Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Virusvrees VS beperkt

TA: Virusvrees VS beperkt

De Nederlandse beurs wist gisteren weer wat te herstellen van de forse correctie van afgelopen maandag, maar het technisch beeld blijft verzwakt. Het risico op nieuwe correcties blijft hierdoor groot. In de VS lijkt de schade vooralsnog mee te vallen. Bij de meeste indices zijn de stijgende trends nog intact, alleen de Dow Jones-index is wat verzwakt.

Ook al lijkt het gezondheidsrisico van het coronavirus volgens sommige berichtgeving mee te vallen, het economisch risico kan na verloop van tijd wel aanzienlijk worden. China lijkt inmiddels volledig van de buitenwereld te worden afgesloten nu niet alleen steden op slot gaan, maar ook verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben besloten voorlopig niet meer op het land te vliegen.

Wanneer China verder in quarantaine wordt gezet, zal dit een flinke invloed hebben op de Chinese economische groei. Gezien de omvang van de Chinese economie zal uiteindelijk ook de rest van de wereld hier de gevolgen van kunnen ondervinden.

Genoeg reden om even voorzichtig te blijven.

AEX herstelt

De AEX-index heeft met het verlaten van de stijgende trend ook een lagere koersbodem gevormd. De verkoopdruk is hiermee bevestigd. Met de recente opleving wordt een groot deel van het verloren terrein teruggewonnen, maar verandert het technisch beeld niet.

De kans op de vorming van een lagere top blijft groot, wat een nieuw negatief signaal zal opleveren. Enkel een duidelijke terugkeer boven het 25-daags gemiddelde (rode glooiende lijn) zal het technisch beeld wat doen opklaren. De komende dagen zal blijken welke kant wordt gekozen.

Correctie VS beperkt

De Amerikaanse beurzen lijken nog niet al teveel economische schade door het virus in te prijzen. Hoewel alle indices begin deze week wel een stapje terug hebben gedaan, zijn de meeste stijgende trends nog intact.

De grote S&P 500-index is opgevangen aan de onderkant van de stijgende trend. De brede aandelenindex weet het patroon van hogere toppen en bodems voort te zetten, wat aanhoudende vraag signaleert. Zolang steun 3.205 intact is, blijft het technisch beeld positief.

Dow Jones-index verzwakt

De  Dow Jones heeft door de correctie van afgelopen maandag de steile stijgende trend afgebroken. De index is teruggezakt richting de steun van de bodem van begin januari rond 28.380 punten en is daar opgevangen.

Voorlopig mag een meer neutraal koersverloop worden verwacht tussen deze steun en weerstand 29.401 punten.

Nasdaq veert op

De Amerikaanse technologiebeurs, de Nasdaq Composite index, heeft de afgelopen dagen steun gevonden aan de onderkant van de stijgende trend en het 25-daags gemiddelde.

Zolang de stijgende trend intact is, mag opwaarts worden gekeken. Om de uptrend te hervatten dient de koers boven de laatste top te breken. Volgende koersdoel ligt dan rond 9.900.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 65
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

545 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 28 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 30 januari 2020 08:04
    Powie heeft gezegd dat hoogstwaarschijnlijk de Rente..

    Voor een hele lange tijd > (lees: 4 ever!) nog laag zal blijven..

    Hij zegt dat veel mensen en bedrijven hier van profiteren..

    En hem vooral aanmoedigen om hier mee door te gaan..

    Toegevoegd:

    Ik ben bang dat ze er in Amerika een Nieuwe Feestdag bij gaan krijgen..

    "Jerome Powell Day" > een échte Held..;))
  2. Wplay 30 januari 2020 08:05
    quote:

    fred optie schreef op 30 januari 2020 07:52:

    www.nationthailand.com/news/30381288?...

    Thailand houdt corona doden stil.
    China zou hetzelfde doen.. in die zin dat het dodental veel hoger ligt.. lijkt ook logisch waarom anders in paniek ziekenhuizen uit de grond stampen als de effecten van Corona niet heftiger zijn dan een doorsnee griep.
  3. [verwijderd] 30 januari 2020 08:18
    quote:

    retsok schreef op 30 januari 2020 08:12:

    Robeco heeft ooit een onderzoek gedaan naar de rente. Daar kwam uit dat de rente honderden jaren lang rond de 1 a 2 % heeft gestaan. Dat is dan ook het meest normale..
    Normaal is een relatief begrip, ligt eraan hoever je terugkijkt in de tijd:

    s3.amazonaws.com/armstrongeconomics-w...
545 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 28 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links