Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 806 807 808 809 810 ... 2686 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 8 juni 2019 18:52
    quote:

    ffff schreef op 8 juni 2019 16:54:

    Toine Beukering moet toch beseffen dat de Holocaust een ongelooflijk beladen onderwerp is en dat je uitspraken over Joden en holocaust met de grootste omzichtigheid moet doen.

    De opmerking " makke lammetjes" is uiteindelijk toch denigrerend. Deze mensen werden voorgespiegeld dat ze naar een werkkamp in Oost-Europa zouden gedeporteerd worden. Hen werd gewoonweg iets voorgelogen. De rauwe werkelijkheid was veel en veel erger dan iemand zich maar had kunnen voorstellen. De gaskamer injagen…. Als je net 4, 5, 6 dagen opeengepakt in ijskoude of snikhete wagons hebt gezeten en je wordt eindelijk uit die wagons gelaten, stervend van de honger en dorst, vuil, stinkend, verkleumd…. dan valt er weinig weerstand te verwachten, beste militair. DAT wisten de nazi's ook wel.

    Ooit echt aan mijn moeder gevraagd: Wisten jullie dat van de Joden? Mijn moeder vertelde mij dat zij pas na het eind van de oorlog hoorde wat er in werkelijkheid met de Joden gedaan was. Zij , en haar hele familie dacht werkelijk dat de Joden naar werkkampen in Oost-Europa verplaatst werden. Zij vertelde: Wij hoorden nooit iets over massamoord.

    Peter
    Iets uit de context lichten en daar dan in negatieve zin mee aan de haal gaan, is het moderne vechten. Onder de gordel.... onsportief zo niet crimineel.

    Daar gaan nette mensen zich niet aan bezondigen. Laat het maar over aan het plebs en bestrijd het waar je het maar tegenkomt.

    Dan ben je goed bezig.

    Heb je het hele itw gelezen?

    Er zijn nog altijd mensen die van niets weten terwijl het toch onder hun ogen gebeurt.

    Luister jij maar naar mensen die het allemaal wel weten.

  2. forum rang 10 rationeel 8 juni 2019 18:57
    Jonas:) Jean Capel heeft zijn gegevens gewist.

    Jammer JONAS:), en zo zonder afscheid van ons genomen te hebben.
  3. forum rang 10 rationeel 8 juni 2019 19:09
    quote:

    agapim schreef op 8 juni 2019 17:59:

    [...]

    Daarom was het kennelijk heel normaal dat de enkelen die wel terugkwamen gewoon belasting moesten betalen over hun in de oorlog ingepikte bezittingen .....

    .
    Het was dus helemaal niet NORMAAL!
    Het was meer dan schandalig, hoe velen zich gedragen hebben. De bezittingen niet terug geven. Mensen verraden die ondergedoken zaten voor 5 gulden.Tot aan de dag van vandaag smoezen bedenken zodat schilderijen van Joden in de vooraanstaande musea kunnen blijven hangen.

    De plaatsing van het NAMENMONUMENT laten saboteren zoveel als ze maar kunnen. Vooral bij links loopt het nog altijd de spuigaten uit. En de rest van de goegemeente weet zgn van niets.

    Reuze gemakkelijk om het allemaal niet te weten.
  4. forum rang 10 rationeel 8 juni 2019 19:11
    quote:

    hirshi schreef op 8 juni 2019 19:06:

    Onze jonas komt beslist terug.
    Ik ken hem - maak je geen zorgen.
    Hoe bedoel je dat, ik ken hem. Ken je hem persoonlijk? Zeg hem dan dat ik echt niet aardig van hem vind, om zomaar te verdwijnen zonder van ons afscheid te nemen..
  5. forum rang 10 rationeel 8 juni 2019 19:17
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 8 juni 2019 15:26:

    Een halve gare flut-generaal die fan is van Poetin en Napoleon en tevens even de Joden beledigt...!!! Tjonge, jonge, die moeten we dus niet hebben als voorzitter van de 1e kamer......!!!

    Het lijkt wel of er uitsluitend halve garen in de FvD zitten en dat is natuurlijk niet vreemd met een hele gare als partijlijder.
    Wat geeft nu eigenlijk aanleiding om door te gaan met het uit zijn verband rukken van wat iemand zegt. Hij heeft totaal geen Joden beledigt, integendeel hij heeft in hun naam gevochten.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 8 juni 2019 19:44
    quote:

    rationeel schreef op 8 juni 2019 19:17:

    [...]
    Wat geeft nu eigenlijk aanleiding om door te gaan met het uit zijn verband rukken van wat iemand zegt. Hij heeft totaal geen Joden beledigt, integendeel hij heeft in hun naam gevochten.
    Hij heeft helemaal niet gevochten en zeker niet voor joden.
  7. forum rang 7 hirshi 8 juni 2019 19:48
    quote:

    rationeel schreef op 8 juni 2019 19:11:

    [...]

    Hoe bedoel je dat, ik ken hem. Ken je hem persoonlijk? Zeg hem dan dat ik echt niet aardig van hem vind, om zomaar te verdwijnen zonder van ons afscheid te nemen..
    Ja ik ken hem persoonlijk.
    Hij komt terug.
  8. forum rang 10 rationeel 8 juni 2019 20:01
    quote:

    hirshi schreef op 8 juni 2019 19:48:

    [...]

    Ja ik ken hem persoonlijk.
    Hij komt terug.

    Hoe kom je daar zo overtuigd van?
    Ik stuitte toevallig op een hele kwade JONAS:)
  9. forum rang 10 rationeel 8 juni 2019 20:02
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 8 juni 2019 19:44:

    [...]
    Hij heeft helemaal niet gevochten en zeker niet voor joden.
    Je kunt iets doen, in naam van, als je ergens door geinspireerd wordt.
  10. forum rang 7 hirshi 8 juni 2019 20:13
    A5 onthulde wat de werkelijke reden was van F4 om het land te ontvluchten.
    Maar werd daardoor al snel gebanned om nooit meer terug te keren anders dan wat mislukte sabotage activiteiten.

  11. forum rang 10 rationeel 9 juni 2019 00:02
    quote:

    hirshi schreef op 8 juni 2019 20:13:

    A5 onthulde wat de werkelijke reden was van F4 om het land te ontvluchten.
    Maar werd daardoor al snel gebanned om nooit meer terug te keren anders dan wat mislukte sabotage activiteiten.

    Wie is A5?
  12. forum rang 10 rationeel 9 juni 2019 00:15
    Ivo Opstelten blijkt in 2011 en 2014, in beide Wildersprocessen aangestuurd te hebben op vervolging van Wilders. Een stap die vreemd genoeg mag, als Ivo dat netjes had gemeld aan de rechters en verdediging. Alleen dat deed Ivo niet. Ferd Grapperhaus ging verder op deze ingeslagen weg, hij kon zogenaamd geen schriftelijk bewijs vinden van de inmenging.

    Ander schriftelijk bewijs verzweeg hij. Een overleg van 25 september 2014 werd niet genoemd, omdat er niet specifiek genoeg naar werd gevraagd. Dat tweede overleg tussen minister Opstelten en de voorzitter van het college van procureurs-generaal Herman Bolhaar was in zijn ogen na de beslissing tot vervolging en daarom niet relevant.

    Het OM en de minister logen tegen de rechters dat er nooit overleg is geweest. Toen het tweede Wildersproces nog bij de rechtbank gevoerd werd, wezen de rechters het horen van ministers en topambtenaren af. Nu weten we dat die beslissingen totaal onterecht waren. Het gemak waarmee ontlastend bewijs tegen de wet in wordt achtergehouden is Nederland onwaardig.

    Op vragen van RTL Nieuws bleek het ministerie van Justitie en Veiligheid en het college van procureurs-generaal zich in de meest vreemde bochten te wringen om deze vragen maar niet te beantwoorden. Met de kennis van nu is echt ranzig te lezen hoe deze twee partijen omgaan met de pers en de wet openbaarheid van bestuur.

    Ook het eerste Wildersproces is besmet. In 2011 hoort een anonieme topambtenaar Ivo Opstelten in gesprek met secretaris-generaal van zijn ministerie Joris Demmink. Opstelten zei volgens de ambtenaar expliciet dat het OM Wilders moest vervolgen „omdat hij ons te veel voor de voeten loopt.” Daarbovenop heeft deze topambtenaar geen vertrouwen dat het OM zijn anonimiteit kan waarborgen, “er gaat te veel mis”. Daarmee serveert hij zijn werkgever dubbel af.

    Deze Joris Demmink werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs in zijn strafzaken rond pedofiele verkrachting van twee Turkse minderjarige jongetjes. De twee slachtoffers wonen in Turkije en konden na al die jaren na dato niet meer hun verklaringen herhalen. Turkije werkte niet mee aan de rechtshulpverzoeken.

    Maar zelfs als Turkije - als kandidaat-lid van de EU - netjes had meegewerkt zoals in verdragen is toegezegd, hadden de twee slachtoffers niet vrij kunnen verklaren. Nogal logisch, aangezien Nederland zelfs Ebru Umar geen veiligheidsgaranties kon geven in die regio. Die wonen in Turkije en weten dondersgoed dat ze niet vrij kunnen verklaren. Al vluchten ze zelf, er blijft altijd familie achter om de rekening te betalen.

    Geert Wilders werd in het eerste Wildersproces voor ruim honderd uitlatingen vrijgesproken. Twintig pagina's aan dagvaarding, die nog aangevuld werd. Het was de spaghetti-methode, veel gooien, hopen dat iets blijft plakken. Ter contrast, het monster van Utrecht werd niet vervolgd voor zaken waarin geen DNA-bewijs was, ondanks dat de delicten op dezelfde manier, op dezelfde tijdstippen in dezelfde regio waren gepleegd.

    Het doet ook denken aan de vele processen tegen Hans Janmaat. Hij werd toen veroordeeld voor uitspraken die tegenwoordig tot de consensus behoren. Iets wat zelfs magistraten bevestigen. Hij moest zijn juridische strijd om eerherstel bij het Europese Hof voor Justitie staken wegens een gebrek aan gezondheid. Wie politici vervolgt, vergeet dat de mening van hun electoraat oprecht is, in de basis wordt een gedachte vervolgd door de gedachtepolitie. De politicus is daarin alleen maar postbus voor de dagvaarding, een symbool om in de cel te plaatsen.

    Ferd Grapperhaus kwam ook met een beproefde theorie waarom hij de Kamer niet in detail hoeft te informeren over deze affaire. “ambtenaren zich veilig moeten weten om onbelast informatie met elkaar en de politieke leiding van het departement te delen.” Met deze zinssnede wordt artikel 68 van de grondwet en de Wet Openbaarheid van Bestuur volledig kaltgestellt

  13. forum rang 10 rationeel 9 juni 2019 00:16
    Dezelfde methode werd door Wiebes en Mark Rutte gebruikt om het complete besluitvormingsproces rond het klimaatakkoord buiten het toezicht van het parlement te houden. Er worden gigantische plannen gemaakt om een volledige energietransitie te doen, zonder vooraf een planning of budget op te stellen. Of je nu voor of tegen bent, die manier van besturen is complete waanzin.

    Wiebes ging nog een stap verder door te zeggen dat de betrokken ambtenaren en externe consultants niet vooraf wisten dat hun bijdragen weleens publiek zouden kunnen worden. Kennelijk betaalt het kabinet vorstelijke salarissen en uurtarieven aan “deskundigen” die onbekend zijn met artikel 68 van de grondwet uit 1848 en de Wet Openbaarheid van Bestuur uit 1980.

    Betrokken bij besluitvorming rond honderden miljarden, maar verwachten dat er nooit over parlementair gedebatteerd wordt, academisch geanalyseerd of dankzij goede onderzoeksjournalistiek gepubliceerd. Deze manier van alles voor eeuwig geheim houden staat ieder leerproces en normale geschiedschrijving in de weg. Welkom in de post-historie. De periode waar de geschiedenis niet meer schriftelijk wordt vastgelegd.

    Mark Rutte acht het noodzakelijk dat onafhankelijke onderzoeksbureaus eerst aan het kabinet rapporteren, en het kabinet daarna tijd krijgt een standpunt in te nemen. Het Kamerdebat start dan met een voorbereid kabinet tegenover een overvallen parlement. Die informatieachterstand komen de Kamerleden nooit meer te boven, en dan blijft het inhoudsloos ad hoc theater in soundbites, aangestuurd door achterkamertjespolitiek.

    Mark Rutte geeft aan dat het politieke compromis alleen te vinden is, door in het geheim te overleggen. Hier zegt hij letterlijk dat achterkamertjespolitiek de enige weg is. De kiezer en parlementsleden worden op afstand gehouden. Rutte en Wiebes zeggen het echt in deze video.

    Die methode zagen we deze week ook bij het pensioenakkoord. Klik de PDF maar open, en lees de titel bovenaan in uw tabblad. “ministerversie”. Er wordt gedaan alsof de polder nog bestaat, maar u krijgt alleen een versie die de zegen heeft van de betrokken minister. Niet de onderbouwing, niet hoe het akkoord tot stand is gekomen, niet de onderliggende rekenmodellen.

    Het wordt daarmee in deze drie dossiers onmogelijk gemaakt om toezicht te houden op een besluitvormingsproces. Toezicht dat is opgedragen aan kiezers, rechters en parlementsleden.

    Gelukkig is er gelekt, anders had Geert Wilders zich niet kunnen verdedigen.

    Geen Stijl
  14. forum rang 10 rationeel 9 juni 2019 00:25
    De pensioenafspraken zijn een goed voorbeeld hoe het gedraai in politiek werkt, Geef onderhandelaars van bonden en organisaties een SCHIJN-voordeel, minder kortingen maar als de economische "cijfers" niet gunstig zijn dan eerder en steviger korten. Nu weet iedereen dat deze cijfers naar hartenlust gedraaid en gemanipuleerd gaan worden; de echte cijfers krijgen we nooit te zien. Rekenrente was een goed voorbeeld daar kun je namelijk ELK cijfer voor bedenken.
  15. forum rang 9 objectief 9 juni 2019 07:45
    Toine Beukering (FvD) is nog niet benoemd, maar is er wel al in geslaagd praktisch de gehele buitenwereld tegen zich in het harnas te lagen.
    o.a. met: Joden deportatie hebben ze aan zichzelf te danken en MH17 was geen Russische aanval.
  16. forum rang 4 Wadloper 9 juni 2019 08:02
    quote:

    objectief schreef op 9 juni 2019 07:45:

    Toine Beukering (FvD) is nog niet benoemd, maar is er wel al in geslaagd praktisch de gehele buitenwereld tegen zich in het harnas te lagen.
    o.a. met: Joden deportatie hebben ze aan zichzelf te danken en MH17 was geen Russische aanval.
    Ik zou als ik u was uw alias van naam veranderen.
    Beide uitspraken zijn niet zo door hem gezegd, doch wordt nu wel zo naar buiten gebracht(geframed) en uit hun verband gerukt.
    Wat betreft de MH17 slechts dat er nog steeds geen hardbewijs is dus twijfel.
    Wat betreft de makke lammeren zou ik u aanraden te kijken naar de documentaire 'het spoor naar Auschwitz' van journalist Frenk van der Linden en Gisela Mallant uit 2017.
    Of de boeken(27 stuks) van dr. Lou de Jong over de WWII.
    U wordt vast wijzer.

    De makke lammeren van nu zijn wij Europeanen waarbij ons lot geheel vrijwillig ondergaan wat betreft de Islamisering van Europa.
    Laat dat inzinken.
  17. forum rang 9 objectief 9 juni 2019 10:27
    quote:

    Wadloper schreef op 9 juni 2019 08:02:

    [...]

    Beide uitspraken zijn niet zo door hem gezegd, doch wordt nu wel zo naar buiten gebracht(geframed) en uit hun verband gerukt.
    Wat betreft de MH17 slechts dat er nog steeds geen hardbewijs is dus twijfel.
    Wat betreft de makke lammeren zou ik u aanraden te kijken naar de documentaire 'het spoor naar Auschwitz' van journalist Frenk van der Linden en Gisela Mallant uit 2017.

    Je bent waarschijnlijker een aanhanger en wil de schande een beetje verbloemen, dat mag natuurlijk. Zou ik ook doen als kiezer.
  18. whammy 9 juni 2019 10:31
    quote:

    rationeel schreef op 8 juni 2019 19:09:

    [...]

    Het was dus helemaal niet NORMAAL!
    Het was meer dan schandalig, hoe velen zich gedragen hebben. De bezittingen niet terug geven. Mensen verraden die ondergedoken zaten voor 5 gulden.Tot aan de dag van vandaag smoezen bedenken zodat schilderijen van Joden in de vooraanstaande musea kunnen blijven hangen.

    De plaatsing van het NAMENMONUMENT laten saboteren zoveel als ze maar kunnen. Vooral bij links loopt het nog altijd de spuigaten uit. En de rest van de goegemeente weet zgn van niets.

    Reuze gemakkelijk om het allemaal niet te weten.
    Iedereen kent de uitdrukking: "Wir haben es nicht gewußt". Ook in Nederland hier heet het: "Wij hebben het niet geweten"
53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 806 807 808 809 810 ... 2686 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.280
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.023
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.858
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.981
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.733
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.300
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.679
Alfen 12 15.909
Allfunds Group 3 1.115
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 322
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.754
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.125
AMG 965 125.562
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.511
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 378
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.565
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.073
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.507
ASML 1.762 76.298
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.586
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht