Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ABN AMRO BANK N.V. NL0011540547

Laatste koers (eur)

15,875
  • Verschill

    -0,015 -0,09%
  • Volume

    1.179.452 Gem. (3M) 3,5M
  • Bied

    15,870  
  • Laat

    15,880  
+ Toevoegen aan watchlist

ABN AMRO 2019

2.947 Posts
Pagina: «« 1 ... 55 56 57 58 59 ... 148 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 zeurpietje 2 augustus 2019 10:32
    zit zelf ook in amro (en in diverse andere banken). ooit wordt het sentiment voor banken ook weer eend positief en dan kijkt iedereen opeens weer naar het mooie dividendrendement. geduld is het belangrijkste wat je in beleggersland moet hebben. wachten met een aandeel dat een mooi dividend betaald is makkelijker dan wachten met een aandeel dat geen dividend betaald.
  2. forum rang 5 Bart Meerdink 2 augustus 2019 12:06
    quote:

    Vocht schreef op 2 augustus 2019 09:46:

    Ik ben nieuw in de wereld van het beleggen. Begonnen met aandelen van ABN AMRO omdat (ingekocht op 19,70 euro) en hoopte op een organische groei. Nu valt het volkomen uit elkaar? Valt er nog wat te redden of was dit een miskoop geweest?
    Tja, dat de koers wat omlaag gaat net nadat je gekocht hebt betekent niet dat je geen goede belegging gedaan hebt. Geef zoiets rustig de tijd. Ik las wel eens dat de beste rendementen behaald worden door mensen die hun account vergeten zijn of zelfs overleden zijn... Je koopt een stukje van een bedrijf, en van de toekomst van een bedrijf. Zie je daar een goed lange-termijn rendement, blijf je lekker zitten. Denk je dat de rendements-perspectieven op de tocht staan, denk dan na over switchen naar een kansrijker fonds. Maar handel vooral niet te vaak of te groot. Emotie en korte termijndenken moet je je tegen wapenen als belegger.
  3. forum rang 4 Erny 2 augustus 2019 12:51
    quote:

    Vocht schreef op 2 augustus 2019 10:19:

    @Dongen
    Omdat ik dacht dat het een veilige investering was (de staat heeft een groot aandeel) en omdat ik dacht dat het koersdoel rond de 22 euro hangt. Helemaal verkeerd gedacht dus.
    Nooit afgaan op koersdoelen van analisten. En lees je eerst even in voordat je voor een sector kiest om in te beleggen. Google om te beginnen bijvoorbeeld maar eens op de volgende trefwoorden : banken, verdienmodel, toekomst. Dit voor een eerste oriëntatie. Heroverweeg hierna je besluit om in banken (ABN Amro)te gaan beleggen.
  4. forum rang 6 Marcel H. 3 augustus 2019 07:51
    'Onze' banken hebben geleerd uit het verleden. Als de nood aan de man komt noemt de Nederlandse overheid banken systeembanken. Onmisbare instrumenten. Als je geld deponeert bij banken kost het je geld. Wat is de spaarzame burger toch gefopt.
  5. createmonnie 4 augustus 2019 22:17
    Ik zat de koersverloop van de banken te bekijken sinds de crisis. 1 lijn is duidelijk gezet en dat is dat banken behoorlijk weinig zullen verdienen de komende jaren. De rente zal verlaagd worden, waardoor banken noodgedwongen binnen de eigen organisatie moeten snijden. Automatiseren wat geautomatiseerd kan worden, uit besteden wat uitbesteed kan worden, verkopen wat niet tot de kernactiviteiten behoort (welke kernactiviteiten?) en daarnaast personeel ontslaan om kosten te besparen.

    Ik ben een aandeelhouder van AA en verlang naar consolidatie tussen de banken. Zolang dat niet gebeurd is een koers van 15 eu en lager voor AA wel prima, want van de rente moeten we het niet hebben... teveel spelers in de markt die goedkoper kunnen uitlenen dan de logge bank. Oh en ook ik ben niet blij met het koersverloop, maar fijn dat ik binnenkort wat kan bijkopen. Positie zal ik verdubbelen bij een koers van 15, maar ben ook benieuwd wat de cijfers komende woensdag zullen zijn.
  6. LosTerros 4 augustus 2019 22:34
    Banken die snijden in het eigen vlees, ik kijk er naar uit, zowel als belegger in ABN als als consument van bankdiensten van deze club. Natuurlijk, het wordt in de toekomst lastig om een dikbelegde boterham te verdienen met basale financiële diensten, maar er zit behoorlijk wat vet in de organisatie om eens goed schoon schip te maken.
  7. luuk4 5 augustus 2019 11:14
    [Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
  8. forum rang 10 voda 5 augustus 2019 12:54
    'ABN AMRO boekt minder winst'

    Gepubliceerd op 5 aug 2019 om 11:29 | Views: 1.696

    ABN AMRO BANK N.V. 12:35
    16,86 -0,22 (-1,26%)

    AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft afgelopen kwartaal minder winst en inkomsten in de boeken gezet. Dat is althans de gemiddelde verwachting van analisten die de bank zelf heeft gepolst. Het financiële concern komt woensdag voorbeurs met zijn resultaten naar buiten.

    De winstgevendheid bij banken in het algemeen staat onder druk door de aanhoudend lage rente. En van dat ongunstige klimaat zijn de banken voorlopig ook nog niet verlost. Zo heeft de Federal Reserve vorige week de rente in de Verenigde Staten voor het eerst in tien jaar verlaagd. De Europese Centrale Bank (ECB) liet onlangs doorschemeren dat de rente in september mogelijk hier ook verder omlaag gaat.

    Interessant is om te zien wat ABN AMRO doet om deze tegenwind te compenseren. Naast de lage rente-inkomsten spelen er dit jaar ook extra kosten in verband met het verbeteren van het antiwitwasbeleid. Halverwege vorig jaar greep de bank nog in bij zijn zakenbank door het schrappen van circa 250 banen en ander besparingen.

    Fusie

    De marktvorsers gaan gemiddeld genomen uit van een winst van 638 miljoen euro. ABN AMRO meldde hier vorig jaar over de periode een resultaat van 688 miljoen euro. De consensus wijst erop dat de baten over de gehele linie terugliepen, van bijna 2,3 miljard tot ruim 2,2 miljard euro. Daarbij zijn de nettorentebaten waarschijnlijk gedaald tot 1,6 miljard euro, van afgerond 1,7 miljard euro een jaar terug.

    In doorsnee denken analisten dat ABN AMRO op jaarbasis iets meer geld voor slechte leningen opzij moest zetten. Eind juni heeft het financiële concern daarnaast de juridische fusie tussen ABN AMRO Bank en ABN AMRO Group afgerond. Dat zal een positieve invloed hebben op verschillende kapitaalratio’s. Ook is er in de cijfers nog een boekwinst verwerkt op de verkoop van een meerderheidsbelang van 75 procent in hypotheekadministrateur Stater.

    Topman

    Beleggers zullen bij de kwartaalresultaten tevens gespitst zijn op eventueel nieuws over de opvolging van topman Kees van Dijkhuizen. Zijn huidige termijn duurt tot 12 april volgend jaar en hij wil die termijn niet verlengen, zo werd eerder bekend. De opvolger van Van Dijkhuizen hoeft niet per se vanuit ABN AMRO zelf te komen. De raad van commissarissen zou binnen en buiten de bank op zoek gaan.

    ABN AMRO is overigens nog voor een fors deel in handen van de Nederlandse staat. Die heeft dat belang al een tijd niet meer verkleind. Van Dijkhuizen zei eerder dat dat wel weer kon, maar hield bij de vorige kwartaalcijfers in mei zijn kruit droog. Volgens hem moet de regering zelf de afweging maken wanneer er weer aandelen in de verkoop worden gedaan.
  9. forum rang 4 Erny 5 augustus 2019 14:27
    Ik dacht dat ABN net als ING halfjaarlijks dividend uitkeerde, maar ik zie geen aankomende ex-dividenddatum meer voor 2019, althans niet onder het tabje "agenda" en ook niet op de site beleggersagenda.EU. Op de site van ABN zelf wordt ex- div. 9 augustus 2019 vermeld , maar in het overzicht ontbreekt 26 april jl. Is dit gewijzigd beleid of altijd al zo geweest ? Welke ex dividend datums zijn juist ?
  10. forum rang 4 Erny 5 augustus 2019 14:51
    quote:

    LosTerros schreef op 5 augustus 2019 14:37:

    www.abnamro.com/en/investor-relations...

    Hier staat 9 augustus als ex-date en 2 september als payment date.
    26 april was het final dividend over 2018, dus dat staat bij vorig jaar.
    Dank. Ik vind het verwarrend als 26 april soms wel en soms niet onder 2019 wordt vermeld.
  11. Vocht 5 augustus 2019 16:25
    Het is hier behoorlijk stil. Wat denken jullie dat het dieptepunt is? Iedere dag dat ik de koers bekijk daalt het maar. Behoorlijk jammer allemaal. De cijfers zullen hoogstwaarschijnlijk tegenvallen dus na dividend zal het wel verder dalen?
  12. forum rang 4 Erny 5 augustus 2019 16:48
    quote:

    Vocht schreef op 5 augustus 2019 16:25:

    Het is hier behoorlijk stil. Wat denken jullie dat het dieptepunt is? Iedere dag dat ik de koers bekijk daalt het maar. Behoorlijk jammer allemaal. De cijfers zullen hoogstwaarschijnlijk tegenvallen dus na dividend zal het wel verder dalen?
    Ja, gaat zeker nog omlaag, maar als je nu verkoopt mis je het dividend, een doekje voor het bloeden. Maar mogelijk is nu uitstappen gezien het tempo waarin alles zich momenteel ontwikkelt per saldo voordeliger.
  13. [verwijderd] 5 augustus 2019 17:36
    Vandaag ingestapt; voor de gok, net als in ING. ten koste van een stukje UBS. En een beetje Banco Santander bijgekocht. Zit nu aardig in de banken, maar op een laag koersnivo. Voor de lange termijn; dus dividend en hopelijk in de loop van volgend jaar koerswinst. Alle banken koersen nu richting low, dus werd het tijd om long posities op te bouwen. Natuurlijk is een dag voor de cijfers link, maar dat pakte bij Fugro en PostNL goed uit. Dus mag ook wel eens mis gaan. En positie in ABNAMRO is nog geen 10% van de postiie die ik in Fugro en PostNL ingenomen had.
    Succes alle longzitters en we gaan voor de lange adem. Geen opties of turbo's/sprinters maar enkel aandelen, gewoon ouderwets voorzichtig.
  14. matin 5 augustus 2019 18:39
    Deze bank is nu 15 miljard waard en maakt elk jaar minimaal 2 tot 2.3 miljard winst.
    Haalt zijn verdienste voor 82% uit Nederland en zijn de kapitaalratio s de beste in heel Europa .
    En toch verkopen alsof deze bank op de afgrond staat.
    Maar de markt heeft altijd gelijk en ik zit op de blaren, maar wel met 8% dividend rendement voor het bloeden.
  15. forum rang 5 havik of duif 5 augustus 2019 19:01
    quote:

    Erny schreef op 5 augustus 2019 16:48:

    [...]
    Ja, gaat zeker nog omlaag, maar als je nu verkoopt mis je het dividend, een doekje voor het bloeden. Maar mogelijk is nu uitstappen gezien het tempo waarin alles zich momenteel ontwikkelt per saldo voordeliger.

    Wie nu verlies pakt maakt dat de komende jaren niet meer goed. Zit blijven zitten en wachten op herstel zeker als je het geld niet nodig heb en de beurs moet je ook niet per dag bekijken. blijf altijd rustig en nooit overhaast handelen.
    Herstel zal altijd weer terugkeren.
  16. forum rang 4 Erny 5 augustus 2019 19:07
    quote:

    matin schreef op 5 augustus 2019 18:39:

    Deze bank is nu 15 miljard waard en maakt elk jaar minimaal 2 tot 2.3 miljard winst...........
    Dat is een momentopname en zegt helaas helemaal niks over de waarde aan het einde van dit jaar. Kan net zo goed nog maar de helft zijn of meer. De vooruitzichten zijn ronduit beroerd, dus de markt is zo gek nog niet.
  17. forum rang 4 Erny 5 augustus 2019 19:09
    quote:

    havik of duif schreef op 5 augustus 2019 19:01:

    [...]Wie nu verlies pakt maakt dat de komende jaren niet meer goed. Zit blijven zitten en wachten op herstel zeker als je het geld niet nodig heb en de beurs moet je ook niet per dag bekijken. blijf altijd rustig en nooit overhaast handelen.
    Herstel zal altijd weer terugkeren.
    Wat is er tegen tussentijds uitstappen ? Je kunt zo toch je risico veilig stellen, of in meer kansrijke sectoren gaan beleggen.
  18. trui66 5 augustus 2019 22:14
    quote:

    Erny schreef op 5 augustus 2019 19:07:

    [...]
    Dat is een momentopname en zegt helaas helemaal niks over de waarde aan het einde van dit jaar. Kan net zo goed nog maar de helft zijn of meer. De vooruitzichten zijn ronduit beroerd, dus de markt is zo gek nog niet.
    Erny, help me: de (door analisten?) verwachte winst per aandeel op de Binck site is de komende jaren redelijk stabiel. wat is er zo radicaal veranderd ineens naast rente nog lager en economie groeit minder maar dat wil niet zeggen dat de winst van 2miljard per jaar voor de helft wegsmelt.

    Dividend pay-out ratio wel steeds hoger laaste jaren dus men denkt niet houdbaar?

    alvast dank wat betreft de beroerde vooruitzichten
2.947 Posts
Pagina: «« 1 ... 55 56 57 58 59 ... 148 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen