Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

HEIJMANS KON NL0009269109

Laatste koers (eur)

16,900
  • Verschill

    -0,300 -1,74%
  • Volume

    55.223 Gem. (3M) 117,7K
  • Bied

    16,920  
  • Laat

    16,960  
+ Toevoegen aan watchlist

Derde kwartaal.

707 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 36 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 tradersonly 2 september 2019 18:56
    LTO wil vee natuurvriendelijker voeren, om stikstofimpasse te doorbreken

    Veehouders gaan hun dieren anders voeren, zodat via de mest van koeien, varkens en kippen minder stikstof uitgestoten wordt naar natuurgebieden.

    Dat voorstel dient boerenorganisaties LTO Nederland in bij de commissie Remkes die met een alternatief moet komen om de stikstokimpasse in Nederland te doorbreken. Die is ontstaan nadat de Raad van State op 29 mei het Programma Aanpak Stikstof (PAS) heeft afgeschoten.

    www.lc.nl/economie/LTO-wil-vee-natuur...
  2. forum rang 5 Daexter 2 september 2019 21:03
    quote:

    Broke Even schreef op 2 september 2019 19:12:

    Ik moet zo schijten van die stikstof, dat ik er meer van produceer dan heel de bouw bij elkaar.
    Whahaha een dikke (A)mmoniak (B)out van mij
  3. salud 3 september 2019 11:10
    www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20...

    Porseleinhaven in Loosdrecht: Nog minder bedrijvig

    De vraag naar de winkel- en werkruimtes onder de 24 herenhuizen valt dermate tegen, dat ontwikkelaar Heijmans ze voor de nog te bouwen twaalf stuks in principe schrapt.

    Dat heeft de bouwer laten weten. Een tegenvaller voor de gemeente en Loosdrecht, want dat de Porseleinhaven geen bruisend hart van het dorp meer zou worden was inmiddels wel helder, maar zelfs extra reuring en bedrijvigheid met winkels en werkruimtes onder al die pakhuizen zit er dus nu niet meer in. Heijmans had al de grootste moeite met het vinden van kopers voor de eerste twaalf, al dan niet los van de prijzige woning erboven, dat voor de twaalf aan de westelijke kant er nu maar helemaal van deze voorziening wordt afgezien.

    Het dorpscentrum, nu dus de Porseleinhaven, is al jaren een moeizaam dossier. Er moest flink geld bij vanuit de gemeente Wijdemeren, omdat plannen steeds stuk liepen, maar het ervaren Heijmans durfde het aan de kar te gaan trekken. Begin deze zomer meldde het bouwbedrijf nog dat gestart zou worden met de bouw van de eerste twaalf woningen, al was nog lang niet alles verkocht. Mensen van het bedrijf prezen de bijzondere architectuur, maar in de markt bleek de vraag toch wat tegen te vallen.

    Heijmans heeft deze week laten weten dat de resterende twaalf pakhuizen anders worden dan aanvankelijk de bedoeling. Wethouder Jan-Jaap de Kloet is op de hoogte en blijft positief over het plan, en roemt ook het begrip dat er deze week was op een informatieavond voor de lokale politiek. Voor het bestemmingsplan heeft het besluit geen gevolgen, zo legt hij nog uit.

    Ook de bouw van het appartementengebouw langs de Oud-Loosdrechtsedijk vordert inmiddels. Voor de 200 m2 horeca is nog altijd een gegadigde exploitant, zo meldt hij. Al is er wel intensief overleg over de parkeerplek voor de gasten. Van aanvullende eisen is volgens De Kloet geen sprake. ,,De ondernemer wil gewoon weten waar hij aan toe is.”

    Heijmans en makelaar Len Veerman die vlakbij woont en de pakhuizen verkoopt, wilden of konden niet reageren.
  4. lokeend 4 september 2019 00:45
    Verwacht dat de daling nog wel even aanhoud bij heijmans, de in mijn ogen tegenvallende cijfers 2018 en het gedoe rondom tennet worden nog steeds herkauwt, probeer een goed moment te kiezen om plukjes bij te kopen, bij het uitblijven van bevestigend en goedvnieuws en duidelijkheid ga ik voor onder de 7 euro bijkopen.
    De mannen bij de ING vertrouwen er nog steeds op met hun koersdoel 14.45
    Succes !

  5. forum rang 5 Daexter 4 september 2019 10:11
    Nee de cijfers waren best aardig. Het gedoe rond tennet maakt dat de koers veel lager ligt dan verwacht mag worden bij zulke resultaten. De stikstofproblematiek maakt dat de koers nu zelfs daalt.

    Er zijn de komende 3 maanden waarschijnlijk 3 koerstriggers:

    1) Q3 update
    2) Arbitrage uitspraak
    3) Oplossing stikstof probleem

    Het laatste zal waarschijnlijk al over 3 weken (prinsjesdag) geadresseerd worden. Arbitrage verwacht ik voor december. Q3 zal in lijn zijn met h1.

    Gister werden mijn calls 12 euro dec-19 op bid 3 cent gehonoreerd. Verwacht ik dat de koers naar >12 gaat in december. Niet per se, acht het ook niet onmogelijk. Maar ik acht het waarschijnlijk dat de koers in of voor november boven de 10 euro uitkomt, waarmee ik de calls zeer waarschijnlijk met winst kan verkopen.
  6. lokeend 4 september 2019 11:45
    Ik doe alleen aandelen kopen en bijkopen calls vind ik te gevaarlijk en te korte termijn.
    Voor je het weet is het zo december en staat de koers onder de 7 dan is je inzet 3 cent weg.

  7. forum rang 5 tradersonly 4 september 2019 19:03
    Nieuws
    EMA gaat harde deadline ‘gewoon halen’: ‘Het is bijna wonderbaarlijk’

    Ondanks de enorme tijdsdruk gaat bouwcombinatie EMA (Dura Vermeer en Heijmans) de bikkelharde deadline van 15 november gewoon halen. Dit zei projectdirecteur Frans Rombouts dinsdag tijdens een perspreview van het in aanbouw zijnde Europese Medicijn Agentschap (EMA). Het project dat op topsnelheid moet worden gerealiseerd, loopt volgens de betrokken partijen nog steeds op schema.

    Het feit dat de bouwcombinatie sinds kort dag en nacht doorwerkt (in plaats van 7.00 tot 19.00) heeft niets met vertraging te maken.

    Verder kan ik niet lezen: artikel via cobouw

    www.cobouw.nl/utiliteitsbouw/nieuws/2...

  8. salud 4 september 2019 21:13
    @ tradersonly: Wat voor penalty staat er op als ze die deadline niet halen? - of een extra premie indien wel?.
  9. lokeend 5 september 2019 01:24
    quote:

    salud schreef op 4 september 2019 21:16:

    www.ema.europa.eu/en/about-us/uks-wit...

    Hier staat het tijdschema :)
    Alle seinen op groen tot nu toe.
    Leuk voor heijmans dat de klus op tijd klaar komt , maar wat worden dan de extra kosten van het midden in de nacht doorwerken?
    Hoeveel extra onderaannemers moeten er worden ingezet om de klus binnen de gestelden termijn te klaren ?
    Mag toch hopen dat de extra inzet betaald gaat worden door desbetreffende opdrachtgever en dus ten gunste winst heijmans?
    Heb je hier ook even een linkje van?
    Succes!
  10. lokeend 5 september 2019 01:27
    Salud bedoel het is leuk dat een klus binnen gestelde termijn klaar word gespeeld maar vind als belegger belangrijker wat de extra kosten hiervoor zijn en invloed op de winst
    Mvg
  11. lokeend 5 september 2019 01:33
    Bedoel in kwestie EMA is het prettig om te lezen dat de klus binnen gestelde termijnen word gedaan maar wat zijn de extra kosten ??
    Graag hier meer Info over is belangrijk voor de netto winst!!
    Succes
  12. salud 5 september 2019 09:40
    Bouwers: nieuwbouw koopwoningen ingestort

    AMSTERDAM - Vorige maand werden slechts 1444 nieuwe koopwoningen verkocht. Dat is een duikeling van 36% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

    Dat meldt de Nederlandse Vereniging voor Ontwikkelaars en Bouwondernemers (NVB). Volgens de branchevereniging komt de duikeling vooral door gebrek aan aanbod, niet door afnemede vraag naar huizen. Door de terugval dreigt het aantal nieuwe koopwoningen terug te zakken naar het niveau van vijf jaar geleden.

    Voor erger wordt gevreesd doordat de recente stikstofuitspraak van de Raad van State er op dit moment voor zorgt dat veel nieuwe projecten worden tegengehouden. De branchevereniging vraagt om concrete maatregelen, zodat de woningtekorten niet nog verder oplopen.

    Scenario
    Het aantal verkochte nieuwe woningen is in de periode januari tot en met augustus fors lager dan voorgaande jaren. In het meest positieve scenario worden dit jaar in toaal 32.000 nieuwe koopwoningen verkocht, aldus de NVB

    „Dit staat in schril contrast met de ambities van het Kabinet om de woningbouw te versnellen. Sterker nog, er ontstaan steeds meer obstakels voor de woningbouw”, laat de branchevereniging weten. „Nieuwbouwwoningen zijn te duur geworden en het aanbod stemt niet overeen met de woonwensen. De huidige onzekerheid rondom het stikstofbeleid versterkt de problemen nog eens. Veel woningbouwers kampen met vertragingen en onzekerheden.’

    Wanneer de overheid niet snel ingrijpt zal de verkoop van nieuwbouwwoningen volgens de NVB dit jaar zelfs onder de 30.000 kunnen vallen. Dat niveau werd voor het laatst gehaald in het crisisjaar 2014. Vorig jaar werden 34.043 nieuwe koopwoningen verkocht, in 2017 zelfs 36.430.

    Sloop
    Het is volgens de bouwers cruciaal dat er in de stikstofkwestie voor bouw- en sloopwerkzaamheden per direct een tijdelijke vrijstellingsmogelijkheid komt. Dit is immers slechts een kortstondige uitstoot van stikstof die vaak leidt tot nieuwbouwwoningen die zo goed als geen stikstof uitstoten, stellen ze.
  13. salud 5 september 2019 09:50
    Nog meer regeltjes:

    bouwenuitvoering.nl/nieuwbouw/overver...

    Oververhitting nieuwbouwwoningen aan de kaak gesteld

    Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gaat de bouwsector verplichten tot het verkleinen van het risico op oververhitting in een woning. Dit doet zij via een nieuwe eis in de bouwregelgeving. Hierdoor moet de temperatuur in de woning ook bij warme buitentemperaturen in de zomer op een acceptabel niveau blijven. Bovendien wordt er geen onnodige energie gebruikt.

    Hogere binnentemperaturen leiden tot gezondheidsrisico’s en overlast
    We worden geconfronteerd met steeds warmere zomers. Hiermee neemt de noodzaak om maatregelen te treffen tegen oververhitting toe. Nieuwe woningen worden zo energiezuinig mogelijk gebouwd. Woningen houden daardoor hun warmte meer vast. In de zomer kan dat problemen opleveren. Hogere binnentemperaturen leiden tot gezondheidsrisico’s en overlast.

    inefficiënte mobiele airco’s
    Om zoveel mogelijk energie te besparen, moet worden voorkomen dat achteraf inefficiënte mobiele airco’s worden geïnstalleerd om de binnentemperatuur op een acceptabel niveau te houden. Door een goed ontworpen gebouw kan dit worden voorkomen. De nieuwe eis kan in de praktijk tot verschillende maatregelen leiden.

    Bijvoorbeeld dat – bij oplevering van een nieuwe woning – zonwering aanwezig is, dat er goed nagedacht is over de ventilatie binnen woningen en/of dat er rekening gehouden is met de ligging van de woning ten opzichte van de zon. De nieuwe eis ten aanzien van oververhitting gaat gelijktijdig per 1 juli 2020 in met de eisen voor bijna-energieneutrale nieuwbouw (BENG).

    Criterium grenswaarde
    De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft W/E-adviseurs onderzoek laten verrichten naar het criterium en de grenswaarde om het risico op oververhitting in nieuwbouwwoningen te beperken.

    Dit resulteerde in het rapport ‘Grenswaarden zomercomfort nieuwe woningen in Bouwbesluit’. Op basis hiervan adviseerde RVO.nl het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties om TOjuli op te nemen in de bouwregelgeving (Advies eis vermindering risico oververhitting nieuwbouwwoningen in Omgevingsregeling).

    TOjuli
    Voor nieuw te bouwen woningen zal in de bouwregelgeving een grenswaarde worden opgenomen voor TOjuli. Dit is een indicatiegetal waarmee per oriëntatie van het gebouw inzicht gegeven wordt in het risico op temperatuuroverschrijding. De TOjuli volgt uit de Energieprestatieberekening conform NTA8800. De grenswaarde wordt gesteld op een maximale waarde van 1,0.

    Een temperatuuroverschrijdingsberekening met een dynamisch simulatieprogramma kan specifieker voorspellen wat het risico op temperatuuroverschrijding is. Indien de TOjuli de grenswaarde van 1,0 overstijgt mag aan de hand van een dynamisch simulatieprogramma alsnog aangetoond worden dat het risico op oververhitting acceptabel blijft.

    De grenswaarde voor de Gewogen Temperatuuroverschrijding (GTO), conform vastgestelde uitgangspunten voor de berekening, wordt gesteld op 450 uur. Bovenstaande zal in de bouwregelgeving worden opgenomen en nader worden uitgewerkt.

  14. salud 5 september 2019 11:19
    www.ad.nl/politiek/kabinet-gaat-still...

    Kabinet gaat 'stille ramp op de woningmarkt’ aanpakken.

    Om de crisis op de woningmarkt aan te pakken, trekt het kabinet een miljard euro uit waarmee nieuwbouwprojecten gesubsidieerd kunnen worden. Ook gaat er opgeteld een miljard euro naar de woningcorporaties om ook hen te stimuleren meer huizen te bouwen.

    Dat maakt het kabinet op Prinsjesdag bekend, zo bevestigen Haagse bronnen. In de coalitie wordt gesproken over een ‘stille ramp op de woningmarkt’. Door krapte, vooral in de steden, komen starters en mensen met een middeninkomen amper aan een betaalbaar huis. Minister Kajsa Ollongren (Wonen) wil dat er jaarlijks 75.000 huizen worden bijgebouwd, maar dat aantal wordt nu niet gehaald.

    Daarom heeft de coalitie tijdens de begrotingsonderhandelingen afgesproken dat er een bouwfonds komt met daarin maximaal een miljard euro. Gemeenten kunnen een beroep doen op het fonds om lokale nieuwbouwprojecten rendabel te maken. Vroeger waren er al vergelijkbare rijkssubsidies, bijvoorbeeld om de bouw van Vinex-wijken van de grond te krijgen.

    Starters
    Verder kunnen woningcorporaties de komende tien jaar een belastingkorting van gemiddeld 100 miljoen euro per jaar krijgen als zij overgaan tot nieuwbouw. De corporaties betalen - tot hun grote ergernis - nu jaarlijks zo’n 1,7 miljard euro aan verhuurdersheffing. De roep vanuit de corporaties om die belasting te korten, klinkt al jaren.

    Het blijft waarschijnlijk niet alleen bij maatregelen om nieuwbouw te stimuleren. Zo overweegt het kabinet ook om de overdrachtsbelasting voor starters te schrappen. Dat zou bij de aankoop van een huis 2 procent van de koopsom schelen. Beleggers zouden juist meer overdrachtsbelasting moeten gaan betalen.

    Volgens de Volkskrant is staatssecretaris Menno Snel (Financiën) sceptisch over de uitvoerbaarheid van dit plan. Op dit moment wordt onderzocht of aanpassing van de overdrachtsbelasting haalbaar is. Daarover is op Prinsjesdag waarschijnlijk nog geen duidelijkheid.

    Hypotheekrenteaftrek
    Verder is ook nog onduidelijk of het kabinet verder gaat morrelen aan de hypotheekrenteaftrek. In de coalitie zou een scenario zijn besproken waarbij de hypotheekrenteaftrek wordt afgebouwd tot 0 procent in 2036. In een andere variant zakt de aftrek tot niet verder dan 30 procent.
707 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 36 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht