Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Liveblog: Turkse beurs onderuit

Liveblog: Turkse beurs onderuit

Update 16:00 uur: Turkse beurs onderuit

De Turkse beurs daalt 4% door een serie tweets van de Amerikaanse president Trump. Trump laat weten dat er in de VS voorbereidingen worden getroffen voor verregaande sancties tegen Turkije, naar aanleiding van hun inval in Syrië. 


Update 15:30 uur: Twijfels aan VS-China deal?

De analisten van Morgan Stanley hebben openlijk hun twijfels bij de deal die president Trump voor ogen heeft met China. Volgens de analisten Pickett en Zezas is de deal vooralsnog behoorlijk onzeker. Volgens hen is een escalatie richting verdere tariefsverhogingen nog steeds mogelijk en een groot risico. Daarom verwachten zij nog geen significante rebound voor wat betreft bedrijfsinvesteringen. 


Update 11:50 uur: Toch geen deal?

De AEX (-0,9%) zakt het laatste halfuur fors weg. Er zijn twijfels over het voorlopige handelsakkoord, omdat de Chinezen eind oktober nog een keer willen onderhandelen over details van de deal. Misschien een eerste signaal dat er een dik kruis doorheen mag. Laten we het niet hopen, maar het heeft er alle schijn van.


Update 10:15 uur: Beter Bed +30%

Topman John Kruijssen is een blij man. De slaapkamerspecialist die door Duitse dochter Matratzen Concord in grote moeilijkheden kwam, heeft een oplossing gevonden voor de problemen.

Een Aziatische investeerder betaalt €5 miljoen voor de Duitse winkelketen en koopt en passant een aandelenbelang in Beter Bed zelf van €5 miljoen. Magical Honour, een wat illustere naam, krijgt 2,3 miljoen aandelen à €2,32. 

boskalis

Afbeelding: Beter Bed de afgelopen tien jaar. Vroeger een dividendwaarde, tegenwoordig gedecimeerd. Het bedrijf is op de beurs nog een luttele €50 miljoen waard.  

boskalis

Afbeelding: Sinds deze zomer maakte de koersval een versnelling door.  

De €5 miljoen die BB krijgt voor Matratzen Concord is een meevaller: vooraf werd gevreesd dat er eventueel geld bij moest. Bij meevallende ontwikkelingen bij Matratzen Concord krijgt Beter Bed van de Aziatische investeerder nog €7,5 miljoen extra.  

Update 09:45 uur: Latere opstart

Door ziekte bij Arend Jan kwamen we vanochtend niet toe aan een Beurs Vandaag en wordt het liveblog wat later opgestart. Excuses daarvoor. 

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht