Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Gasloos of niet

1.767 Posts
Pagina: «« 1 ... 62 63 64 65 66 ... 89 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Chiddix 2 december 2019 06:46
    Een warmtepomp staat bekend als een stroomvreter. Als die maar 2500 kWh x 0,22 euro = 550 euro per jaar verbruikt, is het een wonderwarmtepomp.
  2. forum rang 6 Chiddix 2 december 2019 07:35
    Om je huis(woning) klaar te stomen voor deze eeuw is een uitgave nodig van 50000 euro excl subsidie. Isolatie woning, vloerverwarming, warmtepomp en zonnepanelen op het dak. Woningen gebouwd voor 2000.
    Rutte en Wiebes hameren op zonnepanelen want ze hebben door, dat de electriciteitsrekening een flinke kostenpost is op jaarbasis.
    Over de uitgave van 50000 euro kun je van mening over verschillen.
  3. forum rang 7 rene l 2 december 2019 10:35
    quote:

    Ronald Engels schreef op 30 november 2019 22:52:

    Bekijk deze Elektrische CV-Water circulatie opwarming-ketels eens van Thermogroup.nl, een zeer interessante oplossing voor de toekomst, wellicht als we gedwongen worden van het Gas af Te Gaan.

    ========================================
    Als iets zeer interessant lijkt dan is het meestal te mooi, en dat geldt volgens mij voor dit apparaat ook.

    Volgens mij moet dat ding aangesloten worden op de aanvoer- en retourleiding van de bestaande c.v.
    Het lijkt mij niet dat er ook voorzien is in de warm water voorziening, je krijgt dus in principe een koude douche.

    Daarvoor heb je dus nog een ander apparaat nodig.

    Voor een beetje woning heb je een 3-fasen aansluiting nodig, dit kost het nodige hak- en breekwerk en de meterkast moet ook aangepast worden.

    Gek genoeg lees ik vandaag dat Tennet serieuze problemen heeft met het electriciteitsnet, de kabels zijn te dun, niet berekend op de toenemende vraag, en er moet enorm veel geinvesteerd worden.
    De rekening zal bij de burgers terecht komen.
    Ik verwacht ook dat er deze winter de eerste electriciteitshuisjes zullen exploderen.

    Zelf snap ik helemaal niets meer van, de Duitsers en Denen gaan juist aan het gas, er ligt een gigantisch leiding vanuit Rusland.
    Wat wil je nog meer, en hoe simpel wil je het hebben.
    Voor mij is de grote vraag waarom wij hierop niet aangesloten worden, ik heb het vermoeden dat het een vuil spel is en misschien heeft het wel te maken met de MH17 of dat de Eurofielen uit Brussel ons bewust mangelen om te zien hoe ver ze kunnen gaan en dat Nederland als een soort pilot-project ingezet wordt.

    We zijn knettergek, een compacte HR-combiketel kost nog geen Duizend Euro, tevens het bedrag dat we van Rutte nog tegoed hebben.
    Zo'n ketel werkt perfect, en het voorziet in alle behoeften op het gebied van verwarming en warm water.

    Wat mij betreft mag ons algehele Rariteitenkabinet aan het gas, ik pas voor deze onzin, ik wil mij niet blauw betalen, dat doe ik al via de blauwe brief, ik heb nu een systeem dat zonder problemen functioneert en zit niet op problemen te wachten die ze nu blijkbaar bewust willen creeren.

    Het grote probleem is onze regering, flikker die gasten er toch met gezwinde spoed uit, het zijn in mijn ogen dikke landverraders die er volgens mij op kicken om de burger volledig te mangelen en aan de bedelstaf te brengen.

    Ik blijf er ook bij dat er meer achter zit, waarschijnlijk alles in opdracht van de Illuminati, de verdeel en heers strategie.
  4. forum rang 6 Chiddix 2 december 2019 10:57
    Van het gas af , roept Rutte nadat Slochteren een probleem werd. Daarvoor pompte men gas op zoveel als het kon. Nu wordt gas in de ban gedaan. Gas is vies geworden, schadelijk voor het milieu. Was dat dan daarvoor niet?
    Weet niet of de MH17 ook nog een rol speelt in de hoofden. Duitsland en Belgie hebben helemaal geen moeite om Russisch gas af te nemen en gaan daar mee door.
    Dan zit je ook met de CO2 doelstellingen die we moeten halen van Brussel. Rutte tekende zonder blikken of blozen het klimaatakkoord van Parijs opgehitst door Al Gore. Maar op 1 lijn zitten met de EU landen weegt zwaar bij Rutte dus tekende hij. En nu zitten we met de gebakken peren.
  5. forum rang 6 haas 2 december 2019 11:01
    quote:

    JP Samosa schreef op 1 december 2019 17:48:

    dus Na 10 jaar de gas varianten gunstigst.....
    Dank voor de vergelijking

    'n goede waarneming !

    komt nog bij : kollektieve lasten:
    1.buiten gebruik stellen van gasdistributienetwerk:waardebepaling op 50 miljard ?
    2.kosten verhogen capaciteit elektriciteitsnetwerk:begrote kosten op 50 miljard ?

  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 december 2019 14:33
    quote:

    JP Samosa schreef op 2 december 2019 13:23:

    25.000 mensen naar de klimaattop......heeft iemand de uitstoot al berekend?
    Iedereen komt op de fiets of met een zeilboot........
  7. forum rang 6 NewKidInTown 2 december 2019 14:57
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 2 december 2019 14:33:

    Iedereen komt op de fiets of met een zeilboot........
    Waar komt de energie vandaan, als je op de fiets komt ?
  8. [verwijderd] 2 december 2019 16:43
    quote:

    Chiddix schreef op 2 december 2019 06:32:

    [...]

    Electriciteitsverbruik warmtepomp voor 580 euro per jaar(SPF-4)? Lees ook andere verhalen. Installateurs gaan uit van 7000 a 8000 kWh verbruik warmtepomp per jaar. Kom je uit op 1600 a 1700 euro electriciteitkosten excl het andere electriciteitverbruik in huis. Lees ook hoger verbruik van de warmtepomp tot 12000 kWh in goed geisoleerde woning met vloerverwarming.
    Opgemerkt, er zijn verschillende soorten warmtepompen(lucht, water, grondwater). Dan speelt grootte woning etc een rol en door hoeveel personen een huis bewoond wordt.
    SPF zal waarschijnlijk eerder 3 zijn. Verbruik zal dan iets stijgen.

    Het verbruik zal ook stijgen doordat je de temperatuur met een warmtepomp vrijwel constant moet houden. Snel opwarmen zit er gezien het lage vermogen niet in.
    Als je het 's avonds 20 graden wil hebben moet dat dan vrijwel de hele dag in plaats van 15 graden gedurende de dag en 's avonds een paar uur 20 graden (een CV ketel heeft hier geen probleem mee).

    Dus als je al zuinig stookte met een CV ketel door de verwarming alleen aan te zetten indien nodig, dan zal je er met een warmtepomp flink op achteruit gaan.



  9. forum rang 7 JP Samosa 2 december 2019 17:17
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 2 december 2019 14:33:

    [...]
    Iedereen komt op de fiets of met een zeilboot........
    Wat je er ook van vind,

    Het meisje komt wel met de zeilboot en staat derhalve meteen met 3-0 Voor.

    Mark Rutte gaat niet per Zeilboot of trein. Hij zei dat hij wel een paar keer op en neer vliegt naar de klimaattop.
    tamelijk oenige uitspraak....
  10. forum rang 6 Ronald Engels 3 december 2019 00:39
    hosternokke, rene1, Gasloos Forumleden,

    Met dank voor de vele goede informatie, ondanks informatie elektrische E-ketel.nl, ga ik toch uit van een aanzienlijk hoger elektrisch verbruik van warmtepompen en andere negatieve factoren, geluid, ruimte waar te plaatsen, lijkt me individueel in appartementen gebouwen niet een bruikbare oplossing.

    Overigens spreek ik morgen telefonisch met Thermogroup in Rotterdam, voor nog wat meer informatie.

    Echter hoe meer ik er over na denk, lijkt mij onze huidige HRE-ECO Combi-Gas CV ketel zoals nu geinstalleerd in ieder individueel appartement no steeds de eenvoudigste, goedkoopste en meest efficienste oplossing met bovendien de allerlaagste CO2 uitstoot, t.o.v. elektrische combiketel en/of warmtepomp met boiler.

    Nogmaals dank voor alle goed informatie en commentaren, samen komt de oplossing aanzienlijk beter en veel sneller. Iets voor onze Overheid, onze Mark?

    M.v.g. Ronald
  11. forum rang 6 Chiddix 3 december 2019 08:39
    Terwijl Mark Rutte de klimaattop toespreekt, viert Poetin met zijn Chinese collega de opening van een gaspijpleiding naar China(35 miljard kuub gas op jaarbasis). Contract 30 jaar. Waarde 400 miljard.
    Duitsland viert dit jaar nog de opening van Nord Stream 2. Dacht 55 miljard kuub gas van Rusland naar Duitsland op jaarbasis.
    Rutte heeft zich gek laten maken door klimaatpaus Al Gore. Kan gebeuren.
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 3 december 2019 08:52
    quote:

    Chiddix schreef op 3 december 2019 08:39:

    Terwijl Mark Rutte de klimaattop toespreekt, viert Poetin met zijn Chinese collega de opening van een gaspijpleiding naar China(35 miljard kuub gas op jaarbasis). Contract 30 jaar. Waarde 400 miljard.
    Duitsland viert dit jaar nog de opening van Nord Stream 2. Dacht 55 miljard kuub gas van Rusland naar Duitsland op jaarbasis.
    Rutte heeft zich gek laten maken door klimaatpaus Al Gore. Kan gebeuren.
    Rutte is eerder in paniek geraakt door de aardbevingen in Groningen.
  13. forum rang 6 Chiddix 3 december 2019 09:43
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 3 december 2019 08:52:

    [...]
    Rutte is eerder in paniek geraakt door de aardbevingen in Groningen.
    Toen de aardbevingen op de schaal van richter groter werden zat Rutte niet stil. Hij liet tijdens zijn twee kabinetsperiode, dacht 2014, een enorme hoeveelheid gas oppompen. Rutte zag de bui aankomen in Groningen.
    Maar dat is nog geen reden om van de daken te gaan roepen, we moeten van het gas af. De aardbodem heeft nog een enorme gasvoorraad. Eerst opmaken. Olie is een ander verhaal.
  14. forum rang 6 Ronald Engels 6 december 2019 03:13

    Na gesprek en schrijven/uitleg Thermogroup, Rotterdam, goed firma overigens die echter geen elektrische Boilers leveren, alleen elektrische CV-water circulatie ketels voor spotgoede prijzen, blijft mijn conclusie zoals voorheen gezegd:
    =======================

    Echter hoe meer ik er over na denk, lijkt mij onze huidige HRE-ECO Combi-Gas CV ketel zoals nu geinstalleerd in ieder individueel appartement nog steeds de eenvoudigste, goedkoopste en meest efficienste oplossing met bovendien de allerlaagste CO2 uitstoot, t.o.v. elektrische combiketel en/of warmtepomp met boiler.

    Qua energiekosten, qua energierendement en qua CO2-uitstoot in alle opzichten totaal onverslaanbaar.

    Dus forumleden, wees verstandig, ga voor een HRE-ECO Gas CV-Combiketel, absoluut zeker de beste, schoonste en goedkoopste oplossing, werkelijk totaal onverslaanbaar als je het grondig bekijkt en doorrekent.

    M.v.g.
  15. forum rang 6 haas 7 december 2019 09:47
    Ik was deze week nog even in het Hoge Noorden,maar.........

    eerst de groningers maar uitbetalen, Rutte !
  16. forum rang 6 NewKidInTown 8 december 2019 20:50
    "Tegenwind voor Duitse molens: duurzame energiesector in crisis

    Het is alarmfase 1 voor windenergie in Duitsland. In krap twee jaar daalde het aantal nieuw gebouwde windturbines met ruim 80 procent. Een producent is failliet, andere schrappen duizenden banen. Hoe kon Duitsland binnen zo'n korte tijd van trendsetter in de windsector tot zorgenkindje in Europa worden?

    "Het is een extreem ernstige situatie," vat Alex Robertson samen. Hij is directeur Midden-Europa voor het Deense Vestas, 's werelds grootste windmolenbouwer met verschillende fabrieken in Duitsland. "Ook wij hebben inmiddels vijfhonderd mensen moeten ontslaan in onze vestiging in Brandenburg."

    Volgens Robertson ligt de oorzaak van de crisis grotendeels bij de Duitse overheid. "Die geven de laatste jaren veel te weinig licenties af. Waar we wel mogen bouwen, ontstaat vertraging door rechtszaken en protesten.""

    nos.nl/artikel/2313903-tegenwind-voor...
1.767 Posts
Pagina: «« 1 ... 62 63 64 65 66 ... 89 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.090
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.870
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.735
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.002
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.158
AMG 965 125.587
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 381
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.103
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.575
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.093
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.249
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.475
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht