Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

China nieuws berichten

7.811 Posts
Pagina: «« 1 ... 271 272 273 274 275 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 22 januari 2020 17:54
    Merkel telefoneert met Xi

    (ABM FN-Dow Jones) De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft woensdag met de Chinese president Xi Jinping gesproken over de politieke en economische betrekkingen tussen Duitsland en China en over internationale handelskwesties. Dat maakte regeringswoordvoerder Steffen Seibert bekend na afloop van het telefoongesprek tussen de twee leiders.

    Ook werd gesproken over de betrekkingen van de Europese Unie met China, met name de geplande top tussen de EU en China in september, wanneer Duitsland voorzitter is van de Europese Unie.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 23 januari 2020 08:40
    Huawei bouwt voorraden op uit vrees voor sancties VS - media

    (ABM FN-Dow Jones) De Chinese telecomreus Huawei legt voorraden aan van grondstoffen en onderdelen van buitenlandse toeleveranciers, om ten minste een jaar lang telecom-apparatuur te kunnen maken. Dat meldde de Nikkei Asian Review donderdag.

    Algemeen wordt verwacht dat de Amerikanen hun sancties op Chinese technologie zullen aanscherpen, mogelijk al volgende maand, volgens de Japanse zakenkrant. Washington ziet de Chinese telecomreus als een bedreiging voor de wereldwijde veiligheid.

    De nieuwe stap kan beteken dat Huawei, 's werelds grootste fabrikant van telefoons en telecomapparatuur, door de Amerikanen in een technologische quarantaine wordt geplaatst. De strijd tussen China en de VS om wereldwijde technologische heerschappij zou onverminderd voortwoeden, ondanks het gedeeltelijke handelsakkoord dat Washington en Beijing vorig week tekenden.

    De voorraadopbouw laat zien dat Huawei het risico van Amerikaanse sancties zeer serieus neemt, volgens de Nikkei Asian Review. Huawei zou prioriteit geven aan grondstoffen voor de 4G en 5G routers, schakelaars en basisstations, die van meer strategisch belang zijn voor het bedrijf dan de smartphones.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 23 januari 2020 12:45
    Meer Chinese steden op slot door coronavirus

    coronavirus.Foto: Reuters

    Chinese autoriteiten breiden de maatregelen in gebieden vlak bij het epicentrum van de uitbraak van het coronavirus uit. Nadat eerder vandaag al het vliegveld van Wuhan werd gesloten, zijn nu ook de uitgaande trein- en busdiensten in het nabijgelegen Huanggang gestaakt.

    Volgens verschillende internationale media, waaronder The Wall Street Journal, heeft ook de naastgelegen stad Ezhou vergelijkbare maatregelen genomen. In alle drie de steden rijdt geen openbaar vervoer meer.

    Zeventien doden

    Het coronavirus dook eind december voor het eerst op in Wuhan, een stad in het oosten van China met ruim elf miljoen inwoners. De ziekte kostte al aan minstens zeventien mensen het leven en honderden mensen zijn besmet.

    Besmettingen doken ook buiten China op in Thailand, Japan, Zuid-Korea, de Verenigde Staten en Taiwan. Terwijl honderden miljoenen Chinezen deze week reizen voor het Chinese nieuwjaar, groeit internationaal de druk op het land om maatregelen te nemen.

    Noodsituatie

    Experts van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO kwamen woensdagmiddag in Genève bijeen om te kijken of ze de uitbraak van het coronavirus een speciale status moeten geven als opmaat naar een mogelijke mondiale noodsituatie. Zij nemen daar vandaag een beslissing over.

    De eerste mens werd vermoedelijk met het virus besmet op een vismarkt waar ook levende dieren werden verhandeld.

    fd.nl/economie-politiek/1331915/meer-...

  4. forum rang 10 voda 23 januari 2020 12:49
    Beurs China beleeft slechtste oudjaarssessie ooit

    Gepubliceerd op 23 jan 2020 om 07:09 | Views: 3.271

    TOKYO-Nikkei 225 07:20
    23.795,44 -235,91 (-0,98%)

    TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De aandelenbeurs in China is woensdag flink lager gesloten door zorgen over het coronavirus. Het was voor beleggers in China de laatste dag voor het Chinese Nieuwjaar dat gehandeld kon worden. Niet eerder zakte de graadmeter de laatste sessie voor de jaarwisseling zo hard weg. In Shanghai blijft de beurs tot en met donderdag 30 januari gesloten.

    Meer dan 90 procent van de 4000 genoteerde fondsen deed een stap terug. Buitenlandse investeerders verkochten daarbij voor 1,7 miljard dollar aan aandelen. De yuan daalde in waarde. Verder waren staatsobligaties in trek.

    De beursgraadmeter in Shanghai raakte 2,8 procent kwijt en de Hang Seng-index in Hongkong stond tussentijds 1,8 procent lager. In Hongkong is de beurs vrijdag nog wel open. Deze blijft maandag en dinsdag dicht.

    Wuhan

    De Chinese miljoenenstad Wuhan, waar de eerste besmetting met het virus werd vastgesteld, sluit zijn luchthaven en treinstations voor uitgaande reizigers om verspreiding tegen te gaan. Verschillende luchtvaartmaatschappijen gaven aan voorlopig niet naar Wuhan te vliegen.

    De viruszorgen raakten ook de Japanse aandelenbeurs die donderdag eveneens fors lager sloot. Ook een sterker dan verwachte daling van de Japanse export drukten daarbij de stemming onder beleggers. De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde met een verlies van 1 procent op 23.795,44 punten.

    Transportbedrijven

    De transportbedrijven stonden onder druk nadat was gebleken dat de uitvoer in Japan in december voor de dertiende maand op rij is afgenomen. Dat is de langste periode van exportdalingen sinds 2016. De Japanse chiptester Advantest ontsnapte aan de negatieve stemming op de beurs en klom 2,5 procent dankzij beter dan verwachte resultaten van zijn Amerikaanse concurrent Teradyne.

    De Kospi in Seoul daalde 1 procent en de All Ordinaries in Sydney sloot 0,6 procent lager.
  5. forum rang 10 voda 24 januari 2020 06:25
    Dodental coronavirus loopt op naar 25, China grendelt 10 steden af

    UPDATEHet aantal mensen dat in China is overleden aan de gevolgen van het coronavirus, is opgelopen van 18 naar 25. Het aantal patiënten bij wie het virus is vastgesteld, is gestegen naar 830, meldden Chinese staatsmedia vrijdag. De Chinese autoriteiten besloten vrijdag nog eens vijf steden hermetisch af te grendelen. Daardoor zijn nu tien steden van de buitenwereld afgesloten, in een poging de verspreiding van het virus te voorkomen.

    Buitenlandredactie 24-01-20, 05:30
    1
    Het aantal besmettingen is met bijna tweehonderd patiënten toegenomen: de Chinese overheid sprak eerder van ongeveer 650 besmettingen.

    Lees ook
    Coronavirus grijpt om zich heen: óók Singapore meldt besmetting, twee miljoenensteden op lockdown
    Dodelijk coronavirus in Chinese partnerstad Gelderland: ‘Toch alvast mondkapjes gekocht’

    De meeste mensen zijn vooralsnog besmet geraakt in de provincie Hubei, waarvan miljoenenstad Wuhan de hoofdstad is. Daar dook het virus voor het eerst op. Het openbaar vervoer in Wuhan en vier andere plaatsen in Hubei (Huanggang, Ezhouis, Chibi en Zhijiang) is daarom sinds donderdag stilgelegd. Vrijdag kwamen daar nog eens vijf steden bij: Huangshi, Xiantao, Enshi, Qianjiang en Xianning. In de afgesloten gebieden wonen ongeveer 30 miljoen mensen.

    In Wuhan zijn ook veel openbare gebouwen gesloten.

    Ook in andere landen zoals Japan, de VS, Thailand en Vietnam zijn gevallen van het virus ontdekt. In meerdere landen screenen de autoriteiten vliegtuigpassagiers uit China, meerdere luchtvaartmaatschappijen vliegen voorlopig niet op Wuhan.

    Het Japanse ministerie van Gezondheid meldde donderdag een tweede besmetting in het land.

    Het gaat volgens de autoriteiten om een man van in de veertig die in de Chinese stad Wuhan woont, waar het coronavirus voor het eerst opdook. De man is sinds zondag in Japan en is inmiddels opgenomen in een ziekenhuis.

    De Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties (WHO) stelde donderdag na crisisberaad het nog te vroeg te vinden om de uitbraak van het coronavirus uit te roepen tot internationale noodsituatie.

    Nederland: overleg ministerie
    Op het ministerie van Volksgezondheid vindt vrijdag overleg met experts plaats over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De bijeenkomst van het Outbreak Management Team is een initiatief van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

    Een dergelijke bijeenkomst is gebruikelijk als er nieuwe virussen in de wereld opduiken, aldus het ministerie. Zo’n overleg werd eerder bijvoorbeeld ook belegd toen SARS en MERS opdoken. Nieuwe aankondigingen of maatregelen voor Nederland worden niet verwacht. Mogelijk praten de ambtenaren en experts volgende week verder.

    Volgens minister Bruno Bruins (Medische Zorg) is de kans klein dat het virus de oversteek naar Europa maakt.

    www.ad.nl/buitenland/dodental-coronav...
  6. forum rang 6 haas 24 januari 2020 09:58
    Consortium met HAL kijkt naar scheepsbouwer IHC'
    Gepubliceerd op 24 jan 2020 om 06:42 | Views: 1.576

    Artikel
    Reacties (1)
    Gerelateerde instrumenten
    06:42 - 'Consortium met HAL kijkt naar scheepsbouwer IHC'
    HAL Trust 09:34
    145,20 0,00 (0,00%)

    SBM Offshore 09:36
    16,31 +0,23 (+1,43%)

    AMSTERDAM (AFN) - Een combinatie van investeringsmaatschappij HAL, het Nederlandse baggerconcern Van Oord en de Belgische baggeraar DEME voert gesprekken om scheepsbouwer IHC over te nemen of het kapitaal te versterken. De partijen willen voorkomen dat cruciale kennis en technologie van IHC in handen komen van een Chinees bedrijf. De gesprekken worden tegenover Het Financieele Dagblad en de Belgische zakenkrant De Tijd door diverse bronnen bevestigd.
  7. forum rang 10 voda 24 januari 2020 12:53
    Virusalarm in China: desolate stations en run op mondkapjes

    De Chinese stad Wuhan zit sinds donderdag op slot. Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is alle verkeer van en naar de stad stilgelegd. Dat betekent improviseren voor mensen die toch hun familie willen opzoeken.

    Chinese militaire politie agenten staan op wacht voor een afgesloten Hankou treinstation in Wuhan.Foto: AP

    Op de luchthaven van Peking hebben de stewardessen van Hainan Airlines in het vliegtuig net flesjes water en oordopjes uitgedeeld aan de passagiers. Met zijn dertigen zitten we tussen de lege stoelen, met alle ruimte die een vliegreiziger zich kan wensen.

    Maar van even swipen door het filmaanbod komt het niet. Door de intercom komt het bericht dat de vlucht naar Wuhan niet kan vertrekken. ‘Door de veiligheidssituatie kunnen we helaas niet opstijgen.’ Het clubje passagiers dat al ruim een uur vertraging had, krijgt het verzoek weer uit te stappen. Het uitreisverbod voor Wuhan vanwege het daar heersende coronavirus is kennelijk ook een inreisverbod geworden.

    Mensen haasten zich naar de bagageband om hun ingecheckte koffer weer op te halen. Wat nu? De meeste passagiers lopen met papieren rode tasjes, vol met traditionele koekjes en ander eten dat Chinezen meenemen als ze naar hun familie gaan voor Chinees Nieuwjaar. Maar die viering vrijdagnacht valt met deze afgelaste vlucht in het water.

    Dat de vlucht om halftien 's ochtends zou landen in Wuhan leek toch al onwaarschijnlijk. Om tien uur zou de stad op slot gaan. De autoriteiten hadden dat besloten met de teller op 17 doden en 571 besmettingen. Meteen na de aankondiging ontstond een run op trein- en vliegtickets. In de vroege ochtend was het een chaos op het vliegveld en het treinstation van reizigers die probeerden de stad uit te komen. Niet alleen het vlieg- en treinverkeer werd stilgelegd. Ook bussen, metro en veerdiensten — Wuhan is een stad met veel water — stonden stil. Daarnaast werden de grote snelwegen eveneens geblokkeerd voor uitgaand verkeer.

    Een politie agent controleert de temperatuur van een automobilist bij een tolpoort op de snelweg in Wuhan.Foto: AP

    De Chinese Li (26), die ook naar Wuhan zou vliegen voor familiebezoek, had al een vermoeden dat het nog wel eens lastig kon worden de stad te bereiken. ‘Daarom had ik gisteren voor de zekerheid een extra ticket geboekt om vanmiddag desnoods naar een stad ten zuiden van Wuhan te kunnen vliegen.’

    Li kent Nederland toevalligerwijs vrij goed. Ze blijkt een paar jaar in Groningen mediawetenschappen te hebben gestudeerd, maar woont nu met haar man in Parijs. De afgelopen dagen was ze bij haar ouders in Peking. Maar met aankomend Chinees Nieuwjaar staat nu een visite aan haar schoonfamilie op het programma. Hun zoon is gisteren al uit Parijs ‘in een halfleeg vliegtuig’ naar Wuhan gevlogen, nog net voor het uitreisverbod inging. Echt bezorgd dat ze naar een virusgebied afreist, is ze niet. ‘Wij lopen eigenlijk weinig gevaar. Het medisch personeel in de ziekenhuizen, die lopen pas risico.’

    Terwijl haar koffer van de rolband komt, licht Li's mobiel op. ‘Mijn schoonouders vinden het vliegveld van Changsha veel te ver om me daar op te pikken. Of ik naar een treinstation kan komen dat dichter bij Wuhan ligt.’ Terwijl ze naar de taxistandplaats loopt met de grote roze stalen koffer scrolt ze snel door treintickets. ‘Ik kan om 13.00 uur nog naar Xianning gaan, de treinreis van een uur eerder is al uitverkocht.’

    Mondkapjes

    Op het treinstation Beijing West wordt duidelijk waarom. Het is een gewriemel van mensen met koffers en tassen die nog afreizen naar familie. De meerderheid loopt met een mondkapje op. Het aanbevolen type N95 is in Wuhan al uitverkocht, terwijl ze in Peking, Hongkong en zelfs Singapore door hun voorraad schijnen heen te raken.

    Toch lopen er nog mensen zonder kapje rond. Op de vraag aan een stel waarom ze geen kapje op hebben’, antwoordt de man dat ze naar Ürümqi gaan, de hoofdstad van de provincie Xinjiang, in het westen van China waar Oeigoeren wonen. ‘Dat is zo’n andere kant op dan Wuhan, dat ik daar geen kapje nodig heb.’

    Anderen dragen het toch maar voor de zekerheid, zoals Daphne Chang uit San Diego. Ze is op weg naar familie in Yingshan, maar eigenlijk maakt zij zich ook niet zo ongerust over de snelle verspreiding van het virus. ‘Deze reis had ik al lang van tevoren geboekt, ik heb geen moment getwijfeld of ik nog moest gaan en ook geen nieuws gecheckt erover.’

    Het mondkapje stelt Li tijdens zo’n lange reisdag voor allerlei praktische dilemma’s. Op dit drukke treinstation moet je het zeker ophouden en in de trein ook, maar er moet toch ook wat gegeten en gedronken worden als je als sinds zeker 6.00 uur 's ochtends op pad bent? De oplossing is reizen in businessclass, daar durft ze het kapje wel even af te doen aangezien daar bijna niemand zit.

    Ook in de trein naar Xianning besluiten sommige reizigers het mondkapje toch maar even af te doen voor de noedelsoep. Verbazing alom als wordt omgeroepen dat ‘het volgende station Wuhan’ is. Het is een tussenstop op de route, maar er is toch een inreisverbod voor die stad? De trein zou er daarom niet stoppen. Yang en de verslaggever stappen dan toch maar uit.

    Het station is verlaten. Een eenzame stationsmedewerker gebaart ons naar een openstaand poortje. We kunnen doorlopen, er komt geen thermometer aan te pas om te controleren of we koorts hebben.

    ‘Ik had er niet op gerekend dat de trein hier zou stoppen,’ zegt Yang, terwijl hij naar de taxistandplaats loopt. Ook hij was onderweg naar Xianning om van daaruit te kijken hoe hij naar huis in Wuhan kon komen. Nu kan hij toch zijn vrouw en dochter nog verrassen vanavond met zijn thuiskomst. Als hij tenminste nog een taxi kan vinden, want die hebben het op z'n zachtst gezegd druk. En dan regent het ook nog.

    Bij het hotel wordt wel de temperatuur bij de verslaggever gemeten. ‘Weet u het zeker dat u een kamer wilt’, vraagt de receptioniste, terwijl ze met een thermometer over het voorhoofd strijkt. ‘U weet dat we een grote gezondheidssituatie hebben?’ Na een bevestiging knikt ze tevreden: op het schermpje staat een keurige 36,7 graden Celsius.

    fd.nl/economie-politiek/1332280/virus...
  8. forum rang 10 voda 27 januari 2020 17:16
    'Rol voor Huawei bij ontwikkeling Brits 5G-netwerk'

    Gepubliceerd op 27 jan 2020 om 17:06 | Views: 52

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese techgigant Huawei lijkt een rol te krijgen bij de ontwikkeling van het Britse 5G-netwerk. Premier Boris Johnson zei maandag dat de manier om vooruitgang te boeken is om consumenten de voordelen te bieden, zonder dat daarbij de veiligheid in gedrang komt. De oplossing die hij voor ogen heeft voldoet volgens hem aan al die eisen.

    Met die opmerking lijkt de deur voor Huawei, om bepaalde "niet-kernonderdelen" voor het Britse netwerk te leveren, verder geopend. Johnson riep critici van Huawei eerder al op om met alternatieven te komen voor de technologie, van de Chinezen. De uiteindelijke beslissing over de aanleg van 5G volgt dinsdag.

    Huawei wordt door de Verenigde Staten onder meer beschuldigd van spionagepraktijken. Dat land vindt het "waanzin" om het gebruik van de technologie van Huawei mogelijk te maken.

    De kwestie Huawei is een lastige voor Johnson. Als hij de kant kiest van de VS en Huawei verbiedt, zou dat de technologische vooruitgang van het Verenigd Koninkrijk kunnen remmen. Hij beloofde zijn kiezers eerder een snelle uitrol van 5G. Een keuze voor Huawei zorgt mogelijk dat de banden met de VS vertroebelen. Dan gaat het onder meer om de samenwerking op het gebied van inlichtingendiensten. Verder zal het de handelsgesprekken met de trouwe bondgenoot geen goed doen.
  9. forum rang 10 voda 27 januari 2020 19:28
    China stutte wereldwijde staalproductie vorig jaar

    Gepubliceerd op 27 jan 2020 om 18:30 | Views: 1.014

    BRUSSEL (AFN) - De wereldwijde staalproductie is vorig jaar met 3,4 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van de internationale brancheorganisatie World Steel Association (worldsteel). De toename kwam vrijwel geheel op het conto van Azië, en dan met name China. Dat land is veruit de grootste producent.

    De 64 bij worldsteel aangesloten landen waren samen goed voor een productie van 1869 miljoen ton staal. Meer dan de helft daarvan kwam uit China (996 miljoen ton). Dit land voerde de productie met dik 8 procent op ten opzichte van een jaar eerder. Heel Azië was goed voor 1341 miljoen ton staal, hetgeen een plus van 5,7 procent was. Naast China produceerde ook India meer. Japan en Zuid-Korea zagen de productie krimpen.

    In Noord-Amerika daalde de productie vorig jaar met 0,8 procent tot 120 miljoen ton. De VS wist de productie wel 1,5 procent op te voeren tot 87,9 miljoen ton.

    In de Europese Unie lag de staalproductie vorig jaar een kleine 5 procent onder het niveau van een jaar eerder. In totaal was het landenverbond goed voor 159,4 miljoen ton staal. Grotere staalproducerende EU-landen als Duitsland, Italië en Frankrijk hadden allen te kampen met een daling. Ook in Nederland, een relatief kleine speler op het wereldtoneel, ging de staalproductie achteruit. De productie hier viel 2,3 procent lager uit op 6,7 miljoen ton.
  10. forum rang 10 voda 28 januari 2020 06:35
    Aantal doden in China nu boven de 100; ruim 4000 besmettingsgevallen

    LIVEBLOG
    Nederlanders die vanuit de Chinese provincie Hubei geëvacueerd worden, moeten minimaal twee weken op eigen kosten in quarantaine blijven. Nederland onderzoekt verder de mogelijkheden om twintig Nederlanders uit het Chinese Wuhan te evacueren. Het coronavirus heeft een ongekende chaos veroorzaakt in de miljoenenstad. In China zijn al 106 doden te betreuren. In Nederland is de hoogste waakzaamheid van kracht voor het virus. Volg hier het liveblog over de ontwikkelingen van de epidemie.

    Chris Klomp 28 jan. 2020 Laatste update: 03:21

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/buitenland/aantal-doden-in-...
  11. forum rang 10 voda 28 januari 2020 13:32
    Chinese opdracht voor Vestas

    (ABM FN-Dow Jones) Vestas heeft een opdracht gekregen voor het leveren van 22 windturbines in China. Dit maakte de Deense producent van windturbines dinsdag bekend zonder financiële details te geven.

    De opdracht betreft 84 megawatt plus een onderhoudscontract.

    Wie de opdrachtgever is, blijft geheim.

    De turbines zullen vanaf het derde kwartaal van 2020 worden geleverd.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 28 januari 2020 13:35
    Kleine rol voor Huawei in Brits 5G

    (ABM FN-Dow Jones) Huawei krijgt een kleine rol toebedeeld in de bouw van een Brits 5G-netwerk. Dit meldde Londen dinsdag.

    Het Verenigd Koninkrijk wil Huawei niet toelaten tot de meeste cruciale delen van het nieuwe 5G-netwerk.

    De Verenigde Staten hebben Huawei in de ban gedaan op verdenking van spionage. Washington oefent druk uit op andere landen om het Chinese bedrijf geen opdrachten meer te gunnen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  13. forum rang 10 voda 28 januari 2020 20:07
    EU wil risicovolle bedrijven weghouden bij 5G

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Unie gaat een advies uitbrengen dat lidstaten geen gevoelige 5G-technologie mogen afnemen van bedrijven die een hoog veiligheidsrisico met zich meebrengen. Dat staat in een conceptversie van een richtlijn die is ingezien door The Wall Street Journal.

    Het document zal naar verwachting woensdag worden gepubliceerd. Het Chinese bedrijf Huawei wordt niet met name genoemd. Wel lijkt het erop dat de EU handelsrestricties kan opleggen aan buitenlandse bedrijven die zich niet aan de Europese wetten houden, bijvoorbeeld omdat ze ongeoorloofde staatssteun ontvangen of data van burgers delen met buitenlandse regeringen.

    In de Verenigde Staten wordt met name de Chinese telecomreus Huawei gezien als een risico voor spionage. Amerikaanse federale overheden mogen geen apparatuur van het Chinese telecombedrijf gebruiken. Ook in sommige EU landen hebben overheden gewaarschuwd dat Huawei gegevens kan delen met de Chinese regering. Huawei ontkent dat.

    De Britse premier Boris Johnson gaf dinsdag juist wel toestemming om apparatuur van Huawei te gebruiken bij het uitrollen van het nieuwe, snellere 5G-netwerk in het Verenigd Koninkrijk. Het Britse marktaandeel van het Chinese bedrijf moet wel beneden 35 procent blijven, en de gevoelige "kern" van het netwerk is verboden terrein voor het Chinese bedrijf.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 28 januari 2020 20:44
    Wuhan laat zich gedwee afsluiten van de buitenwereld

    De Chinese stad Wuhan is al zes dagen van de buitenwereld afgesloten vanwege het coronavirus. Alleen voedsel en hulpgoederen komen door de wegversperringen heen, ziet FD-correspondent Anouk Eigenraam.

    Verlaten straten in de Chinese stad Wuhan. Foto: Anouk Eigenraam voor het FD

    Bij een tolweg in het oosten van Wuhan staan twee vrouwen van een jaar of 30 te wachten met een koffer. Het zijn verpleegsters die werken in een ziekenhuis in het centrum, maar buiten de stad wonen. ‘We hadden vakantie, maar zijn opgeroepen te komen werken.’ Snel stappen ze in een auto, die hen zal wegbrengen.

    De auto heeft een ontheffing om de stad in en uit te rijden. Alleen taxi’s en vrachtwagens die medisch personeel, ziekenhuisgoederen, vuilnis en voedsel vervoeren, mogen dat vanwege de uitbraak van het coronavirus. Net als vrijwilligers die zieken vervoeren of gedoneerde dozen met mondkapjes en andere noodzakelijke spullen rondrijden.

    Hoe sluit je een stad, waar naar schatting negen miljoen mensen aanwezig zijn, hermetisch af van de buitenwereld. Die schijnbaar onmogelijke opgave lijkt Wuhan aardig te lukken. Sinds donderdag geldt er wat je met recht een ‘cordon sanitaire’ kunt noemen. Het vlieg-, trein-, busverkeer en zelfs de metro is stilgelegd. Taxi-app Didi schortte zijn diensten op en ook gewone auto’s mogen niet meer de weg op. De enige manier om je te verplaatsen is te voet, per scooter of op een deelfiets.

    164 meren vormen natuurlijke grens
    Inwoners zijn afgelopen dagen herhaaldelijk opgeroepen binnen te blijven en geven daar massaal gehoor aan. Want waarom zou je naar buiten gaan, tenzij je naar het ziekenhuis moet? Er is niets te beleven, afgezien van een sporadische supermarkt zit alles potdicht.

    Het resultaat is een vrijwel stilgevallen stad. Als een Hollywood-regisseur een rampenfilm zou willen opnemen, is Wuhan een geschikte locatie. Al kom je er dus niet meer in. Vrijdag en zaterdag zeiden taxichauffeurs dat de stad via sluiproutes wel toegankelijk is en dat het onmogelijk zou zijn de stad potdicht te houden. Sinds zondag hebben ze die scepsis laten varen.

    Op sociale media zijn filmpjes te zien van automobilisten die op wegversperringen stuiten en moeten omdraaien. Alle grote wegen vanaf de vierde ring zijn geblokkeerd en op sommige plekken zelfs al vanaf de derde ring, dichter bij het centrum.

    Ook bruggen over de Yangtze-rivier die de beide stadsdelen met elkaar verbinden zijn afgesloten. Dat Wuhan een stad is met zo'n 164 meren komt handig uit. Die vormen natuurlijke barrières waardoor er minder wegen hoeven worden afgezet.

    Vertrekken zonder toestemming is illegaal
    Bij de tolweg is te zien hoe degelijk de versperringen zijn. Er staan rood-witte blokken op de weg en een hek. Bij elke auto die eraan komt, rukken meteen zes, zeven agenten aan. ‘We hebben ook kleine wegen geblokkeerd met zand en aarde’, zegt agent He. Hebben mensen toch geprobeerd de stad te verlaten? ‘Niet dat ik weet. En het is ten strengste verboden zonder toestemming. Je wordt meteen gearresteerd. Chinezen, of buitenlanders, we maken geen onderscheid’, voegt hij er waarschuwend aan toe.

    Een vrachtwagen die vuilnis de stad heeft uitgereden mag wel door de wegafzetting. Chauffeur Chen is al vier dagen, drie keer daags heen en weer aan het rijden. Het vuilnis wordt buiten Wuhan gedesinfecteerd. Is hij bezorgd? ‘Waarom denk je dat ik helemaal in een beschermend pak gekleed ben?’, wijst hij op zijn witte outfit.

    Toch zijn de agenten niet helemaal consequent. Een andere auto heeft niet de juiste papieren. Hij heeft zijn vrouw weggebracht die ook in een ziekenhuis werkt. De agenten gebaren dat hij niet verder mag. ‘Mijn kind zit dan alleen thuis’, roept de man paniekerig. Vooruit, hij mag toch door.

    Ook Nederlanders wachten het af
    Verreweg de meeste Wuhanezen doen geen poging weg te komen. Dat zou onverantwoord zijn, ze kunnen anderen besmetten. In het dorpje Shu aan de rand van de provincie Hubei hadden inwoners afgelopen week op eigen houtje de weg geblokkeerd. Het virus jaagt het nationale sentiment op. Op sociale media krijgen vrijwillige chauffeurs lof om hun dapperheid. Inwoners van het district Wuchang openden dinsdagavond hun ramen om gezamenlijk het volkslied te zingen.
    Ondertussen zitten er nog altijd Nederlanders in Wuhan vast. De Nederlandse ambassade onderzoekt de mogelijkheid van evacuatie samen met andere Europese landen.

    ‘De meeste Nederlanders hier zijn redelijk gelaten’, vertelt een van hen die al een aantal jaar in Wuhan woont en werkt. Hij wil anoniem blijven omdat hij anders wordt platgebeld. ‘Veel mensen wonen hier al een jaar of tien dus die hebben wel al het een en ander aan calamiteiten meegemaakt.’ Hij voelt de spanning oplopen nu het steeds langer duurt. ‘Het gaat toch onder je huid zitten. Ik probeer te ontspannen, maar je bent er de hele dag mee bezig. Mensen bellen, appen, mailen. Dat is heel bemoedigend, maar ook inspannend. Ik hoop dat er gauw een eind aan komt.’

    fd.nl/economie-politiek/1332800/wuhan...
  15. forum rang 10 voda 29 januari 2020 09:13
    British Airways annuleert alle vluchten naar China

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    International Consolidated Airlines SA
    £ 5,924 0,00 0,00 % London Stock Exchange
    International Consolidated Airlines SA
    6,984 0,00 0,00 % Bolsa de Madrid

    (ABM FN-Dow Jones) British Airways heeft per direct alle vluchten naar het Chinese vasteland geannuleerd vanwege het coronavirus. Dit maakte de Britse luchtvaartmaatschappij woensdagochtend bekend.

    De vluchten naar Beijing en Shanghai werden geannuleerd, terwijl de vluchten naar Hongkong doorgaan, aldus British Airways.

    "Wij verontschuldigen ons aan klanten voor het ongemak, maar de veiligheid van onze klanten en bemanning is altijd onze prioriteit", aldus de luchtvaartmaatschappij.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 6 haas 29 januari 2020 13:57
    dat is dus simple ? geen ASML als de Oeigoeren worden behandeld door "nazi China "??
    =============================================
    De onderdrukking,gevangenzetting en
    mishandelingen van Oeigoeren door de
    Chinese overheid moet strenger worden
    veroordeeld,vindt een meerderheid in de
    Tweede Kamer.Partijen vinden dat het
    kabinet moet kijken of hardere sancties
    mogelijk zijn.
  17. forum rang 10 voda 29 januari 2020 14:58
    China rekent met forse schade voor economie

    De uitbraak van het coronavirus kan de Chinese economie forse schade toebrengen. Volgens een regeringseconoom van de Chinese Academie van Sociale Wetenschappen zal de uitbraak tot een zeker 1 procentpunt lagere groei leiden.

    Dat zou betekenen dat de economische groei in China dit jaar onder de 5% duikt, schrijft econoom Zhang Ming in een woensdag gepubliceerd artikel in een Chinees tijdschrift. Zulke groeicijfers staan in de Chinese context gelijk aan een recessie. Een groei van 6% wordt nog net gezien als bevredigend. Zhang gaat ervan uit dat de uitbraak medio februari op zijn hoogtepunt zal zijn en eind maart zal zijn overwonnen.

    Het Coronavirus heeft in China tot meer dan 130 doden geleid, ongeveer 6000 mensen zijn besmet geraakt. Mondiaal reageren de financiële markten nerveus en vaak sterk op de berichtgeving rond de coronabesmetting.

    Zangh verwacht dat de Chinese overheid meer stimulerende maatregelen zal nemen om het effect op de economie binnen de perken te houden. De centrale bank zou bijvoorbeeld de reserverplichtingen van commerciële banken kunnen versoepelen, waardoor ze meer geld kunnen uitlenen, schrijft hij. De centrale bank had de reserveverplichtingen onlangs juist opgeschroefd om het risico van een onbeheersbare groei van de uitstaande kredieten te beperken.

    Een tegenvallende groei in China is een aanzienlijk risico voor de wereldeconomie. Het gewicht van het land is groot en de afkoeling van de Chinese economie was het afgelopen jaar een van de verklaringen voor de afgenomen mondiale groei.

    In Duitsland hing de afgenomen groei bijvoorbeeld voor een groot deel samen met de geringe groei van de exporten richting China. Uitgerekend vandaag verhoogde de Duitse minister van economische zaken, Peter Altmaier, de groeiprognose voor dit jaar voor Duitsland van 1,0% naar 1,1%.

    fd.nl/economie-politiek/1332878/china...
  18. forum rang 10 voda 29 januari 2020 17:20
    KLM en Air France blijven vliegen op China

    (ABM FN-Dow Jones) KLM blijft voorlopig vliegen op China, ondanks de uitbraak van het gevaarlijke coronavirus in China, maar houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Dat meldde de luchtvaartmaatschappij woensdag op zijn website.

    De luchtvaartmaatschappij neemt maatregelen om de gezondheid van zijn personeel en passagiers zo veel mogelijk te garanderen, en baseert zich daarbij op informatie van de Wereldgezondheidsorganisatie, Europese, Chinese en Nederlandse autoriteiten en de internationale luchtvaartorganisatie IATA. Zo krijgt cabinepersoneel op verzoek beschermende mondkapjes uitgereikt, en wordt het personeel geïnstrueerd de handen regelmatig te wassen en contact met dieren te vermijden.

    De Franse tak van Air France-KLM houdt zijn vluchtprogramma ook ongewijzigd, meldden Franse media.

    Diverse luchtvaartmaatschappijen, zoals British Airways, en het Indonesische Lion Air, hebben al hun vluchten naar China opgeschort vanwege het virus. Anderen, zoals United Airlines en Finnair vliegen met minder vliegtuigen. Finnair schrapte vijf wekelijkse vluchten naar Nanjing en Beijing Daxing tot eind maart.

    Het Duitse Lufthansa biedt passagiers de mogelijkheid om de reis naar China gratis om te boeken of terug te betalen.

    De Amerikaanse regering raadt zijn burgers aan om onnodige reizen naar China te vermijden.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  19. forum rang 10 voda 30 januari 2020 11:13
    'Schrappen vluchten naar China is kwestie van vraag en aanbod'

    Gepubliceerd op 30 januari 2020 10:50 | Views: 300 |

    PEKING (AFN/RTR) - Dat verschillende luchtvaartmaatschappijen vluchten van en naar China hebben geannuleerd, is een reactie op een verandering van de marktomstandigheden. Dat meldde een hoge ambtenaar van de Chinese luchtvaartautoriteit CAA. Onder meer KLM vliegt minder vaak naar China, vanwege teruglopende boekingen.

    Volgens Zhu Tao lukt het China behoorlijk goed om de verspreiding van het Wuhan-virus te minimaliseren. Volgens hem is het "kleine aantal" besmettingen die in het buitenland opdoken daarvan het bewijs. "Dat toont aan dat China succes heeft met het beheersen van de verspreiding van het virus", zei hij.

    KLM maakte dinsdag bekend dat directe vluchten naar de Chinese steden Chengdu, Xiamen en Hangzhou worden geschrapt. Ook wordt het aantal wekelijkse vluchten naar Shanghai teruggebracht. Lufthansa en British Airways schortten al hun vluchten naar China op.
  20. forum rang 10 voda 30 januari 2020 12:37
    'Stewardessen Air France willen niet meer naar China vliegen'

    Gepubliceerd op 30 januari 2020 12:34 | Views: 0

    Air France-KLM 12:18
    8,40 -0,08 (-0,99%)

    PARIJS (AFN/RTR) - Cabinepersoneel van Air France eist dat de luchtvaartmaatschappij stopt met vliegen naar China. Volgens Franse vakbonden leeft er angst onder de stewards en stewardessen dat zij door die vluchten worden blootgesteld aan het nieuwe coronavirus.

    Air France heeft net als zusterbedrijf KLM besloten om minder te vliegen naar China, maar voert wel nog steeds vluchten uit naar het Aziatische land. De wijzigingen hadden niet zozeer te maken met de situatie rond de virusuitbraak, maar vooral met de teruglopende boekingen.

    "Air France volgt de zich snel ontwikkelende situatie op de voet", zo reageert een woordvoerder van de maatschappij. "De gezondheid en veiligheid van de bemanning blijven de absolute prioriteit." Eerder kozen British Airways en Lufthansa er wel voor om volledig te stoppen met vluchten naar China.
7.811 Posts
Pagina: «« 1 ... 271 272 273 274 275 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.243
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.886
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.157
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.028
AFC Ajax 537 7.013
Affimed NV 2 5.751
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.979
Air France - KLM 1.024 34.306
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.760
Alfen 12 16.153
Allfunds Group 3 1.178
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.222
AMG 965 125.624
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.515
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.108
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.588
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.101
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.257
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.637
ASML 1.762 76.787
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 324
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.644
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht