Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Michael Kraland - De Groenspaan annalen

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 januari 2005 15:48
    Mooi stuk! Het laat maar weer eens zien hoe wij in onze conversaties via verschillende wegen kennis geven van respect, intellect en vooral ook frustratie.
    Neem nou onze waarde heer Rensink, zijn bericht lijkt te ontstaan uit zijn eigen problemen met betrekking tot de dollarhandel.
    Volgens de heer Rensink zitten analisten dus altijd volledig mis. Bij deze dan mijn advies voor de heer Rensink, koopt alles wat de analisten u vertellen te verkopen en verkoopt alles wat analisten u vertellen te kopen. Dit zou dan volgens u moeten leiden tot ongekende successen (als bedankje zou het dan misschien leuk zijn om alle analisten uit te nodigen op de kartbaan).

    Analisten zijn, net als ons allen, mensen die trachten inkomen te vergaren met de handel en wandel op de beurs. Hun adviezen zijn gebaseerd op verwachtingen die zij hebben. Aan de belegger de eer om deze adviezen op waarde te schatten en in de eigen beoordeling van mogelijke winstkansen mee te nemen.
    Gebruik adviezen daarom als hulp om tot een beslissing te komen, maar gebruik ze nooit om uw eigen fouten goed te praten.

    Met vriendelijke groet,

    Tom Ackermans

  2. forum rang 7 ffff 25 januari 2005 16:52
    Je had dan wel niet veel tijd, Michael, maar het stuk is klasse! Waar een kriegelige vraag van een IEX-lezer al niet toe kan leiden. Volgens mij ben je er toch even voor gaan zitten en ik heb ervan genoten.

    Groet Peter

  3. [verwijderd] 25 januari 2005 18:02
    Waarde heer Kraland
    Leuk stuk, maar iemand publiek afbranden (lichtjes, dus misschien roosteren) om zijn niet zo formeel gestelde email is ook een weinig chique.
    Misschien mag ik je herinneren aan het verhaal van de arme sloeber die aan des konings dis niet wist wat aan te vangen met het rozenwater naast zijn bord. Toen hij besloot een slokje te wagen, hoopte het voltallig personeel op een goed gemikte kwinkslag om de onhandige op zijn nummer te zetten en zo direct de niet-ingewijde (in de etiquette ) voorgoed verweg van de hofhouding te houden.
    Maar ...
    de goede wijze koning kon zijn reputatie als gastheer niet verloochenen en volgde het voorbeeld.

    de bos
  4. forum rang 7 ffff 25 januari 2005 18:07
    Beste de Bos,

    Jongens die aan kartner-races doen kunnen wel tegen een stootje.....
  5. [verwijderd] 25 januari 2005 18:18
    Beste fff
    Daar gaat het niet om, er wordt met 2 maten gemeten. Misschien en klaarblijkelijk ten onrechte, ging de heer Reesink ervanuit dat tenminste de afzender openbaar gemaakt wordt.
    (ik zou dat zelf niet doen, zeker niet omdat het dicht tegen de werkelijke persoonlijke identiteit kan komen)
    Maar even katten lucht op en het is inderdaad geen doodzonde, net zoals een wat onhandige email, zonder negatieve bijbedoelingen.

    de bos
  6. [verwijderd] 25 januari 2005 19:17
    Bijzondere trieste reactie van Kraland, die zich zo langszamerhand ontpopt als een ware afslachter van zijn eigen leden. Ik neem aan dat vooraf toestemming is gevraagd voor deze publicatie.

    Mocht Kraland een fictieve mail hebben gebruikt dan neem ik mijn woorden terug, maar ik vrees dat dit niet het geval is.

    Hoewel inderdaad initiatief vaak wordt afgestraft, is het wel zaak verantwoordelijk te blijven voor gedaande uitspraken!

    DRIVERS
  7. [verwijderd] 25 januari 2005 20:58
    Waarde Heer Kraland,

    Vandaag ging ons brandhoutje (Pharming) weer hard omhoog zoals ik al heb aangegeven van brandhout naar super open-haard blokken en binnen niet al te veel tijd naar geldboom (omgedraaide levensloop).

    Ik heb toen 1,5 jaar geleden toen we die discussie hadden al gezegd dat ik u nog wel met uw brandhout typering zou confronteren.

    Inmiddels zijn zelfs 2 van uw jongens laaiend enthousiast en sterker nog ik zie nu dat u tegenwoordig de micro cap specialist bent. Een glimlachje kon ik niet onderdrukken.

    Heeft u ze al gekocht ?

    Zeg het nou even voor mijn ego ... ja Snorkle, je was gewoon briljant. Jij had gelijk en ik zat fout!

    Een echte IEX fan,

    Snorkle

  8. forum rang 7 ffff 26 januari 2005 14:03
    Beste Snorkle/ Norman,

    Je verdient een driedubbel compliment, maar die heb ik je al vaker gegeven! Hoe was het ook alweer: Twee jaar geleden , in die geweldige heksenketel die op een gegeven moment hier ontstond, noemde ik je de allergrootste biotech-specialist die er op de IEX rondliep en vooral die zijn kennis met de lezers wilde delen. Daarvoor verdiende je en kreeg je gelukkig ook veel erkenning.

    Maar nu Norman....? Ik stel de vraag HIER omdat ik je best privé zou kunnen benaderen, maar wat NU? Kun je wat verwijzingen geven van websites zodat ik vrij snel een idee krijg wat NU te doen.

    Ik ben namelijk een beetje gestopt met bijna dagelijks al die websites af te lezen, want er zit tussen al dat puike spul van jou en enkel andere posters ook een hoop geschreeuw en dat kostte me teveel tijd en ben er mee gestopt dat steeds te lezen.

    Dus doe je me een groot plezier wat verwijzingen hier te plaatsen zodat ik in korte tijd weer helemaal bij ben.

    Mede dank zij jouw postings vorig jaar, of is het al weer twee jaar geleden ( ja ik denk inderdaad 2 jaar geleden) opnieuw ingestapt in Pharming rond de 1,10 Euro, dus jij kan bij mij geen kwaad doen......

    Hartelijke groet Peter
  9. clever 26 januari 2005 14:50
    Geachte heer Kraland,

    Het is prettig als je als mens, politicus en/of analist een zondebok of fictieve vijand hebt. Die kun je dan op geheel eigen wijze de grond in trappen. Dat trappen is (in al z'n algemeenheid uiteraard)vaak handig want dan valt het minder op dat er zelf zo matig gepresteerd wordt.
    Er is er vanzelfsprekend ook altijd tenminste één die (altijd) klapt.

    Voor de 200K+ (?) leden van deze site toch een beetje een genante vertoning. De laatste alinea had volstaan en was op zich al een leuk antwoord geweest.

    Het lijkt absoluut verstandiger een echt onderwerp aan te snijden en uw
    af en toe verwarde schaapjes alhier(de zwarte incluis) met respect te behandelen. Dit gaf geen pas.

    Getekend, uw dubbeldwarsgebakken doorluchtigheid,
    Mussjeu Joost
  10. [verwijderd] 26 januari 2005 19:41
    Waarde Snorkle,

    u bent briljant.

    Geheel ten onrechte had ik het toenmalige brandhout aandeel zonder veel onderscheidingsvermogen onder de brandhout aandelen gerangschikt. Nu blijkt dat het bedrijf gered is en nu is het geen brandhout meer, maar ik wil ook best aannemen dat u het heel goed zag en het toen ook al geen brandhout was en ik dus een gruwelijk kwetsende en van een groot gebrek aan innerlijke beschaving getuigende generalisatie heb gemaakt.
    Diep, diep buig ik me in het stof.
    Hebt u nog een tenbagger voor me ? Ik luister.

    Nu nog even voor de Antonov fanclub: kan ik wat tomaten krijgen, liefst rijp, al is het niet het seizoen?

    MCK
  11. forum rang 7 ffff 26 januari 2005 19:52
    Koers van Iliad gezien?

    Vind ik minstens even briljant als Pharming....
  12. [verwijderd] 26 januari 2005 20:40
    quote:

    Michael Kraland schreef:

    Waarde Snorkle,

    u bent briljant.

    Geheel ten onrechte had ik het toenmalige brandhout aandeel zonder veel onderscheidingsvermogen onder de brandhout aandelen gerangschikt. Nu blijkt dat het bedrijf gered is en nu is het geen brandhout meer, maar ik wil ook best aannemen dat u het heel goed zag en het toen ook al geen brandhout was en ik dus een gruwelijk kwetsende en van een groot gebrek aan innerlijke beschaving getuigende generalisatie heb gemaakt.
    Diep, diep buig ik me in het stof.
    Hebt u nog een tenbagger voor me ? Ik luister.

    Nu nog even voor de Antonov fanclub: kan ik wat tomaten krijgen, liefst rijp, al is het niet het seizoen?

    MCK
    Waarde heer Kraland,

    Nu maakt u opnieuw dezelfde fout als in uw oorspronkelijk proza (zie reactie van 'de bos'). Van een verstandig man zou je zoiets niet verwachten...vreemd?

    gr

    gr
  13. [verwijderd] 26 januari 2005 21:01
    Michael,

    Nou ik glim helemaal. Doet me goed !

    Ik zal dit weekend een dappere poging doen (uiteraard geheel onderbouwd).
    Voor en door beleggers; het concept is briljant, dus hebben we beide weer een opgepoetst ego :)

    FFFF : Wat kan ik zeggen, vandaag heeft de Belgische bank KBC een zeer goed (inhoudelijk correct en juiste weergave van het bedrijf op dit moment) raport uitgegeven over Pharming. Mijn Pharming missie zit er wel zo een beetje op met al die rapporten en analisten op dit moment (waarvan de een wel inhoudelijk beter is dan de ander).

    Groet Snorkle

  14. forum rang 7 ffff 27 januari 2005 15:03
    Norman,

    Bedankt! KBC: Het is mijn huisbankier en een van de pilaren in mijn portefeuille. Dus nu ook nog mijn Pharming-adviseur. Ik ben benieuwd.

    Groet Peter

  15. [verwijderd] 28 januari 2005 19:38
    Ik heb niemand toestemming gemaakt.
    De regel is duidelijk, brieven aan de redactie worden bij ons, net zoals bij elk blad of internet medium, correct behandeld en beantwoord.

    We besteden er zorg aan en ik probeer ook nog wel eens om er iets leuks van te maken. Het is uw goed recht om dat vervelend te vinden.

    Wie een brief schrijft wil meestal juist publicatie. Als erbij vermeld wordt dat dat niet het geval is respecteren we dat.

    Ik bespaar u overigens het ongelooflijk grove antwoord van deze heer, waarbij de laatste term een ironische duiding heeft, om misverstanden te voorkomen.

    Het is overigens eveneens uw goed recht om bij ons onder pseudoniem een zure humorloze reactie te plaatsen.

    Hou er rekening mee dat er mensen zijn die dit anders zien.

    Vrijheid blijheid, prettig weekend.

    MCK
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.263
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.892
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.295
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.038
AFC Ajax 537 7.017
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.308
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.766
Alfen 12 16.218
Allfunds Group 3 1.185
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.242
AMG 965 125.633
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.516
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.110
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.590
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.105
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.257
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.645
ASML 1.762 76.819
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 332
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.647
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht