Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

BAM Groep Koninklijke NL0000337319

Laatste koers (eur)

3,830
  • Verschill

    +0,008 +0,21%
  • Volume

    705.352 Gem. (3M) 1,4M
  • Bied

    3,810  
  • Laat

    3,850  
+ Toevoegen aan watchlist

Wat zal de koers zijn na de 3de kwartaal cijfers

28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 bartbas 18 oktober 2019 19:07
    quote:

    HenkdeV schreef op 18 oktober 2019 15:51:

    [...]

    Fijn dat jij weer op het BAM forum actief bent Bartbas. Kom gerust (weer) wat vaker langs.
    Dank voor je reactie Henk. Ga het forum weer wat actiever volgen. Het is er overigens de laatste week niet gezelliger en kwalitatief beter op geworden.

    Fijn weekeinde,

    Bartbas
  2. forum rang 8 HenkdeV 18 oktober 2019 19:28
    quote:

    bartbas schreef op 18 oktober 2019 19:07:

    [...]

    Dank voor je reactie Henk. Ga het forum weer wat actiever volgen. Het is er overigens de laatste week niet gezelliger en kwalitatief beter op geworden.

    Fijn weekeinde,

    Bartbas
    De oorzaak daarvan is duidelijk.
  3. forum rang 4 Tartessos 15 november 2019 09:54
    AEX, EU beurzen en Japan / China weer flink in het groen.
    Het wordt vandaag na twee dagen weer mooi groen ....
  4. Joop 16 november 2019 23:23
    Met BAM is het einde oefening. CO2 doen ze de das om. Triest dat het zo moet lopen.
  5. [verwijderd] 16 november 2019 23:51
    quote:

    Zorgelijk schreef op 16 november 2019 23:23:

    Met BAM is het einde oefening. CO2 doen ze de das om. Triest dat het zo moet lopen.
    co2? lol
    stikstof ging het toch over dacht ik
  6. herve1 17 februari 2020 23:27
    quote:

    GoudenBamischijf schreef op 16 oktober 2019 14:28:

    [...]

    De koers noteert nu ongeveer richting de intrinsieke waarde. De intrinsieke waarde is in de bedrijfseconomie de actuele waarde van alle bezittingen van de onderneming, verminderd met de schulden. De marktwaarde van een aandeel is deze intrinsieke waarde plus eventuele goodwill. Goodwill is de meerwaarde van een bedrijf, bovenop de waarde van de activa en passiva. Het gaat dan om feitelijke omstandigheden die winstpotentie genereren. Bijvoorbeeld reputatie, klantenbestand het gebruik van activa om geld te verdienen etc.

    Ik zou u er graag aan herinneren dat BAM in de huidige markt (bijna) geen winst maakt. Deze huidige markt is laat-cyclisch en volgens het boekje ideaal voor bouwers om geld in te verdienen. Toch BAM laat dit 'geld verdienen' na. Hieruit kan opgemaakt worden dat de winstpotentie (goodwill) die samen met de intrinsieke waarde de marktwaarde maakt, zeer gering is. Uw aanname dat de marktwaarde van de aandelen tot wel 50% boven de intrinsieke waarde van de onderneming zou moeten noteren lijkt me daarom gebaseerd op uw wishfull thinking en niet op de daadwerkelijke winstpotentie van de onderneming die een meerwaarde boven de intrinsieke waarde zou rechtvaardigen. Dit is bedrijfseconomie 101.

    Ik snap dat uw gevoel misschien zegt dat een onderneming als BAM toch winst zou moeten kunnen maken en dat u zo op uw waardering van 3.50 uit bent gekomen. Dit lijkt echter vooral gebaseerd op uw sentiment en niet op de daadwerkelijke harde cijfers zoals die bijvoorbeeld bij de halfjaar-cijfers zijn gepresenteerd. De kans dat BAM in 3 maanden tijd zijn winstpotentie dusdanig heeft vergroot dat een koerstoename van tot wel 50% te verwachten is na de Q3 cijfers, is gewoonweg onwaarschijnlijk.
    Op vrijwel alle fronten wordt geld verdiend bij BAM, er zijn echter miskleunen op 3 projecten. Zware miskleunen.

    Dit doet niets af aan de verdienpotentie van het bedrijf. Bereken de cijfers eens met en zonder OpenIJ (zoals VolkerWessels dat ook in haar verslaglegging doet) en je ziet dat BAM een rendabel bouwbedrijf is met een marge van 2-3%.

    En over reputatie en goodwill, met name richting de toekomst: BAM wordt ook op alle fronten geprezen om haar manier van samenwerken (met name in de UK) en innovativiteit. Deze vorm van goodwill is echt van belang voor het verwerven van grotere bouwprojecten. Daarnaast erkent het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat -en dat vind ik veel belangrijker- de schade die ze heeft toegebracht in het vertrouwen met grote bouwers, door in het verleden te hard door te drukken op prijs en minder op risicoverdeling. Door het opstellen van een contractvorm [... Nieuws: Rijkswaterstaat wil af van conflicten met bouwers en lanceert nieuwe contractvorm (16/2/2020)] zou je kunnen zeggen dat de goodwill enorm is toegenomen. Goodwill laat zich beschrijven als de kwaliteit van de band die er tussen leverancier en afnemer is. Deze neemt hierdoor sterk toe.

    Zonder de miskleunen en met eventuele terugbetalingen in de voorzieningen (die ten gevolge van nieuwe boekhoudregels tegelijk vielen met de miskleunen) en een sterker commercieel gedreven CEO in de toekomst, is een marge van 3-6% echt wel mogelijk.
28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht