Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Gasloos of niet

1.767 Posts
Pagina: «« 1 ... 38 39 40 41 42 ... 89 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 juli 2019 13:31
    quote:

    objectief schreef op 16 juli 2019 13:05:

    [...]

    1- Wat de 1e alinea betreft: alles wordt duurder, maar ons inkomen/vermogen stijgt nog meer; kortom: dat is geen probleem.

    2- 2e Kamerverkiezingen (over hoeveel jaar??); er is de afgelopen jaren zoveel gebeurt, maar landelijk en lokaal blijft bestuurlijk alles hetzelfde.
    1- van de lagere inkomensgroepen niet of nauwelijks ... iig onvoldoende om de extra energiekosten op te vangen. Van de hogere inkomens (zitten al veel zzp'ers tussen) gaat het goed zolang de economie goed gaat, anders in die groep(en) ook problemen

    2- zodra de burgers het echt gaan voelen, zal de wal het schip keren ... is de afgelopen decennia ook zoveel gebeurD

    ;-)
  2. forum rang 9 josti5 16 juli 2019 13:43
    quote:

    objectief schreef op 16 juli 2019 13:05:

    [...]

    Wat de 1e alinea betreft: alles wordt duurder, maar ons inkomen/vermogen stijgt nog meer; kortom: dat is geen probleem.

    *NEE, NEE en nóg eens NEE, fred:

    economie.rabobank.com/publicaties/201...

    2e Kamerverkiezingen (over hoeveel jaar??); er is de afgelopen jaren zoveel gebeurt, maar landelijk en lokaal blijft bestuurlijk alles hetzelfde.
    *Cordon sanitaire, fred!
    Alles op één hoop: christendemocraten, liberalen, socialisten, de D666-eurofielen, de communistische groenlinksers - zo lang als er maar géén échte verandering komt, en deze meuk de macht kwijtraakt.

  3. forum rang 9 objectief 16 juli 2019 14:02
    quote:

    josti5 schreef op 16 juli 2019 13:43:

    [...]

    *Cordon sanitaire, fred!
    Alles op één hoop: christendemocraten, liberalen, socialisten, de D666-eurofielen, de communistische groenlinksers - zo lang als er maar géén échte verandering komt, en deze meuk de macht kwijtraakt.

    Wees maar blij dat jij maximaal van deze coalitie(s) profiteert (nauwelijks LB/sociale premies betaald/in elk geval veel minder dan de gemiddelde werknemer) maar toch 100% AOW en 100% gezondheidszorg door anderen betaald.

    "Cordon sanitaire", dat is pure onzin; FvD wou nergens meedoen en toen ze in Rdam toch in beeld waren, kraaide Baudet neo-rascistische uitspraken, waardoor de beoogde partners snel van mening veranderen. FvD wil nergens meedoen, anders houdt ie geen kiezer meer over; het is een scheldpartij.
  4. forum rang 9 josti5 16 juli 2019 14:52
    quote:

    objectief schreef op 16 juli 2019 14:02:

    [...]

    Wees maar blij dat jij maximaal van deze coalitie(s) profiteert (nauwelijks LB/sociale premies betaald/in elk geval veel minder dan de gemiddelde werknemer) maar toch 100% AOW en 100% gezondheidszorg door anderen betaald.

    "Cordon sanitaire", dat is pure onzin; FvD wou nergens meedoen en toen ze in Rdam toch in beeld waren, kraaide Baudet neo-rascistische uitspraken, waardoor de beoogde partners snel van mening veranderen. FvD wil nergens meedoen, anders houdt ie geen kiezer meer over; het is een scheldpartij.
    Fred toch weer...
    Jij bent het klassieke voorbeeld van dingen niet/verkeerd begrijpen/interpreteren, en dan je eigen hersenspinsels voor wáár houden...
    Eigenlijk bedrijf je continu laster, maar ik vergeef je, want je weet niet, wat je doet.
  5. forum rang 6 izdp 16 juli 2019 15:03
    quote:

    Tom Riddle® schreef op 16 juli 2019 12:42:

    [...]
    Het grote probleem is: 'er is geen realistische plan' !!
    Er wordt nog steeds nieuwbouw gepleegd MET gas ... wat benadrukt, dat dit 'van het gas' pas sinds heel kort uit de lucht is komen vallen, immers ... die nieuwbouwprojecten was al vergunning voor verleend.

    Nieuwbouw vanaf 2000 is dikwijls goed van het gas af te halen en tussen 1980-2000 tegen een aardig kostenplaatje aan te passen.
    Jaren '70 is het kostenplaatje alweer wat hoger en alles daarvoor (= meer dan 50% van het woningbestand) komt voor een flinke hoge prijs te staan qua isolatie en is ws daarna nog steeds duurder uit op elektra dan op gas.

    Wijken van het gas, klinkt dan voor de bühne leuk ... maar veel wijken zijn een mengeling van oudbouw (niet zelden van voor 1960)- en nieuwbouw.

    Steeds meer mensen gaan zich dit realiseren, ook mensen die in de huur zitten ... want niet 'top' geïsoleerd, betekent automatisch duurder uit in energieverbruik. Lagere inkomens komen dan in de problemen (moeten dus gesubsidieerd worden) en hogere inkomens voelen zich dan weer genaaid.

    Tuurlijk .... vrijwel iedereen (ook ik) is van mening dat we van de fossiele brandstoffen af moeten, tuurlijk wil men best isoleren .... maar de manier waarop dit gaat is rondweg stupide.
    Net zo stupide als wel meer plannetjes vanuit het Binnenhof, die geldverslindend zijn en in verhouding nauwelijks iets opleveren.

    Het echte besef:'kan ons elektriciteitsnet dit wel aan (nee dus)' moet nog komen. Dan komt het besef dat ok NLD zonder licht en in de kou kan komen te zitten ... daar is geen tsunami of orkaan voor nodig.

    Dit treft de burgers niet indirect, maar juist direct (in de beurs) .... en vertaald zich strakjes naar de 2e kamerverkiezingen ;-)
    Kortom hoe de doelstellingen te halen blijft de vraag.

    Huishoudens waren al goed bezig - zie zonnepanelen- maar het kabinet zit ze vooral dwars.
    Met de plannen is het beeld negatiever geworden bij burgers.
    Logisch want de bedragen die rondzingen zijn ronduit schrikbarend.
    De bezweringen doen daar weinig aan af.
    Het kabinet heeft geluisterd en legt meer druk op de bedrijven.
    Terecht wordt gesteld: nog veel en veel te weinig, ronduit stupide.
    Naar de windbuil -uitdrukkelijk mijn persoonlijke mening- Hans de Boer, is geen oor aan besteed.

    Het idee dat gemeenten 'Het' in kaart moeten brengen is een opdracht die ze stelt voor een onmogelijke opdracht.
    Ze ontberen daartoe de kennis en dus inhuren van dure mensen?
    Die zijn er doodgewoon niet qua kennisniveau.
    Zag je al bij het energieakkoord wat Kamp realiseerde: groen tuinde daar al massaal in.
    Dus zelfs in die hoek is het op die schaal een zeer moeilijke materie.

    Naar mijn idee was met wat meer subsidie voor energiebesparing bv op materialen ipv via installateurs! een veel betere manier geweest.
    Die weg bewandelden al vele burgers en loonde.
    Verwarmingssysteem veranderen levert daarna niet veel meer op.
    Dus vrij stompzinnig om daar zoveel nadruk op te leggen.
    Buiten de nieuwbouw natuurlijk; die maak je gelijk voor weinig extra kosten toekomstbestendig.

    Met de achterlijke burgers erbij die de klimaatverandering en het bijbehorende energievraagstuk ontkennen en met de sterk vergrijsde bevolking en met het gezwatel van de lavendelsnuiver erbij, is de weerstand heel logisch en deels zeer terecht.

    Lagere inkomens kunnen wel degelijk veel harder worden getroffen en hogere inkomens treft blaam als dit wordt voorkomen en dan gaan klagen.
    Lagere inkomens als ruifeters betitelen is ronduit schandalig.
    Zonder hun staat NL stil.

    En nee, het net is goed op orde en kan de ontwikkeling makkelijk bijbenen.
    Het is Duitsland niet!
  6. forum rang 10 voda 16 juli 2019 21:57
    Consolidatie in markt voor gasvrij maken van woningen

    The FCTR E , een start-up die woningen van het gas haalt, neemt 40% van de aandelen van concurrent Zon over. Daarmee wordt het bedrijf in één klap een grote speler op de markt van verduurzaming van woningen. Joris Jonker, mede-oprichter van The FCTR E en bedenker van de slimme thermostaat Toon, wordt bestuursvoorzitter van Zon.

    The FCTR E en Zon, dat twintig medewerkers telt, zijn energieservicemaatschappijen. Hun klanten zijn zowel particuliere woningeigenaren die hun woning grondig willen verduurzamen, als vastgoedontwikkelaars en woningcorporaties die door het verplicht gasloos bouwen hulp nodig hebben. De maatschappijen adviseren bijvoorbeeld over isolatie en duurzame installaties, en voeren de verbouwing uit. Daarnaast nemen de maatschappijen de duurzame energielevering voor hun rekening. Dit wordt gefinancierd door een bijdrage van de woningeigenaar, en een besparing op de energierekening.

    The FCTR E en Zon zullen voorlopig hun eigen naam blijven voeren. Zon-oprichter John Braakman zegt tegen nieuwsdienst Energeia de overname te zien als een kans ‘om een grote en sterke partij in de markt te zetten die alle type woningbouw kan verduurzamen'.

    Zon richt zich vooral op het verduurzamen en gasloos maken van grote appartementencomplexen en woonwijken van 50 tot 500 woningen. The FCTR E richt zich juist op de particuliere markt, zowel van twee-onder-eenkapwoningen als vrijstaande huizen. Het bedrijf verduurzaamt per keer tot ongeveer 20 woningen. 'Samen kunnen we straks de hele markt bedienen’, zegt Jonker.

    Dat past bij de ambitie van The FCTR E om een grote partij te worden op de Europese markt voor verduurzaming. Jonker: ‘Als je volume hebt en dus veel warmtepompen kunt verkopen, kan de prijs omlaag en dat geeft weer een boost aan het bedrijf en aan de energietransitie.'

    The FCTR E verwerft zijn belang van 40% door de aandelen van Zon-oprichter Braakman te kopen. De overige aandelen van Zon zijn verdeeld onder energiebedrijf Greenchoice (40%) en beleggingsfonds in duurzame energie Meewind (20%). De drie partijen hebben de ambitie om flink te investeren in de groei van Zon. Verlaging van de bouwsom voor ontwikkelaars staat daarbij centraal staat, aldus Jonker.

    Het vervallen van de gasaansluitplicht voor nieuwbouwwoningen in de zomer van 2018 heeft volgens Jonker en Braakman hun bedrijven erg geholpen. Het onlangs gesloten Klimaatakkoord helpt eveneens, al zijn de mannen ook sceptisch. 'Ik zit al 25 jaar in deze business en in die tijd zijn er heel wat afspraken langs gekomen', aldus Braakman. 'De overheidsmaatregelen zijn belangrijk, maar het versnellen van de energietransitie moet vooral komen door slimme concepten die de uitdagingen van de bouwsector oplossen. We gaan het zien.'

    Orla McDonald is medewerker van nieuwsdienst Energeia dat net als het FD onderdeel is van mediabedrijf FDMG

    fd.nl/ondernemen/1309106/consolidatie...
  7. forum rang 6 haas 18 juli 2019 07:41
    TenneT sluit stikstofinstallatie Gasunie aan
    =========================================
    Gepubliceerd op 8 jul. 2019
    Gasunie gaat nabij Zuidbroek een nieuwe, tweede stikstofinstallatie bouwen. TenneT legt de kabelaansluiting (110 kV) op het hoogspanningsnetwerk aan. Deze is in 2020 klaar.
    Door de uitbreiding van de stikstofinstallatie is een reductie van ongeveer 7 miljard m3 Groningengas per jaar (bij een koud jaar) te realiseren, ruim een kwart van het huidige binnenlandse gasverbruik.

    www.youtube.com/watch?v=CnSyKVQjtuI

    www.co2ntramine.nl/stikstoffabriek-zu...

    Zo ziet de nieuwe stikstoffabriek van een half miljard euro eruit

    www.rtvnoord.nl/nieuws/192225/Zo-ziet...
  8. forum rang 10 voda 18 juli 2019 17:14
    'Kosten gasverwijdering kunnen eerlijker verdeeld'

    Netbeheer Nederland heeft een voorstel gestuurd aan toezichthouder ACM voor een aanpassing van de Tarievencode Gas. Dit moet de 50/50 verdeling van de gasverwijderingskosten voor consumenten mogelijk maken. Het voorstel volgt op een motie van Groen Links-kamerlid Van der Lee, die dit voorjaar door de Tweede Kamer werd aangenomen.

    Bij huishoudens die van het gas af gaan verwijderen de netbeheerders, uit veiligheidsoverwegingen, de meteropstelling en gasleiding. De kosten die daarvoor gemaakt moeten worden zijn aanzienlijk. De netbeheerders zijn op dit moment wettelijk verplicht de complete kosten van deze verwijdering bij de klant in rekening brengen. Vaak wordt dat als oneerlijk ervaren; de consument die van het gas af gaat helpt immers de klimaatdoelen dichterbij te brengen. Netbeheerders pleiten daarom al enige tijd voor een politieke discussie over dit onderwerp.

    De Tweede Kamer heeft op 12 maart van dit jaar een motie aangenomen over dit onderwerp. De motie stelt dat klanten die van het gas af gaan daarvoor maar de helft van de kosten zouden moeten betalen. De andere helft van de kosten zou dan verrekend mogen worden in de netbeheertarieven. Om de motie te kunnen uitvoeren, is een wijziging in de Tarievencode Gas nodig. Hiervoor hebben de netbeheerders nu een voorstel ingediend bij ACM.

    Het aantal huishoudens dat vrijwillig ‘van het gas af’ gaat, stijgt de afgelopen jaren. De netbeheerders juichen dit eigen initiatief toe en zijn ook betrokken bij de ‘wijkaanpak’, waarbij complete wijken in één keer van het aardgas afgaan. Daarbij kan er kostenefficiënt gewerkt worden. Ondertussen kijken netbeheerders ook mee naar andere oplossingen voor de toekomst, zoals een systeem waarin naast elektriciteit ook energiedragers als groen gas en waterstof een rol spelen.

    De netbeheerders mogen onderling geen prijsafspraken maken, maar hanteren wel een uniforme werkwijze voor huishoudens die van het gas af willen. Zo is tijdelijke afsluiting (ook wel verzegelen genoemd) geen oplossing voor huishoudens die permanent van het gas af willen. Uit onderzoek van Kiwa blijkt namelijk dat dit op lange termijn niet veilig is. Als een consument definitief van het gas af wil, wordt de volledige gasleiding verwijderd.

    Nu een uniforme werkwijze is afgesproken, nemen de netbeheerders ook gasloze huishoudens waar in het verleden nog een tijdelijke afsluiting is toegepast, nog eens onder de loep. Deze huishoudens krijgen de keuze om de gasaansluiting weer te herstellen of de meteropstelling en gasleiding definitief te verwijderen. Veiligheid staat hierbij voorop. De netbeheerders willen zo voorkomen dat in woningen waar al langer dan een jaar geen gas meer gebruikt wordt, nog wel gasleidingen onder druk aanwezig is. Als een (toekomstige) bewoner zich niet meer bewust is van zo’n aansluiting, kunnen gevaarlijke situaties ontstaan.

    www.energienieuws.info/2019/07/kosten...
  9. forum rang 4 alexnr75 18 juli 2019 17:19
    quote:

    voda schreef op 18 juli 2019 17:14:

    'Kosten gasverwijdering kunnen eerlijker verdeeld'

    De netbeheerders zijn op dit moment wettelijk verplicht de complete kosten van deze verwijdering bij de klant in rekening brengen. Vaak wordt dat als oneerlijk ervaren; de consument die van het gas af gaat helpt immers de klimaatdoelen dichterbij te brengen. Netbeheerders pleiten daarom al enige tijd voor een politieke discussie over dit onderwerp.

    Het tegendeel is waar. Er is geen wettelijke grondslag om het bij de consument in rekening te brengen. Er lopen talrijke procedures waarbij de netbeheerder geen gelijk krijgt.

    Het zou van de gekke zijn om dit in rekening te brengen. In de transportovereenkomst is hierover niets voor opgenomen.

    De Netbeheerder probeert nu via de wetgever toch zijn zin te krijgen onder het motief van eerlijker (voor hen) :)
  10. forum rang 10 voda 18 juli 2019 17:52
    Over mijn lijk dat ik gasloos ga. (en dan pas als ik dood en vergast ben).

    Hoe willen ze dat eigenlijk oplossen met al die dode personen die nu gecremeerd worden (met gas)?
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 juli 2019 17:54
    quote:

    voda schreef op 18 juli 2019 17:52:

    Over mijn lijk dat ik gasloos ga. (en dan pas als ik dood en vergast ben).

    Hoe willen ze dat eigenlijk oplossen met al die dode personen die nu gecremeerd worden (met gas)?
    Waterstofgas.
  12. forum rang 6 haas 18 juli 2019 18:35
    aug 2015: ja toen reeds wasde NL Overheid bezig met minder gas
    Maar de Groningers hebben ze nog niet uitbetaald!
    =================================================================

    De totale markt voor het Groningengas is ongeveer 70 miljard kubieke meter per jaar, waarvan vorig jaar 42,4 miljard kubieke meter is geleverd uit het Groningenveld en circa 10 miljard kubieke meter uit kleine productievelden in Nederland en Duitsland. Aan de overige vraag wordt voldaan door Russisch en Noors gas te mengen met stikstof, zodat de verbrandingswaarde gelijk is aan het Groningengas. Dit gebeurt in installaties van Gasunie in Ommen, Pernis, Wieringermeer en Zuidbroek. Omdat de productie uit het Groningenveld de komende jaren naar verwachting zal afnemen en de productie uit kleine velden sterk daalt, wordt binnenkort de Gasunie-installatie in Zuidbroek fors uitgebreid. Deze uitbreiding zal in 2019 in gebruik worden genomen. Omdat Groningen in de verre toekomst steeds minder gaat produceren, is één uitbreiding op termijn onvoldoende. Het steeds verder uitbreiden van de stikstofmenginstallaties is echter kostbaar.

    Daarom is er gezocht naar een alternatief.

    In samenwerking met de Nederlandse, Duitse, Franse en Belgische overheden, Gasunie Transport Services (GTS) en GasTerra is afgesproken om in fases verschillende marktgebieden ‘om te bouwen’ en geschikt te maken voor andere gaskwaliteiten zoals Noors-, Russisch gas en LNG. Afgesproken is dat Duitsland deze ombouw tussen 2020 en 2030 uitrolt. België en Frankrijk gaan ombouwen tussen 2024 en 2030. Tot slot kan Nederland door deze afspraken de ombouwactiviteiten uitstellen tot 2030.

    mer info:
    www.gasterra.nl/nieuws/van-l-gas-naar...
  13. [verwijderd] 19 juli 2019 14:15
    quote:

    voda schreef op 18 juli 2019 17:52:

    Over mijn lijk dat ik gasloos ga. (en dan pas als ik dood en vergast ben).

    Hoe willen ze dat eigenlijk oplossen met al die dode personen die nu gecremeerd worden (met gas)?
    Verwerken tot biobrandstof ... want dát mag dan weer wel.;-)

    p.s. er komt ook een verbod op vulkaan uitbarstingen :-)
  14. forum rang 10 voda 19 juli 2019 14:16
    quote:

    Tom Riddle® schreef op 19 juli 2019 14:15:

    [...]
    Verwerken tot biobrandstof ... want dát mag dan weer wel.;-)

    p.s. er komt ook een verbod op vulkaan uitbarstingen :-)
    Of Soylent Green. :-)
  15. forum rang 6 haas 20 juli 2019 20:23
    De energieregulator CREG bevestigt in een rapport dat het subsidiemechanisme voor gascentrales veel duurder kan uitvallen dan aangenomen. De kosten dreigen op te lopen tot 940 miljoen euro per jaar.

    Om de sluiting van de kerncentrales op te vangen werkt minister van Energie Marie Christine Marghem (MR) aan een steunmechanisme voor nieuwe elektriciteitscentrales. Het capaciteitsmechanisme (CRM) moet ertoe bijdragen dat tegen 2025 voldoende gascentrales gebouwd worden zodat het licht blijft branden. Maar de kostprijs loopt hoog op. In een rapport dat de CREG donderdagavond publiceerde, bevestigt de regulator nog eens dat de steun 614 tot 940 miljoen euro per jaar kan kosten over een periode van 15 jaar. De factuur zal bij de consument belanden.

    Eerder dit jaar was er al controverse over de kostprijs van het steunmechanisme. De CREG had tijdens een vergadering met de distributienetbeheerder Elia en een kabinetsvertegenwoordiger van Marghem de kostenraming van 614 tot 940 miljoen euro per jaar naar voren geschoven. Marghem ontkende die cijfers in alle toonaarden. Ze sprak van een politieke coup en noemde het cijferwerk een puur persoonlijk initiatief van CREG-directielid Andreas Tirez, die volgens haar geen rugdekking genoot van het directiecomité. De minister hield het op een jaarlijkse kostprijs van 345 miljoen euro, zoals het studiebureau PwC in maart vorig jaar becijferde. Dat zou 15 euro op de energiefactuur van elk gezin zijn.
  16. forum rang 6 Chiddix 20 juli 2019 20:31
    Op RTL nieuws een reportage over verplicht omschakelen naar duurzaam. Dacht eigenlijk, dat tot 2030 het vrijwillig was maar in het klimaatakkoord schijnt te staan, dat gemeenten vanaf 2021 een wijk mogen aanwijzen die verplicht van het gas af moet opdat in 2030 de 1,5 miljoen woningen gehaald wordt.
    Dat wil niet zeggen direct van het gas af maar voor 2030 moet de wijk dan zijn aangesloten op aardwarmte of warmtepomp. Voor die tijd kan er geisoleerd worden. Ik bedoel moet. Samsom zag ik ook lachend in de reportage.
  17. forum rang 6 haas 20 juli 2019 22:31
    quote:

    Chiddix schreef op 20 juli 2019 20:31:

    Ik bedoel moet. Samsom zag ik ook lachend in de reportage.
    dat is wss lachgas ?:)
  18. forum rang 8 het zwaard 21 juli 2019 07:12
    Jullie halen hier twee verschillende standpunten uit twee verschillende landen(Bel-Ned) door elkaar. Belgiê aan het gas, Nederland van het gas.
  19. [verwijderd] 21 juli 2019 08:29
    Iedereen moet de komende decennia van het gas af, zo heeft het kabinet besloten. Maar wat als jij dat helemaal niet zit zitten? Ook dán zul je mee moeten doen. Het kabinet is bezig met een wet om huizen van het gas af te halen, zélfs als de eigenaar niet wil. Nu kan een bewoner nog niet gedwongen worden om mee te werken, maar dat gaat veranderen.

    www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/ie...

    Iedereen van het gas af vanwege het blijkbaar schadelijk CO2, maar ondertussen neemt de hoeveelheid biomassa toe. De CO2 die daar vanaf komt is blijkbaar geen enkel probleem.

    www.nrc.nl/nieuws/2019/05/29/aandeel-...
  20. forum rang 6 Chiddix 21 juli 2019 09:26
    quote:

    haas schreef op 20 juli 2019 22:31:

    [...]

    dat is wss lachgas ?:)
    Genadeloos afgeserveerd in de PvdA en nu het boegbeeld van isolatie en verduurzaming. Samson heeft reden tot lachen. Hij gaat proberen het in goede banen te leiden met een sociale invalshoek. Gemeenten gaan in ieder dorp of stad een wijk aanwijzen als het nieuwe akkoord in werking gaat en dat is op 1 Januari 2021.
    Er wordt er niet bij vermeld of dit huur of koophuizen zijn. Daar zit uiteraard verschil in.
    Verwacht veel verzet van degenen die in koophuizen wonen indien de kosten hoger liggen dan bv 20000 euro. Een duurzame lening moet uitkomst bieden met een lage rente(bv 2,4%).
1.767 Posts
Pagina: «« 1 ... 38 39 40 41 42 ... 89 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.102
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.872
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.147
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.737
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.008
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.174
AMG 965 125.591
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.105
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.576
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.094
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.250
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.521
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht