Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

PostNL Koninklijke NL0009739416

Laatste koers (eur)

1,264
  • Verschill

    -0,054 -4,10%
  • Volume

    690.026 Gem. (3M) 2,2M
  • Bied

    1,263  
  • Laat

    1,269  
+ Toevoegen aan watchlist

PostNL augustus 2019

4.167 Posts
Pagina: «« 1 ... 86 87 88 89 90 ... 209 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 augustus 2019 23:29
    quote:

    Koindraak schreef op 8 augustus 2019 23:10:

    [...]

    Ik ben nergens op uit,,buy low sell high,,
    Iedereen heeft laag (bij)gekocht behalve jij maar je hebt dat ondanks de geheugenopfrisser nog steeds niet door.
  2. [verwijderd] 8 augustus 2019 23:32
    Pfff wat een afgunst en jaloezie hier.
    Kanonne het spat er vanaf. Je ziet zo wie de trein heeft gemist.

    PostNL stijgt 7% nadat het 50% is gedaald, mag het ook eens ???
    En waar maken jullie je druk om, onder de 1,80 kan je nog gewoon meedoen voor de rit naar 2,20.
    En niet weer toekijken morgen, anders moet je weer van de frustrerende posts hier plaatsen.

  3. forum rang 7 A3aan 8 augustus 2019 23:44
    U bent mooi op tijd ingestapt Wijsheid. Heb er zelf sinds een paar weken ook een paar.
  4. forum rang 5 Drs P. 8 augustus 2019 23:52
    quote:

    Yes we can schreef op 8 augustus 2019 22:26:

    [...]
    Denk jij echt dat de shorters alles weten, hahahha. Ze zijn al zo vaak mis geweest. Short is risky business, en ja ze doen hun huiswerk hoor. Maar ze zitten er o zo dikwijls naast. De shorters weten helemaal niet wat het ACM besluit zal zijn tenzij ze natuurlijk madame soleil hebben ingehuurd. Stop maar met die onzin !
    We zullen het wel zien of het allemaal onzin is. Ik zou voorzichtig zijn met nu al (bij) kopen, er is veel onzekerheid zowel bij Postnl als een dreigende globale recessie. In de zomer van 2008 riepen ook veel mensen nog dat alles goed zou komen, een paar maanden later bleek het toch anders te zijn..
  5. [verwijderd] 9 augustus 2019 00:03
    Postnl is anders al genoeg gedaald en afgestraft, nu is het de weg omhoog. Het is heel lang omlaag geweest. De cijfers wijzen erop dat het goed gaat, en ook in de omringende landen en postbedrijven. Natuurlijk zal er hier en daar een dip zijn, dat heeft ieder bedrijf. We gaan het allemaal zien.
  6. forum rang 5 Drs P. 9 augustus 2019 00:16
    The Guardian: 14 Jun 2019
    The risk of a 2020 recession and crisis is growing
    Nouriel Roubini

    The China-US trade war could derail the world economy but central banks lack tools to fight any crisis

  7. forum rang 5 Saibee 9 augustus 2019 00:46
    quote:

    Drs P. schreef op 9 augustus 2019 00:16:

    The Guardian: 14 Jun 2019
    The risk of a 2020 recession and crisis is growing
    Nouriel Roubini

    The China-US trade war could derail the world economy but central banks lack tools to fight any crisis
    Roubini; dat is de man die dertien van de laatste twee crashes aangekondigd heeft...
  8. forum rang 4 Go Go Go ! 9 augustus 2019 01:00
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 8 augustus 2019 22:45:

    [...]

    Ik heb al behoorlijk wat inkt gewijd aan de 7-8-8 maandsconstructie.
    Ingaande 1 jan 2018 vd 7-8-8 contracten, is 30 november 2019 in theorie een kritische datum. Echter, gezien het verloop bij Sandd zullen er nog genoeg flexibele contracten zijn die geen aanbieding van postnl zullen ontvangen indien de deal bv per 1 jan of 1 febr 2020 gaat worden.

    Maar eens, dit zal achter de schermen wel druk op het spel zetten.

    Hoe kijk jij er tegenaan?
    Even een paar aannames vooraf;

    - PostNL wenst overname Sandd door te zetten en Sandd is akkoord
    - Mona zal bij een "Neen" van ACM overrulen, kamerbreed gedragen
    - 2 bezorgers met elk een halve tas is niet de bedoeling

    Ik weet dat je over de 7-8-8 het nodige (zonder inkt :-) ) hebt getypt. Hans, prins en ikzelf waren hier ook actief betrokken.

    Linkerzijde politiek en de FNV hebben, in ieder geval vanaf september 2018 (maar ook daarvoor al tijdens de Postdialoog) zwaar na kunnen denken over de consequenties voor onder meer het bezorgend personeel van Sandd. Ik sluit niet uit dat voor deze partijen geldt ... Voor wat, hoort wat. M.i. is dit een aspect wat toch wat is onderbelicht.

    Door mij is destijds al opgemerkt dat het te hopen is dat PNL goed zou kijken naar de samenstelling/opbouw van de arbeidscontracten bij Sandd en daar een glashelder inzicht in heeft. Hoeveel vast/hoeveel flexibel en wanneer vervallen welke contracten. Het gaat tenslotte om een krimpmarkt waarvoor PNL bereid is enorm veel geld te betalen. Het gros van de Sandd medewerkers is in die krimpmarkt actief. Geen onaangename verrassingen liever op dit punt achteraf.

    Uiteraard ken ik de (verborgen) agenda van PNL, Sandd en de politiek niet. Zodoende ben ik onbekend met de diepere, achterliggende inhoud van de overeenkomst tussen PNL en Sandd enerzijds en mogelijke afspraken tussen overheid en beide contractpartijen anderzijds.

    Echter, ik vind het voor de hand liggend dat de Sandd bezorgers door de linkerzijde en FNV snel getypeerd zullen worden als een kwetsbare groep. Een groep, die graag een aanvulling op het inkomen wenst of nodig heeft. Credo zal zijn ... aan het werk houden.

    Het is mij bekend dat het aantal vacatures (postbezorgers) bij Sandd substantieel is toegenomen. Hopelijk met als reden dat inmiddels afbouw van de huidige arbeidscontracten bij Sandd plaatsvindt (met in het achterhoofd dat Sandd een harde toezegging heeft dat de overname er komt). Mijn grote angst is het sociale gezicht van Harlekijn nonValeur, al dan niet gespeeld. Overname, zodra geaccordeerd, met als voorwaarde dat Sandd bezorgers een vaste aanstelling krijgen incluis alle consequenties van dien.

    Ik heb, als mede-eigenaar van deze club, gewoon geen enkele zin om een onnodig aantal Sandd medewerkers op onze loonlijst te krijgen.

    Als uitsmijter dan deze even; Vorige week werd ik aangesproken door twee postbezorgers van PostNL. Let op; "Kunt u mij vertellen welk huisnummer het huis hiernaast is ? Gezien de vakantieperiode werd ik toch wat achterdochtig :-) Toch geen potentiële inbrekers ? Een brief werd in de brievenbus gedeponeerd. Ben even naar de beide heren toegelopen en gevraagd waarom er twee mannen nodig waren om één enkele brief te bezorgen. De man, die de brief in de bus had gedropt antwoordde "Ik word momenteel ingewerkt door mijn collega". WAT ? Voor het bezorgen van brieven langs de bussen heb je een collega nodig, die je inwerkt ? Aangezien wij de post dagelijks bij de buren van de mat verwijderen heb ik kunnen constateren dat het om "echte" post ging. Blijft toch een vorm van een sociale werkplaats, imho.

    Daarnaast, FNV is op zoek naar nieuwe leden. Een partij ellende trappen bij Nederlands grootste private werkgever levert zeker de nodige media aandacht op.

    Conclusie; Bekend maken oordeel ACM is, in zekere zin, rekken van tijd. Daar is iedereen het al over eens op dit forum. Politiek kan hier zelfs nog verder in gaan door te gaan debatteren in de TK, hoewel kamerbreed al is ingestemd met overname in september 2018. Uitstel beslissing ACM en een eventueel daarop volgend debat betekent verder opschuiven in de tijd van toestemming voor overname Sandd door PNL. Potentieel risico; overname personeel d.m.v. vaste arbeidscontracten.

    Wat mij ook nog steeds dwarszit is dat er geen vorm van een uitspraak is gedaan door PNL dat men (volledig) inzage heeft in cijfermateriaal van Sandd en alle verplichtingen die Sandd heeft. Wat zijn de financiële verplichtingen, zoals lease en meerjarige huurcontracten ?

    Voor nu ... iedereen welterusten !

  9. boomer92 9 augustus 2019 03:09
    leuk ,, dat is waarom ik zelden reageer allemaal onbenullige reacties .............. heb op 1 51 flink bijgekocht maar wat nu , mijn gevoel zegt houden , maar aex staat hoog en gaat een keer down en neemt alles mee . ook pnl dus focus meer op de langere termijn . dividend en korte trades evt.
  10. [verwijderd] 9 augustus 2019 07:13
    quote:

    prinszicht schreef op 8 augustus 2019 22:01:

    [...]

    Ik herhaal dit plaatje tot in den treuren. Gewoon skippen. Niet reageren maar negeren.

    Het klopt namelijk niet als je 1 deel van de business ten grabbel gooit voor een ander deel. En dan wel het deel waar je het van moet hebben. De discussie over briefjes heeft een andere volgorde nodig wil je de Toekomst van dit bedrijf bestendig maken en loskomen van een discount van 50 procent; zie Bpost. Die anderhalf miljoen omzet moet al 6 jaar beter renderen. Dat mocht niet van de ACM. Hierdoor daal je af naar 1,37. Ondertussen voer je een verkeerde discussie. De gunst is een last, FNV inclusief, en wordt door Sandd niet beter. Daarvoor moeten de zakelijke tarieven omhoog, overheid en semi-overheid voorop. Geen AMM en een veel flexibelere postwet. En nog even afrekenen met het verleden. Daarbij kun je niet 1 keer de omzet uitgeven voor verouderde business zonder jaarrekeningen. Terwijl je zelf 0,25 omzet doet op de beurs. Totaal onverantwoord zonder solide business case. We hebben dan ook te doen met een mt die dezelfde mispeer heeft gemaakt met International. 3 jaar terug paar honderd miljoen in pompen en nu met geld toe de deur uit!
    je argumenten zijn allen valide; in het bedrijfsleven / commercies oude men zeggen onbehoorlijk bestuur. Wellicht heeft post mt een aantal sterke troefkaarten, niemand maar dan ook echt niemand laat zich een meerjaren claim door de neus boren cq niemand onderneemt hier geen actie op ( laten we zeggen dat de claim waarde ten minste 150 mio is) als er geen ruilmiddel of pressie middel is om je doel op een andere wijze te halen. Mocht dit wel zo zijn, tsja dan zijn we allen overgeleverd aan de grillen van neptunus en gaande alsnog op termijn ten onder.
  11. [verwijderd] 9 augustus 2019 07:18
    quote:

    Beursspeculant schreef op 8 augustus 2019 22:58:

    [...]

    Wat we volgende maand van jou lezen zal ook niet echt een verrassing zijn.

    Ik zal even je geheugen opfrissen van je vorige postings:

    Koindraak schreef op het Kiadis forum op 28 jun 2019 om 22:53 KOERS 1,52

    "Maandag verkopen en dan bij postnl even kijken of ik nog wat terug kan verdienen."

    Koindraak schreef op 2 jul 2019 om 10:25 KOERS 1,48

    "Dat mensen nog in pnl blijven zitten. Mensen pak je verlies hoe zuur het ook is ,straks heb je niks meer "

    Koindraak schreef op 17 jul 2019 om 13:38 KOERS 1,64

    "Wees slim en verkoop die postnl aandelen. Die nee van acm komt er aan (is nu wel bekend omdat iemand zijn mond voorbij praten) goede cijfers zou wel heel gek zijn als je kijkt hoe het loopt met de post bedrijven (bijna onmogelijk) en pas 14% short, dat kan makkelijk 20% worden. Dus die 1,64 is nog niet zo slecht als je bedenkt dat we over een paar maanden op de 1 euro kunnen staan"

    Koindraak schreef op 8 aug 2019 om 22:28: KOERS 1,716 zelden een dergelijk subjectief figuur meegemaakt, maar goed je hebt niet voor niets “draak” in je alias. Houd het bij de feiten: dit jaar 180 mio winst; WPA rond de 0,40 en dan zegt AFM nee prima toch! Keurig dividend volgend jaar en geen investeringen in een half failliet bedrijf laat staan dat je de loden last van 18k nieuwe personeelsleden met je moet meezeulen.

    "Volgende maand lees je hier alleen nog maar ,,was ik maar bij 1.70 uitgestapt,,"

    Als je dit zo ziet, en nu vandaag naar de voor dividend gecorrigeerde koers van 1,716 +0,08 kijkt 1,796 , wat vind je er dan zelf van?

    Als je op iedere posting waarop jij verkopen roept had gekocht had je de volgende ritten kunnen maken +18%, +21% +9,5%.

    Succes met je beleggingen. Hopelijk zie je het bij Steinhoff een stuk beter.
  12. forum rang 7 roon 9 augustus 2019 07:28
    Tja,en het lijkt dat we weer hoger gaan openen.Effe de amerikaanse futures in de gaten houden en anders de helft er effe uit wat een feest.Eindelijk een beetje speling om te hobbyen.
  13. [verwijderd] 9 augustus 2019 07:43
    quote:

    Drs P. schreef op 9 augustus 2019 00:25:

    Of is dit allemaal maar onzin..?
    Ja.

    Geen mens, geen computer, geen analist, geen roubini en geen bank kan een recessie één dag, week of maand nauwkeurig voorspellen. Zelfs op jaarbasis is het al lastig kijk maar naar alle geluiden de afgelopen jaren, ieder jaar komt er een recessie.

    Recessie is dan 1 en nog redelijk te benaderen door cijfers, maar een beurscrash of moment van inprijzing van een recessie is 100% onmogelijk. Geluksvogels hebben een keer goed voorspelt, maar een tweede keer lukt ze zelden, tenzij ze hetzelfde riedeltje iedere dag, week, maand of jaar herhalen ze wel een keer gelijk.

    Dus om recessie angst nou als acuut verkoopargument te gebruiken of te weerhouden van meeliften op eventueel verder herstel bij postnl vind ik wat ver gezocht. Sterker nog, alles daalt dan, dus niet alleen postnl.

    Onthou: het voorspellen van de dag waarop een beurscrash of recessie plaatsvindt, is een weerman vragen op welke dag er volgend jaar een stortbui valt. Hoogstens kan hij wat zeggen over het klimaat, maar ook dat kan dan door een gedraaide wind, anders lopen.

    In tegenstelling tot wat sommigen hier schrijven, omhoog of omlaag, heb ik geen idee wat postnl de komende tijd gaat doen. Zolang het stijgt, stijgt het, en als het keert, dan daalt het, tot het weer keert. Gewoon de markt volgen, bodem of top voorspellen heeft geen zin en gaat niemand lukken, misschien een keer bij geluk. De enigen die het structureel kunnen, zijn leugenaars.
  14. [verwijderd] 9 augustus 2019 08:11
    quote:

    Beursspeculant schreef op 9 augustus 2019 07:43:

    [...]

    In tegenstelling tot wat sommigen hier schrijven, omhoog of omlaag, heb ik geen idee wat postnl de komende tijd gaat doen. Zolang het stijgt, stijgt het, en als het keert, dan daalt het, tot het weer keert.
    Wat ik wel denk en zie zoals iedereen is dat postnl wekenlang is gedaald en dat dat sinds 26 juni gekeerd is. Maar tot waar het stijgt en keert? Dunno
  15. [verwijderd] 9 augustus 2019 08:29
    quote:

    A3aan schreef op 8 augustus 2019 23:44:

    U bent mooi op tijd ingestapt Wijsheid. Heb er zelf sinds een paar weken ook een paar.
    Klopt, maar er aan voorafgaande ook paar niet zulke wijze besluiten genomen.
    Welke?

    10% verlies, door in een van de hoogste standen van laatste tijd in Ordina te stappen.

    En de ander is om Pharming geheel links te laten liggen. En maar toekijken hoe de procenten UP daar om de oren vliegen.

  16. [verwijderd] 9 augustus 2019 08:32
    quote:

    roon schreef op 9 augustus 2019 07:28:

    Tja,en het lijkt dat we weer hoger gaan openen.Effe de amerikaanse futures in de gaten houden en anders de helft er effe uit wat een feest.Eindelijk een beetje speling om te hobbyen.
    Futures staan rood,
    en hier verwachting opening beurzen, ook rood..

    www.investing.com/indices/indices-cfds

    Maar dat zegt nog niets over POST...
4.167 Posts
Pagina: «« 1 ... 86 87 88 89 90 ... 209 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht