Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Flow Traders BMG3602E1084

Laatste koers (eur)

19,470
  • Verschill

    -0,120 -0,61%
  • Volume

    97.858 Gem. (3M) 203K
  • Bied

    19,460  
  • Laat

    19,480  
+ Toevoegen aan watchlist

Flow Traders 2019: Go with the Flow!

3.616 Posts
Pagina: «« 1 ... 98 99 100 101 102 ... 181 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Bull and Bear 4 juni 2019 09:06
    MarkTwerking waarom zou iedereen moeten weten hoe precies de algoritmes en formules van Flow Traders werken. In de grote mensen wereld zijn er genoeg 'bedrijfs geheimen' dat maakt een bedrijf uniek en daardoor hoopt men succesvol. Er wordt kapitalen uitgegeven aan research en development de resultaten daarvan maken dat je met een uniek product geld kan verdienen en daar is niets mis mee. Helaas wil men vaak teveel verdienen dat gaat dan ten koste van mensen in een moeilijke situatie, moraal en ethiek spelen dan niet meer mee, farmacie is daar een goed voorbeeld van. Dit is overigens een geheel andere discussie.
  2. SlechteBelegger 4 juni 2019 10:39
    quote:

    MarkTwerking schreef op 3 juni 2019 23:53:

    Bij meer dan vijf verzoeken zal ik deel 2 schrijven.
    Wat een wollig verhaal. Ik denk dat je wel vijf verzoeken kunt krijgen om niet nog meer te posten. Bij deze alvast de eerste.

  3. SlechteBelegger 4 juni 2019 10:48
    quote:

    Ayous schreef op 4 juni 2019 07:48:

    [...]

    Nee, maar allicht hoger dan de koers nu weerspiegelt. Ik ga uit van een WPA over het hele jaar van minimaal euro 2-2,5. Als je daarbij ook nog rekent dat FT 1 vd weinige aandelen is dat niet gevoelig moet zijn voor een beurscorrectie, is de koers erg flets.
    Daar ben ik het helemaal mee eens. 2 euro is op de lange termijn een realistische winst. Ook gezien de kwartalen waarin het nog rustiger was dan nu en er toch nog redelijke winsten gehaald werden.

    Als je kijkt naar bijvoorbeeld Virtu dan handelt dat aandeel op 25x de verwachte EPS. En Flow Traders op nog geen 11x de verwachte EPS (2,3 euro). En dan heeft Virtu ook nog eens een flinke schuld en heeft Flow alleen maar eigen geld en geen schulden. De verhouding is dus volledig zoek.
  4. ValueChaser 4 juni 2019 11:14
    quote:

    lucky14 schreef op 3 juni 2019 18:45:

    [...]

    Kijk dan eens naar q1 en wat daar toch nog werd verdiend. Enige negatieve uitschieter was q4 2018, maar toen hadden ze de helft van het personeel eind december al vrij gegeven. Q2 kan weleens dik verrassen.
    De helft van het personeel al vrij gegeven en daardoor minder verdiend? Mijn god, wat een onzin. Laten we het aub een beetje serieus houden op dit forum.

    Of was uw bijdrage satirisch bedoeld?
  5. Rmk79 4 juni 2019 11:39
    quote:

    SlechteBelegger schreef op 4 juni 2019 10:39:

    [...]

    Wat een wollig verhaal. Ik denk dat je wel vijf verzoeken kunt krijgen om niet nog meer te posten. Bij deze alvast de eerste.

    Bij deze de 2de :)
  6. ValueChaser 4 juni 2019 16:47
    quote:

    AnalytischDenker schreef op 3 juni 2019 18:06:

    [...]

    Nooit gedacht dat ik dat ooit nog zou schrijven ...............

    ....... maar ik ben het met je eens. Er is nog veel te weinig paniek om het aandeel Flow Traders hoger te zetten.

    Ik heb het aandeel overigens sinds een week wel weer in portefeuille.

    Kijk aan, dat is leuk voor de verandering.

    Wanneer was je dan eigenlijk uitgestapt, als je het pas sinds een week weer in portefeuille hebt?

    Ik denk overigens dat er aantrekkelijkere koopkansen zijn. De handelsoorlog is nu volgens mij wel zo'n beetje op z'n hoogtepunt en als dat eenmaal is bijgelegd stijgen de koersen vanzelf weer. Er zijn genoeg kwaliteitsaandelen omlaag getrokken door het sentiment, terwijl ze überhaupt nauwelijks getroffen zouden worden door die handelsoorlog.
  7. forum rang 6 Tordan 4 juni 2019 16:53
    quote:

    ValueChaser schreef op 4 juni 2019 11:14:

    [...]
    De helft van het personeel al vrij gegeven en daardoor minder verdiend? Mijn god, wat een onzin. Laten we het aub een beetje serieus houden op dit forum.

    Of was uw bijdrage satirisch bedoeld?
    Haha, nou wat denk je? Q4 winst had ik ook veel hoger ingeschat, maar helaas. Ik breid mijn positie op deze koersen wel iets uit, ook omdat de ellende, naar mijn mening, elk moment weer de kop op kan steken. Daarbij toch veel signalen dat de wereld economie aan het afkoelen is. Flow is ook nog eens financieel erg sterk, dus dividend kan ook zeker stand houden.
  8. [verwijderd] 4 juni 2019 17:11
    quote:

    ValueChaser schreef op 4 juni 2019 16:47:

    [...]
    Kijk aan, dat is leuk voor de verandering.

    Wanneer was je dan eigenlijk uitgestapt, als je het pas sinds een week weer in portefeuille hebt?

    Ik denk overigens dat er aantrekkelijkere koopkansen zijn. De handelsoorlog is nu volgens mij wel zo'n beetje op z'n hoogtepunt en als dat eenmaal is bijgelegd stijgen de koersen vanzelf weer. Er zijn genoeg kwaliteitsaandelen omlaag getrokken door het sentiment, terwijl ze überhaupt nauwelijks getroffen zouden worden door die handelsoorlog.
    Ik was enkele weken daarvoor uitgestapt op ongeveer dezelfde koers. Ik ben met een klein bedrag weer ingestapt omdat je toch nooit kan weten of plotseling de "vlam in de pan" slaat.

    Ik ben overigens minder overtuigd dan jij dat de handelsoorlog op het hoogtepunt is. Daarom zat en zit ik vooral short op meerdere aandelen. Ik heb sinds kort wel ook weer een paar opportunistische long posities - OCI vanwege overnamekansen en Pharming omdat ik daar al jaren op het juiste moment weer weet in te stappen.

  9. forum rang 5 Ayous 4 juni 2019 17:48
    De beurzen in de VS weer fors hoger. Grijpt FT ongetwijfeld paar stuivers van mee. Beursklimaat is wel
    zeer optimistisch ondanks de handelsspanningen en afkoelende wereldeconomie.
  10. MarkTwerking 4 juni 2019 23:15
    Met het eerste stuk had ik de bedoeling duidelijk te maken, dat het voor de buitenwereld feitelijk niet mogelijk is te weten of te vergrijpen hoe Flow Traders zijn geld verdiend.

    En dat de stelling, dat volatiliteit de oorzaak is voor fluctuatie in winst, feitelijk een onbewezen aanname is.

    Dat kan ook niet anders, gezien het eerste. Als je een formule niet kent, weet of begrijpt, dan is het onmogelijk een uitspraak te doen over de uitkomst ervan. Laat staan wat de invloed van andere factoren op deze uitkomst zou kunnen zijn.

    Handel is gebaseerd op een set van rigide regels, de handelaar past deze toe, zijnkennis, kunde en ervaring bepalen zijn succes.

    Zij die uitblinken hebben niet alleen de grootste mond of geluk, ze beheersen alle facetten van het spel het beste.

    Zolang de handel zelf gedaan wordt door een persoon, is de omvang hiervan begrenst door wat deze persoon fysiek zelf maximaal kan. Zijn talent is immers zeldzaam.

    De wens dit probleem op te lossen, de nieuwe technologische mogelijkheden en de specifieke eigenschappen van de handel in opties, leidden tot de oprichting van FT.

    Kan ik een computer, bovenop de basisregels, zelfstandig een transactie laten uitvoeren, op de manier zoals ik, de expert, dat zou doen?

    Ofwel, een expertsysteem. Dat dit gelu8kt is moge duidelijk zijn. De volgende stap is optimalisatie van het systeem, met als doel een hogere opbrengst.

    Omdat het een technologie gedreven bedrijf is en de technologische ontwikkeling snel gaat, valt daar relartieggemakkelijk winst te behalen, het kost alleen geld, geen kennis van de handel.

    De eerste stap is simpelweg de snelheid verhogen en zorgen dat je zelf altijd de snelste bent en blijft, de meest actuele koers en als eerste de transactie kunnen maken zijn essentieel. Daar ligt de winst.

    Vervolgens is het expertsysteem, de software zelf, aan de beurt. De regels worden inhoudelijk niet echt aangepast, het werkt immers, het doel is dat het resultaat sneller tot stand komt.

    De rol en het belang van de kennis en ervaring van het handelen zelf raakt onderschikt aan het technologische aspect.

    Dan is het, als expert in juist de handel, wel klaar en ga je op zoek naar een manier om de zaak ten gelde te maken.

    Dennis Dijkstra is iemand die maar een belang kent, dat van hem, en maar een paasieheeft, geld, en maar een doel, er zoveel mogelijk van bezitten.

    Geïnspireerd op de jaren 80, met de juiste opleiding, studie en ervaring, was zijn eerste serieuze poging het oprichten van een hypotheek bedrijf, tijdens het instaan van de huizen- en hypotheekbubble.

    Core business: Het verstrekken van sub-prime hypotheken in Nederland, gefinancierd met kapitaal van derden, die investeerden in de diverse hiervoor opgerichte fondsen. De hele truc gekopieerd naar Amerikaans voorbeeld.

    Dit is geen succes geworden.

    Om geld te verzamelen in de hoeveelheden zoals Dennis dat voor zich ziet, is een IPO eigenlijk het enige instrument, en dan niet als betrokken bankier maar als eigenaar van het bedrijf zelf.

    Als oprichter was het niet gelukt, dan is werknemer paasieals CEO en mede eigenaar in de vorm van een pakket aandelen the next best thing.

    De mogelijkheden dei FT bood waren een gouden kans. Dat gold net zo goed voor FT, Dennis was de man met het plan en de brandende overtuiging en ambitie het bedrijf naar een beurs te brengen.

    Dit hadden ze al eens geprobeerd maar onsuccesvol.

    Er ontstaat nu een win-win situatie voor beide partijen. Het maakt de oprichters niet echt uit hoeveel Dennis uiteindelijk verdient, voor hen ligt een veelvoud aan dat bedrag te wachten. Dennis kan zichzelf meer laten belopnen als de oprichters ook nog weer meer krijgen.

    Tel daarbij op dat het hart van de oprichters allang niet meer in de zaak ligt.

    Als CFO heeft Dennis FT klaargemaakt voor de IPO, als co CEO heeft hij de beursgang tot stand gebracht. De klap op de gong was voor hem iets van 30 miljoen waard.

    Opmerkelijk was het vertrek van de CFO in 2018, overgekomen van ABN-AMRO, de bank die een groot deel van het handelsgeld van FT faciliteert. Of dan toch zeker het feit dat hij niet opgevolgd is.

    Ondertussen is ook de ander co-CEO vertrokken, zodat Dennis, als voormalig CFO, nu zonder CFO, de baas is.

    Geen oprichters, handelaren, managers of wie maar ook. Slechts Dennis, een paar computers met geheime software, en een paar mensen, noem ze monteurs, die het onderhoud van van de hard- en software verzorgen.

    Is dat erg?
    Eigenlijk wel.

  11. Rmk79 5 juni 2019 08:52
    Sorry, maar wat een *** verhaal..
    Inderdaad goed om te lezen voor het slapen gaan!
  12. JaccoW 5 juni 2019 09:05
    quote:

    Rmk79 schreef op 5 juni 2019 08:52:

    Sorry, maar wat een *** verhaal..
    Inderdaad goed om te lezen voor het slapen gaan!
    Dat red je niet :-)
  13. ValueChaser 5 juni 2019 09:28
    quote:

    Ayous schreef op 4 juni 2019 17:48:

    De beurzen in de VS weer fors hoger. Grijpt FT ongetwijfeld paar stuivers van mee. Beursklimaat is wel
    zeer optimistisch ondanks de handelsspanningen en afkoelende wereldeconomie.
    Een paar stuivers zet geen zoden aan de dijk... De VIX is 10% gezakt en staat weer onder de 17. Daarmee kan FT slechts een bescheiden inkomen realiseren. Mag hopen dat iedereen dat nu eens een keer snapt na het teleurstellende Q4 2018, toen hier halleluja werd geroepen na iedere forse koersuitslag ondanks dat de VIX toen ook niet bijzonder hoog stond.
  14. forum rang 5 Ayous 5 juni 2019 10:41
    quote:

    ValueChaser schreef op 5 juni 2019 09:28:

    [...]
    Een paar stuivers zet geen zoden aan de dijk... De VIX is 10% gezakt en staat weer onder de 17. Daarmee kan FT slechts een bescheiden inkomen realiseren. Mag hopen dat iedereen dat nu eens een keer snapt na het teleurstellende Q4 2018, toen hier halleluja werd geroepen na iedere forse koersuitslag ondanks dat de VIX toen ook niet bijzonder hoog stond.
    Q1was gegeven de markt een meevaller. Ik ben een optimist en gok erop dat q2 richting een WPA van 55-60 ct gaat. We, ik althans, begrijpen het verdienmodel van FT nog onvoldoende. Q4 viel gegeven de Vix over die periode zwaar tegen. Q1 mee. Wie het weet mag het zeggen. Ik put ook hoop uit de eerdere berichten (bericht FT nav q1 getallen, en commentaar ING) dat het FT steeds beter lukt om dmv integrale marktaanpak risico’s te verminderen cq inefficiënties in die markt te verzilveren. Als FT dit beter lukt dan anderen, hebben ze best een strategisch voordeel. Daarnaast ga ik ervan uit dat ze eindelijk eens de benen eronder gaan krijgen in de VS. We zullen het wel zien allemaal.
  15. Donaldus 5 juni 2019 12:05
    Flow kan als Nederlands bedrijf, dankzij de spanningen tussen de VS en China, wellicht versneld toegang krijgen tot het Chinese vasteland. Dat is nu een kleine stap dankzij het kantoor in Hong Kong. Pas wel op voor diefstal van technologie/programmatuur.
  16. SlechteBelegger 5 juni 2019 13:42
    quote:

    MarkTwerking schreef op 4 juni 2019 23:15:



    Geen oprichters, handelaren, managers of wie maar ook. Slechts Dennis, een paar computers met geheime software, en een paar mensen, noem ze monteurs, die het onderhoud van van de hard- en software verzorgen.

    Is dat erg?
    Eigenlijk wel.

    Uit dit laatste stuk blijkt eens en te meer zeer duidelijk dat je geen enkel idee hebt waar je over hebt. Als je namelijk kijkt naar de verhouding tussen het aantal handelaren en IT'ers bij FT in vergelijking met bijvoorbeeld Virtu dan zul je juist zien dat FT relatief gezien meer handelaren in dienst heeft. En daar maakt FT juist het onderscheid. De handelaar neemt de beslissing en de computer ondersteund de handelaar om meer producten te kunnen handelen. Veel andere handelsondernemingen hebben zelflerende computers die continu de handelsregels aanpassen en zelf beslissingen gaan nemen waarbij de handelaren geen idee meer hebben wat de computer doet.

3.616 Posts
Pagina: «« 1 ... 98 99 100 101 102 ... 181 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht