Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Liveblog: Risk appetite happens fast

Liveblog: Risk appetite happens fast

Update 14:30 uur: AMG

Er is geen nieuws vandaag van, met of over AMG, maar dat mag de pret niet drukken. Long AMG, alsof we die vergeten waren en nog het laatst te nemen risico is.

 


Update 14:20 uur: ADP

Een verbluffend goed ADP arbeidsmarktrapport januari private sector VS.

 


Update 14:05 uur: Amazon

Eventjes voor $1,8 miljard aan eigen aandeeltjes verkopen, het is niet iedereen gegeven. Wel Amazons Jeff Bezos. Van op een all time high verkopen is trouwens nog nooit iemand armer geworden.

 


Update 13:15 uur: No sleep 'till Casper

En de range was al verlaagd. De beursgang van Casper Sleep, zeg maar het online Beter Bed van de VS, kunnen we ook al als half mislukt bestempelen. Nota bene, terwijl de Big Board om en nabij all time highs staat. WeWork-effect? Beurs is blijkbaar even allergisch voor bedrijven met hoge verbrandingskosten.

 


Update 11:00 uur: Is er nog wat over Tesla te melden? Jazeker

Lach erom, maar wie van ons is het nog nooit gebeurd. Oh, dit is zo balen.

Het was ook in de jubeljaren van Apple dat de suppliers soms nog harder gingen. Zo ook bij Tesla. Bloomberg spot Jiangnan Mould & Plastic Technology, dat volgens het portretje in Reuters ook in vastgoed doet. OK. Breed gespreid, zal ik maar zeggen.

Jiangnan Mould & Plastic Technology CO., Ltd is a China-based company principally engaged in the research and development, manufacture and sales of plasticization products.

The Company is also involved in the professional equipment custom design, the development and sales of real estate, as well as castings supply, among others. The Company mainly operates businesses in domestic market.

 


Update 10:30 uur: Hoop op wonderbaarlijke genezing

Zo snel...?! Nou ja, wie in tien dagen een ziekenhuis kan bouwen, kan misschien ook in geen tijd... Er is een headline uit China. Ik zoek naar meer, bevestiging, duiding et cetera.

Of is het dit bericht dat de markt vleugels geeft? In het VK zitten ze ook niet stil.

 


Update 10:00 uur: Everything is awesome

Risk happens fast, riks appetite happens even faster

Het is het beurscredo anno 2020. AEX 610 zelfs al even, Galapagos doet weer eens een enorme all time high, net als ASML en Aperam knalt op de cijfers. Coronavirus, hoge waarderingen, printende centrale banken, of voor wie of wat u het in uw spreekwoordelijke beursbroek doet, de markt is even niet stuk te krijgen.

Intussen zijn de inkoopmanagersindices van vanochtend door en daar valt hooguit een mixed bag van te maken:

AEX heeft gewoon jaartop 616,40 in het vizier. En dat met een Chinese economie die op halve kracht draait en een virus dat dreigt wereldwijd onheil dreigt aan te richten. Het behoeft geen uitleg meer. Vrijwel alle hoofdfondsen stijgen en alleen in de AScX komt u dalers tegen. Zelfs TomTom herstelt al van de teleurstellende cijfers.

De rapportage van Eurocommercial wordt ook goed ontvangen. Verder is er amper  nieuws, dus zeg maar waarom AMG zo hard gaat en tal van andere fondsen - uiteraard vooral in de AMX - mooie stijgingen laten zien. Aperam gaat denk ik zo hard omdat het bedrijf knap presteert onder moeilijke omstandigheden.

Gedisciplineerd management en dan ook nog eens een dikke aandeleninkoop, het valt goed. Is het mijn bias of is het wat TomTom mede parten speelt? Formeel een groeiaandeel, hoge waardering en an aandelen inkopen in plaats van ondernemen: de fantasie raakt er zo uit, vrees ik. Verder zijn dit de enige adviezen vandaag:

  • Randstad: naar €43 van €40 - Jefferies
  • Philips: naar €48 van €42,50 - UBS
  • Unilever: naar €457 van €55 - Independent Research
  • WDP: naar €26 van €25,71 - Morgan Stanley

Geklokt om 10:00 uur:

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht