Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Midkap nader bekeken

TA: Midkap nader bekeken

Technisch staat de Midkap op het punt van doorbreken. Sommige Midkappers, zoals WDP, doen het al jaren beter dan het beursgemiddelde.

De Midkap, ook wel AMX Index genoemd, is de aandelenindex van de Nederlandse effectenbeurs die  middelgrote aandelen vertegenwoordigt. De AMX bestaat sinds 1995.

Doordat de AMX uit wat kleinere bedrijven bestaat, reageert deze index vaak wat heftiger op het economisch nieuws en is daardoor wat beweeglijker. De kleinere fondsen in de AMX reageren vaak wat directer op de conjunctuurgolven.

Doorgaans zijn de koersuitslagen van Midkapfondsen ook wat groter, zowel naar boven als naar beneden, dan bij AEX-aandelen. Vandaag bekijk ik de AMX index en een van de sterkere Midkapaandelen, WDP. Logistiek vastgoedfonds WDP zit al sinds het begin in de TA-portefeuille van IEX Premium.

AMX flirt met weerstand

Technisch is Midkap flink verbeterd en staat op het punt van doorbreken. Nadat de dalende trend opwaarts is doorbroken, is de AMX-index nu ook boven diverse voorgaande toppen gesloten. Met deze technische verbeteringen is er ruimte vrijgemaakt richting weerstand 827,08 (top van 18 april). Na een uitbraak boven weerstand 827,08 wordt 863,38 het volgende opwaartse koersdoel. Steun ligt rond 721,63 (bodem van 3 juni).

Lange termijn Midkap

Technisch beweegt de AMX-index in horizontale richting tussen steun 721,63 (bodem van 7 juni) en weerstand 827,08 (top van 19 april). Wacht op nieuwe technische signalen. De uitbraak buiten de neutrale bandbreedte zal meer duidelijkheid verschaffen omtrent het verdere koersverloop.

WDP

Logistiek vastgoedfonds WDP (Warehouses De Pauw) ligt er technisch erg goed bij. WDP laat al jaren een sterk koersverloop zien met hogere toppen en bodems. Kort na de start van de TA portefeuille van IEX Premium, medio 2018, hebben wij WDP in deze porfeuille opgenomen.

WDP heeft binnen de stijgende trend het koersdoel rond weerstand 158,00 (berekend koersdoel) bereikt. De opwaartse trend kan worden voortgezet indien het aandeel boven de laatste top weet te breken. Dan mag men verdere koersstijging verwachten. Na een uitbraak boven weerstand 158,00 wordt 175,00 het volgende berekende koersdoel. WDP heeft pas steun rond 154,40 (bodem van 4 juli).

De sterk stijgende B.O.B.-lijn  van WDP (glooiende blauwe lijn) geeft betere prestaties aan, vergeleken met de rest van de markt. Op grotere correcties kan WDP door de spijtoptant opgepakt worden.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 ASML oogt wispelturig 97
  2. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  3. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111

Gerelateerd

Reacties

144 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 easy56 16 juli 2019 09:17
    quote:

    goldflame schreef op 16 juli 2019 09:08:

    Wat blijft de goudprijs mooi stabiel liggen echt ongewoon.
    https://www.mining.com/gold-industry-review-falling-production-at-worlds-biggest-gold-mines-costs-kept-under-control-q1-2019/

    Gold industry review: Falling production at world’s biggest gold mines, costs kept under control – Q1 2019

    www.mining.com/gold-industry-review-f...
  2. [verwijderd] 16 juli 2019 10:04
    Dit kan niet, mag niet, liching praktijken en naairj.
    Alleen maar up proberen te gaan, zkaken homaar.
    Echt zakken mag maar 3x per jaar.

    Fruts alleen maar afgesteld op up en groen. Fed en ecb proberen alleen maar geld binnen te harken en gam te doen, en als je duur kan kopen mag het wel.
  3. [verwijderd] 16 juli 2019 10:22
    quote:

    Gwen88 schreef op 16 juli 2019 09:32:

    TA is niet mijn sterkste kant. Dit kunnen jullie vast wel beantwoorden.
    Mag dit als een stijgende driehoek worden beschouwd?
    De prijsprojectie die sinds eind mei gemaakt kon worden liet zien dat goud naar de 100% pivot kon gaan ($1432). Daar is goud uiteindelijk tot 2x toe op uitgekomen.

    De RSI laat een positieve reversal in wording zien (bullish), de andere indicator een negatieve (bearish). Dit zijn tegengestelde signalen.

    De groene diagonale lijn in de prijsgrafiek is de steunlijn die afgeleid is van de pos. reversal. Die is zeer steil en de vraag is of de prijs daar boven kan blijven. Wil de prijs verder stijgen dan dient de RSI naar boven uit te breken uit het dalend kanaal.

    Zakt de prijs door deze diagonale lijn dan is het van belang dat de RSI zich boven de 30 zone weet te handhaven om de uptrend in stand te houden.

    De korte termijn grafiek (uurgrafiek) laat zien dat de RSI rond de 50 stuitert. Dit wijst op een zijwaartse beweging.
144 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links