Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

ING Groep NL0011821202

Laatste koers (eur)

14,704
  • Verschill

    -0,344 -2,29%
  • Volume

    8.588.551 Gem. (3M) 11,2M
  • Bied

    14,700  
  • Laat

    14,750  
+ Toevoegen aan watchlist

ING Augustus 2019

3.609 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 181 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Lodewij35 3 augustus 2019 07:23
    quote:

    Rustigblijven schreef op 3 augustus 2019 00:11:

    Hallo Robb,
    Ik zie het inderdaad anders. Ongeveer 15 jaar geleden stierf mijn vader, en hij liet me een klein vermogen na. Dat geld wilde ik gaan beleggen, maar hoe. Een boekje gekocht "Beleggen voor Jan en Alleman", van Adriaan Hiele (moesten veel belegger lezen). Ik heb toen 2 aandelen gekocht: ING en Ahold. Deze bank is te groot om te vallen, ging en gaat met haar tijd mee. En mensen moeten altijd blijven eten Beide fondsen een uitstekend dividend. Al jaren profiteer ik hier nu van. Al jaren ontvang een hele mooi aanvulling op mijn pensioen.
    Elke dag kijk ik op dit forum, en ik vermaak me met de zin en onzin (komt heel veel voor) die er op uitgekraamd wordt. De koers van een aandeel is onderhevig aan de waan van de dag (Trump, Brexit, handelsoorlogen), Daar kan je je elke dag heel druk om maken, maar je kunt er toch niets aan doen. (Ik heb als manager geleerd, dat je je alleen druk moet maken om dingen waar je wat aan kunt doen, anders is het nutteloos).
    Ook heb ik de ervaring dat een koers zich altijd weer herstelt, al kan het soms jaren duren. Maar wat geeft dat? Ik heb de tijd, en als ik doodga, gaat de opbrengst toch naar een goed doel (het vergeten kind). Ondertussen heb ik me toch voor een heel klein beetje (mede)eigenaar gevoeld van deze beide prachtige bedrijven.
    En tenslotte slaap ik elke nacht hee...l rustig!
    Saai, hè Robb,
    groet Rustigblijven

    Ben het helemaal eens. Als je niet handelt maar puur omwille van het dividend, zeg maar de 'rente' die je elders niet krijgt, belegt dan kan de waan van de dag je niet zoveel schelen. Natuurlijk, onverwacht verlies op een moment dat je denkt dat de koers juist heftig groen MOET uitslaan is voor iedereen lullig, ook voor jou Rustig !
    Maar als je je niet hoeft af te vragen wat nu, hoe moet ik reageren(?) dan is het idd fijn om op je handen te kunnen blijven zitten.
    Dat zou ik trouwens iedereen aanraden:verroer je niet als je wordt geschoren.....Goed weekend, het komt allemaal goed!
  2. forum rang 6 Marcel H. 3 augustus 2019 07:38
    Toen Lehman Brothers in 2008 omviel was er pas echt paniek in de tent. Degenen die de kat uit de boom keken en voor spotprijzen aandelen kochten waren/zijn spekkopers. De geschiedenis herhaalt zich.
  3. forum rang 7 Thorgall 3 augustus 2019 08:26
    Dit is geen 2008. Er bleef toen niets over van de AEX. Er was paniek in de hele wereld. Nu staat de AEX op recordstand. Er is geen paniek, ook niet over ING. Er is een lage rente en die blijft waarschijnlijk. Dat betekent wat voor de winst. Hamers geeft dat zelf ook zeer duidelijk aan. Geeft een sneer richting de ECB.
  4. [verwijderd] 3 augustus 2019 08:34
    Ik zit er allereerst in voor het dividend en daarna pas voor mogelijke koerswinsten. Dus ook ik ben rustig aan het plannen en probeer deze maand bij te kopen
  5. forum rang 6 Marcel H. 3 augustus 2019 08:37
    quote:

    Superrubio schreef op 3 augustus 2019 08:34:

    Ik zit er allereerst in voor het dividend en daarna pas voor mogelijke koerswinsten. Dus ook ik ben rustig aan het plannen en probeer deze maand bij te kopen
    Het begon met de val van Lehman Brothers.
  6. K-123 3 augustus 2019 09:12
    quote:

    Belegger1974 schreef op 3 augustus 2019 01:20:

    Wie heeft wel eens meegemaakt dat de kiers van een aandeel omhoog gaat op de dag van ex dividend gaat?
    Ik heb het al 2 x meegemaakt , 2 x bij Shell weliswaar .
    Maar in ieder geval kan er weinig misgaan met deze koers .
    Ik denk wel dat door de lagere rente de koersdoelen van 15-16 nu mogen bijgesteld worden naar 12-13
  7. Sir Cryptalot 3 augustus 2019 09:22
    quote:

    Marcel H. schreef op 3 augustus 2019 08:37:

    [...]

    Het begon met de val van Lehman Brothers.
    Dat was een gevolg, en geen oorzaak. Leningen aan mensen geven die het niet konden terugbetalen, daar begon het mee.
  8. forum rang 6 matad 3 augustus 2019 09:37
    quote:

    Blankfein schreef op 2 augustus 2019 23:55:

    [...]

    ING is geen vastgoed bedrijf u zit hier op het verkeerde forum.
    De groeten.
    Begrijpend lezen is ook een kunst.

    U heeft het over het feit de de intrinsieke waarde van ING in geen enkele verhouding staat met de koers.
    Ik geef u slechts enkel voorbeelden dat dat niets aparts is.

    Overigens vind ik dat u wel een punt heeft door te verwijzen naar het grote verschil in koersen en de bijbehorende intrinsieke waarde. Is voor mij ook altijd heel vreemd geweest. Ik kan dit enkel verklaren voor bedrijven die iets geheel nieuws in de markt zetten. Zie Uber, Amazon, ASML, Beyond Meat etc. Daar zal de koers meestal meer stijgen dan de gemiddelde koers. Dividenduitkering is er meestal niet. Veelal behoorlijke (aanvangs?)verliezen. Bij dit soort bedrijven dient men wel op te letten op het kantelpunt van geen koersstijging en weinig dividend.

    Groet.
  9. forum rang 4 Gaston Lagaffe 3 augustus 2019 10:27
    quote:

    Thorgall schreef op 2 augustus 2019 13:34:

    [...]
    En ik blijf zeggen dat je niet in banken moet zitten met een dalende rente. Ook Hamers bevestigt het zelf nu. De rente daalt ook vandaag weer zeer sterk. Er is economisch zwaar weer op komst.
    Thorgall, tot nu toe heb je het gelijk aan je kant. ING heeft mij, ondanks het behoorlijke dividend, alleen maar verlies opgeleverd. Volgens mij bezit je, net als ik,(ook) OG-aandelen (URW ?). Ik zie het als volgt : bij het opbouwen van een dividend-portefeuille helpt het als je niet teveel moet bewegen en ondanks de verschillende marktbewegingen netjes je dividend ontvangt. Door een degelijke bank (bij rentedaling de pineut) te koppelen aan een degelijk OG-aandeel (bij rentestijging de pineut) demp je deels de invloed van de rente. Ik zal niet zeggen dat dit tot nu toe goed uitpakt want beide categorieen kelderen maar op de langere termijn hoop ik een behoorlijk rendement te kunnen behalen. Voorwaarde is wel dat het dividend gecontinueerd wordt.
  10. Optiefan 3 augustus 2019 10:41
    Ik heb flink bij zitten kopen afgelopen dagen (calls) maar vraag me toch af of we nu niet voorlopig onder de 9 gaan. Er ligt weinig goeds in het vooruitzicht, of er moet ineens een einde komen aan de handelsoorlog dan komt er ongetwijfeld wel weer een mooie opleving. Overigens is de US flink hersteld in de avond maar de futures van de AEX zijn niet echt meegegaan.

    Laatste keer dat het zo daalde zonder dat iemand een goede reden had, kwam dat door de potentiële overname van Commerzbank waar maar niet van werd gezegd dat er naar gekeken werd door ING. Als iemand nou ING over wil nemen zitten we als aandeelhouders aan de betere kant:)

  11. Watermannetje2012 3 augustus 2019 10:55
    Ik voorzie bij ING weer een opleving van de koers. Aan een overname van ING moet je echt niet denken. Dat is een systeembank voor de Nederlandse economie met voldoende beschermingsconstructies. Herstel komt er aan, het geld klotst over de plinten zogezegd, en sparen is geen optie.
  12. Watermannetje2012 3 augustus 2019 11:00
    En wat IEX onlangs zelf heeft gepost stemt mij ook gunstig over ING:

    AMSTERDAM (AFN) - ING heeft afgelopen kwartaal goed weerstand geboden aan het ongunstige renteklimaat en de afzwakkende economische groei in de wereld. Het financiële concern heeft zijn resultaten min of meer zien stabiliseren ten opzichte van een jaar eerder. Daarmee heeft de bank veel beter gepresteerd dan analisten in doorsnee hadden verwacht.

    De onderliggende nettowinst ging slechts met 0,3 procent omlaag naar ruim 1,4 miljard euro. De extreem lage rentes in Europa werden gecompenseerd met extra opbrengsten op ander vlak. Tegelijkertijd kreeg ING er weer klanten bij en stegen de baten met 4 procent tot 4,7 miljard euro. Ook werden hogere marges gerealiseerd op hypotheken.
  13. [verwijderd] 3 augustus 2019 11:30
    quote:

    Superrubio schreef op 3 augustus 2019 08:34:

    Ik zit er allereerst in voor het dividend en daarna pas voor mogelijke koerswinsten. Dus ook ik ben rustig aan het plannen en probeer deze maand bij te kopen
    Hahah wat een gel#$$##$
    7% dividend terwijl de koers 40% in elkaar is gezakt. Ja kan jou het schelen.
    Die 7% dividend, die ook nog eens van de koers af gaat, die heb je maandag.

    Nee met jou kom je er wel.
  14. forum rang 7 Dividend Collector 3 augustus 2019 11:49
    Ik volg zijn gedachten wel, echter werkt deze strategie alleen wanneer de koers minimaal gelijk blijft (zoals shell) omdat je anders inteert op je vermogen. Het gaat niet om koerswinst, hoewel die wel mooi meegenomen is.

    Sterke daling ING is dus extra vervelend als het aandeel in je dividendportefeuille zit. Maar op de lange termijn zal het vast weer aantrekken.
  15. Johan van de keucken 3 augustus 2019 11:56
    quote:

    Lodewij35 schreef op 3 augustus 2019 07:46:

    Inderdaad, toen was ING echt een dubbeltjesfonds geworden. Wie toen gekocht heeft.......
    Ik heb toen ING gekocht voor 2 Euro en verkocht voor 8 Euro daarna heb ik de ICICI bank gekocht en heb daar nog eens 150% winst mee gemaakt en ik slaap nooit goed dat kun je niet met aandelen.
    ook met Wells Fargo heb ik veel geld verdiend in 2018 voor $45 gekocht en voor $55 verkocht.
    In de periode na het afzetten van de Indonesische president Suharto in 1997 heb ik in in 2003 telekommunikasi Indonesia gekocht en in 2007 verkocht met 300% winst.
    maar slapen heb ik nooit goed gekund want al die aandelen zijn met zeer hevige fluctuatie omhoog gekropen.

  16. Watermannetje2012 3 augustus 2019 12:00
    quote:

    WijsBesluit schreef op 3 augustus 2019 11:30:

    [...]

    Hahah wat een gel#$$##$
    7% dividend terwijl de koers 40% in elkaar is gezakt. Ja kan jou het schelen.
    Die 7% dividend, die ook nog eens van de koers af gaat, die heb je maandag.

    Nee met jou kom je er wel.

    Niet zo laatdunkend reageren WijsBesluit. Wanneer iemand als uitgangspunt heeft te beleggen in een betrouwbaar bedrijf dat al jaren dividend uitkeert (Shell, Unilever, Ahold, etc.) dan is dat een totaal ander uitgangspunt (maar zeker niet minder wijs) dan wanneer je belegt voor de gunstige koersverschillen. En what goes down, must go up. Accepteer dat de keuze van beleggen voor dividend en beleggen voor gunstige koersverschillen gewoon naast elkaar kunnen bestaan, daar hoef je niet de term "gel#$$##$" voor te gebruiken... Heb je niet nodig om jouw uitgangspunt te benadrukken!
  17. [verwijderd] 3 augustus 2019 12:10
    Als er in 3 dagen tijd meer dan 600 berichten op dit forum verschijnen, dan kan je toch wel spreken van een "lichte" paniek. Je kan dit aanwakkeren, maar ook proberen te relativeren.
  18. forum rang 6 Marcel H. 3 augustus 2019 12:10
    quote:

    Sir Cryptalot schreef op 3 augustus 2019 09:22:

    [...]

    Dat was een gevolg, en geen oorzaak. Leningen aan mensen geven die het niet konden terugbetalen, daar begon het mee.
    Krediet verlenen is een vak. Ook nu nog wordt met geld gestrooid. Kijk eens naar het gedrag van postorderbedrijven. Telecomaanbieders. Het geld ligt (bijna) letterlijk op straat Dat raap je als consument toch op?
    Degenen die kunnen en willen betalen vormen de meerderheid. Degenen die niet willen en kunnen betalen worden dan gecompenseerd? Tot de vlag valt.
3.609 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 181 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 april

    1. Japan handelsbalans maart volitaliteit verwacht
    2. ASML Q1-cijfers
    3. Just Eat Takeaway Q1-cijfers
    4. CM.com Q1-cijfers
    5. TomTom Q1-cijfers en jaarvergadering
    6. VK consumenten- en producentenprijzen maart
    7. KPN jaarvergadering
    8. EU inflatie maart (def.) Voorlopig cijfer: 2,4% YoY. Kerninflatie: 2,9% YoY volitaliteit verwacht
    9. Abbott Laboratories Q1-cijfers
    10. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht