Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Edelmetalen worden opgepoetst

TA: Edelmetalen worden opgepoetst

De aandelenbeurzen hebben de afgelopen dagen een stapje terug gedaan na een periode van stijgende koersen. Per saldo blijft het sentiment echter positief en is er nog geen reden om een grote koersdaling te verwachten.

Dinsdag leken de beurzen hun stijgende trend een nieuwe impuls te geven en wist ook de Amsterdamse beurs even boven de 600 punten te noteren. Tegen het einde van de handelsdag werd deze uitbraak echter ongedaan gemaakt en ook gisteren stonden de koersen weer wat onder druk.

De Nederlandse beurs maakt momenteel een pullback richting het uitbraakniveau rond de oude toppen van de afgelopen maanden. Ook komt de AEX index hier de blauwe toppenlijn tegen die nu voor steun kan gaan zorgen.

AEX index zoekt steun

De Nederlandse beurs is recent opwaarts uitgebroken boven weerstand 586,32 en heeft ook de oplopende toppenlijn over de toppen van de afgelopen jaren gebroken. Nu de index wat corrigeert is er sprake van een terugtest van de voormalige weerstand.

Rond 586 punten ligt het eerste steunniveau waar de index zou moeten worden opgevangen. Om de opwaartse uitbraak vast te houden, mag de index hier niet te ver onder terugzakken. Deze oude weerstandszone kan  als springplank gaan dienen voor een opmars richting hogere niveaus.

Edelmetalen blijven aarzelen

Nu de aandelenbeurzen even gas terug nemen, kunnen we mooi een blik werpen op de omgevingsfactoren, zoals de edelmetalen. Wat opvalt is dat het positieve langetermijnbeeld nog intact is, maar dat momenteel de overtuiging even ontbreekt.

Goud stabiliseert boven de steun

Het edelmetaal goud heeft dit jaar al een mooie stijging achter de rug, maar kan de laatste maanden niet meer overtuigen. Dit heeft geleid tot een consolidatiefase binnen de stijgende trend die eind 2018 werd ingezet.

Zolang goud boven de steun rond $1.459 weet te blijven, oogt het technisch beeld nog positief en verwacht ik dat de stijgende fase binnenkort weer een nieuwe impuls kan krijgen. Wanneer de correctieve fase van de afgelopen maanden wordt afgebroken, kan een stijging worden ingezet richting het koersdoel rond $1.800.

Als de steun breekt, zal de koers nog wat verder onder druk komen staan en moeten we wfwachten of het 200-daags gemiddelde de koers kan opvangen.

Zilver

De prijs van zilver is wat teruggevallen nadat weerstand $18,61 werd bereikt. Zilver noteert nog wel boven het 200-daags gemiddelde, waarmee het positieve beeld vooralsnog intact is gebleven.

De steun rond $16,90 is getest en lijkt stand te houden. Om de stijgende trend weer te hervatten, moet de koers boven de recente toppen breken. Pas dan kan de oude top uit 2016 rond $21 weer opgezocht worden.

Platina

Het edelmetaal platina wordt veelal gebruikt voor industriële toepassingen en in juwelen. Ook de koers van platina heeft dit jaar al een aardige stijging laten zien, maar weet al even niet meer te overtuigen.

Het lijkt er echter op dat de koers van platina steun weet te vinden boven de 200-dagenlijn en vanaf dit niveau weer hogere koersen kan gaan opzoeken. eerste richtpunt zijn de toppen van 2017 rond $1.030.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 46
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Gerelateerd

Reacties

132 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Smurf In het Smurfenbos 21 november 2019 08:24
    Goedemorgen,

    Uit de krediet crisis hebben we geleerd dat als het gaat dalen ook echt alles gaat dalen..

    Maar goed 588 als steun die niet gebroken mag gaan worden.
    Mocht deze houden dan een UPG naar de 614 1e instantie en 626 2e instantie. De 645 zit aan de boven kant van de jaren lange bandbreedte dus dan pas kan de crisis beginnen uiteraard.

    Dus eerst maar die 588 afwachten.

    GR
  2. [verwijderd] 21 november 2019 09:21
    twitter.com/TheSuperbubble/status/119...

    The debt is growing faster than the economy. It's as simple as that. That is by definition unsustainable. And it is growing faster in the United States by a significant margin."

    – Jerome Powell, Chair of the Federal Reserve – Nov. 2019
132 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links