Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Liveblog: +225K

Liveblog: +225K

Update 14:35 uur: +225K

Het banencijfer in de VS is veel beter dan verwacht. Er zijn maar liefst 225.000 arbeidsplaatsen bijgekomen, terwijl de consensus van analisten lag op 160.000. Opvallend is dat de werkloosheid juist iets hoger uitvalt dan verwacht. 3,6% van de Amerikanen staat nu geregistreerd als werkloos.

Het hogere werkloosheidspercentage kan ook positief worden geïnterpreteerd, als dat meer mensen de weg naar de arbeidsmarkt proberen te vinden. De markten reageren per saldo niet op het cijfer. De AEX koerst 0,6% lager en dat is precies het verlies van voor het banenrapport.

Ook de euro/dollarkoers beweegt niet op dit cijfer. Alleen de Amerikaanse tienjaarsrente daalt twee basispunten en vlak voor half drie waren dat er nog drie. Al met al reageren de markten helaas neutraal op dit mooie banenrapport. (Niels Koerts)


Update 10:00 uur: Zakken

Strikt genomen is Wereldhave al langer niet zo'n fijne belegging. Veel langer zelfs. Wat dat betreft kan het geen kwaad als het bedrijf een keer met een echt schone lei begint. Of vindt de beurs soms dat het fonds toch weer half week levert? 

Net trok de koers wat bij, maar nu staat er weer -10%. Ik had er wat meer van verwacht. Natuurlijk: de boodschap, maatregelen en cijfers vandaag zijn niet mals, maar dat wist iedereen van tevoren. Nieuwe CEO Matthijs Storm gooit lijken uit kasten, schuwt geen drastische maatregelen en levert zo denk ik geen half werk.

Juist daarom had ik een mildere koersreactie verwacht, maar nee. Dat geldt ook voor Flow Traders. Die cijfers zijn ook niet goed, zeker de VS, maar ook dat is geen verrassing. Ik had gedacht dat met die hoge pay-out ratio en aandeleninkoop, ofwel shareholders commitment, de beurs vergevensgezinder zou zijn.

Verder zijn er geen al te grote verrassingen op een negatief Damrak. Bijna al het vastgoed ligt slecht, OCI veert hard op, ICT ook en dat is het wel. Het zijn de bekende namen die flinke koersuitslagen laten zien - en dus dalingen vandaag - en daar kan niemand echt verbaasd over zijn. De adviezen nog:

  • ArcelorMittal: naar €16,10 van €15,50 (hold) - Independent Research
  • ArcelorMittal: naar €21 van €19 - Deutsche Bank
  • ING: naar €12,10 van €11,80 - UBS
  • Aperam: naar $31 van $27 - Credit Suisse
  • Signify: naar under weight van equal weight en naar €28 van €26 - Morgan Stanley

Geklokt om 10:00 uur:

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht