom zijn om aan te kondigen dat het dividend misschien tijdelijk naar nul gaat?" "Iedere beginnende belegger snapt al dat dat de koers kan halveren".......
    "Verstandige bestuurders zouden het over een "verlaging" gehad hebben "....
  11. Hansbeleg 22 mei 2019 17:58
    quote:

    DeepSpaceHorizon schreef op 22 mei 2019 17:51:

    Weer dikke vette uitbreiding van shortposities....
    Pffffffff....
    Ja logisch toch, want:

    Toch wil ik u graag meegeven dat we onder de grote beleggers die we in de afgelopen weken hebben gesproken ook veel vertrouwen hebben mogen beluisteren.
    Vertrouwen in de strategie, vertrouwen in het management en vertrouwen in de resultaten op de langere termijn
    .
  12. [verwijderd] 22 mei 2019 18:02
    Als je nu de laatste dagen ziet dat er ook nieuwe shortposities worden gemeld, dan zijn ze nog lang niet klaar en dan is de penny stock status heel dichtbij.
    Stupide antwoorden van IR. Wat verwacht je dan? Ik lees dat jan en alleman waardering voor het beleid heeft. Jan Lul of Jan Nooitgedacht?
    Nee, dit gaat hem niet worden voorlopig.
    Zogenaamd honderd bieding rondes verder voor international en de potentiële kopers duikelen over elkaar heen... Is dat gewoon een verzinsel? Koop had al lang en breed afgerond kunnen zijn. Zulke bedragen zijn het niet namelijk. Vergelijkbaar met het verlies van Market Cap PostNL op 1 dag....
5.405 Posts
Pagina: «« 1 ... 203 204 205 206 207 ... 271 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht