Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Turkije NIET in Europa .... ? !!!!

656 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 33 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 haas 30 juni 2019 18:59
    Turkse president waarschuwt de wereld voor vervolg zaak Khashoggi

    De Turkse president riep zaterdag de internationale gemeenschap op prioriteit te geven aan het berechten van daders van de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi. Hij verzoekt dat het onderwerp niet uit de mondiale agenda glipt.

    Dat zei Recep Tayyip Erdogan tijdens een persconferentie in Japan, waar een G20-top plaatsvindt.

    “Het is de primaire taak van de internationale gemeenschap om de daders van Khashoggi van top tot teen te berechten”, sprak Erdogan en zei dat wereldlanden de dood van journalisten op de mondiale agenda moeten houden.

    Khashoggi is op 2 oktober in het Saudische consulaat in Istanbul op gruwelijke wijze omgebracht en in stukken uit het gebouw gehaald.

    “De 15 mensen die naar Turkije zijn gestuurd [Saudisch moordteam], zijn de daders van de moord op Khashoggi. MBS [kroonprins Mohammad Bin Salman] is de eerste persoon die [de waarheid] achter dit incident zou moeten onthullen.”
  2. forum rang 6 haas 1 juli 2019 11:04
    Turkije ziet handelstekort flink dalen in mei

    Het buitenlandse handelstekort van Turkije is in mei aanzienlijk gedaald.

    Dat verklaart het Turkse Instituut voor de Statistiek (TurkStat) vrijdag.

    Het tekort nam met 76,5 procent op jaarbasis af tot 1,84 miljard dollar in mei.

    De Turkse export steeg met 12,1 procent op jaarbasis tot bijna 16 miljard dollar in mei, terwijl de invoer een jaarlijkse daling zag van 19,3 procent: 17,8 miljard dollar.

    De dekkingsgraad uitvoer-invoer steeg vorige maand tot 89,7 procent, dat in tegenstelling tot 64,6 procent in mei vorig jaar.

    www.iex.nl/Beleggingsfonds-Koers/2326...
  3. forum rang 6 haas 6 juli 2019 08:48
    De Turkse regering heeft de president
    van de centrale bank ontslagen.Daar is
    geen officiële reden voor gegeven,maar
    het komt niet onverwacht.De regering
    van president Erdogan had al enige tijd
    ruzie met bankpresident Cetinkaya over
    het beleid van de bank.

    Het gaat slecht met de economie van
    Turkije en Erdogan wilde dat Cetinkaya
    de rente zou verlagen.Maar die weigerde
    dat en hij weerstond ook pressie om op
    te stappen,omdat hij vindt dat de bank
    onafhankelijk moet kunnen opereren.

    In een verklaring van de bank wordt die
    onafhankelijkheid benadrukt.Cetinkaya
    wordt vervangen door zijn adjunct.
  4. forum rang 6 haas 7 juli 2019 04:10
    Duitse media bezoeken Turkse auto-industrie: kiest Volkswagen voor Turkije?

    De Turkse auto-industrie is deze week bezocht door een speciale delegatie van Duitse journalisten. Het bezoek komt in een periode waarin de Duitse autogigant Volkswagen een keuze maakt in welk land een nieuwe grote fabriek komt. Turkije maakt daar veel kans op.

    De Duitse journalisten konden het succesverhaal van de auto-industrie in Turkije persoonlijk ervaren, is verklaard door de Turkse vakbond van voertuigleveranciers TAYSAD en de Kamer van Koophandel van Istanbul.

    Turkije heeft voor 14 merken zoals Toyota, Ford, Fiat, Mercedes, MAN, Honda en Renault vorig jaar zo’n 1,55 miljoen auto’s geproduceerd en uitgevoerd naar de desbetreffende landen.

    Tijdens de bijeenkomst is ook de mondiale rol van Turkije benadrukt. Zo is Turkije de nummer één in de productie van bussen in Europa, staat het op een derde plek in de productie van bestelbussen, geniet van een zevende plaats als het gaat om auto’s en staat het op de wereldranglijst op een vijftiende plaats. Turkije speelt een cruciale sleutelrol op de wereldarena, is gezegd tijdens de vergadering.

    TAYSAD-voorzitter Alper Kanca vertelde dat Turkije geniet van een productie- en werkvriendelijke omgeving. “Turkije bevindt zich op een buitengewone locatie. Ook zorgt de Turkse staat voor veel steun als het gaat om ontwikkeling.”
  5. forum rang 6 haas 8 juli 2019 13:31
    Turkije ontvangt nieuwe speciale helikopters uit Rusland

    Het Russische staatsdefensiebedrijf Rosteh heeft drie multifunctionele helikopters geleverd aan Turkije. Het gaat om de Ka-32A11BC, een toestel dat voor vele doeleinden gebruikt kan worden.

    De overeenkomst was vorig jaar getekend.

    Algemeen directeur van Rosteh Andrey Boginskiy reageert in een interview dat Turkije wellicht meer helikopters kan aanschaffen. Hij is ook lovend over de eigen helikopterindustrie van de Turken en ziet de markt in dat land als veelbelovend.

    “Turkije heeft succesvolle ervaringen in de productie van militaire helikopters. Wellicht kunnen Turkije en Rusland samen helikopters produceren waarbij onderdelen in Turkije worden vervaardigd.”

    De Russische helikopter zal in Turkije als blusvliegtuig, reddingshelikopter en hulpmiddel bij de bouw van hoge gebouwen worden gebruikt.

  6. forum rang 6 haas 9 juli 2019 10:53
    Turkije Europees koploper nieuwe winkelcentra

    In Turkije is vorig jaar het meeste aantal nieuwe winkelcentra geopend in Europa.

    Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van de mondiale vastgoedonderneming Cushman & Wakefield.

    Kwamen in Europa vorig jaar zo’n 2,6 miljoen vierkante meter aan winkelruimte in centra bij, was 525.000 vierkante meter daarvan in Turkije. Dat land wordt gevolgd door Rusland (436.000), Polen (298.000), Frankrijk (237.000) en Finland (164.000). In Nederland kwam een winkeloppervlakte van 99.000 vierkante meter bij.

    Turkije is ook dit jaar de leider gezien het aantal bouwprojecten, is gemeld. In de periode 2019-2020 komt er 1,6 miljoen vierkante meter aan overdekt shopwalhalla bij in Turkije. In de Turkse stad Kayseri opent in 2020 het grootste winkelcentrum van Europa met een oppervlakte van 180.000 vierkante meter.

    Leidschendam krijgt ook een nieuw groot winkelcentrum: Mall of The Netherlands (117.000 vierkante meter).

  7. forum rang 6 haas 9 juli 2019 22:30
    Nieuwe tunnels West-Turkije gaan reisduur flink verkorten in 2023

    Een volgend cruciaal infrastructuurproject dat Turkije op de agenda heeft staan is de bouw van tunnels in de regio Çanakkale. Op de snelweg die de stad met Izmir en Balikesir verbindt, zullen nieuwe tunnels de reisduur tussen Ayvacik en Küçükkuyu van 45 minuten verkorten naar 5 minuten.

    Het gebergte op de toeristische route genaamd Kazdaglari wordt als een ‘nachtmerrie’ gezien onder automobilisten. Met het nieuwe snelwegproject zal dat binnenkort verleden tijd zijn, zegt de bouwchef van de tunnel Samet Yilmaz. “De boorwerkzaamheden van de eerste tunnel zijn voltooid, de betonproductie is voor 98 procent afgerond. De tweede tunnel is medio 2022 uitgegraven.”

    De bouw van beide tunnels met een lengte van 5,7 kilometer is in 2023 afgerond, zegt hij. “We werken er met 600 mensen dag en nacht aan.”

    De weg wordt dagelijks door zo’n 7.000 voertuigen gebruikt, waarvan 1.200 zware vrachtwagens.

    Het tunnelproject zal flink bijdragen aan de economie van Turkije, stelt Yilmaz. “Het gaat hier om een flinke tijdsreductie waarbij veel brandstof wordt bespaard en zware ongelukken worden voorkomen.”

    De stad Çanakkale krijgt ook de langste hangbrug ter wereld. Die zal een jaar eerder dan gepland, in 2022, worden voltooid.
  8. forum rang 6 haas 10 juli 2019 09:34
    Turkije beschermt Europa, maar ontvangt geen nodige hulp

    Ondanks de enorme bijdragen van Turkije aan de veiligheid van Europa, onder meer door het indammen van de grote golf vluchtelingen, is de verwachte hulp van Europese landen aan Turkije uitgebleven.

    Dat liet de Turkse president Recep Tayyip Erdogan dinsdag in de Bosnische hoofdstad Sarajevo, waar hij zeer lovend is ontvangen door Bosniërs, weten.

    “We hebben een onschatbare bijdrage geleverd aan de veiligheid van het hele Europese continent, in het bijzonder aan de Balkanlanden, maar we hebben de steun en humanitaire houding die we verwachten van onze Europese vrienden in deze moeilijke tijd niet gezien.”

    Erdogan maakte die opmerkingen tijdens de samenwerkingstop van Zuidoost-Europese landen, waar stabiliteit en veiligheid en samenwerking tussen de Balkan wordt besproken. Hij zei dat de regio te maken heeft met een golf van irreguliere migratie vanuit Syrië, Irak, Afghanistan en Noord-Afrika.

    “Hoewel Europese landen geen overeenstemming kunnen bereiken over vluchtelingenquota, vangt Turkije nu meer dan 4 miljoen vluchtelingen, waaronder 3,6 miljoen Syriërs, op”, zei Erdogan. De Turkse president benadrukte dat Turkije tot nu toe meer dan 37 miljard dollar uit eigen middelen heeft uitgegeven aan de vluchtelingen uit Syrië.

    Turkije heeft maatregelen genomen om illegale migratie in de Egeïsche Zee te voorkomen. “Turkije heeft een humanitaire tragedie in de regio grotendeels voorkomen. Het aantal illegale migranten dat tussen 2005 en 2017 door ons land zijn tegengehouden, bedraagt meer dan 1 miljoen.”

    Turkije is de belangrijkste route voor irreguliere migranten die proberen naar Europa over te steken, vooral sinds 2011, toen de Syrische burgeroorlog uitbrak.

    Erdogan beschuldigt de Europese Unie dat ze haar verplichtingen in het kader van een overeenkomst uit 2016 niet nakomt om irreguliere migratie naar Europa via de Egeïsche Zee te ontmoedigen. De deal omvat een hulppakket van 6 miljard euro om Turkije te helpen zorgen voor miljoenen vluchtelingen in het land. Turkije heeft echter tot nu toe slechts een deel van het toegezegde bedrag ontvangen.
  9. forum rang 6 haas 12 juli 2019 21:10
    Istanbul meest gastvrije stad van Europa

    De Turkse metropool Istanbul is de meest gastvrije stad van Europa.

    Dat blijkt uit het rapport World Social Capital Monitoring van het Zweedse instituut voor economie in Basel.

    De Turkse megastad, tevens de grootste stad in Europa met een inwonersaantal van 15 miljoen, kreeg het rapportcijfer 8,6.

    Het instituut vroeg in een enquête op internet naar aspecten van steden zoals sociaal klimaat, interpersoonlijk vertrouwen, goedkeuring van bezuinigingsbeleid, bereidheid om belastingen te betalen, investeringen in de lokale economie, hulpvaardigheid, vriendschap en gastvrijheid en vroeg deelnemers om ze tussen 1 en 10 punten te evalueren.

    Van de grote steden scoorde Parijs een 8, Moskou een 7,5 en Berlijn een 5,3.

    Op landniveau kregen Spanje een 7,7, Rusland een 7,6, Nederland een 6,8 en Frankrijk een 5,5. Israël scoort een dikke onvoldoende en moet het doen met een 2.
  10. forum rang 6 haas 16 juli 2019 06:48
    EU-ministers van Buitenlandse Zaken
    hebben besloten sancties op te leggen
    aan Turkije vanwege gasboringen bij
    Cyprus.Turkije doet dat met een tweetal
    schepen die worden beschermd door de
    Turkse marine.EU-lid Cyprus heeft juist
    vergunningen afgegeven aan een aantal
    oliebedrijven om de boringen te doen.

    Cyprus is verdeeld in een Turks en een
    Grieks deel,maar het hele grondgebied
    wordt beschouwd als EU-grond.Turkije
    erkent als enige het noordelijke deel
    als de Turkse Republiek Noord-Cyprus.

    Cyprus is bereid om gasopbrengsten te
    delen,maar vindt dat die afspraken
    moeten volgen op een vredesakkoord
  11. forum rang 6 haas 16 juli 2019 18:19
    Europese Turken op vakantie, drukte bij Turkse grensposten

    Turkse grensposten waren er al op voorbereid: grote stromen Europese Turken die met de auto hun vakantie in Turkije zullen doorbrengen. Bij met name grensdoorlaatpost Kapikule in de provincie Edirne is sinds kort sprake van drukte.

    De wachttijden drukken de pret niet, blijkt weer uit interviews met vakantiegangers na hun lange autoreis. “Het zien van de Turkse vlag en het woord Turkije op grensborden maakt alles weer beter. We konden niet wachten op deze dag”, zegt een Turkse Duitser, die twee dagen onderweg is.

    “De vreugde is niet met woorden te beschrijven”, zegt een andere glimlachende Duitse Turk. Zij wenst iedereen een fijne vakantie.

    Turkije neemt ieder jaar meerdere maatregelen om de grensovergang zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen. Zo is een deel van het papierwerk gedigitaliseerd en zijn grensposten verder vergroot. Bij de grensovergang met Servië staan douaneambtenaren uit Turkije gestationeerd.

    Jaarlijks gaan tijdens de zomervakantie ook veel Turken uit Nederland met de auto naar Turkije.

    turksemedia.nl/europese-turken-op-vak...

  12. forum rang 6 haas 17 juli 2019 07:46
    quote:

    luchtschip schreef op 17 juli 2019 04:28:

    S400 Anti Aircraft Missile system

    Transport op 14 Juli van Rusland naar Turkije van het S400 system

    twitter.com/mod_russia/status/1150377...
    Zie mededeling in deze draad dd 31 mei 2019
    U gaat toch niet voda achterna met die tsunami aan droppen van,vaak achterhaalde, publikaties ?
  13. forum rang 6 haas 17 juli 2019 07:50
    Turkse auto-industrie verdient goed: 735.000 voertuigen in jaarhelft

    De Turkse auto-industrie heeft in de eerste helft van dit jaar 735.062 auto’s en bedrijfsvoertuigen geproduceerd.

    Dat blijkt uit een sectierapport dat zaterdag is verschenen.

    Wel is in de periode januari-juni sprake van een daling van 13 procent op jaarbasis van de autoproductie in Turkije, verklaart de vereniging van voertuigbouwers (OSD). Ongeveer 86 procent van de gebouwde voertuigen zijn geëxporteerd, een jaarlijkse daling van 8 procent tot 634.768 eenheden.

    De automobieluitvoer van het land bedroeg in zes maanden bijna 15,6 miljard dollar, een daling van 7 procent ten opzichte van een jaar geleden.

    De organisatie zei ook dat de totale autoverkoopmarkt van Turkije jaarlijks met 45 procent is ingekrompen tot 200.901 voertuigen.

    De beste internationale autofabrikanten – waaronder Ford, Honda, Hyundai, Mercedes, Renault en Toyota – hebben fabrieken in Turkije, een van ‘s werelds beste autoverkoopmarkten.

    In 2018 werden in totaal 641.541 voertuigen verkocht in Turkije, waarbij personenauto’s een aandeel van 75,8 procent namen.

    Vorig jaar produceerde Turkije bijna 1,6 miljoen voertuigen, goed voor 32,2 miljard dollar uit de export van ongeveer 1,3 miljoen voertuigen.
  14. forum rang 6 haas 21 juli 2019 10:41
    Turkse drone breekt vliegrecord in Koeweit

    De Turkse gewapende drone Bayraktar TB2 heeft in Koeweit een vliegrecord gebroken. Het onbemande vliegtuig bleef 27 uur en 3 minuten in de lucht, een flinke verbetering va het eerdere record van 24 uur en 34 minuten.

    De zware weersomstandigheden (42 graden) in combinatie met zandstormen in Koeweit maakten het niet makkelijk voor de Turkse drone. Desondanks lukte het de Bayraktar TB2, die hypermoderne systemen aan boord heeft, een afstand te vliegen die vier keer Koeweit omvat, zo’n 4.000 kilometer.

    Bij het opstijgen en landing waren ook sprake van hevige zijwinden, is gemeld. De Turkse drone, die voor 93 procent volledig Turks is, vliegt nu inmiddels meer dan 110.000 uur in totaal.

    Het Turkse leger heeft met name dankzij de drone successen geboekt in antiterreurmissies in het buitenland.

    © Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KOEWEIT | Gepubliceerd: 18-07-2019
656 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 33 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.071
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.862
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.142
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.995
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.681
Alfen 12 15.987
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.150
AMG 965 125.578
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 380
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.571
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.089
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.524
ASML 1.762 76.417
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.618
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht