Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Beurzen wachten op uitbraak

TA: Beurzen wachten op uitbraak

Beurzen zoeken cruciale weerstanden op, in reactie op de laatste ontwikkelingen in het handelsconflict tussen de VS en China. Beleggers sorteren voor op een technische uitbraak.

De verwachtingen dat er schot zit in de handelsgesprekken met China, zorgden voor vers optimisme bij beleggers. Beleggers lijken positief te anticiperen op de komende ontwikkelingen in het handelsoverleg tussen de VS en China, vooral over de uitlatingen van Trump over een mogelijk snelle handelsdeal.

Nog geen 'alles of niets'-doorbraak

Ook China liet donderdag weten klaar te zijn voor vooruitgang bij de aanstaande handelsgesprekken. Dit is nog niet de 'alles of niets' doorbraak waar beleggers op hoopten, maar het is in elk geval een nieuwe fase in dit langlopende conflict.

De mogelijke  afzettingsprocedure van president Donald Trump heeft vooralsnog weinig effect op het sentiment.

Indien we alle lange termijn grafieken van de wereldbeurzen overzien, dan valt op dat de correcties in de afgelopen weken zeer beperkt waren, ondanks de vele onzekerheden aan de zijlijn. Want behalve het handelsconflict, is er ook nog het voortslepende Brexit-circus.

Technisch blijven alle wereldbeurzen rond hun laatste toppen rondzwalken, sommige - zoals Wall Street - staan minder dan 2% verwijderd van ene nieuw all-time high. Dit geeft nog steeds aan dat beleggers voorsorteren op een opwaartse uitbraak.

Vandaag volg ik de lange termijn plaatjes van enkele belangrijke wereldbeurzen.

AEX blijft goed liggen

De Nederlandse beurs maakt een opwaartse draai, richting de weerstand van 586,32 punten (de top van 26 juli). In de afgelopen maanden werden hogere bodems gevormd, wat aangeeft dat vraag naar Hollandse aandelen toeneemt.

Het technische beeld klaart verder op na een doorbraak en slotstand boven 586,32 punten. Steun ligt er rond 528,68 (de bodem van 16 augustus).

Na een uitbraak boven weerstand 586,32 wordt 609,22 het eerstvolgende opwaartse koersdoel.


 

Wall Street zoekt nieuwe all-time-highs

De S&P500 index weet ondanks de huidige adempauze de stijgende trend intact te laten. De hogere koersbodems die op korte termijn worden gevormd signaleren een positieve ondertoon.

Zolang de steun van 2.722,27 punten (de bodem van 8 maart) intact blijft, mag opwaarts worden gekeken.

Een uitbraak dient de stijgende trend te bevestigen. Weerstand wacht rond 3.027,98 punten (top van 26 juli). Na een uitbraak boven de weerstand van 3.027,98 punten wordt 3.600 het volgende opwaartse koersdoel.


 

Euro Stoxx 50 index wacht op uitbraak

Het Europese beursgemiddelde van de 50 belangrijkste Europese large caps weet eveneens hogere koersbodems te vormen. Dit wijst op een aantrekkende vraag naar Europese aandelen. De zijwaarts fase komt steeds duidelijker achter ons te liggen.

Bij een eventuele doorbraak boven de weerstand van 3.596,20 punten (de top van 18 mei 2018) komt er meer opwaarts potentieel vrij.

Dat is niet de belangrijkste horde; die ligt daar net boven, rond 3.714,26 punten, het volgende opwaartse koersdoel. Van belang is dat de steun van 3.248,54 (de bodem van 7 juni) weet stand te houden.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Reacties

163 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Senior 1936 27 september 2019 08:54
    ik had van Tostrams vanmorgen toch wel een reactie verwacht over de koers van ABNAMRO gezien zijn eerdere positieve analyse (kort geleden)over deze bank. Ik snap best dat bij TA geen rekening kan worden gehouden met zulke onverwachte negatieve ontwikkelingen als gisteren. Maar toch: wat is het perspectief inzake deze bank nu ?
  2. forum rang 6 shortie 27 september 2019 09:08
    quote:

    Call me Put schreef op 27 september 2019 09:03:

    TA: Beurzen wachten op uitbraak

    Maar tijdens dat wachten kunnen we steun verwachten op 528.68!

    Phoe wat een geruststelling.
    Wanneer je de lijntjes maar doortrekt kom je vanzelf ergens ergens in de hemel uit....
    www.belegger.nl/Column/261789/AEX-kom...
163 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links