Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.978 Posts
Pagina: «« 1 ... 649 650 651 652 653 ... 1949 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 28 december 2019 22:13
    Geflopte ecowijk, witte sneeuw, houten boomstam, hete zon. Voorbeelden van een pleonasme.

    Gezonde_Roker
  2. forum rang 10 rationeel 28 december 2019 22:13
    Niet vergeten dat de bewoners natuurlijk deugmensen waren vooral uit linkse kring.
    Vooraf bij de voorlichtingsavonden helemaal opgewonden raakten, gloeiden van genot, en al dachten dit alles uit te kunnen dragen op verjaardagen of kinderfeestjes aan die milieubarbaren.
    Stiekem hoopten op forse accijnsverhogingen op energie.

    G.M.I.M. Pet
  3. forum rang 10 rationeel 28 december 2019 22:19
    Wil je eco? Ga dan met strobalen aan de gang. Molwoningen is ook een goed alternatief. Nee, moderne eco huizen, van al het gemak voorzien. Mafkezen.

    Tishetnetnie
  4. forum rang 10 rationeel 28 december 2019 22:19
    Met een duurzaam en energieneutraal zwembad. Mijn hoela. Neem als je lekker wilt deugen een Abbo bij het plaatselijke openbarezwembad. Dat is pas duurzaam. O,ja en ga in een flat wonen , heb je ook nog warmte van boven ,onder en opzij. Maar dat deugt niet zo lekker.

    ja,diedus!
  5. forum rang 10 rationeel 28 december 2019 22:20
    En er zullen nog veel van deze probleem wijken volgen, doordat ze van overheidswege van het gas af moeten. Tja dat krijg je als men op PvdA, VVD, CDA, D66, GL SP en CU. stemt.

    Mo het varken
  6. forum rang 6 jonas 28 december 2019 22:22

    Rationeel was nog het meest verbaasd over die slapzakbestuurder die achteraf zegt tja erg voor die mensen, maar zelf niets deed.

    Toch dit draadje lijkt me niet zozeer bedoeld voor het onbenul van Nederlandse provinciebestuurders aan de kaak stellen.

    Gaat toch meer over grotere zaken zoals de poolkappen en de bossen en de zeespiegel etc etc. Er is nog erg veel onduidelijk. Neem zoiets als minder bijen. Dat lijkt mij niet goed, maar ik ben geen deskundige.

    Vind het jammer dat zelfs over dat soort zaken discussies al snel ideologisch worden en van is dat links of rechts? Schieten we niks bij op.

    Groet, Jonas
  7. forum rang 10 rationeel 28 december 2019 22:22
    Ben zelf 10 jaar scheepswerktuigkundige geweest op voornamelijk stoomschepen; dan leer je wel wat over energie- en warmtebalansen met de daaraan gekoppelde kosten (is in wezen gelijk aan een debet/credit systeem in het boekhouden). Vrienden van mij hebben een nieuw 'energie neutraal' huis; als ik iets vraag over de opbrengsten of verbruiken inclusief de afschrijving krijg ik nooit een zinnig antwoord - ze weten kennelijk niet hoe de rendementen over de hele linie ( technische kosten als aanschaf, onderhoud en afschrijving versus de totaal opbrengst zijn geheel zijn en vallen, als proberen te antwoorden, terug op de dreigende energietekorten in de toekomst als dat alles, volgens hen dan, veel duurder . Ik laat dat dan maar zo wetende dat als iemand al ooit financieel voordeel uit zijn klimaatneutraal systeem zou halen, dat binnen een paar jaar door het alziende oog van het parlement teniet zal worden gedaan in de vorm van een belasting.

    h.oldeboom
  8. forum rang 10 rationeel 28 december 2019 22:24
    Deze manier van huizen verwarmen dmv geothermie ( aardwarmte) staat nog in de kinderschoenen alhoewel het al wordt toegepast bij bijvoorbeeld grote tuinders/ kassen complexen is ook dit systeem niet zalig makend en nog lang niet vrij van kinder ziektes.
    De relatief geringe temperatuur winst kan in Nederland daarom alleen maar ingezet worden als verwarming invergelijking tot Ijsland of Indonesie waar men ook electrische energie kan opwekken dmv overhitte stoom.
    Het warme grondwater heeft als nare bijkomstigheid dat het erg zoutwater is en als het afkoeld het zout uit-kristalliseerd en het systeem kan oppluggen. Ook kan de formatie waar het warme grondwater zich bevind dicht slippen of inzakken.
    Een compleet gesloten systeem waardoor men aleen de warmte uit de formatie trekt zal veel minder capaciteit hebben.
    Maar blijkbaar mag het wat kosten om van de CO2 af te komen.

    Datgingniegoed
  9. forum rang 10 rationeel 28 december 2019 22:28
    Heb ervaring met een supergeïsoleerd nieuw woonhuis met 4-lagig glas. Wel met een kleine gasverwarming. Door die 4 glaslagen warmt het huis vliegensvlug op bij een winterzonnetje. Zozeer dat je alle ventilatiekleppen openzet. Door de 4-glaslagen beslaan de ruiten aan de buitenkant, maar je wordt niet meer op natuurlijke wijze geattenteerd op een te droog of te vochtig binnenklimaat. Dan komt de lente en oef, de zomer: de opwarming is niet te stuiten. Je kunt wel in de handjes knijpen vanwege de kostenbesparing, maar het extreme binnenklimaat maakt van een mens een kasplant. Nu wonen we weer normaal met normale ventilatie: heerlijk.

    Eeuwig..Op..Vakantie
  10. forum rang 10 rationeel 28 december 2019 22:33
    Inderdaad, Den Uyl van de PvdA heeft destijds een eeuwigdurende overeenkomst gesloten met Rusland voor de levering van goedkoop gas, tegen een gelijkblijvende prijs. Rusland koopt ons gas (op contract) voor een habbekrats en wij mogen het duur weer importeren. Daarom wil de overheid van het gas af. Denk daaraan, als je weer PvdA wil gaan stemmen.

    Tuinhekje
  11. forum rang 10 rationeel 28 december 2019 22:36
    Koop een Nefit, is standaard al voor 4 soorten gas geschikt, met aansluiting voor zonneboiler en domotica. Kan je met bijgeleverde instruktie omschakelen. Via een kabeltje naar je laptop kan je de ketel optimaliseren op je combi gas/huis.
    Sluit je een Honeywell thermostaat aan, kan je het via het diepere menu op het touchscreen instellen of simpelweg "self-learning" aantikken.
    Geen monteur voor nodig. Mijne draait op 4 cilinders Propaan met automatisch omschakelen. Zou ook op LPG kunnen. In ieder geval heb ik geen vastrecht meer per maand.

    Tuinhekje
  12. forum rang 10 rationeel 28 december 2019 22:41
    Misschien hadden jullie al gelezen dat ze de Doggersbank (ja, waar vissers niet meer mogen vissen om de kwetsbare waterflora en fauna) vol gaan plempen met windmolens? Dat schiet mooi op... voor... wie er beter van worden.

    Sjeik-Sjotum
  13. forum rang 6 jonas 28 december 2019 22:44

    En Nederland gaf gas voor een habbekraats onder politieke druk aan Italië. Is historie Rationeel. Denk dat je wel gelijk hebt met enige kritisch geluid over dat domme gedoe met warmtepompen. Gewoon niet doen en weghouden die geldvretende en gezongheid ondermijnende krengen!

    Even vraagje. Doe je nog wat in aandelen? Niet gemeen bedoeld, maar dit is natuurlijk wel aandelensite. Zelf ben ik helemaal politiek correct Groenig. Heb AMG, Boskalis, PLUG Power en Accys (minder hard houtkap

    Kan je me niet voordragen voor een lintje ofzo?

    Groet, Jonas
  14. forum rang 10 rationeel 28 december 2019 22:44
    Dit was dus een nieuwbouw wijk. Met speciaal gebouwde huizen voor een warmtepomp. Theoretisch leuk maar dan moet die ingewikkelde techniek wel werken. En dat is het punt met dit soort nieuwe ontwikkeling, er zijn altijd kinderziektes. Woon zelf in een huis van 100 jaar oud. De vooruitgang is nu dat het dus tussen nu en 2050 tegen de vlakte moet want niet te isoleren. Leuk hoor, NL in 2050 met alleen maar nieuwe huizen, heel NL een Vinex wijk.

    FordPrefect
  15. forum rang 5 DurianCS 28 december 2019 22:59
    quote:

    rationeel schreef op 28 december 2019 22:44:

    Dit was dus een nieuwbouw wijk. Met speciaal gebouwde huizen voor een warmtepomp. Theoretisch leuk maar dan moet die ingewikkelde techniek wel werken. En dat is het punt met dit soort nieuwe ontwikkeling, er zijn altijd kinderziektes. Woon zelf in een huis van 100 jaar oud. De vooruitgang is nu dat het dus tussen nu en 2050 tegen de vlakte moet want niet te isoleren. Leuk hoor, NL in 2050 met alleen maar nieuwe huizen, heel NL een Vinex wijk.

    FordPrefect
    50% kans dat het niet gesloopt hoeft te worden want dat is de kans dat je een warmtenetaansluiting krijgt.
  16. forum rang 10 luchtschip 29 december 2019
    quote:

    jonas schreef op 28 december 2019 00:01:

    Luchtschip hele mooie foto met dat beestje bij de brandweerman en de natuur in de fik. Heeft mogeljk niet direct te maken met klimaatverandering, maar wel een foto die je in de mind kan afdraaien.

    Heel heel mooi .pbs.twimg.com/media/EMx_9h9WkAAekpY?f...

    Groet, Jonas

    PS koppeling lukt niet zo zie boven bij Luchtschip. Ontroerend dat beestje en de brandweerman
    Een feit is in ieder geval dat 3 bosbranden waarschijnlijk aangestoken zijn

    www.skynews.com.au/details/_611853640...

    Dat wil dan niet zeggen dat klimaat verandering niet bestaat.
    Maar het is wel gebeurd.
  17. [verwijderd] 29 december 2019 00:21
    quote:

    jonas schreef op 28 december 2019 22:44:

    [...]
    Denk dat je wel gelijk hebt met enige kritisch geluid over dat domme gedoe met warmtepompen.
    [...]
    Deze postings zijn helemaal niet van rationeel maar copy&paste van de lezers van "Geen Stijl".
    Dat maakt hem niet minder medeplichtig voor het doorlopende "fake news" er in, ook wanneer hij de meeste met zekerheid op zijn best vluchtig gelezen heeft.

    De vele ...'s maken het wel iets meer werk om met Google de originele teksten terug te vinden.
    Is dat misschien een beweegreden?

    Afgelopen 24 uur 62 "bijdragen" van rationeel. Had nog erger gekund...
  18. [verwijderd] 29 december 2019 04:53
    Is deze al eens gepost?

    www.youtube.com/watch?v=G0Cp7DrvNLQ

    Binnen 38 minuten ben je ofwel bijgepraat ofwel totaal verbijsterd en twijfel je aan je geloof.

    Samengevat tot hier:
    - klimaatverandering nu? Riemen vast, want het is veel sterker geweest, volgens studie van oude ijslagen op Groenland.
    - opwarming was goed voor de mensheid
    - mini ijstijd een grote ramp waar we decennia van moesten bijkomen
    Heel lastig, wetenschap icm gezond verstand.

    Eerst kijken voor je commentaar geeft. Zo werkt het in wetenschap :-)
38.978 Posts
Pagina: «« 1 ... 649 650 651 652 653 ... 1949 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.280
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.023
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.858
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.981
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.733
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.300
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.679
Alfen 12 15.910
Allfunds Group 3 1.115
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 322
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.754
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.125
AMG 965 125.563
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.511
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 378
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.566
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.073
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.507
ASML 1.762 76.299
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.586
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht