Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Altice Terug naar discussie overzicht

Juli-vakantiemaand-altice draadje

1.256 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 63 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 juli 2019 19:45
    quote:

    Makita schreef op 26 juli 2019 11:14:

    Voor AD speciaal de nieuwe strategie van Vodafone.....

    www.telegraaf.nl/financieel/108704007...

    Waar hebben we deze strategie ook alweer eerder gezien?
    Zei het toch heel lang geleden al, dat ze waarschijnlijk Altice het naar de beurs zouden kunnen brengen.
    Maar kan ook anders, dat zulke bedrijven als Vodafone een bod brengen op dat onderdeel van Altice:)
  2. [verwijderd] 26 juli 2019 20:23
    Met een grote schuldenlast loont het om anders te denken

    Vodafone heeft een nieuwe draai gegeven aan de vertrouwde aanpak van het verkopen van mobiele torenbelangen om leningen te verminderen.
    Door Alex Webb
    26 juli 2019 14:17 CEST
    Het lanceren van 5G gaat veel kosten.

    Vodafone Group Plc Chief Executive Officer Nick Read heeft zeker geen gebrek aan creativiteit.

    Veel mobiele providers verkopen inzetten in hun mobiele torens om schulden te verminderen. Altice Europe NV, Telefonica SA en Telecom Italia SpA hebben het allemaal gedaan. Maar Vodafone doet het in zekere zin twee keer.

    Lees geschetst het plan op vrijdag. Om te beginnen zullen Vodafone en Telefonica waarschijnlijk een belang in hun Britse torens joint venture verkopen, waarschijnlijk aan een infrastructuurfonds. Het resterende belang van Vodafone zal worden ondergebracht in een nieuwe holdingmaatschappij die alle Europese toreninvesteringen zal overzien. Read is op zijn beurt van plan een deel van die holding te verkopen of mogelijk een aantal aandelen openbaar te maken. Het zou verdere belangen in nationale torenbedrijven langs de lijn kunnen afstoten.

    Het is een innovatieve benadering van een bewezen methode voor schuldvermindering voor telecombedrijven. En schuldverlaging is een prioriteit voor Vodafone na de overname van 18,4 miljard euro van de Duitse en Oost-Europese activiteiten van Liberty Global Plc. Een deal die mogelijk volgende week zou kunnen worden afgesloten. Hierna zal de netto schuld van het bedrijf ongeveer 2,9 keer de Ebitda raken.

    Torens zijn een vrij eenvoudige zaak. Ze zijn in wezen het onroerend goed waar vervoerders ruimte huren voor hun mobiele antenne. Doorgaans hebben degenen die in het bezit zijn van vervoerders een lagere bezettingsgraad dan die van onafhankelijke bedrijven, aangezien mobiele operatoren op hun hoede zijn voor de grillen van hun concurrenten. Gespecialiseerde bedrijven gemiddeld 1,7 huurders per toren, terwijl die gerund door exploitanten ongeveer 1,2 hebben, volgens consultancy Delta Partners. Dat biedt een eenvoudige mogelijkheid voor investeerders in infrastructuur om de winstgevendheid te verbeteren.
    Specialist voordeel

    Vodafone heeft lagere huurprijzen op zijn torens dan gespecialiseerde operators

    Bron: Bloomberg, bedrijfsrapporten

    * Arqiva-gegevens uit 2017

    Toen het enthousiasme van infrastructuurfondsen voor dergelijke activa een jaar geleden op zijn hoogtepunt was, verkocht Altice een belang in zijn Franse torens met een ondernemingswaarde van 18 keer Ebitda. Op basis daarvan zouden de torens van Vodafone kunnen worden gewaardeerd op ongeveer 16 miljard euro, gezien de genoemde Ebitda van 900 miljoen euro.

    De markt is het afgelopen jaar misschien wat afgekoeld, maar dat weerhield Read er niet van zijn vermogen te versterken met de bewering dat Vodafone een "aantrekkelijkere huurder is dan de typische huurders van sub-investment grade die torens hebben verkocht in het verleden '- zeker een opgraving zoals Altice, wiens schuld een junk rating heeft bij Standard & Poor's.

    De voorkeur van Read voor een gestructureerde aanpak in plaats van een rechtstreekse verkoop kan drie problemen helpen oplossen.

    Ten eerste, de schuldkwestie. Recente wijzigingen in de boekhoudnormen betekenen dat er geen rechte lijn is tussen de opbrengst van een verkoop en de vermindering van de nettoschuld, aangezien leasekosten een verplichting worden. Maar als de divisie slechts 10 keer Ebitda werd gewaardeerd, kon dit de schuldniveaus van Vodafone teruggeven naar het laagste punt van zijn streefbereik binnen drie jaar , volgens Bloomberg Intelligence-analist Aidan Cheslin (Read wil het proces in 2021 voltooien).

    Ten tweede helpt het om de kosten te delen van de infrastructuurinvestering die nodig is voor 5G, waar meer antenne nodig zal zijn om de vereiste dekking te bieden, wat leidt tot een efficiënter gebruik van kapitaal.
    Twin Towers

    Anticipatie op 5G heeft ertoe bijgedragen dat torenvoorraden beter presteerden dan klassieke telecom

    Bron: Bloomberg

    Ten derde, als hij zou kiezen voor een beursgang van de holding, zouden de eigen aandelen van Vodafone kunnen profiteren van een verwachte stijging. Beleggers hebben een beter inzicht in de prestaties van eenheden met voorspelbare langetermijnrendementen. Cellnex, momenteel Europa's grootste onafhankelijke torensoperator, is de afgelopen drie jaar bijna drievoudig gestegen.

    Vodafone stortte zich met de deal voor Liberty in de bovenste regionen van Europa's meest schuldige vervoerders. Read beweegt zich scherp om ervoor te zorgen dat dit niet het geval blijft.
    www.bloomberg.com/opinion/articles/20...
  3. witteduivel 26 juli 2019 21:05
    Prijs stijging is volgens mij dat drie investeringsmaatschappijen interesse hebben in een overname van het Altice Europe-onderdeel Teads. Ze spreken dat de overname tot 1,6 miljard zou kunnen zijn, dit om schulden aftebouwen. meer te weten op 5aug. tot dan schommelingen tussen 3,2€ < 3,6€ volgens mij daarna naar 4,5€ < 5,5€ tegen eind sept."Wie Weet" indien je gelijk hebt en er een overname bod/evetuele samenwerking komt van Vodafoon zal de waarde terug gaan naar7€eind dit jaar
  4. [verwijderd] 26 juli 2019 21:52
    quote:

    witteduivel schreef op 26 juli 2019 21:05:

    Prijs stijging is volgens mij dat drie investeringsmaatschappijen interesse hebben in een overname van het Altice Europe-onderdeel Teads. Ze spreken dat de overname tot 1,6 miljard zou kunnen zijn, dit om schulden aftebouwen. meer te weten op 5aug. tot dan schommelingen tussen 3,2€ < 3,6€ volgens mij daarna naar 4,5€ < 5,5€ tegen eind sept."Wie Weet" indien je gelijk hebt en er een overname bod/evetuele samenwerking komt van Vodafoon zal de waarde terug gaan naar7€eind dit jaar
    Overname bod als Altice in zijn geheel zie ik niet, wel op onderdelen die nu al afgesplitst zijn, en Altice nog belang in heeft:)
  5. [verwijderd] 26 juli 2019 22:13
    Eigenlijk zou je een aandelenfonds moeten zoeken, die putdeksel maakt, daar wordt straks ook 5G apparatuur ingebouwd, en putdeksel liggen overal, iedergeval meer dan stoplichten en lantarenpalen.
  6. [verwijderd] 27 juli 2019 01:16
    Cellnex revenues and EBITDA up 11% in H1
    Friday 26 July 2019 | 11:09 CET | News
    Spanish operator Cellnex Telecom reported revenues of EUR 489 million in the first half of 2019, up 11 percent on the year-earlier result, with EBITDA likewise climbing 11 percent to EUR 321 million. The company’s net profit improved to zero compared to the EUR 31 million loss posted in the first half of 2018, while recurring free cash flow improved to EUR 173 million from EUR 158 million the previous year. Cellnex also managed to cut its net debt to EUR 2.298 billion on 30 June, of which 79 percent is fixed rate, compared to EUR 3.166 billion a year earlier thanks to capital hikes executed throughout the year.

    At the end of June the company had a total of 24,078 operative sites (8,664 in Spain, 8,330 in Italy, 3,192 in France, 804 in the Netherlands, 608 in the UK and 2,480 in Switzerland), plus a further 1,719 nodes (DAS and small cells), the latter having grown over 20 percent since the first half of 2018. Points of Presence (PoPs) were up 5 percent year on year, while the customer ratio per site was up by 3.3 percent.

    Investments in the first six months of 2019 were EUR 417 million, mostly linked to generating new revenue streams, particularly the incorporation of new assets in Switzerland and the UK and continuity in the integration and roll-out of new sites in France. The company also reached a number of growth agreements in the first 6 months of the year which, once concluded, will increase its portfolio of assets by another 15,000. It expects its recently-announced deals with Iliad and Salt to conclude in the second half of the year.
    www.telecompaper.com/news/cellnex-rev...
  7. pieren 27 juli 2019 08:25
    Deze woensdag komen de cijfers van altice.

    Juli 31 dus.

    @wieweet: is dit de datum die jij al dacht?

    In elk geval, heel snel al
  8. [verwijderd] 27 juli 2019 13:04
    quote:

    Wie weet ! schreef op 27 juli 2019 01:17:

    Cellnex huh, wie is dat, ff terug in de draad lezen, ik kauw het niet meer uit:))
    Cellnex doet precies het tegenovergestelde van Altice, namelijk assets opkopen.

    Verder vind ik het merkwaardig hoe op dit forum het verkopen van assets door Altice opeens als enorm strategisch wordt gepresenteerd, terwijl het gewoon noodmaatregel is om gaten in de begroting te dichten en schulden te verminderen.

  9. [verwijderd] 27 juli 2019 14:31
    quote:

    AnalytischDenker schreef op 27 juli 2019 13:04:

    [...]

    Cellnex doet precies het tegenovergestelde van Altice, namelijk assets opkopen.

    Verder vind ik het merkwaardig hoe op dit forum het verkopen van assets door Altice opeens als enorm strategisch wordt gepresenteerd, terwijl het gewoon noodmaatregel is om gaten in de begroting te dichten en schulden te verminderen.

    Beste AD Helaas ontdek ik niets nieuws tov je eerdere berichten. Ik zoek de herhaalknop op mijn pc maar kan het niet vinden. Kan jij helpen.
  10. pieren 27 juli 2019 14:31
    quote:

    Daarom schreef op 27 juli 2019 09:59:

    Bedankt Pieren! Dat wist ik in ieder geval niet. Fijne vakantie!!
    Jij ook goede vakantie gewenst
  11. pieren 27 juli 2019 17:03
    quote:

    braniek schreef op 27 juli 2019 16:48:

    @Pieren: hoe beviel je Volvo CX 90? lange wachtrijen om accu op te laden of viel het mee? Fijne vakantie iig
    Op de heenweg naar zuid-Frankrijk accu (helaas) niet gebruikt (meer dan 35 km haal ik helaas niet met deze accu).

    Maar hier laad ik hem op aan het stopcontact in het huisje en rij ik elektrisch rond. Bevalt heel goed deze auto.
  12. [verwijderd] 27 juli 2019 19:01
    quote:

    pieren schreef op 27 juli 2019 08:25:

    Deze woensdag komen de cijfers van altice.

    Juli 31 dus.

    @wieweet: is dit de datum die jij al dacht?

    In elk geval, heel snel al
    Da is snel, de site is ook veranderd van Altice, was gister nog nie.
    altice.net/
    Ging nog steeds van 07-08 uit.
    :)
  13. forum rang 7 ff_relativeren 27 juli 2019 20:17
    quote:

    Wie weet ! schreef op 27 juli 2019 00:30:

    Vraag me al een gehele tijd af, waarom short percentage plaatsen op forum, terwijl het geen bal uitmaakt op de koers.
    Of wel ?
    Vraag me al een gehele tijd af, waarom Simply Wall St. plaatsen op forum, terwijl uitgebreid is aangetoond dat de achterliggende data niet deugen ?
  14. [verwijderd] 27 juli 2019 20:33
    quote:

    ff_relativeren schreef op 27 juli 2019 20:17:

    [...]
    Vraag me al een gehele tijd af, waarom Simply Wall St. plaatsen op forum, terwijl uitgebreid is aangetoond dat de achterliggende data niet deugen ?
    Da vroeg ik nie
1.256 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 63 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.092
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.871
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.736
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.002
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.164
AMG 965 125.588
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.105
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.576
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.094
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.249
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.481
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht