Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

Coca-ColaEuropacif GB00BDCPN049

Laatste koers (eur)

63,700
  • Verschill

    +0,100 +0,16%
  • Volume

    20.205 Gem. (3M) 19K
  • Bied

    61,800  
  • Laat

    64,800  
+ Toevoegen aan watchlist

Coca cola european partners 2019

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. Zilverduit 29 maart 2019 21:33
    Zijn er nob meer beleggers in dit aandeel. Ik heb deze nu al geruime tijd en zie hem steeds verder stijgen. Is momenteel mijn beste aandeel. Alleen is er zelden ttot nooit nieuws.
  2. forum rang 8 Leefloon 30 maart 2019 02:36
    Waarschijnlijk té buitenlands voor het Nederlandse nieuws en voor (AMX-) indexopname, en te weinig Coca Cola om weleens Coca Cola in het nieuws te vervangen. De zichtbaarheid kan wel de aandacht van het bedrijf zelf hebben, gelet op de zéér recente verhuizing van de papieren tijger Euronext London naar de London Stock Exchange: www.ccep.com/news-and-events/news/coc...

    Papieren tijger, want bij Euronext is de enige andere (en secundaire) Londense notering het voormalige Eurotunnel. De stap naar de LSE kan helpen, wanneer de handel in het aandeel daar voldoende voorstelt om het - Britse - nieuws te halen. Succes met dit door jou wel ontdekte, onder de radar vliegende aandeel.
  3. [verwijderd] 1 april 2019 09:51
    Ik zit er vanaf 32,40 in en dit aandeel performt zeer goed, zeker t.o.v. andere 'grotere' FMCG partijen. Lijkt zich vaak weinig aan te trekken van dagdagelijkse zorgen in de markt. Verder prima outlook, maja dat lage volume he...
  4. forum rang 10 voda 2 mei 2019 14:17
    Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel Coca-Cola European Partners

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Coca-Cola European Partners PLC
    47,60 -0,05 -0,10 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het koersdoel voor Coca-Cola European Partners verhoogd van 43,00 naar 48,00 euro, op basis van hogere groei- en winstverwachtingen.

    De analist verhoogt zijn verwachting voor de autonome groei dit jaar van 3,7 naar 4,6 procent, omdat de frisdrankbottelaar profiteert van groeiend marktaandeel in een gezond segment. Credit Suisse denkt dat het tweede kwartaal goed begonnen is voor de bottelaar, onder andere omdat Pasen gunstig valt dit jaar.

    Ook voor de jaren 2020 en 2021 steeg de verwachte autonome groei van 2,5 naar 3,0 procent, vanwege een betere categorieëndynamiek en de lancering van nieuwe dranken.
    Na de succesvolle lancering van Fuze Tea volgt de lancering van Coke Energy in alle markten, en van Aquarius water, dat tapt uit de trend van gezondheid en wellness. Ook zet het bedrijf meer in op koffie met zijn merk Honest en Costa RTD.

    Credit Suisse denkt dat Coca-Cola European Partners enkele West-Europese markten kan overnemen van de in Londen genoteerde bottelaar Coca-Cola Hellenic. Dit zou 5 tot 11 procent kunnen toevoegen aan de winst. Als de deal niet doorgaat is een aandeleninkoop een optie.

    Een hogere suikertaks is een risico voor het aandeel.

    Coca-Cola European Partners noteerde donderdag licht lager op 47,55 euro in Amsterdam en op 47,50 euro in Londen en Madrid.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 8 augustus 2019 08:49
    Bottelaar Coca-Cola boekt fors meer winst

    Gepubliceerd op 8 aug 2019 om 08:43 | Views: 0

    Coca-Cola Company (The) 07 aug
    53,18 +0,91 (+1,74%)

    LONDEN (AFN) - Coca-Cola European Partners (CCEP) heeft de eerste helft van dit jaar afgesloten met fors meer winst op een hogere omzet. Het mede in Amsterdam genoteerde fusiebedrijf van bottelaars profiteerde naast hogere volumes en meeropbrengsten ook van synergievoordelen van eerdere overnames.

    CCEP zag de omzet op jaarbasis met 7 procent stijgen tot 5,8 miljard euro. De groei op eigen kracht bedroeg 3 procent. Het bedrijf wijst er daarbij op dat strengere belastingregels op frisdrank het resultaat iets drukte. In Nederland groeide de omzet van de onderneming met 5 procent.

    De winst steeg naar 770 miljoen euro, wat een vijfde meer was in vergelijking met de eerste zes maanden van 2018. Alleen al synergievoordelen leverden het bedrijf 55 miljoen euro op. De verkoopvolumes van de onderneming stegen met 2 procent.

    CCEP handhaafde zijn verwachtingen voor het hele jaar. Tegenover een omzetgroei van 1 tot 3 procent staan volgens het bedrijf kostenstijgingen per eenheid van circa 2,5 procent gemiddeld. De operationele winst zal dit jaar 6 tot 7 procent hoger uitvallen. Verder wijst CCEP op een maximale inkoop van eigen aandelen dit jaar van 1 miljard euro, als onderdeel van een groter inkoopprogramma. Daar is al 550 miljoen euro van gerealiseerd.
  6. forum rang 10 voda 24 oktober 2019 08:56
    Coca-Cola European Partners iets voorzichtiger

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Coca-Cola European Partners PLC
    52,30 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Coca-Cola European Partners heeft in het derde kwartaal van 2019 een vlakke omzet geboekt, ondanks een volumedaling op vergelijkbare basis, en liet zich iets voorzichtiger uit voor heel het jaar. Dit bleek donderdag uit cijfers van de frisdrankbottelaar.

    "We zijn tevreden met onze omzetontwikkeling", zei CEO Damian Gammell in een toelichting.

    De omzet bedroeg afgerond 3,3 miljard euro. De volumes namen met 1,5 procent af, op vergelijkbare basis.

    Na negen maanden stond de omzet op 9,1 miljard euro en stegen de volumes op vergelijkbare basis met 1,0 procent.

    De omzet per eenheid lag in het derde kwartaal op 4,77 euro, 10 cent minder dan over de eerste drie kwartalen.

    Outlook

    Coca-Cola European Partners voorziet voor heel dit jaar een omzetgroei van 3 procent, waar het eerder rekende op een laagenkelcijferige groei, en een stijging van de operationele winst met 6 procent. Dat is iets minder dan de 6 tot 7 procent waarop eerder werd gemikt.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 15 januari 2020 09:02
    JPMorgan Cazenove hanteert koersdoel Coca Cola European Partners van 56,00 euro
    08:56
    *JPMorgan Cazenove verhoogt advies Coca Cola European Partners van Neutraal naar Overwogen

    bron Binck
  8. forum rang 8 Lepre Chaun 10 februari 2020 10:42
    Kleinere verpakkingen stuwen Cola’s omzet

    Toen halverwege 2016 de drie grootste Europese Coca-Cola-bottelaars samengingen en het fusiebedrijf naar de Amsterdamse beurs brachten, gingen bij sommige analisten de wenkbrauwen omhoog. Ja, deze actie bespaart waarschijnlijk kosten. Maar waarom zou je zoveel moeite steken in het opzetten van een nieuw bedrijf, terwijl Nederlanders, Fransen, Duitsers en andere Europeanen zich steeds meer afkeren van supergesuikerde drankjes als Cola, Fanta en Sprite?

    En wat te denken van de belasting op suiker die inmiddels door veel landen (behalve Nederland) is ingevoerd: ook al een voorteken dat de frisdrankindustrie bij lange na niet zo’n groeimarkt is als die van, om maar iets te noemen, elektrische auto’s. Beleggers, hoed u, luidde bij de beursgang het advies.

    Coca-Cola European Partners (CCEP), zoals het fusiebedrijf heet, is niet hetzelfde als de ‘echte’ Coca-Cola Company uit Atlanta. Die laatste houdt zich vooral bezig met marketing en het sturen van de pikzwarte Cola-siroop naar bottelaars wereldwijd. De bottelaars zijn aparte bedrijven die het Cola-merk onder licentie gebruiken. Zij lengen de siroop aan met water en suiker, en gieten het in flesjes of blikjes die ze distribueren naar restaurants, cafés en supermarkten. CCEP doet dit in dertien West-Europese landen.

    En dat werkt goed, zo blijkt uit de jaarrapporten die het sinds de beursgang publiceerde. Omzet (vorig jaar: 11,5 miljard euro) en winst (idem: 1,6 miljard euro) stijgen jaar op jaar. Ook de koers staat 37 procent hoger dan bij de introductie op de AEX. Kanttekening: ze hebben een aandeleninkoopprogramma gehad, wat de koers stuwt.

    Toch zijn de gunstige cijfers opvallend, gezien het uit de gratie raken van suikerrijke drankjes en de belasting die landen hierop heffen. „Daar hebben ze niet veel last van gehad”, zegt Eric Wilmer. Hij volgt voor ABN Amro het aandeel CCEP. „CCEP heeft het slim aangepakt. Toen in het Verenigd Koninkrijk in 2018 een suikertaks kwam, hebben ze de verpakkingen verkleind.” De prijzen van de flessen bleven nagenoeg hetzelfde, wat veel consumenten niet door hadden. Wilmer: „Daarmee is de prijs voor een liter Cola duurder geworden.”

    Op deze manier groeien CCEP’s inkomsten, ondanks dat het totale aantal verkochte liters terugloopt. Deze strategie heet premiumization, het exclusiever maken van je merk. Dat is deels het antwoord van Coca-Cola op drankjes in het duurdere, biologische segment die de laatste jaren populair zijn geworden, zoals de tonics van Fever Tree.

    Wat de omzet ook helpt: de toenemende populariteit van Cola Zero en andere suikerarme drankjes van CCEP (ze hebben in het assortiment ook Fanta, Sprite en Chaudfontaine). De verkoop van Cola Zero stijgt jaarlijks met 10 procent, vermeldt de bottelaar in zijn jaarverslagen (zonder duidelijkheid te geven over hoe groot het aandeel Zero-drankjes is in de totale omzet).

    CCEP zet dan ook vol in op deze tak, weet analist Wilmer van ABN. Dat is te zien aan de vele nieuwe suikerarme smaakjes die de laatste jaren verschenen, van Fanta Lemon Light tot Zero met vanille. De Europese bottelaar hoopt hiermee de afnemende verkoop van de klassieke Cola-flesjes en blikjes te compenseren.

    Of analist Wilmer de beursgang en fusie van drie jaar geleden succesvol vindt? „Dat kun je wel zeggen. Door het samengaan heeft CCEP meer onderhandelingskracht om gunstige afspraken te maken met bijvoorbeeld suiker-, plastic- of metaalfabrikanten. Het is gelukt om jaarlijks 315 miljoen euro aan kosten te besparen, wat het doel was.”

    Elf analisten geven het advies af het aandeel te kopen, zeven zijn neutraal. Verkopen: nul. Donderdag de jaarcijfers.
  9. forum rang 10 voda 13 februari 2020 08:50
    Coca-Cola European Partners boekt hogere winst en omzet

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Coca-Cola European Partners PLC
    48,35 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Coca-Cola European Partners heeft in 2019 een hogere winst en omzet geboekt, terwijl de volumes op vergelijkbare basis met 1 procent stegen. Dit bleek donderdag uit de jaarcijfers van de frisdrankbottelaar met een notering op het Damrak.

    CEO Damian Gammel sprak van een solide jaar, te danken aan de voortdurende focus op winstgevende omzetgroei.

    Coca-Cola European Partners boekte in het afgelopen jaar een operationeel resultaat van ruim 1,5 miljard euro, in vergelijking met 1,3 miljard euro een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 1,1 miljard euro, tegenover 909 miljoen euro in 2018.

    De aangepaste winst per aandeel bedroeg 2,32 euro, tegenover 1,86 euro per aandeel in 2018.

    De omzet steeg van 11,5 miljard euro in 2018 naar 12,0 miljard euro het afgelopen jaar. De volumes bedroegen afgelopen jaar 2,5 miljoen units van elk circa 5,7 liter.

    Outlook

    Voor het huidige boekjaar voorziet de frisdrankbottelaar een laag ééncijferige omzetgroei en een stijging van de operationele winst met circa 5 procent. Voor de aangepaste winst per aandeel wordt een hoog ééncijferige groei voorzien in 2020.

    Coca-Cola European Partners is van plan in 2020 voor maximaal 1 miljard euro aan eigen aandelen in te kopen.

    Verder keert het 1,24 euro per aandeel dividend uit. Dat is 17 procent meer dan een jaar eerder.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 13 februari 2020 09:28
    Europese bottelaar Coca-Cola boekt flinke winstgroei
    Gepubliceerd op 13 februari 2020 09:22 | Views: 0

    UXBRIDGE (AFN) - Coca-Cola European Partners (CCEP) heeft een fors hogere winst over 2019 geboekt in vergelijking met het voorgaande jaar. De winst bedroeg bijna 1,1 miljard euro en steeg daarmee met 20 procent ten opzichte van 2018.

    De omzet van CCEP steeg afgelopen jaar met 4,5 procent naar ruim 12 miljard euro. Het bedrijf bottelde 1 procent meer frisdrank dan in 2018.

    De grootste winstgroei werd geboekt in Frankrijk (7 procent) en in Groot-Brittannië (6 procent), stijgende accijnzen op frisdrank niet meegeteld.

    In de jaarrapportage kondigt CCEP aan om dit jaar 1 miljard euro aan aandelen terug te gaan kopen. Ook wil het bedrijf stappen gaan zetten op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijf verwacht dit jaar alleen nog gerecycled plastic te gebruiken voor de productie in Zweden.
  11. [verwijderd] 21 februari 2020 12:17
    Hoi

    ben aan de late kant misschien, maar vroeg mij af: is het nog waard om in te stappen? Hoor dat coca cola hoogste dividend uitbetaald en ik zie ze ook elk jaar stijgen... Who knows who knows... Wie raad het aan en wie niet?
11 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht