Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Liveblog: Fugro, Alfen & Buffett

Liveblog: Fugro, Alfen & Buffett

Update 16:45 uur: Buffetts alle dertien goed 

Eens zien of u ze straks van Sinterklaas krijgt, de favo aandelen van Warren Buffett. Of u dit lijstje blind moet kopiëren? Hel grote overweging financials.

  1. Southwest Airlines
  2. Delta Airlines
  3. Goldman Sachs
  4. Bank of New York Mellon
  5. Moody's Corporation
  6. US Bankcorp
  7. JPMorgan Chase
  8. Kraft Heinz
  9. American Express Company
  10. Wells Fargo
  11. Coca-Cola
  12. Bank of America
  13. Apple

 


Update 16:45 uur: Saudi Aramco

Saudi Aramco gaat deze maand waarschijnlijk voor omgerekend $8,53 naar de Saoedische beurs. Grootste beursgang ooit wordt het dan, want het bedrijf zou dan $25,6 miljard ophalen. Het record is nu Alibaba met $25 miljard. Onduidelijk is nog of het concern elders een notering aanvraagt.

 


Update 16:40 uur: Glencore

Geïsoleerd geval, dat is dan het geluk bij het ongeluk (voor de andere grondstoffenfondsen). Glencore heeft een officieel onderzoek aan de broek. Het wordt beschuldigd van omkoping in het VK. Da's niet voor de poes, áls... Krak dus.

 


Update 15:00 uur: De les van Peloton

Zelf zie ik alleen maar een spinnig bike van $2200, die Peloton ongetwijfeld voor een fractie van dat bedrag ergens laat maken. Leuke business, denk ik dan. Maar ja, wie ben ik? Dit is dus die reclame waar de halve wereld over valt. Het origineel, op het kanaal van Peloton zelf. De reacties zijn wel uitgeschakeld...

Vroeger gold de wijsheid dat het niet uitmaakt of publiciteit goed of slecht is, als er maar publiciteit is. Of dat anno nu nog zo is? Aan de ene kant zien we straks misschien aan de Q4-cijfers hoeveel van die fietsen plus abo's Peloton door al die publiciteit heeft verkocht. Tot voor kort was mijn stukje hier af geweest.

Nu niet neer. Want hoeveel mensen kopen die fiets juist niet door die publiciteit, of zeggen hun abonnement op? Want dit is de marketingles van 2019: je kan je als bedrijf geen foutje, slippertje, verkeerde uitleg of interpretatie meer permitteren. Zie vermogensbeheerder Ken Fisher: Eén Stomme Opmerking...

Voor ons beleggers of handelaren is er zo een niet van te voren te bepalen of in te schatten risico bijgekomen. Zoals Peloton gisteren -10% deed, omdat dit filmpje ineens viral ging. Nogmaals, vijf jaar geleden had ik geschreven dat u het aandeel vandaag met 10% korting koopt. Nu durf ik dat niet meer. Plaatje nog even.

 


Update 12:25 uur: 5G

Als ik dan toch in het verleden aan het graven ben. Vinger opsteken wie zich ook deze nog herinnert. Zeker, 5G heeft álles in zich om álles overhoop te gooien - iedereen 24/7 HD live streamen - maar dat wil nog niet zeggen dat de bedrijven die intekenen daar ook aan verdienen.

 


Update 11:20 uur: Marco's Omhaal. In eigen doel

In één keer met al je geld de markt in: what could possibly go wrong? Alles dus. Timen en in- & uitstappen: dit is ook geen beleggen, maar handelen. Wie verloor er geen geld mee rond de eeuwwisseling? Valt mij vaak op, met de verliezers van toen valt op geen enkele manier meer over beleggen te praten.

Ik verwijt het industrie en toezichthouders dat ze geen onderscheid maken tussen handelen en beleggen, want naar mijn smaak is dat de grootste boosdoener. Beleggen is langste adem en dividend- en rentecoupons knippen. Snel rijk worden is er niet bij, maar het is een no-brainer om vermogen op te bouwen.

Haast hebben is voor eigen risico en dan is de kans levensgroot dat u ook zo'n Omhaal à la Van Basten maakt. Maar wel in eigen doel.

 


Update 11:00 uur: Rian en Gerard

Oranjewoud is het beursfonds dat bij dit bizarre verhaal hoort. Gerard Sanderink heeft echter 96,4% van de stukken, ofwel u zit er niet in. Bepaal zelf maar of dat niet ook maar goed is.

 


Update 09:50 uur: Fugro & Lucerne

Dank aan het forum, waar ik dit spot. Want dit is natuurlijk de reden dat Fugro hard stijgt, kan niet anders. Zie mijn stukje hieronder, ik maar denken dat ik scherp ben vandaag... Not. Ik laat het wel staan, want het kan geen kwaad om Marshall Wace (en de andere shorters) scherp in de gaten te houden.

 


Update 09:45 uur: Fugro & Marshall Wace

Speculatief, maar het zou kunnen? Fugro gaat lekker zonder nieuws en mij valt op dat grootst-shorter Marshall Wace afbouwt. En dat is zeker niet de minste naam. Om maar te zwijgen van de positie die het inneemt. Kijk mee hoe het fonds dit najaar zijn positie tot liefst 4,5% uitbreidde, om die nu weer terug te brengen.

Ook al heeft dit niks met de koersbeweging vandaag te maken - niemand die dit tenslotte zeker kan weten - dan nog is het goed om te weten als Fugro-belangstellende wat dit fonds zoal doet. Poeh, je moet het ook maar durven als hedgefund (lees: héél erg overtuigd zijn van je visie), want wat een risico.

 


Update 09:35 uur: Alfen

Alfen gaat gezwind vandaag en dat mag u denk ik op conto van Berenberg zetten.

 


Update 09:30 uur: De Gong van Sinterklaas

Inderdaad, wie anders dan Klaas Dijkhoff... eh Sinterklaas dus luidt vandaag de gong. Helaas is er weinig strooigoed, want echt volatiel wil de handel nog niet worden.

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.