Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Prachtige plaatjes VS

TA: Prachtige plaatjes VS

De technische plaatjes van Wall Street blijven oersterk. Hoewel gisteren de Amerikaanse beurzen gesloten bleven voor de viering van Martin Luther King Day blijven de trends per saldo sterk opwaarts gericht.

Afgelopen week is het cijferseizoen van start gegaan en traditiegetrouw waren in de eerste week de Amerikaanse zakenbanken onder de eersten die hun boeken openden. De cijfers van de grote financials leverden geen verrassingen op en werden per saldo redelijk goed ontvangen. Dit geeft vertrouwen voor de rest van het cijferseizoen.

In deze editie kijk ik naar de belangrijkste Amerikaanse indices.

Eerst de Nederlandse beurs

Bij de Amsterdamse beurs blijft het technisch beeld onveranderd. Er is al enkele weken sprake van een consolidatiefase binnen de stijgende trend. Iedere nipt hogere koerstop wordt gevolgd door een stevige correctie waardoor de beurs per saldo weinig is opgeschoten.

Toch blijft het technisch beeld positief. Zolang het patroon van hogere toppen en bodems intact is, blijf ik opwaarts kijken en mogen op termijn hogere koersniveaus worden verwacht. Volgende koersdoel ligt rond 644 punten

Geen aarzeling bij de Dow Jones

Het technische plaatje van de Dow Jones-index blijft onverminderd sterk. De stijgende fase is intact en lijkt zelfs een nieuwe impuls te hebben gekregen. Met de doorbraak boven de laatste top kan de index verder omhoog richting nieuwe all-time highs.

Toppen en bodems worden ruim boven elkaar gevormd. Dit duidt op koopkrachtige vraag onder beleggers. Iedere korte adempauze wordt aangegrepen om aandelen (bij) te kopen. Volgende koersdoel ligt rond 33.000 punten.

Nasdaq Composite index oogt ijzersterk

De Nasdaq Composite index lijkt niet te stoppen. Vanaf begin oktober beweegt de index in een bijzonder sterke uptrend waarbij vrijwel iedere dag nieuwe hoogtepunten worden gevormd.

Het technisch plaatje blijft positief zolang de stijgende trend intact is en de koers boven steun 8.909 weet te blijven. Ik handhaaf mijn koersdoel op ongeveer 9.900 punten.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 56
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Gerelateerd

Reacties

196 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 januari 2020 08:02
    quote:

    Andy5 schreef op 21 januari 2020 07:48:

    Gaat m voorlopig niet worden. Ze hebben een reden gevonden om eens flink winst te nemen ‘het Corona virus’..
    loop ik al een paar dagen te roepen,kan trouwens een bakkie ellende geven is van mens op mens overdraagbaar net zoals alle andere corona virussen eerst wisten ze dat zogenaamd niet of was het heel onwaarschijnlijk. reis verbod chinezen misschien is Trump ook al besmet die heeft ze verleden week gezien.Incubatietijd 10 dagen dat maakt het link,je ziet eerst niet als iemand ziek is .En ik weet zeker in China vzijn er meer mensen besmet dan 240
  2. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 21 januari 2020 08:13
    Vandaag wordt het Impeachment behandeld afgewezen in de Senaat..!

    Had Trump óók al niet last van Honds Dolheid..??! ;))

    Toegevoegd:

    Beurzen o.a. in de Min door Downgrade Moody's van Honkong..

    Het door Beer genoemde Corona Virus..

    En het Impeachment dat in de Senaat ligt..
  3. [verwijderd] 21 januari 2020 08:40
    tradingeconomics.com/commodity/baltic

    The Baltic index, which measures the cost of shipping goods around the world, slumped nearly 21% or 208 points since the beginning of 2020 pressured by weaker demand for all vessel categories. The index has plunged nearly 61% after touching a multi-year high of 2,518 points in September 2019 and ended 2019 15% lower. Historically, Baltic Exchange Dry Index reached an all time high of 11793 in May of 2008.
196 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links