Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Fagron BE0003874915

Laatste koers (eur)

17,600
  • Verschill

    -0,100 -0,56%
  • Volume

    31.301 Gem. (3M) 53,6K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Fagron 2019

293 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Pokerface 9 september 2019 13:04
    quote:

    Joshua3 schreef op 9 september 2019 12:05:

    Als grootaandeelhouders al van deze aandelen op deze koers af willen, zou ik ook niet graag in dit bedrijf meer willen beleggen.
    Draai het eens om: Er is een grote institutionele belegger die ze graag voor deze prijs wilde overnemen. Dat geeft vertrouwen!
  2. forum rang 10 voda 16 september 2019 07:17
    The Capital Group Companies overschrijdt meldingsdrempel Fagron

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Fagron
    16,25 0,00 0,00 % Euronext Brussel

    (ABM FN-Dow Jones) The Capital Group Companies heeft op 6 september de kennisgevingsdrempel van 5 procent overschreden en meldde een belang van 6,54 procent in Fagron. Dit maakte de magistrale bereider maandag bekend.

    Waterland en Baltisse hebben juist een deel van hun belangen in Fagron recent verkocht.

    Deze verkoop betrof een totaal belang van circa 7,25 procent van het uitstaande kapitaal van Fagron, voor een prijs van 16,20 euro per aandeel.

    Waterland Private Equity Fund VI en Filiep Balcaen hielden op de datum van de kennisgeving indirect in totaal 13,83 procent van het uitstaande kapitaal van Fagron. De lock-up loopt af op 4 oktober 2019.

    Het aandeel Fagron sloot vrijdag op 16,25 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 5 maci 16 september 2019 08:23
    En hieronder het uitgebreidere PB:

    Gereglementeerde informatie
    Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland), 16 september 2019, 7am CEST

    Openbaarmaking van ontvangen kennisgevingen

    Overeenkomstig de Belgische Wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen in beursgenoteerde vennootschappen, heeft Fagron de volgende kennisgevingen ontvangen.

    Kennisgeving van Waterland Private Equity Fund VI C.V. en Filiep Balcaen, ontvangen op 12 september 2019
    Op 12 september 2019 heeft Fagron een kennisgeving ontvangen dat het aandeelhouderschap van Waterland Private Equity Fund VI C.V. en Filiep Balcaen op 6 september 2019 de kennisgevingsdrempel van 15% heeft onderschreden door de overdracht van stemrechtverlenende effecten of stemrechten.
    De kennisgeving vindt plaats door:
    Een moederonderneming of een controlerende persoon.
    Personen die in onderling overleg handelen.
    Op de datum van de kennisgeving bezitten Waterland Private Equity Fund VI C.V. en Filiep Balcaen (indirect) in totaal 9.933.274 stemrechten. 9.326.245 stemrechten worden gehouden door WPEF VI Holdco III BE B.V. en 607.029 stemrechten worden gehouden door Floorenter NV.
    Op basis van de noemer van 71.843.904 (totaal aantal stemrechten), bezitten Waterland Private Equity Fund VI C.V. en Filiep Balcaen op de datum van de kennisgeving (indirect) in totaal 13,83% van het totaal aantal stemrechten.
    WPEF VI Holdco III BE B.V. wordt gezamenlijk gecontroleerd door WPEF VI Holding III BE B.V. (zelf ultiem gecontroleerd door Waterland Private Equity Fund VI C.V.) en Bajabo SARL (zelf ultiem gecontroleerd door Filiep Balcaen). Daarnaast hebben WPEF VI Holdco III BE B.V., WPEF VI Holding III BE B.V en Baltisse NV een overeenkomst afgesloten die te beschouwen is als een akkoord in de zin van artikel 3, §1, 13° a) en b) van de Transparantiewet.
    De kennisgeving van Waterland Private Equity Fund VI C.V. en Filiep Balcaen kan op investors.fagron.com worden geraadpleegd via deze link.
    Kennisgeving van The Capital Group Companies (“CGC”), ontvangen op 10 september 2019
    Op 10 september 2019 heeft Fagron een kennisgeving ontvangen dat het aandeelhouderschap van CGC op 6 september 2019 de kennisgevingsdrempel van 5% heeft overschreden door de verwerving van stemrechtverlenende effecten of stemrechten.
    De kennisgeving vindt plaats door:
    Een moederonderneming of een controlerende persoon.
    Op de datum van de kennisgeving bezit CGC (indirect) in totaal 4.700.276 stemrechten. 2.283.102 stemrechten worden gehouden door Capital Research and Management Company, 7.227 stemrechten worden gehouden door Capital Bank & Trust Company en 2.409.947 stemrechten worden gehouden door Capital International, Inc.
    Op basis van de noemer van 71.843.904 (totaal aantal stemrechten), bezit CGC op de datum van de kennisgeving (indirect) in totaal 6,54% van het totaal aantal stemrechten.
    CGC is de moederonderneming van Capital Research and Management Company (“CRMC”) en Capital Bank & Trust Company (“CB&T”). CRMC is een in de VS gevestigde investment manager die als beheerder optreedt voor de American Funds family van beleggingsfondsen, andere gezamenlijke beleggingsvehikels, evenals voor individuele en institutionele klanten. CRMC en haar investment manager dochterondernemingen beheren aandelenportefeuilles voor verschillende investeringsmaatschappijen via drie divisies, Capital Research Global Investors, Capital International Investors en Capital World Investors. CRMC is de moederonderneming van Capital Group International, Inc. (“CGII”), welke op haar beurt de moederonderneming is van vier investment management ondernemingen (“CGII management ondernemingen”): Capital International, Inc., Capital International Limited, Capital International Sàrl en Capital International K.K. CGII management ondernemingen en CB&T bedienen als investment managers institutionele beleggers en vermogende klanten (high net worth). CB&T is een in de VS gevestigde investment manager die als beleggingsadviseur geregistreerd is en een federale bankvergunning heeft.
    Noch CGC of een van haar dochterondernemingen bezitten aandelen van Fagron NV voor eigen rekening. De aandelen betreffende deze melding zijn in bezit van rekeningen vallende onder het mandaat van een of meer van de investment management ondernemingen die hierboven zijn beschreven.
    De kennisgeving van CGC kan op investors.fagron.com worden geraadpleegd via deze link.
  4. Winnaar2019 25 september 2019 18:13
    algemene slechte dag in pharma. Fagron is wel extra in 't rood, misschien nog door het bericht van de verkoop van een deel van de aandelen van Waterland, maar Capital heeft er groter percentage nu.
    Komt wel goed. Vanaf 11/10 zullen ze zeker terug stijgen, wellicht al voordien
  5. W@ston 28 september 2019 08:02

    Degroof Petercam ziet marge Fagron komende jaren verbeteren


    De markt voor gepersonaliseerde medicatie zal volgens het beurshuis blijven groeien. De marge zal de komende jaren verbeteren.

    Degroof Petercam is positief over het aandeel en trekt het koersdoel op van 19 naar 20 euro.

    Volgens het beurshuis zal de maker van apothekersbereidingen profiteren van een sterke klim in de vraag naar gepersonaliseerde medicatie. 'Het is een aantrekkelijke nichemarkt die jaarlijks met ongeveer 5 procent groeit', zegt analist Frank Claassen.

    Volgens Claassen zijn er een aantal aandrijvers van de toename. Een daarvan is de vergrijzing van de bevolking. 'Net als kinderen hebben oudere mensen meer nood aan gepersonaliseerde medicatie. Bij reguliere medicatie kan de dosering te hoog zijn. Ook kan het zijn dat iemand moeite heeft met slikken, waardoor ze bijvoorbeeld een crème nodig hebben in plaats van pillen'. Verder ziet hij het bewustzijn toenemen dat aangepaste medicatie leidt tot minder neveneffecten en een hogere werkzaamheid.

    Bereidingen
    Claassen ziet ook de vraag naar bereidingen toenemen. 'Je ziet steeds vaker dat er tekorten zijn aan bepaalde medicijnen. Daarom moeten lokale apothekers deze medicatie regelmatig zelf maken.' Hij verwacht ook dat de markt voor steriele bereidingen blijft uitdijen: 'Nu leggen ziekenhuizen alvorens de operatie begint allerlei injectiespuiten klaar. Dat doen ze voor als er tijdens de operatie iets misgaat. Vaak gooien ze de medicatie na de operatie gewoon weg, omdat het niet meer te gebruiken is. Het is daarom dat ziekenhuizen steeds vaker voorverpakte injectiespuiten (met medicatie erin) kopen.'

    Marge
    Voorts ziet de aandelenkenner ook de brutomarge verbeteren met 1 à 2 procentpunten tot 23 procent in 2020. De fabriek in het Amerikaanse Wichita - die steriele bereidingen produceert - zal zijn opstartverliezen omzetten in marges van boven de 20 procent. Verder gaat Fagron meer van zijn eigen merkproducten verkopen. Op die goederen maakt de farmaspeler een hogere marge. Ook de synergievoordelen van de overnames die het bedrijf heeft gedaan zullen hun steentje bijdragen aan de winstmarges.

    www.tijd.be/markten-live/nieuws/aande...
  6. [verwijderd] 3 oktober 2019 11:01
    ook al is de koers aan behoorlijke schommelingen onderhevig (zoals door wisselingen van eigenaar door grote partijen) toch denk ik dat dit een fonds is dat als defensief zou kunnen worden aangemerkt. Bovendien heeft het een goede toekomst.
  7. forum rang 7 wiegveld 4 oktober 2019 14:49
    Grote concurrentie voor Fagron op de Nederlandse markt in aantocht.

    De oude eigenaar van Pharmaline (Nu onderdeel Fagron) en enkele investeerders waaronder de voorzitter van de Nederlandse apothekers en de groothandel Mosadex zijn een nieuwe bereidingsapotheek begonnen in Almere:
    Ace Compounding. Onderdeel van ACE pharmaceuticals te Zeewolde.
    Ben benieuwd wat dit betekent voor Fagron Nederlandse omzet, maar ik schat dat 30-40% in gevaar komt in de komende maanden, de klanten van die groothandel gaan vast daar bestellen. We gaan het zien.
    Betekent in ieder geval dat er margedruk op Fagron komt in ons land.
  8. ChefInkoop 7 oktober 2019 16:27
    [quote alias=wiegveld id=11866449 date=201910041449]
    Grote concurrentie voor Fagron op de Nederlandse markt in aantocht.

    De oude eigenaar van Pharmaline (Nu onderdeel Fagron) en enkele investeerders waaronder de voorzitter van de Nederlandse apothekers en de groothandel Mosadex zijn een nieuwe bereidingsapotheek begonnen in Almere:
    Ace Compounding. Onderdeel van ACE pharmaceuticals te Zeewolde.
    Ben benieuwd wat dit betekent voor Fagron Nederlandse omzet, maar ik schat dat 30-40% in gevaar komt in de komende maanden, de klanten van die groothandel gaan vast daar bestellen. We gaan het zien.
    Betekent in ieder geval dat er margedruk op Fagron komt in ons land.

    Mooie overname prooi voor Fagron :-)
  9. forum rang 10 voda 8 oktober 2019 17:23
    Beursblik: omzetgroei Fagron versnelt

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Fagron
    15,52 -0,34 -2,14 % Euronext Brussel

    (ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in het derde kwartaal vermoedelijk de omzetgroei weten te versnellen. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

    De omzet in het derde kwartaal wordt ingeschat op 135,4 miljoen euro. Europa droeg daar volgens de analisten 60,6 miljoen euro aan bij, Latijns-Amerika 36,5 miljoen euro en Noord-Amerika 36,8 miljoen euro. HL Technology was vermoedelijk goed voor 1,5 miljoen euro.

    Daarmee zou Fagron een groei van 17,8 procent op jaarbasis hebben gerealiseerd, of 7,8 procent autonoom en tegen constante wisselkoersen.

    De groei was in Latijns-Amerika het sterkst, met 43,4 procent. Noord-Amerika kwam naar verwachting uit op 21,0 procent en Europa op 5,7 procent. Gecorrigeerd voor wisselkoersen was de groei respectievelijk 10,0 procent, 17,2 procent en 3,9 procent op autonome basis.

    In de eerste helft van 2019 behaalde Fagron een omzetgroei van 10,6 procent. Dat was 6,6 procent autonoom tegen constante wisselkoersen.

    Analisten zullen wederom goed letten op de voortgang die in het Amerikaanse Wichita werd geboekt. ING vond de Amerikaanse steriele activiteiten in de eerste jaarhelft tegenvallend presteren, ondanks een groei van bijna 33 procent.

    Ook zal de markt willen horen of het opstarten van de bereidingsfaciliteit in Nederland inderdaad weer vol produceert, nadat deze de deuren moest sluiten van de Nederlandse inspectie.

    Fagron Genomics kende met de verkoop van 2.200 DNA-testen in het tweede kwartaal "een beloftevolle start", vond CEO Rafael Padilla. De vraag is hoe hieraan een vervolg werd gegeven door Fagron, want de testen van Genomics moeten een aanjager worden voor de groei van de Brands van Fagron.

    Outlook

    Fagron mikt voor 2019 op een verdere stijging van zowel de omzet als de winstgevendheid.

    "Wij hebben er alle vertrouwen in dat we ook in het tweede semester van 2019 een mooie stijging van de omzet en de winst zullen realiseren ten opzichte van dezelfde periode in 2018", aldus topman Padilla in augustus tegen ABM Financial News.

    Fagron geeft vrijdag voorbeurs een kwartaalupdate.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. Ksinix 8 oktober 2019 17:36
    Leuk nieuws! Al was da aan de koers van vandaag niet te merken.. hopelijk veren we vrijdag terug op!
  11. SDV70 10 oktober 2019 17:24
    quote:

    Noah010 schreef op 10 oktober 2019 13:10:

    Wat zijn de verwachtingen voor morgen?
    De downsize lijkt mij iig beperkt.
    De verwachtingen zijn hoopvol, maar denk dat de koers rond de 16 blijft
    er zullen wel koopadviezen volgen en in januari staan we op 17,50
  12. Biobert 10 oktober 2019 17:26
    quote:

    Noah010 schreef op 10 oktober 2019 13:10:

    Wat zijn de verwachtingen voor morgen?
    De downsize lijkt mij iig beperkt.
    Beurssentiment is goed omdat Trump meneer Li ontmoet en Fagron groeicijfers laat zien. Ik verwacht morgen een opening van 16,50
  13. horscamp 10 oktober 2019 19:06
    Het is vaak zo: hebben van een zaak is het einde van het vermaak. Daling van de koers vervolgens analisten met een niks zeggende verklaring 3 weken later hogere koersdoelen moraal van dit verhaal blijf zitten waar je zit
293 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht