Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Buitenkans: Shell à 7,8%

(AJK) De bodem was zelfs €16,52. Ik beleg niet in individuele aandelen, maar ik verwijt me zelf nog vaak dat ik precies vier jaar geleden Royal Dutch Shell niet heb opgevist op die bodemprijs. Gewoon 10% dividendrendement, ofwel een sublieme risk/reward verhouding. Ik deed het niet, want strategie = strategie.

Echt boos ben ik ook niet, want dit hoort nu bij mijn manier van beleggen. Niets zo kostbaar als u gek laten maken door de rendementen van een ander en dan switchen. Nog iets: als ik strikt ben had ik dan geen cash voor Shell gehad, want dat ik dan al aan Imtech verbrand. Daar zag ik wel tien keer een koopmoment. 

Terug naar Shell, dat doet nu 7,8% dividendrendement. Ik heb hier de grafiek sinds 1998, zeg maar vanaf zo'n beetje het moment dat het aandeel per saldo dood geld is geworden. Daarvoor was het een groeiaandeel, echt waar, maar dat is weer een ander verhaal. Oordeel zelf hoe vaak deze kans bij komt voor Olies.

Eigenlijk heb ik zin om een pluk op te vissen, maar de keuze is nu gemakkelijk voor me. Ik heb geen cash meer. Mijn vrouw en ik kopen de erfpacht op onze Amsterdamse huis volledig af en dat is een rib uit ons lijf. Ook iets met risk/reward, maar daarom heb ik nu geen cash meer om dips bij te kopen. 

 

 

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht