Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.209 Posts
Pagina: «« 1 ... 744 745 746 747 748 ... 1261 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 16 september 2019 06:17
    Eerste staking bij GM in twaalf jaar

    Gepubliceerd op 16 sep 2019 om 06:04 | Views: 0

    DETROIT (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse autogigant General Motors (GM) gaat gebukt onder de eerste staking in twaalf jaar tijd. Bij tientallen vestigingen in de Verenigde Staten heeft personeel het werk neergelegd, vanwege een conflict over onder meer lonen en banen.

    Vakbond United Auto Workers (UAW) riep de actie uit, ondanks een nieuw voorstel van het bestuur van GM. Die wil de lonen opvoeren, 7 miljard dollar investeren in 8 Amerikaanse fabrieken en beloofde 5400 extra banen. Volgens de UAW is het voorstel ontoereikend op verschillende gebieden, waaronder gezondheidszorg en het gebruik van uitzendkrachten.

    Volgens kenners verliest GM mogelijk 50 miljoen dollar per dat dag de staking duurt.
  2. forum rang 10 voda 16 september 2019 14:53
    Empire State index licht gedaald

    (ABM FN-Dow Jones) De New York Fed index voor de industrie in de regio New York is in september gedaald. Dit bleek maandag uit de publicatie van de index, beter bekend als de Empire State index.

    De index daalde van 4,8 in augustus naar een stand van 2,0 deze maand.

    De index voor nieuwe orders daalde met 3 punten naar een stand van 3,5, terwijl de werkgelegenheidsindex na drie maanden van negatieve uitslagen steeg naar 9,7.

    Het optimisme over de vooruitzichten voor de komende zes maanden nam echter af, van 25,7 naar 13,7.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 16 september 2019 15:19
    'Focus Wall Street op stijgende olieprijzen'

    Gepubliceerd op 16 sep 2019 om 14:45 | Views: 526

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan maandag naar verwachting lager openen. Beleggers op Wall Street hebben vooral aandacht voor de sterk gestegen olieprijzen na de aanvallen op twee belangrijke olievelden in Saudi-Arabië. Verder wordt uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag, waarbij door de financiële markten op een nieuwe renteverlaging wordt gerekend.

    Brentolie werd 11 procent duurder op 66,80 dollar per vat. Een vat Amerikaanse olie steeg 10,4 procent in prijs tot 60,55 dollar. Door de aanvallen op de olie-installaties in Abqaiq en Khurais afgelopen zaterdag werd ongeveer 5 procent van de wereldwijde olieproductie stilgelegd. De aanval werd opgeëist door de Houthi-rebellen in Jemen, maar volgens Washington zit Iran achter de aanslag. President Donald Trump heeft toestemming gegeven om de strategische oliereserve van de Verenigde Staten te gebruiken en zei klaar te staan om militair in te grijpen.

    Oliefondsen in New York zullen waarschijnlijk reageren op de sterk stijgende olieprijzen, waaronder grote olieconcerns als ExxonMobil, Chevron en ConocoPhillips en oliedienstverleners als Schlumberger, Halliburton en Transocean. Naar verwachting komt de luchtvaartsector juist onder druk te staan door de vrees voor hogere brandstofprijzen. Dit geldt voor fondsen als Delta Air Lines, United Airlines en American Airlines. Ook vliegtuigbouwer Boeing kan daardoor bewegen.

    Trump

    Trump riep de Fed opnieuw op met een grote renteverlaging en stimuleringsmaatregelen te komen. De centrale bank begint dinsdag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering.

    Verder staat autoconcern General Motors (GM) in de belangstelling. GM gaat gebukt onder de eerste staking in twaalf jaar. Bij tientallen vestigingen in de VS heeft personeel het werk neergelegd, vanwege een conflict over onder meer lonen en banen. Volgens kenners verliest GM mogelijk 50 miljoen dollar per dag de staking voortduurt.

    Op macro-economisch gebied werd bekend dat de bedrijvigheid in de industrie rond New York in september minder sterk groeit dan in augustus.

    De aandelenmarkten op Wall Street toonden vrijdag een wisselend beeld. De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent hoger op 27.219,52 punten. De breder samengestelde S&P 500 zakte 0,1 procent tot 3007,39 punten. Technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 8176,72 punten.
  4. forum rang 10 voda 16 september 2019 19:58
    Wall Street beperkt verlies

    (ABM FN-Dow Jones) Wall Street is op weg naar een rood slot. De belangrijkste indices daalden halverwege de handelsdag tot een half procent.

    "De spanningen lopen verder op in het Midden-Oosten", constateerde marktanalist David Madden van CMC Markets. "Handelaren zijn nerveus."

    Met drones werden de olievelden van Saoedi-Arabië aangevallen, waardoor de productie nu op halve kracht draait. De olieprijs loopt hierdoor sterk op, maar beleggers lijken zich nog niet al te veel zorgen te maken.

    "Hoewel de aanslagen een nieuwe tegenwind betekenen voor een wereldeconomie die al wordt geplaagd door verslechterende productieactiviteit en verhoogde handelsspanningen, geloven wij niet dat deze korte verstoring van de olieproductie een wereldwijde recessie zal veroorzaken" stelde hoofdeconoom Mark Haefele van UBS Global Wealth Management.

    De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandagochtend toestemming gegeven voor het vrijgeven van de strategische oliereserves van de Verenigde Staten.

    Trump wil voldoende reserves vrijgeven zodat de markt over genoeg olie beschikt, ondanks de haperende Saoedische olieproductie na de drone-aanval.

    Verder zet Trump vaart achter het goedkeuren van vergunningsaanvragen voor nieuwe oliepijpleidingen in de VS, vooral in Texas. Al met al hoeft de wereld zich volgens de president geen zorgen te maken. Er is volgens hem "enorm veel olie”.

    Toch lijkt het herstel van de Saoedische faciliteiten meer tijd te gaan kosten dan aanvankelijk gedacht, zo meldde een bron aan persbureau Bloomberg.

    Trump is overigens overtuigd van de schuld van Teheran.

    "Herinner toen Iran een drone neerschoot, terwijl ze zeiden dat het in hun 'luchtruim' was, terwijl die [drone] niet eens daarbij in de buurt was. Ze houden sterk vast aan dat verhaal, wetende dat het een heel grote leugen was. Nu zeggen ze dat ze niets van doen hebben met de aanval op Saoedi-Arabië. We zullen zien?", aldus Trump op Twitter.

    Olie werd 12 procent duurder. De euro/dollar handelde op 1,0996.

    Macro-economisch was het vandaag rustig.

    De New York Fed index voor de industrie in de regio New York is in september gedaald, zo bleek maandag. De zogeheten Empire State index daalde van 4,8 in augustus naar een stand van 2,0 deze maand.

    Beleggers kijken verder vooral uit naar komende woensdag wanneer het rentebesluit van de Federal Reserve op de agenda staat.

    De Fed zou de rente voor een tweede keer in een paar maanden tijd kunnen verlagen, met 25 basispunten bijvoorbeeld.

    Tot slot zal het volgens de Chinese premier Li Keqiang "zeer moeilijk" worden voor China om zijn economie jaarlijks met 6 procent of meer te laten groeien in het huidige economische klimaat. Dit meldde persbureau Reuters. Cijfers vanochtend uit China leken de woorden van Li te onderstrepen. Zowel de productiegroei in de industrie aldus de stijging van de detailhandelsverkopen vertraagde in augustus.

    Bedrijfsnieuws

    De CEO van Walt Disney Company, Bob Iger, is opgestapt als bestuurslid bij Apple. Dit maakte de techreus vrijdagavond bekend in een administratieve melding aan de toezichthouders. Hoewel geen formele reden wordt gegeven, heeft het vertrek van Iger mogelijk te maken met de streamingdiensten die beide bedrijven binnenkort gaan aanbieden. Apple start per 1 november met Apple TV+ en ook Disney's streamingdienst Disney+ is vanaf november beschikbaar. Voor Apple TV+ gaat de klant 4,99 dollar per maand betalen, voor Disney+ 6,99 dollar per maand. Een basisabonnement Netflix kost momenteel 7,99 dollar per maand. Het aandeel Apple won 0,3 procent en Walt Disney verloor 1,3 procent. Netflix leverde 0,4 procent in.

    Oliebedrijven hadden een goede dag dankzij de oplopende olieprijs. Exxon Mobil won 2,3 procent en Chevron 2,8 procent. Oliedienstverlener Haliburton steeg zelfs meer dan 10 procent.

    Luchtvaartmaatschappijen hadden het door de oplopende olieprijs juist lastig. Delta Airlines verloor 2,8 procent en American Airlines daalde 5,3 procent.

    Boeing maakte een pas op de plaats. Na de rampen met dodelijke afloop overweegt de vliegtuigbouwer om de ontwikkelingsafdeling op de schop te nemen.

    De Amerikaanse vakbond voor de auto-industrie United Auto Workers heeft een staking aangekondigd bij autofabrikant General Motors, de vakbonden willen hogere lonen en bijdragen aan zorgkosten, een aandeel in de winst en meer baanzekerheid. Volgens de UAW "geeft GM geen duimbreed toe om hardwerkende gezinnen uit de middenklasse te helpen". GM daalde ruim 4 procent.

    President Trump schreef op Twitter: "Daar gaan we weer met General Motors en de United Auto Workers. Ga in gesprek en sluit een deal!"

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 17 september 2019 06:11
    Sterke stijging olieprijs zet Wall Street lager

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurs is maandag met verlies gesloten, terwijl de olieprijs met dubbele cijfers steeg.

    De Dow Jones index daalde 0,5 procent naar 27.076,82 punten, de breder samengestelde S&P 500 index verloor 0,3 procent op 2.997,96 punten en techbeurs Nasdaq werd 0,3 procent goedkoper op 8.153,54 punten.

    "De spanningen lopen verder op in het Midden-Oosten", constateerde marktanalist David Madden van CMC Markets. "Handelaren zijn nerveus."

    Met drones werden de olievelden van Saoedi-Arabië aangevallen, waardoor de productie nu op halve kracht draait. De olieprijs loopt hierdoor sterk op, maar beleggers lijken zich nog niet al te veel zorgen te maken.

    "Hoewel de aanslagen een nieuwe tegenwind betekenen voor een wereldeconomie die al wordt geplaagd door verslechterende productieactiviteit en verhoogde handelsspanningen, geloven wij niet dat deze korte verstoring van de olieproductie een wereldwijde recessie zal veroorzaken" stelde hoofdeconoom Mark Haefele van UBS Global Wealth Management.

    De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandagochtend toestemming gegeven voor het vrijgeven van de strategische oliereserves van de Verenigde Staten.

    Trump wil voldoende reserves vrijgeven zodat de markt over genoeg olie beschikt, ondanks de haperende Saoedische olieproductie na de drone-aanval.

    Verder zet Trump vaart achter het goedkeuren van vergunningsaanvragen voor nieuwe oliepijpleidingen in de VS, vooral in Texas. Al met al hoeft de wereld zich volgens de president geen zorgen te maken. Er is volgens hem "enorm veel olie”.

    Toch lijkt het herstel van de Saoedische faciliteiten meer tijd te gaan kosten dan aanvankelijk gedacht, zo meldde een bron aan persbureau Bloomberg.

    Trump is overigens overtuigd van de schuld van Teheran.

    "Herinner toen Iran een drone neerschoot, terwijl ze zeiden dat het in hun 'luchtruim' was, terwijl die [drone] niet eens daarbij in de buurt was. Ze houden sterk vast aan dat verhaal, wetende dat het een heel grote leugen was. Nu zeggen ze dat ze niets van doen hebben met de aanval op Saoedi-Arabië. We zullen zien?", aldus Trump op Twitter.

    De oktober-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 8,05 dollar, ofwel 14,8 procent, hoger op 62,90 dollar.

    De S&P 500 index stijgt overigens met gemiddeld iets meer dan 10 procent in de zes maanden nadat de olieprijs een sprong omhoog maakt van meer dan 10 procent. Dit berekende MarketWatch maandag.

    Macro-economisch was het vandaag rustig.

    De New York Fed index voor de industrie in de regio New York is in september gedaald, zo bleek maandag. De zogeheten Empire State index daalde van 4,8 in augustus naar een stand van 2,0 deze maand.

    Beleggers kijken verder vooral uit naar komende woensdag wanneer het rentebesluit van de Federal Reserve op de agenda staat.

    De Fed zou de rente voor een tweede keer in een paar maanden tijd kunnen verlagen, met 25 basispunten bijvoorbeeld.

    De euro/dollar noteerde op 1,1003.

    Tot slot zal het volgens de Chinese premier Li Keqiang "zeer moeilijk" worden voor China om zijn economie jaarlijks met 6 procent of meer te laten groeien in het huidige economische klimaat. Dit meldde persbureau Reuters. Cijfers vanochtend uit China leken de woorden van Li te onderstrepen. Zowel de productiegroei in de industrie aldus de stijging van de detailhandelsverkopen vertraagde in augustus.

    Bedrijfsnieuws

    De CEO van Walt Disney Company, Bob Iger, is opgestapt als bestuurslid bij Apple. Dit maakte de techreus vrijdagavond bekend in een administratieve melding aan de toezichthouders. Hoewel geen formele reden wordt gegeven, heeft het vertrek van Iger mogelijk te maken met de streamingdiensten die beide bedrijven binnenkort gaan aanbieden. Apple start per 1 november met Apple TV+ en ook Disney's streamingdienst Disney+ is vanaf november beschikbaar. Voor Apple TV+ gaat de klant 4,99 dollar per maand betalen, voor Disney+ 6,99 dollar per maand. Een basisabonnement Netflix kost momenteel 7,99 dollar per maand. Het aandeel Apple won een half procent en Walt Disney verloor 1,6 procent. Netflix won fractioneel.

    Oliebedrijven hadden een goede dag dankzij de oplopende olieprijs. Exxon Mobil won 1,5 procent en Chevron 2,2 procent. Oliedienstverlener Haliburton steeg zelfs 11,0 procent.

    Luchtvaartmaatschappijen hadden het door de oplopende olieprijs juist lastig. Delta Airlines verloor 1,6 procent en American Airlines daalde zelfs 7,3 procent.

    Boeing verloor 0,2 procent. Na de rampen met dodelijke afloop overweegt de vliegtuigbouwer om de ontwikkelingsafdeling op de schop te nemen.

    De Amerikaanse vakbond voor de auto-industrie United Auto Workers heeft een staking aangekondigd bij autofabrikant General Motors, de vakbonden willen hogere lonen en bijdragen aan zorgkosten, een aandeel in de winst en meer baanzekerheid. Volgens de UAW "geeft GM geen duimbreed toe om hardwerkende gezinnen uit de middenklasse te helpen". GM daalde 4,3 procent.

    President Trump schreef op Twitter: "Daar gaan we weer met General Motors en de United Auto Workers. Ga in gesprek en sluit een deal!"

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 17 september 2019 06:25
    'Blackstone wil Bellagio en MGM Grand kopen'

    Gepubliceerd op 16 sep 2019 om 20:23 | Views: 1.308

    LAS VEGAS (AFN) - Investeerder Blackstone is in vergevorderde gesprekken voor een overname van de iconische casino's Bellagio en MGM Grand in Las Vegas. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Analisten rekenen op een opbrengst van rond de zeven miljard dollar.

    De huidige eigenaar, MGM Resorts zou de casino's en bijbehorende hotels direct weer huren van Blackstone. De verkoopopbrengsten zouden kunnen worden aangewend voor uitbreiding van de casino-activiteiten van MGM Resorts.

    De mogelijkheden om extra geld voor investeringen uit de bezittingen te wringen worden al sinds januari onderzocht. De uitkomsten van die interne beraadslagingen worden aan het begin van de herfst verwacht.

    Bellagio en MGM Grand worden gezien als de kroonjuwelen in het hotelportfolio van MGM Resorts. De gigantische casino's omvatten bijna 30.000 vierkante meter vloerruimte voor gokfaciliteiten en ruim 10.000 hotelkamers.
  7. forum rang 10 voda 17 september 2019 12:10
    Futures Wall Street

    De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,3 procent in het rood.

    De Dow Jones index daalde maandag 0,5 procent naar 27.076,82 punten, de breder samengestelde S&P 500 index verloor 0,3 procent op 2.997,96 punten en techbeurs Nasdaq werd 0,3 procent goedkoper op 8.153,54 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V.
  8. forum rang 10 voda 17 september 2019 13:22
    Futures wijzen op licht lagere opening

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een licht lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

    De Amerikaanse aandelenmarkten staan dinsdag opnieuw onder druk, nadat de koersen maandag ook al daalden, nadat de olieprijzen juist fors stegen na een aanval afgelopen weekeinde op de oliefaciliteiten in Saoedi-Arabië.

    De Amerikaanse president Donald Trump zei maandag dat het "lijkt" alsof Iran achter de aanval zat, maar suggereerde dat er geen militaire reactie op handen is. De Saoedische regering noemde de aanval een "ongekende daad van agressie en sabotage", maar wees niet direct met bde beschuldigende vinger richting Iran. Teheran ontkende verantwoordelijk te zijn voor de aanslag, waardoor ongeveer de helft van de olieproductie in Saoedi-Arabië momenteel plat ligt.

    "De kalmerende toon van Saoedische functionarissen suggereren dat de situatie beheersbaar is. Nadat Saoedi-Arabië andere OPEC-leden maande niet te reageren met extra output, lijkt de grootste druk tijdelijk van de ketel gehaald", zei analist Stephen Innes van AxiTrader.

    China is van plan om een assistent van toponderhandelaar Liu He naar de Verenigde Staten te sturen om de weg vrij te maken voor handelsbesprekingen op hoog niveau begin oktober. Viceminister van financiën, Liao Min, zal woensdag een delegatie naar de VS leiden, meldde het ministerie in een korte verklaring. Op donderdag en vrijdag zullen de gesprekken plaatsvinden.

    Daarnaast is de markt in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve woensdag. Vandaag begint het Federal Open Market Committee (FOMC) aan zijn tweedaagse beleidsvergadering.

    "Dat besluit is het belangrijkste richtpunt voor deze week", aldus valutahandelaar Camille Faber van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Er is een renteverlaging van 25 basispunten ingeprijsd." Verder zal de markt toch vooral letten op wat voorzitter Jerome Powell te vertellen heeft en hoe president Donald Trump zal reageren. Trump ijvert al geruime tijd voor een veel lagere Amerikaanse rente.

    Op macro-economisch vlak staan dinsdag een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen industriële productiedata over augustus, gevolgd door het vertrouwen van huizenbouwers in september.

    De euro/dollar noteerde op 1,1014. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0998 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1000 op de borden.

    Olie noteerde dinsdag 1,4 procent lager, na maandag 12 procent te zijn gestegen.

    Bedrijfsnieuws

    Energie-aandelen kunnen dinsdag waarschijnlijk opnieuw rekenen op de aandacht van beleggers, vanwege de aanhoudende spanningen in het Midden-Oosten. Chevron noteerde dinsdag voorbeurs 0,2 procent hoger, terwijl Exxon Mobil 0,4 procent steeg. Chevron won maandag 2,2 procent. Exxon Mobil won 1,5 procent.

    Boeing noteerde voorbeurs vlak, na berichten dat een internationale luchtveiligheidstoezichthouder een rapport heeft afgerond, waarin het kritiek heeft op het Amerikaanse goedkeuringsproces voor Boeing's 737 MAX jets.

    De leverancier van werkplekken WeWork overweegt om zijn gepland beursgang uit te stellen. Dit schreef the Wall Street Journal maandagavond. De waardering valt bij een beursgang vermoedelijk ruim de helft lager uit dan de 47 miljard dollar die gold bij de laatste financieringsronde.

    Adobe en FedEx komen dinsdag nabeurs met kwartaalcijfers.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,3 procent lager op 2.997,96 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het rood op 27.076,82 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent tot 8.153,54 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 17 september 2019 16:09
    3G Capital verkoopt deel belang Kraft Heinz

    (ABM FN-Dow Jones) Investeerder 3G Capital heeft een deel van zijn belang in Kraft Heinz verkocht. Dit bleek dinsdag uit meldingen bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

    3G verkocht 25,1 miljoen aandelen Kraft Heinz voor 28,44 dollar per stuk.

    Overigens houdt 3G na deze transactie nog altijd 245 miljoen aandelen Kraft Heinz in portefeuille.

    Tegelijkertijd heeft mede-oprichter Jorge Lemann van 3G ongeveer 3,5 miljoen aandelen Kraft Heinz gekocht voor 28,60 dollar per aandeel, zo blijkt uit een separate melding bij de SEC.

    Kraft Heinz zit als onderneming in ruw weer als gevolg waarvan de aandelenkoers met 49 procent daalde in het afgelopen jaar.

    In de elektronische handel voorbeurs noteerde de koers van het aandeel Kraft Heinz 2,7 procent lager op 28,80 dollar.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright 2019 Dow Jones & Company, Inc All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 17 september 2019 16:10
    Wall Street beweegt richting licht lagere opening

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het rood.

    Beleggers houden de ontwikkelingen in het Midden-Oosten nauwlettend in de gaten, terwijl centrale bankiers in China en de Verenigde Staten tevens de aandacht opeisen. Vandaag begint het Federal Open Market Committee (FOMC) aan zijn tweedaagse beleidsvergadering, waarna de beleidsmakers naar verwachting aan het einde van de bijeenkomst woensdag de rente met een kwart procentpunt zullen verlagen.

    De People's Bank of China heeft ondertussen de rente voor zijn eenjarige bankkredietfaciliteit op 3,3 procent gehandhaafd, maar de centrale bank zal naar verwachting vrijdag wel in actie komen, door de benchmarkt-rentes voor nieuwe leningen te verlagen.

    Wall Street is maandag lager gesloten, nadat de olieprijzen juist fors stegen na een aanval afgelopen weekeinde op de oliefaciliteiten in Saoedi-Arabië.

    De Amerikaanse president Donald Trump zei maandag dat het "lijkt" alsof Iran achter de aanval zat, maar suggereerde dat er geen militaire reactie op handen is. De Saoedische regering noemde de aanval een "ongekende daad van agressie en sabotage", maar wees niet direct met bde beschuldigende vinger richting Iran. Teheran ontkende verantwoordelijk te zijn voor de aanslag, waardoor ongeveer de helft van de olieproductie in Saoedi-Arabië momenteel plat ligt.

    "De kalmerende toon van Saoedische functionarissen suggereren dat de situatie beheersbaar is. Nadat Saoedi-Arabië andere OPEC-leden maande niet te reageren met extra output, lijkt de grootste druk tijdelijk van de ketel gehaald", zei analist Stephen Innes van AxiTrader.

    China is van plan om een assistent van toponderhandelaar Liu He naar de Verenigde Staten te sturen om de weg vrij te maken voor handelsbesprekingen op hoog niveau begin oktober. Viceminister van financiën, Liao Min, zal woensdag een delegatie naar de VS leiden, meldde het ministerie in een korte verklaring. Op donderdag en vrijdag zullen de gesprekken plaatsvinden.

    "Dat besluit is het belangrijkste richtpunt voor deze week", aldus valutahandelaar Camille Faber van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Er is een renteverlaging van 25 basispunten ingeprijsd." Verder zal de markt toch vooral letten op wat voorzitter Jerome Powell te vertellen heeft en hoe president Donald Trump zal reageren. Trump ijvert al geruime tijd voor een veel lagere Amerikaanse rente.

    Op macro-economisch vlak staan dinsdag een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen industriële productiedata over augustus, gevolgd door het vertrouwen van huizenbouwers in september.

    De euro/dollar noteerde op 1,1023. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0998 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1000 op de borden.

    Olie noteerde dinsdag 1,2 procent lager, na maandag 12 procent te zijn gestegen.

    Bedrijfsnieuws

    Energie-aandelen kunnen dinsdag waarschijnlijk opnieuw rekenen op de aandacht van beleggers, vanwege de aanhoudende spanningen in het Midden-Oosten. Chevron noteerde dinsdag voorbeurs 0,2 procent hoger, terwijl Exxon Mobil 0,1 procent steeg. Chevron won maandag 2,2 procent. Exxon Mobil won 1,5 procent.

    Boeing noteerde voorbeurs vlak, na berichten dat een internationale luchtveiligheidstoezichthouder een rapport heeft afgerond, waarin het kritiek heeft op het Amerikaanse goedkeuringsproces voor Boeing's 737 MAX jets.

    De leverancier van werkplekken WeWork overweegt om zijn gepland beursgang uit te stellen. Dit schreef the Wall Street Journal maandagavond. De waardering valt bij een beursgang vermoedelijk ruim de helft lager uit dan de 47 miljard dollar die gold bij de laatste financieringsronde.

    GM noteerde voorbeurs 0,1 procent lager, nadat bijna 50.000 werknemers maandag het werk neerlegden uit onvrede over de arbeidsvoorwaarden bij het concern. Een ontevreden president Trump schreef maandag op Twitter al: "Daar gaan we weer met General Motors en de United Auto Workers. Ga in gesprek en sluit een deal!"

    3G verkocht 25,1 miljoen aandelen Kraft Heinz voor 28,44 dollar per stuk. Overigens houdt 3G na deze transactie nog altijd 245 miljoen aandelen Kraft Heinz in portefeuille. Tegelijkertijd heeft mede-oprichter Jorge Lemann van 3G ongeveer 3,5 miljoen aandelen Kraft Heinz gekocht voor 28,60 dollar per aandeel, zo blijkt uit een separate melding bij de SEC. In de elektronische handel voorbeurs noteerde Kraft Heinz 4,0 procent lager op 28,45 dollar.

    Adobe en FedEx komen dinsdag nabeurs met kwartaalcijfers.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,3 procent lager op 2.997,96 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het rood op 27.076,82 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent tot 8.153,54 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 17 september 2019 16:10
    Industriele productie VS gestegen

    (ABM FN-Dow Jones) De industriële productie in de Verenigde Staten is in augustus harder dan verwacht gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de Amerikaanse Federal Reserve.

    De index voor productie van de maakindustrie, mijnbouw en nutsbedrijven steeg vorige maand van 109,2 naar 109,9.

    In augustus nam de productie met 0,6 procent op maandbasis toe, terwijl werd gerekend op een stijging van 0,2 procent. In juli was er nog een daling van 0,1 procent. Een voorlopig cijfer wees nog op een krimp van 0,2 procent in juli.

    De bezettingsgraad steeg in augustus van 77,5 naar 77,9 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 17 september 2019 16:10
    Vertrouwen Amerikaanse huizenbouwers stijgt

    (ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers is in september weer wat gestegen. Dit bleek dinsdag uit data van de National Association of Home Builders.

    De NAHB-huizenindex steeg deze maand naar 68, van 66 in augustus.

    Indien de index boven de 50 noteert, dan beschouwen huizenbouwers de verkoopomstandigheden als positief.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 17 september 2019 18:43
    Fed grijpt in na krapte op geldmarkt

    (ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve heeft dinsdag voor het eerst in jaren ingegrepen op de markt voor repurchase-contracten, om een plotselinge krapte op de geldmarkt op te vangen.

    De New York Fed kondigde aan dat ze tot 75 miljard dollar aan zulke 'repo's' zou uitvoeren en meldde even later dat er 53 miljard dollar was afgenomen.

    Repurchase agreements zijn een gebruikelijke manier voor banken om de aankoop van obligaties mee te financieren. Het tarief sprong van iets meer dan 2 procent naar 7 procent dinsdag bij de opening van de markt, meldde persbureau Bloomberg.

    De stress op de kortetermijngeldmarkt ontstond maandag en dreigde het toonaangevende interbancaire rentetarief, de federal-funds rate, buiten de bandbreedte die de Federal Reserve aanhoudt te drukken.

    De effectieve federal funds-rate steeg van 2,14 procent op vrijdag naar 2,25 procent, terwijl de Fed een bandbreedte van 2,00 tot 2,25 procent aanhoudt als beleidsrente.
    Voor de aankondiging van de liquiditeitsfaciliteit dinsdag werd er volgens handelaren zelfs tot 5 procent geboden op de fed funds-markt.

    Volgens een commentaar van CNBC had de krapte op de geldmarkt te maken met het feit dat maandag een dag was waarop bedrijven hun belastingen betalen.

    Volgens Gennadiy Goldberg van TD Securities speelde het afbouwen van de balans van de Federal Reserve sinds 2017 een rol. Hierdoor worden contanten uit het financiële systeem onttrokken. Blijkbaar hadden banken ook geen overtollige contanten beschikbaar om te profiteren van de krapte.

    De Federal Reserve houdt vandaag en morgen een rentevergadering en zal naar verwachting de beleidsrente met opnieuw een kwart procentpunt verlagen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 17 september 2019 21:26
    Weinig beweging op Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden dinsdagavond vlak.

    De toonaangevende S&P 500 index noteerde ongewijzigd op 2.998 punten, De Dow Jones-index daalde 0,1 procent en de Nasdaq steeg 0,1 procent.

    Beleggers keken naar een mogelijke reactie van Saoedi-Arabië op de aanval op zijn olie-infrastructuur zaterdag, en waren in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag.

    Maandag daalde de beurs na de aanval, die de helft van de olieproductie in Saoedi-Arabië platlegde en de olieprijs met 12 procent liet stijgen. Dinsdag daalde de olieprijs weer met zo'n 6 procent, na berichten dat de schade al over enkele weken grotendeels zal zijn hersteld.

    "De kalmerende toon van Saoedische functionarissen suggereren dat de situatie beheersbaar is. Nadat Saoedi-Arabië andere OPEC-leden maande niet te reageren met extra output, lijkt de grootste druk tijdelijk van de ketel gehaald", zei analist Stephen Innes van AxiTrader.

    Vandaag begint het Federal Open Market Committee (FOMC) aan zijn tweedaagse beleidsvergadering, waarna de beleidsmakers naar verwachting aan het einde van de bijeenkomst woensdag de rente met een kwart procentpunt zullen verlagen.

    "Dat besluit is het belangrijkste richtpunt voor deze week", aldus valutahandelaar Camille Faber van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Er is een renteverlaging van 25 basispunten ingeprijsd." Verder zal de markt letten op wat voorzitter Jerome Powell te vertellen heeft en hoe president Donald Trump zal reageren. Trump ijvert al geruime tijd voor een veel lagere Amerikaanse rente.

    De Amerikaanse industriële productie steeg in augustus harder dan verwacht, terwijl het vertrouwen van Amerikaanse huizenbouwers in september ook verbeterde.

    De People's Bank of China handhaafde de rente voor eenjarig bankkrediet op 3,3 procent, maar zal naar verwachting vrijdag de rente voor nieuwe leningen verlagen. Verder meldde de Chinese regering dat de viceminister van financiën Liao Min woensdag een delegatie naar de VS zal leiden, om de weg te banen voor handelsoverleg op topniveau begin oktober.

    De euro/dollar zat in de lift en noteerde op 1,1067. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0998.

    Bedrijfsnieuws

    Olieconcern ExxonMobil verloor 1 procent.

    Het aandeel Boeing steeg 1,2 procent, na berichten dat een internationale luchtveiligheidstoezichthouder in een rapport kritiek heeft geuit op het Amerikaanse goedkeuringsproces voor Boeing's 737 MAX jets.

    De aanbieder van individuele werkplekken WeWork stelde zijn beursgang uit vanwege gebrek aan belangstelling na een recente golf negatieve publiciteit. DE CEO en mede-oprichter Adam Neumann verkocht zijn aandelen al vooraf en streek daarmee 700 miljoen dollar op, meldde The Wall Street Journal in juli.

    General Motors won 2,4 procent, herstellend van de verliezen van maandag, toen bijna 50.000 werknemers maandag het werk neerlegden uit onvrede over de arbeidsvoorwaarden.

    Kraft Heinz verloor 4 procent, nadat investeerder 3G Capital 25 miljoen aandelen voor 28,44 dollar per stuk verkocht. Overigens houdt 3G na deze transactie nog altijd 245 miljoen aandelen Kraft Heinz in portefeuille.

    Adobe en FedEx komen dinsdag nabeurs met kwartaalcijfers.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 18 september 2019 06:15
    Wall Street sluit hoger

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag licht hoger gesloten, in afwachting van een renteverlaging door de Fed en na een daling van de olieprijs.

    De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,3 procent hoger op 3.005,61 punten, De Dow Jones-index steeg 0,1 procent en de Nasdaq won 0,4 procent.

    Beleggers keken naar een mogelijke reactie van Saoedi-Arabië op de aanval op zijn olie-infrastructuur zaterdag, en waren in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag.

    Maandag daalde de beurs na de aanval, die de helft van de olieproductie in Saoedi-Arabië platlegde en de olieprijs met 12 procent liet stijgen. Dinsdag daalde de olieprijs weer met zo'n 6 procent, na berichten dat de schade al over enkele weken grotendeels zal zijn hersteld.

    "De kalmerende toon van Saoedische functionarissen suggereren dat de situatie beheersbaar is. Nadat Saoedi-Arabië andere OPEC-leden maande niet te reageren met extra output, lijkt de grootste druk tijdelijk van de ketel gehaald", zei analist Stephen Innes van AxiTrader.

    Dinsdag begon het Federal Open Market Committee (FOMC) aan zijn tweedaagse beleidsvergadering, waarna de beleidsmakers naar verwachting aan het einde van de bijeenkomst woensdag de rente met een kwart procentpunt zullen verlagen.

    "Dat besluit is het belangrijkste richtpunt voor deze week", aldus valutahandelaar Camille Faber van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Er is een renteverlaging van 25 basispunten ingeprijsd." Verder zal de markt letten op wat voorzitter Jerome Powell te vertellen heeft en hoe president Donald Trump zal reageren. Trump ijvert al geruime tijd voor een veel lagere Amerikaanse rente.

    De Amerikaanse industriële productie steeg in augustus harder dan verwacht, terwijl het vertrouwen van Amerikaanse huizenbouwers in september ook verbeterde.

    De People's Bank of China handhaafde de rente voor eenjarig bankkrediet op 3,3 procent, maar zal naar verwachting vrijdag de rente voor nieuwe leningen verlagen. Verder meldde de Chinese regering dat de viceminister van financiën Liao Min woensdag een delegatie naar de VS zal leiden, om de weg te banen voor handelsoverleg op topniveau begin oktober.

    De euro/dollar zat in de lift en noteerde op 1,1067. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0998.

    Bedrijfsnieuws

    Olieconcern ExxonMobil verloor 0,8 procent.

    Het aandeel Boeing steeg 1,4 procent, na berichten dat een internationale luchtveiligheidstoezichthouder in een rapport kritiek heeft geuit op het Amerikaanse goedkeuringsproces voor Boeing's 737 MAX jets.

    De aanbieder van individuele werkplekken WeWork stelde zijn beursgang uit vanwege gebrek aan belangstelling na een recente golf negatieve publiciteit. DE CEO en mede-oprichter Adam Neumann verkocht zijn aandelen al vooraf en streek daarmee 700 miljoen dollar op, meldde The Wall Street Journal in juli.

    General Motors won 2,9 procent, herstellend van de verliezen van maandag, toen bijna 50.000 werknemers maandag het werk neerlegden uit onvrede over de arbeidsvoorwaarden.

    Kraft Heinz verloor 4,2 procent, nadat investeerder 3G Capital 25 miljoen aandelen voor 28,44 dollar per stuk verkocht. Overigens houdt 3G na deze transactie nog altijd 245 miljoen aandelen Kraft Heinz in portefeuille.

    Adobe en FedEx komen dinsdag nabeurs met kwartaalcijfers.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 18 september 2019 06:15
    FedEx geeft winstwaarschuwing

    (ABM FN-Dow Jones) FedEx heeft zijn winstverwachting voor het boekjaar verlaagd na een winstdaling in het eerste kwartaal. Dat maakte het Amerikaanse post- en pakkettenbedrijf dinsdag bekend.

    "Onze prestaties worden nog steeds negatief beïnvloed door een zwakker mondiaal economisch klimaat, vooral door toenemende spanningen in de handelsbetrekkingen en beleidsonzekerheid", stelde topman Frederick Smith.

    De nettowinst in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar daalde van 835 miljoen naar 745 miljoen dollar, of van 3,10 naar 2,84 dollar per aandeel. Ook het aangepaste winstcijfer daalde van 3,46 naar 3,05 dollar per aandeel.

    Analisten rekenden vooraf gemiddeld op een resultaat van 3,16 dollar per aandeel.

    De omzet was stabiel op 17,05 miljard dollar.

    De verwachting voor de winst in het boekjaar werd verlaagd naar 10 tot 12 dollar per aandeel, afgezien van een boekhoudkundige aanpassing voor de pensioenregeling. Hoe die herwaardering gaat uitpakken kan het bedrijf niet voorspellen. Exclusief de kosten voor de integratie van de overname van TNT Express zou de winst tussen 11 tot 13 dollar moeten uitkomen.

    Eerder rekende het bedrijf nog op een verbetering van het resultaat van vorig jaar van 15,52 dollar per aandeel, exclusief de overnamekosten.

    Het bedrijf kondigde extra kostenbesparingen aan en neemt ook stappen om de gevolgen van macro-economische onzekerheid te beperken. De tarieven worden vanaf januari met 5 tot 6 procent verhoogd, zoals eerder werd aangekondigd.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 18 september 2019 06:15
    Vooruitblik Adobe valt iets tegen

    (ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Adobe Systems reageerde wisselvallig in de elektronische handel nabeurs na de publicatie van beter dan verwachte kwartaalcijfers, met een tegenvallende vooruitblik.

    De fabrikant van Photoshop en andere professionele software boekte een winst van 793 miljoen dollar over het derde kwartaal, of 1,63 dollar per aandeel. Aangepast voor bijzondere posten zou de winst zijn gestegen van 1,73 dollar naar 2,05 dollar per aandeel.

    Dat was meer dan de 1,97 dollar die analisten gemiddeld hadden voorspeld.

    De omzet steeg van 2,29 miljard naar 2,83 miljard dollar.

    Adobe mikt op een aangepaste winst van 2,25 dollar per aandeel in het vierde kwartaal, op een omzet van 2,97 miljard dollar. Analisten hadden hier gerekend op 2,30 dollar per aandeel en een omzet van 3,02 miljard dollar.

    Het aandeel stond na een aanvankelijke sprong omhoog 4 procent lager in de handel nabeurs.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 10 voda 18 september 2019 13:08
    Futures wijzen op lagere opening Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht lagere opening tegemoet, in aanloop naar een rentebesluit van de Federal Reserve.

    Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,2 procent in het rood.

    Ook elders in de wereld was de handel gematigd, in afwachting van meer nieuws over de aanval op Arabische oliefaciliteiten die deze week het nieuws beheerste. De Saoedische defensieminister zou later op de dag een indicatie kunnen geven of Iran betrokken was bij de aanval, volgens analist Jameel Ahmad van FXTM. Als betrokkenheid bewezen wordt, zou dit de spanning in de regio kunnen verhogen.

    De Fed zal woensdag naar verwacht zijn rentetarief met een kwart procentpunt verlagen, na een vergelijkbare renteverlaging in juli. De Fed heeft aan de ene kant te maken met een krappe Amerikaanse arbeidsmarkt, waardoor een renteverlaging niet zo voor de hand ligt, maar de centrale bank wil ook de vertraging van de wereldhandel opvangen met stimulering.

    De olieprijs stabiliseerde na een sterke stijging op maandag en de terugval op dinsdag. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,5 procent tot 58,80 dollar, terwijl een november-future Brent 0,2 procent goedkoper werd op 64,43 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1046. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1066 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,1070 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    De online-winkel voor huisdiervoeding Chewy heeft de omzetverwachting voor het jaar verhoogd na meevallende verkoopcijfers voor het afgelopen kwartaal, tot en met augustus. Het verlies liep echter op, omdat het bedrijf na zijn beursnotering veel meer aandelen uitkeert aan zijn medewerkers.

    FedEx stelde dinsdag nabeurs teleur met zijn kwartaalcijfers en gaf een winstwaarschuwing omdat het post- en pakkettenbedrijf last heeft van een vertragende mondiale groei en de handelsoorlog.

    Adobe meldde nabeurs een sterker dan verwachte kwartaalomzet, maar de vooruitzichten voor het nieuwe kwartaal vielen wat tegen.

    Facebook zal een onafhankelijk panel ruimte geven om beslissingen te herzien van het sociale netwerk om de inhoud van posts aan te passen, stelde het concern dinsdag. Daarmee zou Facebook inzage geven in een stekelig dossier voor het concern. Het panel zal bestaan uit veertig betaalde parttime leden waar Facebook-gebruikers in beroep kunnen gaan.

    De grote Amerikaanse autofabrikanten, General Motors, Ford en Fiat Chrysler, willen meer goedkope tijdelijke krachten gaan inhuren zodat ze hun productie gemakkelijker kunnen verlagen als de de vraag wegvalt. Bij General Motors gaat een staking inmiddels zijn derde dag in. De vakbond wil dat het aantal tijdelijke werkkrachten beperkt blijft.

    Slotstanden

    Wall Street eindigde dinsdag licht hoger. De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,3 procent hoger op 3.005,70 punten, De Dow Jones index steeg 0,1 procent en de Nasdaq won 0,4 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  19. forum rang 10 voda 18 september 2019 14:40
    Beduidend meer in aanbouw genomen Amerikaanse woningen

    (ABM FN-Dow Jones) Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in augustus flink gestegen, vergeleken met een maand eerder. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

    Het aantal in aanbouw genomen woningen steeg vorige maand met 12,3 procent op maandbasis tot een voor seizoensinvloeden aangepast geannualiseerd aantal van 1,364 miljoen stuks. Economen rekenden vooraf op een stijging van 4,1 procent.

    Op jaarbasis steeg het aantal in aanbouw genomen woningen overigens met 6,6 procent.

    Het aantal afgegeven bouwvergunningen voor woningen steeg in augustus op maandbasis met 7,7 procent tot 1,419 miljoen stuks. Op jaarbasis ging het om een stijging van 12,0 procent. Hier was er gerekend op een daling met 2,7 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  20. forum rang 10 voda 18 september 2019 14:52
    'Wall Street in afwachting rentebesluit Fed'

    Gepubliceerd op 18 sep 2019 om 14:46 | Views: 0

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York beginnen woensdag naar verwachting zonder grote koersbewegingen aan de handelsdag. De focus van beleggers op Wall Street ligt op het rentebesluit van de Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve. De Fed gaat waarschijnlijk de rente verder verlagen. Koeriersbedrijf FedEx en softwareconcern Adobe kwamen met resultaten.

    De Fed maakt om 20.00 uur (Nederlandse tijd) zijn rentebesluit bekend, gevolgd door een toelichting van voorzitter Jerome Powell. In juli verlaagde de centrale bank voor het eerst in meer dan tien jaar de rente. De woorden van Powell zullen nauwlettend bestudeerd worden voor aanwijzingen over het toekomstige beleid van de Fed.

    De rust op de oliemarkt is inmiddels weer grotendeels teruggekeerd na de onrust in de afgelopen dagen, als reactie op de drone-aanvallen op oliefaciliteiten in Saudi-Arabië. Saudi-Arabië denkt dat de olieproductie eind september weer volledig hersteld zal zijn. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,7 procent minder op 58,32 dollar. Brentolie zakte 1,4 procent in prijs tot 64,64 dollar per vat.

    FedEx

    FedEx lijkt fors lager te beginnen, na een winstwaarschuwing voor het gehele boekjaar. De pakketbezorger wijst daarbij vooral op de negatieve effecten van de wereldwijde handelsspanningen. Mogelijk kan branchegenoot UPS mee naar beneden gaan door het winstalarm van FedEx.

    Adobe staat eveneens een lager begin te wachten. Het softwarebedrijf boekte afgelopen kwartaal een recordomzet, maar de verwachtingen voor de lopende periode vielen wat tegen. Ook levensmiddelenconcern General Mills, bekend van Cheerios, Bugles en Häagen-Dazs, publiceerde cijfers.

    E-sigaretten

    Daarnaast kunnen tabaksproducenten reageren op het nieuws dat India elektronische sigaretten gaat verbieden. De stap van India dwarsboomt de uitbreidingsplannen op het gebied van e-sigaretten van Philip Morris International en Altria in het land. Overigens zijn die bedrijven in gesprek over een fusie.

    Op macro-economisch gebied werd gemeld dat de woningbouw in de Verenigde Staten in augustus is aangetrokken tot het hoogste niveau sinds 2007.

    De Dow-Jonesindex eindigde dinsdag 0,1 procent hoger op 27.110,80 punten. De brede S&P 500 klom 0,3 procent op 3005,68 punten en techbeurs Nasdaq steeg 0,4 procent tot 8186,01 punten.
25.209 Posts
Pagina: «« 1 ... 744 745 746 747 748 ... 1261 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.092
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.871
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.736
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.002
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.164
AMG 965 125.588
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.105
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.576
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.094
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.249
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.481
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht