Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

UCB BE0003739530

Laatste koers (eur)

118,750
  • Verschill

    -0,700 -0,59%
  • Volume

    28.274 Gem. (3M) 310,2K
  • Bied

    118,650  
  • Laat

    118,750  
+ Toevoegen aan watchlist

Beurskoers UCB

2.240 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 112 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. stoppelbaard 13 januari 2020 15:57
    er wordt zo vaak gezegd dat je beter "Tubize" koopt dan "UCB", want ondergewaardeerd... ( is er bij Tubize ook een DIV ?), Maar over de kwartalen en jaren heen is de onderwaardering zelden bijgetrokken, maw het verschil in onderwaardering is gebleven, wat is nu het beste advies...
    alvast bedankt
  2. forum rang 7 JdeFL 13 januari 2020 16:10
    Op zich, praktisch, vind ik ucb beter. Het dividend is 2* zo hoog, en die onderwaardering in tubize is ooit in één sprong verbeterd, in de jaren '80, begin '90 (tub. bevoorrechte A ging toen *30), maar sindsdien is daar niets meer mee gebeurd.
    In theorie is tubize interessanter, omwille van de waarde. Praktisch ucb, omwille van het dividend.
    Wie zal het zeggen wanneer er nog eens iets gebeurt met die onderwaardering? 't Is 30 jaar geleden.
    Dat is ondertussen ook al een verschil van 15% netto in ontvangen dividenden. Die in principe ook weer opgepot worden in tubize.
    Heb daar zelf ook geen goed advies over. Diegenen die zeggen dat als je slim bent je voor tubize kiest, nou, ik vind dat een heel erg ongenuanceerd advies, en dus niet zo slim.
    Je mist in tubize ook kansen om op de optiebeurs wat extra's binnen te halen.
    Ach, 't is een hele afweging, maar op een overname rekenen (die de waarde in tubize snel naar boven zou halen) doe ik al lang niet meer.
    Meestal doe ik het zo: bij een ferme daling van ucb: ucb's kopen, als die ferm stijgen, die ucb's omzetten in relatief achtergebleven tubizes.
    Dus heeft het meer met timing te maken. En is op dit ogenblik tubize interessanter. Heeft niks met slim te maken, maar met voorlopen/achterlopen.
  3. forum rang 7 ff_relativeren 13 januari 2020 20:06
    Het Belgische De Tijd over Tubize en UCB :

    "Tubize heeft 68,1 miljoen UCB-aandelen in portefeuille, terwijl er maar 44,5 miljoen stukken Tubize noteren. Elk aandeel Tubize vertegenwoordigt dus 1,53 'onderliggende' aandelen UCB. Daar moet je wel de 86 miljoen schulden - 1,93 euro per aandeel - van aftrekken.

    Ergo: de intrinsieke waarde is bij de huidige UCB-koers van 78,92 euro 118,92 euro per aandeel. En dus impliceert de huidige koers van Tubize - 69,20 euro - een korting van (..)"

    bron : www.tijd.be/markten-live/nieuws/algem... .

  4. forum rang 7 JdeFL 14 januari 2020 09:01
    ‘We zien een keerpunt in de waardering van UCB'
    13 januari 2020 21:28
    Het gaat UCB voor de wind. Niet alleen krasse knarren als Cimzia en Vimpat doen het goed, het biofarmabedrijf heeft ook beloftevolle opvolgers klaar. De wonderlijke transformatie van een van de grote overlevers van de vaderlandse industrie.
    De Belgische biofarmagroep UCB verhoogde eind vorige week haar omzet- en winstprognoses voor 2019. De oorspronkelijke omzetprognose van 4,6 à 4,7 miljard euro wordt opgedreven naar 4,9 miljard euro.
    De verwachte winstmarge is naar boven bijgesteld tot ‘op zijn minst aan de bovenkant van de eerdere verwachtingsvork van 27 à 29 procent’. UCB deed dat onder meer vanwege de beter dan verwachte verkoop van twee oudere blockbusters, het reumamiddel Cimzia en het epilepsiemiddel Vimpat, waarvan de patenten de komende jaren verlopen.
    Profiel UCB
    Omzet (2018): 4,6 miljard euro.
    Nettowinst (2018): 823 miljoen euro.
    Werknemers: 2.000 in België, 7.500 wereldwijd.
    Hoofdzetel: Anderlecht. Onderzoek en productie in het Waals-Brabantse Eigenbrakel.
    Grootse aandeelhouder: de familie Janssen, bekend van de chemiereus Solvay, met een belang van 35 procent.
    Best verkopende medicijnen: het reumamiddel Cimzia (1,4 miljard euro), het epilepsiemiddel Vimpat (1 miljard euro), het epilepsiemiddel Keppra (790 miljoen euro).

    Cimzia, goed voor een derde van de omzet van UCB houdt goed stand ondanks de concurrentie sinds eind 2018 van ‘biosimilars’ van het reumamiddel Humira van de Amerikaanse farmagroep AbbVie, het best verkochte geneesmiddel aller tijden.
    ‘Voor Cimzia denken we dat UCB vlot de doelstelling van 1,7 miljard euro aan piekverkopen kan halen’, denkt Thomas Guillot, analist van Degroof Petercam. In epilepsiemedicijnen, zoals Vimpat en Briviact, is UCB uitgegroeid tot wereldleider, aldus Sandra Cauwenberghs, analiste van KBC Securities.

    Van chemie naar farma
    UCB, een van de grote overlevers van de vaderlandse industrie, maakte de voorbije decennia een wonderlijke transformatie door. De Union Chimique Belge werd in 1928 opgericht als een volbloed chemiebedrijf, maar rolde in de jaren 50 met mondjesmaat in de farma. ‘We draaiden meer volume in chemie, maar haalden meer waarde in farma’, zegt woordvoerder Laurent Schots.
    In de jaren 90 gooide UCB een eerste keer hoge ogen in de farmasector met het anti-allergicum Zyrtec en later met het epilepsiemiddel Keppra. Begin jaren 2000 stapte UCB volledig uit zijn chemieactiviteiten en vormde het zich, via miljardenovernames van het Britse biotechbedrijf Celltech en het Duitse Schwarz Pharma, om naar biofarmabedrijf. Dat gebeurde onder het bewind van de Franse topman Roch Doliveux, in 2015 opgevolgd door landgenoot en huidig CEO Jean-Christophe Tellier.
    ‘Via die twee overnames haalden we destijds Cimzia en Vimpat in huis’, zegt Schots. ‘Dat was heel belangrijk omdat we zo de ‘patent cliff’ (de fors terugvallende verkoop van medicijnen na het verlopen van hun patent, red.) op onze eerste blockbusters Zyrtec en Keppra konden opvangen.’

    Anno 2020 lijkt UCB ook een volgende ‘patent cliff’, door het vervallen van de patenten op de blockbusters Cimzia (reuma, ziekte van Crohn) en Vimpat (epilepsie) tussen 2022 en 2024, te kunnen omzeilen.
    Met Cimzia en Vimpat konden we het patentverval van onze eerste blockbusters Zyrtec en Keppra opvangen.

    ‘Bimekizumab, een potentieel middel tegen psoriasis, lijkt de opvolger van Cimzia te worden’, oordeelt Cauwenberghs. ‘UCB kon eind vorig jaar drie keer goede fase 3-resultaten voorleggen (de laatste fase voor commercialisering, red.). Het middel is mogelijk beter dan Cosentyx, het psoriasismedicijn van Novartis.’
    Er loopt nog een patiëntenstudie waarin bimekizumab en Cosentyx met elkaar vergeleken worden. Uitsluitsel volgt in de lente. Als alles volgens plan verloopt, komt bimekizumab eind 2021 op de markt. KBC Securities verwacht dat het op zijn piek minstens 1,5 miljard dollar omzet haalt.
    ‘We beginnen met de commercialisering van bimekizumab voor één indicatie, maar er is potentieel voor klinische studies voor andere aandoeningen’, zegt Schots.

    Er liggen nog ijzers in het vuur. Ook voor rozanolixizumab, zijn potentiële middel voor onder meer de behandeling van de spierziekte myasthenia gravis (MG), behaalde UCB al bemoedigende resultaten. Bovendien nam het in oktober vorig jaar voor 2 miljard euro het Amerikaanse biotechbedrijf Ra Pharmaceuticals over, dat behandelingen tegen MG maakt. ‘We zijn ervan overtuigd dat ons kandidaat-medicijn rozanolixizumab heel complementair kan zijn met Ra’s zilucoplan, eveneens een beloftevolle behandeling voor myasthenia gravis.’
    (Tijd.be)



    Daarenboven doet het osteoporosemiddel Evenity, dat in 2017 de UCB-koers nog met 25 procent deed kelderen na tegenvallende onderzoeksresultaten, het beter dan verwacht. ‘Het is wachten tot februari op de precieze cijfers, maar de voorlopige verkoopcijfers zijn beloftevol.’ Evenity, dat UCB samen met het Amerikaanse Amgen commercialiseert, is sinds vorig jaar op onder meer de Amerikaanse en de Japanse markt toegelaten. Het kreeg ook groen licht in Europa en komt er dit jaar op de markt.
    Keerpunt
    Onderliggend trekt UCB ook al jaren meer dan gemiddeld zijn portefeuille open voor innovatie. ‘Het investeert zo’n 28 procent van zijn omzet in onderzoek en ontwikkeling, wat relatief hoog is in de sector’, zegt Cauwenberghs. ‘Bovendien kondigde UCB net aan 300 miljoen euro te investeren in een nieuwe fabriek in Eigenbrakel en investeert het voorts in zijn Britse onderzoekshub in Slough. Zo wil het biofarmabedrijf blijven inzetten op de ontwikkeling van nieuwe, ‘early stage’ medicijnen.’
    ‘We zien vandaag een keerpunt in de waardering van UCB’, besluit Cauwenberghs. ‘Niet alleen doen de kernmedicijnen het goed, we zien ook de resultaten van de versnelde ontwikkeling van geneesmiddelen die in een laatste testfase zitten.’
  5. forum rang 7 JdeFL 21 januari 2020 09:03
    07:31
    BlackRock, het personeel van UCB en UCB zelf... verkopen UCB
    Met 5 minuten verschil kwamen er gisterenavond drie transparantiemeldingen van biofarmagroep UCB binnen.
    De eerste om te zeggen dat BlackRock na de verkoop van UCB-aandelen nog 4,91 procent van het kapitaal bezit en daardoor dus onder de 5-procentdrempel zakt.
    De tweede om te zeggen dat leden van het personeel van UCB tussen 10 en 16 januari aandelen hebben verkocht via de uitoefening van opties.
    De derde om te zeggen dat UCB ook zichzelf heeft verkocht. Op 17 januari zakte het belang van UCB in zichzelf naar 2,95 procent. (Tijd.be)

    +30% vanuit het laagtepunt... lokt ook verkopers...
  6. forum rang 7 JdeFL 28 januari 2020 09:56
    • UCB's ontstekingsmedicijn Cimzia werd in Japan goedgekeurd voor gebruik bij patiënten die lijden aan psoriatische aandoeningen. Dat is goed nieuws, want de voetafdruk in Japan voor dermatologie breidt zo verder uit, naast de franchise van reumatoïde artritis. De goedkeuring wordt ondersteund door de fase II/III Cimzia studieresultaten op Japanse patiënten die behandeld werden met Cimzia. De veiligheid was in overeenstemming met eerdere studieresultaten bij niet-Japanse patiënten. Geen impact op “Kopen”-advies en 91 euro koersdoel. • (Bolero)
  7. forum rang 7 JdeFL 31 januari 2020 09:09
    ABM FN) Amgen heeft in 2019 meer Evenity verkocht dan verwacht. Dit bleek uit de jaarcijfers van de Amerikaanse partner van de Belgische farmaceut UCB.
    Evenity werd in 2019 op de Amerikaanse markt gelanceerd, en Amgen behaalde met het medicijn 189 miljoen dollar omzet, waarvan 85 miljoen in het vierde kwartaal.
    Dit is hoger dan de consensus samengesteld door Bloomberg. Analisten rekenden volgens het persbureau op 154 miljoen dollar omzet in 2019 en op 69 miljoen dollar voor het vierde kwartaal.
    Evenity is een middel dat samen door Amgen en UCB ontwikkelt werd voor de behandeling van osteoporose bij vrouwen in de menopauze.
    Door: ABM Financial News. (Binck)
  8. forum rang 7 JdeFL 31 januari 2020 12:49
    ucb - tubize = 12.5€ nu, dat is balen.... Onderwaardering tubize nu 43.6%, dat is erg hoog, 47% is zowat het maximum van de laatste 10 jaar. 6 à 7 jaar geleden zat die bij tijden onder de 34%.
  9. forum rang 7 JdeFL 31 januari 2020 13:40
    Zal het er nog bij plaatsen, bij 34% zou tubize 82.2€ noteren, bij 0% 124.55€....
  10. forum rang 7 JdeFL 3 februari 2020 09:22
    07:39
    Vijf favoriete aandelen van Pascale Nachtergaele
    De fondsbeheerder van Nagelmackers tipt onder meer op CFE en Tubize. (Tijd.be)
  11. forum rang 7 JdeFL 6 februari 2020 10:04
    • UCB stelde onlangs zijn doelstellingen voor 2019 scherp. Onder meer kernproducten Cimzia en Vimpat gooiden hoge ogen, en sindsdien heeft partner Amgen beter dan verwachte vierdekwartaalcijfers vrijgegeven. Ook werd Evenity goedgekeurd in de EU, wat de wereldwijde verkoopcijfers van dit geneesmiddel moet ondersteunen. UCB boekte ook aanzienlijke vooruitgang met zijn IL-17A/F-geneesmiddel Bimekizumab, tegen psoriasis. Het is nu wachten op onder meer de resultaten van epilepsie Padsevonil fase IIb (1H20), de jaarcijfers over 2019 en data over Bimekizumab-Cosentyx fase III studie. Het koersdoel wordt opgetrokken van 91 naar 98 euro per aandeel, met ongewijzigd “Kopen”-advies • (Bolero)
  12. forum rang 7 ff_relativeren 11 februari 2020 21:53
    quote:

    ff_relativeren schreef op 3 februari 2020 19:48:

    UCB kwam op 31 januari met een update over de eigen aandelen (dat ze hebben bijgewerkt tot en met 29 januari 2020) ;

    www.ucb.com/stories-media/Press-Relea... .

    UCB komt met een nieuwe update over het Stock Option Plan :
    www.ucb.com/stories-media/Press-Relea... ,

    en

    9 jaar samenwerking met Young Leaders : www.ucb.com/our-company/magazine/deta... .
  13. forum rang 7 JdeFL 20 februari 2020 08:59
    Reumamiddel stuwt omzet UCB
    De Belgische biofarmagroep UCB heeft een sterk jaar achter de rug.
    Stermiddel Cimzia moet tegen 2024 2 miljard omzet draaien. Het onderzoek naar de middelen die later dit decennium de opvolging moeten verzekeren weegt wel tijdelijk op de winstmarge.
    Eén van de 'oudere' blockbusters van UCB, het reumamiddel Cimzia, stuwt de groei en goeie resultaten van het Belgische biofarmabedrijf, zo blijkt donderdag uit de jaarresultaten.
    De verkopen stegen vorig jaar 18 procent naar 1,71 miljard euro, 35 procent van de groepsomzet. Cimzia is al goed voor 35 procent van de omzet. Nog belangrijker: er zit volgens UCB nog rek op. De groep verhoogt de verwachte piekverkoop tot 2 miljard euro tegen 2024. Eerder lag de lat op 1,7 miljard, een cijfer dat over 2019 dus al bereikt is.
    Dankzij Cimzia en ook het epilepsiemiddel Vimpat (verwachte piekverkoop van 1,5 miljard euro tegen 2022) bleek 2019 een boerenjaar voor UCB, dat vorige maand al aangaf dat de resultaten beter dan verwacht zouden zijn.
    De omzet klokt af op 4,91 miljard euro, ofwel 6 procent hoger dan een jaar eerder. Dat is iets beter dan de 4,87 miljard euro die analisten verwachtten en goed voor een winstmarge van 29 procent. De bruto bedrijfswinst (rebitda) klom 2 procent tot 1,43 miljard euro. Dat is minder dan de 6 procent groei bovenaan de resultatenrekening.
    De reden is de beloftevolle pijplijn van de groep, met verschillende producten in een vergevorderde onderzoeksfase. Dit na positieve onderzoeksresultaten voor onder meer rozanolixizumab, een potentieel middel tegen de zeldzame spierziekte myasthenia gravis, en bimekizumab, een middel tegen ochtendstijfheid. Daarnaast mocht UCB in 'tweede zit' osteoporosemiddel Evenity op de cruciale Amerikaanse markt lanceren.
    UCB mikt op zes of zeven nieuwe medicijnen tegen 2025, waardoor de opvolgers voor de goed scorende 'oudjes' Cimzia en Vimpat, waarvan de patenten tussen 2022 en 2024 verstrijken, lijken klaar te staan om het estafettestokje later dit decennium van Cimzia en Vimpat over te nemen.
    Allemaal goed nieuws, maar die pijplijn jaagt op korte termijn wel de kosten hoger. Over 2019 stegen de marketingkosten 15 procent naar 1,1 miljard euro, de onderzoekskosten - hoe verder het onderzoek staat, hoe groter en duurder de klinische tests - gingen 10 procent hoger naar 1,27 miljard euro. Daarom dat de winst geen gelijke tred houdt met de omzet.
    Netto daalde de winst zelfs 1 procent naar 792 miljoen euro of 4,23 euro per aandeel. Dit vooral door een herstructureringslast van 50 miljoen om de 'Europese organisatie te stroomlijnen'. Exclusief die reorganisatie stijgt de courante nettowinst 9 procent naar 5,20 euro per aandeel. Het dividend stijgt - traditiegetrouw - licht, met 2 procent, naar 1,24 euro per aandeel.
    Voor 2020 verwacht UCB een lichte groei van de omzet, tot ongeveer 5,1 miljard euro. Dat is grosso modo in lijn met de verwachting van analisten. De al vermelde uitgaven voor onderzoek en marketing zouden echter wel licht op de winstmarge wegen: die zou tussen 28 à 29 procent uitkomen. De courante nettowinst ziet UCB rond 5 euro liggen, een daling dus tegenover 2019. (Tijd.be)
  14. forum rang 7 JdeFL 20 februari 2020 10:19
    • UCB krijgt een hoger koersdoel van KBCS (van 98 naar 101 euro), dankzij een voortzetting van de sterke prestaties in de eerste negen maanden van 2019. De focus op de kernproducten Cimzia/Vimpat kon de winstverwachtingen kloppen. Daarnaast trok UCB de geschatte piekverkopen op van 1,7 naar 2 miljard euro in 2024, zodat KBCS het waarderingsmodel bijwerkte. Centraal staan stabiele vooruitzichten en een interessante onderzoekspijplijn voor 2020 (Bime en Padsevonil). • Moederholding Tubize krijgt in het zog van UCB ook een hoger koersdoel. Dat gaat van 77 naar 92 euro, wat neerkomt op een korting van 41% op de geschatte intrinsieke waarde. Het “Kopen”-advies blijft behouden. • (Bolero)
  15. forum rang 7 ff_relativeren 20 februari 2020 22:37
    De Tijd : Tubize met korting van 46% ;

    Tubize, de familiale verankerkaar boven UCB, klom in tandem 3,8 procent naar 75,80 euro. De korting van Tubize op het enig actief, UCB dus, is vrij makkelijk te becijferen: Tubize heeft 68,1 miljoen UCB-aandelen in portefeuille, terwijl er maar 44,5 miljoen stukken Tubize noteren. Elk aandeel Tubize vertegenwoordigt dus 1,53 'onderliggende' aandelen UCB. Daar moet je wel de 86,5 miljoen schulden - 1,94 euro per aandeel - van aftrekken.

    Ergo: de intrinsieke waarde is bij de huidige UCB-koers van 92,28 euro 139,24 euro per aandeel. En dus impliceert de huidige koers van Tubize - 75,80 euro, ook een record - een zeer forse korting van 46 procent. Die korting is al jaren hardnekkig hoog, maar is in 2020 nog opgelopen: Tubize won tot nog toe dit jaar 'maar' 18 procent, terwijl UCB dus een spurtje van 30 procent neerzette. KBC Securities verhoogt het koersdoel voor Tubize van 77 naar 92 euro; het advies luidt onverminderd 'kopen'.

    bron : www.tijd.be/markten-live/nieuws/algem... .
2.240 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 112 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht