Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Gaat weer lekker op Damrak (ondanks ABN Amro)

(AJK) Getal van de duivel, er staat -6,66% op het bord voor ABN Amro, als ik met dit stukje begin. Niet de laagste koers ooit voor de bank, maar de lange neergaande trend is intact. Met de wijsheid achteraf viel daar in het trendkanaal naar beneden mooi op te handelen en wellicht hebben sommigen dat gedaan.

Slecht laatste kwartaal 2019 dus en het is maar goed dat er een nieuwe CEO komt? De huidige vertrekt met een misschien moeten we nog maar eens naar het businessmodel kijken en dat is eigenlijk een witte vlag. Wie gelooft in de kracht van de bank en het merk kan het vandaag met korting preventief oppikken.

  • Dat Vopak vandaag jubelt op de cijfers verbaast mij nog het minst. Het bedrijf begint eindelijk te oogsten wat het langdurig en geduldig heeft gezaaid
  • Prima rapportage Ahold Delhaize dacht ik en wat wordt u daar verwend als aandeelhouder met inkoop en dividendverhogingen. Mr. Market is sceptischer
  • Ik had eerder de koersreacties van Ahold Delhaize en AkzoNobel andersom verwacht, maar de markt beslist anders. En hoe. Speculatief, maar wellicht dat de keurige langetermijnverwachtingen van AkzoNobel een rol spelen
  • Prima cijfers, maar ook niet meer dan dat dacht ik zelf. Toch een uitbundige koersreactie op de Heinekencijfers

Heb ik nog een paar adviezen voor u:

  • ABN Amro: naar €15 van €15,50 - KBC
  • ING: naar €14,60 van €14,30 - KBW
  • Randstad: naar €57,60 van €58,50 - Morgan Stanley
  • Royal Dutch Shell: naar buy van hold en naar 2450P van 2520P - HSBC
  • Vastned: naar buy van hold (€28,50) - Kepler Cheuvreux

Verder zijn er weinig fondsen die opvallend of significant bewegen, zoals dat zo mooi heet. Just Eat Takeaway ruikt €100, Alfen knettert weer door eigen grafiek en Vivoryon vivoryont nu weer de andere kant uit. In het plaatje, de koersen dan geklokt om 10:00 uur. Weer hoger dus, weer nieuwe hoogste standen.

Ongelooflijk, de AEX steeg deze maand zes handelsdagen. Vandaag zou de zevende kunnen worden en er was maar één daling:  -0,4% op 7 februari.

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht