Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Gasloos of niet

1.767 Posts
Pagina: «« 1 ... 39 40 41 42 43 ... 89 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 rene l 21 juli 2019 10:17
    quote:

    Chiddix schreef op 21 juli 2019 09:26:

    [...]

    Genadeloos afgeserveerd in de PvdA en nu het boegbeeld van isolatie en verduurzaming. Samson heeft reden tot lachen. Hij gaat proberen het in goede banen te leiden met een sociale invalshoek. Gemeenten gaan in ieder dorp of stad een wijk aanwijzen als het nieuwe akkoord in werking gaat en dat is op 1 Januari 2021.
    Er wordt er niet bij vermeld of dit huur of koophuizen zijn. Daar zit uiteraard verschil in.
    Verwacht veel verzet van degenen die in koophuizen wonen indien de kosten hoger liggen dan bv 20000 euro. Een duurzame lening moet uitkomst bieden met een lage rente(bv 2,4%).

    Zo zie je maar hoe we beflikkerd worden door ons rariteitenkabinet.
    Ik heb het gisteravond ook gezien, deze regeling hadden ze op een subtiele wijze zodanig in het accoord "verstopt" zodat het in eerste instantie door niemand opgemerkt zou worden.

    Gelukkig is er nu iemand geweest die tussen de regels doorgelezen heeft en er achter gekomen is.

    Dit gaat nog de nodige commotie geven binnenkort, de mensen pikken het niet meer.
    Persoonlijk verwacht ik ook dat het kabinet voor 1 januari 2021 nog wel zal klappen, ze stapelen leugen op leugen en Rutte maar lachen.
    De regering die daarna komt kan natuurlijk een noodverordening in het leven roepen en alle domme beslissingen gewoon terugdraaien.

    Ik ga er in ieder geval niet aan meedoen, ik hou het gas er op.
    En een lening afsluiten tegen 2,4%, dit is gewoon een woekerrente volgens de huidige maatstaf van de Eurofielen.
    Niemand zal dit mij kunnen verplichten, we leven toch niet in een dictatuur.

    Zelf reken ik er op dat de rente nog wel verder gaat dalen, ja nog een half procent er af en het is een feit, werkelijk, ik krijg dan zelfs geld toe op mijn hypotheek.
    Het is gewoonweg te zot voor woorden, het systeem is ernstig ziek en we moeten met gezwinde spoed uit de Euro.
  2. forum rang 6 Chiddix 21 juli 2019 10:59
    Hypotheek verhogen tot 110%(overwaarde) enz. Het kabinet denkt met u mee en de investering komt er weer uit op termijn indien je het energievoordeel bestemd voor aflossing en rente.
    Volgens Samson kan bij verkoop huis de koper de duurzame lening overnemen als die er eventueel is.
    Er zijn vele mogelijkheden bv een mix van cash en duurzame lening. Men zit nog wel even te kijken naar huishoudens die niet in aanmerking komen voor een lening i.v.m schuldenproblematiek, sanering etc Hoe los je dat op?
  3. forum rang 7 rene l 21 juli 2019 12:18
    quote:

    Chiddix schreef op 21 juli 2019 10:59:

    Men zit nog wel even te kijken naar huishoudens die niet in aanmerking komen voor een lening i.v.m schuldenproblematiek, sanering etc Hoe los je dat op?

    Het is in mijn ogen niets anders dan ordinaire geldklopperij, het interesseert ze in Den Haag geen ene ruk of mensen in de schulden zitten, ze drukken ze gewoon met droge ogen een nieuwe schuld door de strot.

    Volgens mij is het allemaal met voorbedachte rade.
    De staat kan in Brussel geld lenen tegen een negatieve rente.
    Op hun buurt lenen ze dit weer uit aan de burgers.

    Ze strijken gewoon dik 2% op om alle gapende gaten in Europa te dichten.

    Kijk ook maar naar onze pensioenfondsen, het is toch van den zotte dat ze verplicht zijn om in negatieve Europese staatsobligaties te beleggen.

    Leen de student hebben ze gemangeld met een levenslange studieschuld die hem als een juk op de schouders hangt.

    Het spel wordt heel subtiel gespeeld, de argeloze burgers worden gehersenspoeld en wijs gemaakt dat een hoge inflatie goed is voor hun, ze zullen er beter van worden.

    Laat me niet lachen, trap er niet in, en stem de huidige coalitie met gezwinde spoed weg.
  4. forum rang 6 Chiddix 21 juli 2019 12:30
    Met de rente lijkt iets ernstigs aan de hand(0%). De tijd , dat ome Jan aan huis kwam om 10% spaarrente bij te schrijven , ligt ver achter ons.
    De 0% rente heeft ons welvaart gebracht? Kijk naar het BBP van Nederland en hypotheekrente historisch laag.
    Die pensioenpotten van Nederland interesseert Brussel niet. Dat is hun probleem zal Draghi zeggen.
    Normaal is het niet, 0 % rente of negatieve rente.
  5. [verwijderd] 21 juli 2019 13:47
    quote:

    Chiddix schreef op 20 juli 2019 20:31:

    Op RTL nieuws een reportage over verplicht omschakelen naar duurzaam. Dacht eigenlijk, dat tot 2030 het vrijwillig was maar in het klimaatakkoord schijnt te staan, dat gemeenten vanaf 2021 een wijk mogen aanwijzen die verplicht van het gas af moet opdat in 2030 de 1,5 miljoen woningen gehaald wordt.
    Dat wil niet zeggen direct van het gas af maar voor 2030 moet de wijk dan zijn aangesloten op aardwarmte of warmtepomp. Voor die tijd kan er geisoleerd worden. Ik bedoel moet. Samsom zag ik ook lachend in de reportage.
    Moeten wijzen, bedoel je ... en daar waar enkele bewoners voorheen nog konden weigeren, gaat het kabinet de wet nu wijzigen waardoor alle bewoners door de gemeente verplicht kunnen worden om van het gas af te gaan. Mits ze een goed alternatief hebben en daar zal de ene gemeente toch heel anders tegenaan kijken dan de andere gemeente ... zooitje dus.

    Onze gemeente wil kennelijk voorop lopen en voor eind dit jaar al de wijken aanwijzen die voor 2030 verplicht van het gas af moeten zijn. Begin 2020 leveren ze de plannen al aan bij de overheid.

    "van het gas" is bij (semi)overheden een grotere rage aan het worden dan Rubiks kubus, flippo's en Pokemon ooit geweest zijn :-(
  6. [verwijderd] 21 juli 2019 13:55
    quote:

    Chiddix schreef op 21 juli 2019 12:30:

    Met de rente lijkt iets ernstigs aan de hand(0%). De tijd , dat ome Jan aan huis kwam om 10% spaarrente bij te schrijven , ligt ver achter ons.
    De 0% rente heeft ons welvaart gebracht? Kijk naar het BBP van Nederland en hypotheekrente historisch laag.
    Die pensioenpotten van Nederland interesseert Brussel niet. Dat is hun probleem zal Draghi zeggen.
    Normaal is het niet, 0 % rente of negatieve rente.
    Wordt door ECB kunstmatig laag gehouden en dat kan, omdat ze het opkoopprogramma van staatsleningen zwakke landen hebben gedaan. Opgekocht wordt er inmiddels niet meer, maar alles dat ze opgekocht hebben .. en wat de einddatum (maturiteit) bereikt ... wordt wél weer door de ECB geherfinancierd.

    Dat alles in de hoop dat de economie in de EU weer aantrekt (niet dus), dat de zwakke landen hun financiering op orde krijgen (niet dus) en dat de ECB eerdaags die opgekochte/geherfinancierde staatsleningen weer in de vrije markt kunnen zetten (niet dus, te weinig belangstelling ... mits tegen junk prijzen en dat kan de ECB niet hebben).

    Kan bijna niet anders dan dat er komend decennium een nieuwe financiële crisis komt, die de crisis rond 2008 (Lehman default) doet verbleken ....
  7. forum rang 6 Chiddix 21 juli 2019 14:02
    Iemand van D66 zegt, Nederland staat in de groene stand. Het akkoord van Parijs wordt uitgevoerd. Nu maakt het niets uit of je voor of tegen bent. De politiek heeft in meerderheid de klimaatwet aangenomen en verwacht van burgers dat zij de schouders eronder zetten. Ze hebben tenslotte op de klimaatpartijen gestemd.
    Een enquete houden , wat vind je ervan, heeft geen voeten in de aarde wanneer straks op de deurmat een brief valt, u bent uitverkoren in onze gemeente uw huis te verduurzamen. U behoeft niet direct maar we zouden graag zien dat u.....
    Hebt u vragen kunt u terecht bij ......Voor geestelijke bijstand kunt u zich wenden tot dominee, pastoor e.d.
  8. forum rang 6 Chiddix 21 juli 2019 14:12
    quote:

    Tom Riddle® schreef op 21 juli 2019 13:55:

    [...]
    Wordt door ECB kunstmatig laag gehouden en dat kan, omdat ze het opkoopprogramma van staatsleningen zwakke landen hebben gedaan. Opgekocht wordt er inmiddels niet meer, maar alles dat ze opgekocht hebben .. en wat de einddatum (maturiteit) bereikt ... wordt wél weer door de ECB geherfinancierd.

    Na voor 2600 miljard te hebben opgekocht met de mededeling, dat het opkoopprogramma eind 2018 is beeindigt , maakte Draghi in Maart j.l bekend het wapen weer van stal te halen i.v.m de economische situatie in Duitsland en Italie.
    De rente zou tot eind 2019 ongewijzigd blijven maar de ECB heeft dit nu verschoven tot medio 2020.
    De ECB verwacht voor Europa een economische groei van 2,1% in 2019 en 1,4% in 2020. Nederland 1,7%(2019) en voor 2020 is de verwachting 1,5%.
  9. Cézan 21 juli 2019 14:40
    quote:

    voda schreef op 18 juli 2019 17:52:

    Over mijn lijk dat ik gasloos ga. (en dan pas als ik dood en vergast ben).

    Hoe willen ze dat eigenlijk oplossen met al die dode personen die nu gecremeerd worden (met gas)?
    Gewooon in een laken en in de bodem laten dalen. Kost weinig denk ik. . Of ergens in een vooraf gereserveerd plek in het bos..

    Dat wordt nog wat met wel/niet gasloos zijn. Mss moet men hier ook wel hesjes aan hup de barricades op.

    Heb de afgelopen weken moeite genomen EIGEN HUIS te lezen hoe daar wordt gedacht/nogmaals gedacht enz, en ja idd hoe gasloos te worden door deze en gene van de leden. Best een grote groep.
    Je leest er gewoon steeds meer over.
    Valt me ook op dat bij brochures voor huizen het gasloze vaak genoemd wordt..wordt idd de strot ingedouwd. En wat als..als je gewoon moet??
    Waar is alle nieuw te bouwen wijken al gasloos (moeten) zijn.

    EH: toch ook best een grote organisatie die een flinke brok te vertellen heeft. Zij zullen het alleen maar aanmoedigen. Mijn idee.
    ^^
  10. forum rang 7 rene l 21 juli 2019 16:20
    quote:

    Cézan schreef op 21 juli 2019 14:40:

    [...]

    Gewooon in een laken en in de bodem laten dalen. Kost weinig denk ik. . Of ergens in een vooraf gereserveerd plek in het bos..

    Dat wordt nog wat met wel/niet gasloos zijn. Mss moet men hier ook wel hesjes aan hup de barricades op.

    Heb de afgelopen weken moeite genomen EIGEN HUIS te lezen hoe daar wordt gedacht/nogmaals gedacht enz, en ja idd hoe gasloos te worden door deze en gene van de leden. Best een grote groep.

    Ik verwacht dat wanneer het zo ver is er een nieuwe wet komt waarin staat dat het verplicht wordt dat iederéén weer begraven moet worden.

    En uiteraard met het hoofd richting Brussel.

    En daarna minimaal 10 jaar grafrechten laten betalen door de nabestaanden.

    Na je dood moet je ook nog geld opleveren, niets is te gek om aan geld te komen, ordinaire lijkenpikkerij.

    En ja, ik lees ook wel eens het blad Eigen Huis bij een bekende, ja opvallend, er is van enige vorm van discussie geen sprake, we moeten van het gas af.

    Zelf heb ik nog de Kampioen van de ANWB, daar is ook geen discussie meer, we kopen straks allemaal een stekkerauto.

    Beiden zijn gewoon verlengstukken van de regering, heel subtiel wordt het er door gedrukt, en de neuzen staan allemaal in dezelfde richting.

    Wat mij betreft kan deze algehele kliek acuut de pleuris krijgen, ik mot niks.
  11. forum rang 6 izdp 21 juli 2019 23:50
    Houtvergassing kan prima en die methode kan met filters milieutechnisch door de bocht.
    Vergeet niet dat een lichaam zelf ook heel wat brandstof is.
    Natuurlijk is het verwerken tot veevoer veel beter voor het milieu.
    Van het lichaamsvet kan uitstekende zeepjes worden gemaakt.
  12. forum rang 6 Ronald Engels 22 juli 2019 15:31
    IZDP,

    Kolen en zware afvalolie vergassing kan ook zeer prima en produceert geen CO2-uitstootgassen en geen verdere vervuiling en produceert veel energie en CO en H2 gassen, die probleemloos omgezet kunnen worden in schone methaan, methanol, ethanol, etc. Ook Bio-vergassing zonder CO2 productie naar methaan-gas is prima, gebeurt, o.a. in Oostenrijk.

    Deze processen heten POx-Partial Oxidation Gasification, enzv.

    In Duitsland, Leuna, nieuwe Total-oil refinery in gebruik sinds 1999, was verantwoordelijk als Section-Operations Manager daar voor herbouw, inbedrijname en operation van onder andere deze units, 6 reactoren, verder met methanol en mtbe units als onderdeel van heavy-end sectie olieraffinaderij.

    M.v.g. Ronald
  13. forum rang 6 izdp 22 juli 2019 17:07
    Ik ben geen scheikundige, maar zover ik weet komt er wel co2 vrij, die dan wordt afgevangen en vervolgens wordt omgezet.
    Ik ken het van methanol, maar het bezwaar was dat het proces energie vrat.
    Daar waar de energie vrijwel gratis is, is het te doen.
    IJsland wordt dan met name genoemd.

    De energiekwestie zie je ook bij waterstof.
    Zolang al mogelijk en ingezet qua proeven (stadsbussen) en het wil maar niet over de drempel komen.
  14. forum rang 9 josti5 22 juli 2019 22:14
    quote:

    Chiddix schreef op 21 juli 2019 09:26:

    [...]

    Genadeloos afgeserveerd in de PvdA en nu het boegbeeld van isolatie en verduurzaming. Samson heeft reden tot lachen. Hij gaat proberen het in goede banen te leiden met een sociale invalshoek. Gemeenten gaan in ieder dorp of stad een wijk aanwijzen als het nieuwe akkoord in werking gaat en dat is op 1 Januari 2021.
    Er wordt er niet bij vermeld of dit huur of koophuizen zijn. Daar zit uiteraard verschil in.
    Verwacht veel verzet van degenen die in koophuizen wonen indien de kosten hoger liggen dan bv 20000 euro. Een duurzame lening moet uitkomst bieden met een lage rente(bv 2,4%).
    De wraak van Samsom op het kiezersvolk is zoet...
  15. forum rang 6 Chiddix 23 juli 2019 07:50
    quote:

    josti5 schreef op 22 juli 2019 22:14:

    [...]

    De wraak van Samsom op het kiezersvolk is zoet...
    Hij gaat zijn gram halen omdat men hem onheus behandeld heeft. Samson sprak een keer bedekt zijn verontwaardiging uit. In wat voor land leven we zal hij gedacht hebben.
    Met brede glimlach en binnenpret informeert hij nu de burgers over isolatie en warmtepomp.
  16. forum rang 6 Chiddix 23 juli 2019 08:22
    Huizen van voor 1975 zijn nauwelijks geisoleerd. Daar is veel winst te halen met isolatie.
  17. taurus86 23 juli 2019 08:46
    Men heeft 'kunstmatig' een overwaardetsunami gecreëerd en waarom wachten tot de eigenaars hun laatste dag in het leven bereiken? Alvast iets verplicht verzilveren is toch zo gek niet?
    Dus' iets uit het niets' gebruiken voor een 'ondeugend plan'. Ik had het zelf kunnen bedenken.
    Maar dat ze een persoon met een fikse persoonlijkheidsstoornis en met geen enkele bedrijfservaring een hoofdrol gaan gunnen, houdt me wakker.
    Politieke ervaring, wat heeft dat voor nut in deze? Ingangen kennen in Den Haag? Den Haag dat zelfs een verbouwing van hun eigen kantoor niet kan regelen?
    Maar goed; UK krijgt Johnson. Wij Samsom. De tijdgeest zullen we maar zeggen.
  18. forum rang 6 Chiddix 23 juli 2019 08:54
    Het kabinet wil iets terugdoen voor Samson na zijn vernedering en heeft hem een ambitieuze job gegeven. Elke keer als er een bericht verschijnt over isoleren , rennen journalisten naar Samson. Denk, dat hij geniet van zijn baan.
  19. [verwijderd] 23 juli 2019 10:48
    quote:

    izdp schreef op 21 juli 2019 23:50:

    Vergeet niet dat een lichaam zelf ook heel wat brandstof is.
    Natuurlijk is het verwerken tot veevoer veel beter voor het milieu.
    Van het lichaamsvet kan uitstekende zeepjes worden gemaakt.
    Huh ... holocaust ?
    Mis in je post nog de lampenkapjes die van de huid kunnen worden gemaakt.
1.767 Posts
Pagina: «« 1 ... 39 40 41 42 43 ... 89 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.281
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.029
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.859
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.981
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.733
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.301
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.679
Alfen 12 15.920
Allfunds Group 3 1.116
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 322
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.754
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.125
AMG 965 125.566
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.511
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 378
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.569
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.078
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.509
ASML 1.762 76.329
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.592
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht